Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ελληνικά περιοδικά 5 - Tarzan (1997)


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Απρίλιος 1997
ΤΕΥΧΗ ΣΕΙΡΑΣ: 7
ΣΧΗΜΑ: 25,5x17
ΣΕΛΙΔΕΣ: 52 (τεύχη 1-3), 36 (τεύχη 4-7)
ΤΙΜΗ: 400 δρχ (τεύχη 1-3), 300 δρχ (τεύχη 4-5), 350 δρχ (τεύχη 6-7)
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Modern Times (Κώστας Γιαννίκος)
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ: Διμηνιαίο
ΚΩΔ. ΑΡΧΕΙΟΘ.: 0650

ΣΧΟΛΙΑ
Η καλύτερη έκδοση εικονογραφημένου Ταρζάν στη χώρα μας διήρκησε, δυστυχώς, λίγο. Μόλις 10 επεισόδια σε 7 τεύχη (τρία διπλά και τέσσερα μονά). Ήταν Απρίλης του 1997 όταν, μέσα στον εκδοτικό οργασμό της εκδοτικής Modern Times, είδαμε έκπληκτοι στα περίπτερα ξανά τον αγαπημένο μας ήρωα (η έκδοση του Δραγούνη είχε διακοπεί λίγα χρόνια νωρίτερα). Όμως αυτό που ένιωθε κανείς πιάνοντας στα χέρια του αυτό το περιοδικό ήταν δυνατή έκπληξη. Καταπληκτική εικονογράφηση, με πανέμορφα χρώματα που τα απέδιδε τέλεια η πολύ υψηλή ποιότητα εκτύπωσης. Δυστυχώς, για τους λάτρεις του Ταρζάν, ο εκδότης αποφάσισε την διακοπή της έκδοσης λόγω χαμηλών πωλήσεων. Άλλωστε, ήταν ελάχιστα τα περιοδικά της εταιρείας που άντεξαν πολύ στο χρόνο, καθώς η τακτική της ήταν να αγοράζει τα δικαιώματα για λίγα τεύχη και ανάλογα με τις πωλήσεις να συνεχίζει μια έκδοση ή όχι. Η συγκεκριμένη σειρά ήταν της Dark Horse Comics.


Ουσιαστικά, στα 7 τεύχη του TARZAN, δημοσιεύτηκαν δύο μεγάλες περιπέτειες του βασιλιά της ζούγκλας.
Στην πρώτη (διπλά τεύχη 1 έως 3) ο ήρωάς μας έρχεται αντιμέτωπος με μια εξωγήινη μορφή ζωής που μολύνει ανθρώπους και ζώα, την Τάρα. Στην προσπάθειά του να σώσει την ζούγκλα από την μόλυνση, ο Ταρζάν, έρχεται αντιμέτωπος με μεταλλαγμένα πλάσματα αλλά και με δύο φυλές που είχαν χαθεί πριν από πολλούς αιώνες!...
Στην δεύτερη (μονά τεύχη 4 έως 7) ένας εφιάλτης από το παρελθόν έρχεται να στοιχειώσει ξανά τα βήματα του Ταρζάν. Ένα χαμένο πετράδι με υπερφυσικές ιδιότητες πέφτει στα χέρια ενός μανιακού λιποτάκτη αξιωματικού του γερμανικού στρατού, λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας…


Οι τίτλοι των τευχών της συλλογής:
1. Πυρετός στη ζούγκλα
2. Το μυστικό των κρυμμένων πόλεων
3. Το τέλος της Τάρα
4. Η λεγεώνα του μίσους
5. Σάρκα και λάσπη
6. Το πετράδι της εξουσίας
7. Θανάσιμο μίσος

Αποκλειστική παρουσίαση για το Club Φίλων "Μικρός Σερίφης"

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νέες εκδόσεις 88 - Αλμανάκο 246


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Αλμανάκο!
Περιέχει καινούριες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ και του Ινδιάνα Γκούφυ!
Μην το χάσετε!
Τιμή: 2 ευρώ.

Ο Κάπταιν Αμέρικα νίκησε τον Χάρι Πότερ!


Ο δημοφιλής υπερήρωας Κάπταιν Αμέρικα "εκδικείται" τον μάγο Χάρι Πότερ!

Η ταινία του Τζον Τζόνστον "Κάπταιν Αμέρικα: Ο Πρώτος Εκδικητής" εκτόπισε από την κορυφή του κινηματογραφικού box office της Βορείου Αμερικής την τελευταία ταινία της σειράς του Πότερ, "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β'". Ο Κάπταιν Αμέρικα συγκέντρωσε 65 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις κατά το ντεμπούτο του αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ ο Χάρι έκοψε εισιτήρια αξίας 48,1 εκατομμύρια δολάρια. Στην ταινία που κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των τσαρτ του box office πρωταγωνιστούν οι Κρις Εβανς, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόμινικ Κούπερ και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Από το http://www.ethnos.gr

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Νέες εκδόσεις 87 - Μίκυ Μάους 2349


Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Μίκυ Μάους, αριθμ. 2349.
Ώρα για δύσκολες αποφάσεις στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς "Μίκυ Σίτυ 20802"!
Τιμή: 1,50 ευρώ.

Επισκευάστηκε ένα μοναδικό Mercedes R495 της Βιαμάξ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής στο αμάξωμα και στον κινητήρα ενός μοναδικού αυτοφερόμενου υπεραστικού, μουσειακού λεωφορείου.
Πρόκειται για ένα Mercedes Benz R495 της Βιαμάξ που θα κυκλοφορήσει σε μερικές ημέρες στους δρόμους της πρωτεύουσας για ένα μοναδικό δοκιμαστικό δρομολόγιο!
Αποτελεί μέρος της ιδιωτικής συλλογής των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου.
Απολαύστε το στις φωτογραφίες του κ. Γιώργου Διαμαντάκη.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ: http://busoldtimers.blogspot.com

Να ενημερωθούμε εγκαίρως παιδιά, μήπως και μπορέσουμε να επιβιβαστούμε...


Εμείς προτείνουμε... 28 - Solomon Kane: Το Κάστρο του Διαβόλου (Comic book)


Συγγραφέας: Robert Ervin Howard
Μετάφραση: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σχήμα: 17 x 26
Σελίδες: 128
ISBN: 978-960-306-921-8
Τιμή: €20,90
Εκδόσεις: Anubis

Μέλας Δρυμός, 16ος αιώνας. Ένας βλοσυρός ταξιδιώτης διασχίζει το αρχαίο γερμανικό δάσος χωρίς κάποιο συγκεκριμένο προορισμό. Όταν, όμως, ο Σόλομον Κέιν συναντάει έναν απαγχονισμένο νεαρό σε ένα ξέφωτο, αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον υπαίτιο -ένα βαρόνο τον οποίο οι χωρικοί από τα γύρω χωριά τρέμουν περισσότερο κι από τον ίδιο το θάνατο. Κάτι πολύ χειρότερο, όμως, από το διαβολικό βαρόνο και τον πανούργο λύκο που λυμαίνεται το δάσος βρίσκεται κρυμμένο στο ερημωμένο μοναστήρι κάτω από το κάστρο του βαρόνου... Eκεί όπου ένας ιερέας που εγκατέλειψε το δρόμο του θεού και στράφηκε στη λατρεία του Σατανά βρήκε σκοτεινό θάνατο πριν από αιώνες...


Το «Κάστρο του Διαβόλου» είναι μια από τις κλασικές ιστορίες του Αγγλου εκδικητή Solomon Kane, του ήρωα που εμπνεύστηκε ο δημιουργός του Conan, Robert E. Howard.

Ο Solomon Kane έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο διήγημα «Red Shadows», το οποίο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Weird Tales τον Αύγουστο 1928. Έκτοτε δημοσιεύτηκαν αρκετές ακόμη περιπέτειες του Άγγλου πουριτανού στο ίδιο περιοδικό. Μετά το θάνατο του Howard, αρκετά ως τότε ανέκδοτα αποσπάσματα ιστοριών (ανάμεσα στα οποία το «The Castle of the Devil») ολοκληρώθηκαν από άλλους συγγραφείς και δημοσιεύτηκαν στο έργο Red Shadows το 1968, μια συλλογή από διηγήματα του Αμερικανού συγγραφέα στην οποία συμπεριλαμβάνονταν ορισμένα ποιήματα του Solomon Kane (όπως τα "The One Black Stain" και "Solomon Kane's Homecoming")...

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Έφυγε για να συναντήσει τον Ζορμπά, ο Μιχάλης Κακογιάννης


Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, ο οποίος είχε μεταφερθεί το Σάββατο σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με λοίμωξη αναπνευστικού και επιβαρημένη καρδιακή λειτουργία. Ο Έλληνας σκηνοθέτης έπασχε από χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και καρδιακή ανεπάρκεια. Κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 3.10 τα ξημερώματα λόγω καρδιακής καταπληξίας μετά από νέο στεφανιαίο επεισόδιο.


Ο Μιχάλης Κακογιάννης, γιος της Αγγελικής και του Παναγιώτη Κακογιάννη, γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 Ιουνίου του 1922, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο, εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής, και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».
Το 1947, ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο της Αγγλίας ως ηθοποιός, γρήγορα όμως τον κέρδισε η σκηνοθεσία και το 1953 ήρθε στην Ελλάδα. Το 1954, με την κινηματογραφική ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα», ο Μιχάλης Κακογιάννης έκανε την αρχή της διεθνούς σκηνοθετικής του καριέρας. Η «Στέλλα», το «Κορίτσι με τα μαύρα», το «Τελευταίο ψέμα» η τριλογία του: «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» και ο «Ζορμπάς» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες του που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Στις ταινίες του συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς, αλλά και με γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς της Αμερικής και της Ευρώπης.


Και θέατρο
Πέρα από τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, σε εγχώριες αλλά και διεθνείς συμπαραγωγές, ο Μιχάλης Κακογιάννης έχει επίσης σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις όπερας στην Ελλάδα, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει, επίσης, γράψει και έχουν εκδοθεί σενάρια και μεταφράσεις κινηματογραφικών και θεατρικών έργων, ενώ έχει γράψει και στίχους γνωστών ελληνικών τραγουδιών.


Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη είναι και ο νυχτερινός φωτισμός των μνημείων της Ακροπόλεως, τον οποίο εκείνος πρώτος οραματίσθηκε και για την επίτευξη του οποίου ίδρυσε το σύλλογο «Οι Φίλοι της Αθήνας», εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες του διάσημου Γάλλου φωτιστή Pierre Bideau και αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων μελετών.
Το 2004, ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με σκοπό τη μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου, καθώς και την καταγραφή και διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών, ενώ το φθινόπωρο του 2009 αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο.

Τιμητικές διακρίσεις
Για την προσφορά και το έργο του, ο Μιχάλης Κακογιάννης έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Χρυσού Φοίνικα (Ελλάδα), τον Ταξιάρχη των Γραμμάτων και Τεχνών (Γαλλία), τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου του Γ’ (Κύπρος) και το Special Grand Prix of the Americas (Μόντρεαλ). Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στο έθνος, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το συνολικό έργο του, για έργο ζωής στα Ιεροσόλυμα, για έργο ζωής από το American Hellenic Institute στην Ουάσιγκτον και στο Κάιρο. Έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης στη Λεμεσό, στο Montpellier (Γαλλία) και στο Ντάλας (Τέξας, Η.Π.Α.) και έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ Τεχνών στο Columbia College (Σικάγο, Η.Π.Α.), Επίτιμος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Νέες εκδόσεις 86 - Cowboys & Aliens / Εξωγήινοι στην Άγρια Δύση (Comic book)


Συγγραφείς: Andrew Foley, Fred Van Lente
Μετάφραση: Γιώργος Γρίβας
Σχήμα: 17 x 26
Σελίδες: 112
ISBN: 978-960-497-057-5
Ημερομηνία Εκδοσης: 1/7/2011
Τιμή: €14,90
Εκδόσεις: Anubis

1873, Αριζόνα.

Στα βάθη της Αγριας Δύσης, ένας άντρας μπορεί να εμπιστευτεί μόνο το εξάσφαιρο και το άλογό του, ενώ οι Iνδιάνοι επιδίδονται σ' έναν πόλεμο δίχως αύριο εναντίον των Ευρωπαίων αποίκων. Μέχρι την ημέρα που ένα απίστευτο γεγονός αλλάζει τα πάντα. Εισβολείς από έναν ξένο κόσμο, που βλέπουν τους ανθρώπους ως σκλάβους, φτάνουν στον πλανήτη μας και είναι αποφασισμένοι να τον κατακτήσουν.

Η Αγρια Δύση αλλάζει για πάντα...

Το "Cowboys & Aliens" μας καλεί να ταξιδέψουμε στην Aγρια Δύση και να γίνουμε μάρτυρες μίας άνισης σύγκρουσης. Ένα πρωτότυπο, συναρπαστικό και απρόβλεπτο έργο που ενέπνευσε την ομότιτλη κινηματογραφική υπερπαραγωγή.



Επίκαιρες γελοιογραφίες 34: Patty, η πιο όμορφη ιστορία


Ουδέν σχόλιον!
Μόνο ένα μπράβο σε αυτούς που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν την αψεγάδιαστη αυτή εικόνα... (Γελάσαμε απίστευτα, παιδιά!)...

Ο Ρόυ ξαναγυρίζει


Ιστολόγιο αφιερωμένο στην ελληνική έκδοση του ποδοσφαιρικού χαρακτήρα "Roy of the Rovers", οι περιπέτειες του οποίου δημοσιεύθηκαν σε διάφορα περιοδικά ("Ζαγκόρ", "Δυναμικό Αγόρι" και "Γκολ"), κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '70 και του ΄80. Παραμένουμε λάτρεις του έξοχου αυτού κόμικ που δίδαξε στη γενιά μας, ήθος, αξιοπρέπεια, τιμιότητα και μας μπόλιασε με τις ανεκτίμητες αξίες της ευγενούς άμιλλας και του "ευ αγωνίζεσθαι". Ο Ρόυ της εφηβείας μας, παραμένει ζωντανός στη μνήμη και μας οδηγεί με ασφάλεια σε ένα δρόμο μακριά από βία, ναρκωτικά, ρατσισμό, διαφθορά, βωμολοχία και γενικά κάθε μάστιγα που ταλανίζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ελάτε κοντά μας και απολαύστε άρθρα, επισημάνσεις αλλά και χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ιστορίας, σε ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά.


Επισκεφθείτε τώρα την ιστοσελίδα: http://roycomesback.blogspot.com/
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά τις επισκέψεις σας εδώ, την σύνδεση Ο ΡΟΫ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ στις προτεινόμενες σελίδες του blog μας.
Επιμέλεια ιστολόγιου: aNwDyNos@gmail.com

Δεινοθήσαυρος, ο φιλομαθής


Σας αρέσει να "βουτάτε" στο παρελθόν; Ονειρεύεστε μια χρονομηχανή που να σας δίνει τη δυνατότητα να γυρίζετε πίσω στο χρόνο; Αναζητάτε πληροφορίες για πράγματα με τα οποία περνούσατε όμορφα την εποχή που ήσασταν παιδί; Κι ακόμα, σας αρέσει να διαβάζετε για παλιά περιοδικά, ταινίες και ότι άλλο "μυρίζει" παρελθόν; Τώρα υπάρχει μια ιστοσελίδα γεμάτη από τέτοιες "μυρωδιές"... Είναι η σελίδα του Δεινοθήσαυρου και μπορείτε να την επισκεφθείτε πληκτρολογώντας αυτή τη διεύθυνση: http://dinothesaurus.blogspot.com/ ή εναλλακτικά να πατήσετε πάνω στην σύνδεση ΔΕΙΝΟΘΗΣΑΥΡΟΣ, στις προτεινόμενες ιστοσελίδες του blog μας.
Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση (την έχετε σίγουρη!)...

Greek comics and toys


Ένας ακόμη φίλος των κόμικς, ο γνωστός και ως gomfaios, μας ενημερώνει μέσα από το προσωπικό του blog για θέματα που αφορούν τα κόμικς αλλά και τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί.
Πρόκειται για το blog "the world of greek comics and toys", που τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει από ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Το συγκεκριμένο blog υπήρχε από παλιά (το έχουμε και στις συνδέσεις μας - COMICS AND TOYS), όμως ο διαχειριστής του αποφάσισε τώρα τελευταία να... φορτσάρει! Φίλε, gomfaios, χαιρόμαστε για την απόφασή σου και παρακολουθούμε ανελλιπώς τις αναρτήσεις σου!

Για τους φίλους που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την συγκεκριμένη σελίδα, ορίστε η διεύθυνση: http://grcomics.blogspot.com/

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τα γουέστερν που αγαπήσαμε 14 - Η απαγορευμένη κοιλάδα (The valley of Gwangi) - 1969


Πρόκειται για μια ταινία που την πρωτοείδα στην τηλεόραση όταν ήμουν παιδάκι. Μια εποχή που εντυπωσιαζόμουν απ’ ότι έβλεπα, αλλά σπάνια συγκρατούσα τίτλους ή ονόματα πρωταγωνιστών. Τα χρόνια πέρασαν, εγώ μεγάλωσα –και μάλιστα πολύ– αλλά ποτέ δεν έτυχε να ξαναδώ τη συγκεκριμένη ταινία. Μέχρι που πριν έναν χρόνο περίπου, σε μια συζήτηση για τα γουέστερν που είχαμε με τον Σπύρο (φίλο και μέλος του Club), μου ανέφερε και την «Απαγορευμένη κοιλάδα». Αμέσως, στο μυαλό μου ήρθε η παιδική ανάμνηση… Ο Σπύρος μου έστειλε την ταινία και βλέποντάς την αναγνώρισα εκείνη που είχα δει τότε… Περιττό να σας πω πόσο συγκινήθηκα…
Σπύρο, σ’ ευχαριστώ!




Το πιο παράξενο γουέστερν όλων των εποχών!
Σε μια περιοχή νότια του Ρίο Γκράντε στις αρχές του περασμένου αιώνα, ένας περιπλανώμενος θίασος φτάνει σε μια πόλη για να δώσει παραστάσεις. Το σόου περιλαμβάνει άλογα, άμαξες, κυνηγητά με Ινδιάνους, αλλά και επιδείξεις δεξιοτεχνίας με το λάσο ή με όπλα.
Στην ίδια πόλη φτάνει και ο Τακ Κέρμπι, παλιός συνεργάτης του θιάσου και ερωτευμένος με την νεαρή δαμάστρια Τι Τζέι. Όταν εκείνη αρνείται να συνεργαστεί μαζί του, εκείνος δεν το βάζει κάτω. Λίγο αργότερα ο Κέρμπι συναντά τον καθηγητή Μπρόμλεϊ, έναν παλαιοντολόγο που ψάχνει να βρει προϊστορικά απολιθώματα.
Οι δουλειές του θιάσου δεν πηγαίνουν και πολύ καλά, έτσι όταν μια ομάδα τσιγγάνων τους πουλάει ένα μικροσκοπικό αλογάκι όλοι πιστεύουν ότι θα βγάλουν πολλά λεφτά αν το εντάξουν στο πρόγραμμά τους. Το θέμα είναι ότι μόλις ο καθηγητής Μπρόμλεϊ αντικρίζει το ζώο, είναι σίγουρος πως πρόκειται για έναν προϊστορικό ηώιππο, τον πρόγονο του σύγχρονου αλόγου!



Ο καθηγητής και ο Κέρμπι αποφασίζουν να μάθουν (ο καθένας για τους δικούς του λόγους) από πού προήρθε αυτό το ζώο. Πώς είναι δυνατόν να ζει τόσα εκατομμύρια χρόνια μετά την εξαφάνιση του είδους του;
Με την βοήθεια των τσιγγάνων θα φτάσουν στην είσοδο της απαγορευμένης κοιλάδας, και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου θα μπούνε μέσα…
Αυτό που θα συναντήσουν εκεί, όμως, δεν θα μπορούσαν να το φανταστούν ούτε στα χειρότερα όνειρά τους: ένας ολόκληρος χαμένος κόσμος από προϊστορικά ζώα βρίσκεται εγκλωβισμένος για εκατομμύρια χρόνια σ’ εκείνη τη κοιλάδα. Η ανθρώπινη παρουσία απειλεί να διαταράξει τις λεπτές ισορροπίες…
Τι θα γίνει αν τα τέρατα αυτά καταφέρουν να βγουν από την απαγορευμένη κοιλάδα; Με ποιον τρόπο θα μπορέσει κανείς να τα σταματήσει;



Τα καταπληκτικά –για την εποχή εκείνη– ειδικά εφέ, σε συνδυασμό με το… τραβηγμένο αλλά όχι απίστευτο σενάριο, μας δίνουν μια ταινία σύμβολο και παράλληλα σημείο αναφοράς για το κινηματογραφικό είδος όχι μόνο του γουέστερν αλλά και της επιστημονικής φαντασίας!
Υπεύθυνος για το… παράξενο θέαμα δεν είναι άλλος από τον Ray Harryhausen, τον μάγο των ειδικών εφέ, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του και άλλες καταπληκτικές δημιουργίες σε ταινίες που έμειναν στην Ιστορία του κινηματογράφου. Ανάμεσά τους: The Seventh Voyage Of Sinbad (1958), The Golden Voyage Of Sinbad (1974), 20 Million Miles To Earth (1957), The Beast From 20.000 Fathoms (1953), One Million Years B.C. (1966), Jason & The Argonauts (1963) κ.α.

Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε και το κόμικς «The valley of Gwangi» (ναι, ναι, υπήρξε και τέτοιο), που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με την ταινία…
Μείνετε σε επαφή!!!

Παναγιώτης Πλαφουτζής
Για το Club Φίλων Μικρός Σερίφης


Επίκαιρες γελοιογραφίες 33: Αυτή είναι η αλήθεια!


Αργήσαμε αλλά σας καταλάβαμε...

Σκίτσo του Στάθη (Ελευθεροτυπία, 01/04/2011)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Σινεμά και DVD 33 - Green Lantern / Πράσινος Φανός (2011)


Ο πρώτος «Green Lantern» γεννήθηκε το 1940 στο 16ο τεύχος του «All-American Comics». Τον έλεγαν Αλαν Σκοτ και τον δημιούργησαν οι Μπιλ Φίνγκερ και ο Μάρτιν Νόντελ σαν έναν μακρινό απόγονο του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». Με μυστικό όπλο ένα δαχτυλίδι, ο «Green Lantern» μπορούσε να ελέγχει το σύμπαν, με την προϋπόθεση να διαθέτει την θέληση και τη δύναμη του να το κρατήσει. Το πρώτο δαχτυλίδι ήταν μαγικό, όσα όμως «φορέθηκαν» από τους επόμενους «Green Lantern» ήταν δημιουργήματα των Φρουρών του Σύμπαντος που εμπιστεύονταν το κάθε ένα από αυτά στους εκλεκτούς. Αυτοί οι εκλεκτοί ήταν τελικά και αυτοί που αποτέλεσαν την αστυνομική δύναμη γνωστή ως «Green Lantern Corps.». Ο Αλαν Σκοτ θα ζούσε όμως για λίγο, αφού μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η DC Comics αποφάσισε να διακόψει την έκδοση των περιπετειών του και ήταν μόνο το 1959, όταν ο χαρακτήρας του «Green Lantern» βρήκε το πρόσωπο πού όλοι γνωρίζουμε σήμερα, αυτό του πιλότου Χαλ Τζόρνταν.


Τον Οκτώβριο του 2007, ο Γκρεγκ Μπερλάντι («Life as We Know it») ανέλαβε τη σκηνοθεσία μιας ταινίας βασισμένης στις περιπέτειες του Χαλ Τζόρνταν και μαζί με τους κομίστες Μάικλ Γκριν και Μαρκ Γκουγκενχάιμ (συγγραφέας για τη Marvel) έγραψε ένα σενάριο που διέρρευσε στο 2008. Μέχρι τα τέλη του χρόνου, το σενάριο είχε γραφτεί ξανά τρεις φορές (περιλαμβάνοντας επεισόδια από όλες τις περιόδους του κόμικ) και ο Μπερλάντι είχε ήδη αντικατασταθεί από τον Μάρτιν Κάμπελ («Casino Royale») ενώ ως πρώτη ημερομηνία εξόδου της ταινίας ορίστηκε ο Δεκέμβριος του 2010.
Ο Ράιαν Ρέινολντς ήρθε...μάλλον τελευταίος να προστεθεί στο στάδιο της προπαραγωγής. Αφού νίκησε κάθε πιθανό υποψήφιο για το ρόλο (Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζάρεντ Λίτο), υπέγραψε για το ρόλο του Τζόρνταν, ενώ το καστ θα συμπλήρωναν λίγο αργότερα η Μπλέικ Λάιβλι, ο Πίτερ Σάαρσγκαρντ, ο Τιμ Ρόμπινς και η Αντζελα Μπάσετ.


«Ηξερα την ύπαρξη του “Green Lantern”, αλλά τίποτα περισσότερο επί του θέματος.», δηλώνει ο Ρέινολντς αφού βρήκε το σωστό νούμερο για την πράσινη στολή του. «Ηξερα πως ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος που λαμβάνει ένα μαγικό δαχτυλίδι από έναν ετοιμοθάνατο εξωγήινο. Και πως αυτό το δαχυτλίδι πετάει λέιζερ ή κάτι τέτοιο... Συνάντησα τον Μάρτιν Κάμπελ στο κάστινγκ της ταινίας και ήξερα από την αρχή πως η προϋπηρεσία μου στις ταινίες από κόμικ («Βlade:Trinity», «Deadpool») θα επηρέαζε την επιλογή μου. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να δουλέψω με τον Μάρτιν, επειδή μου άρεσε πολύ το “Casino Royale”. Στην αρχή προσπαθούσαν να με πείσουν και στο τέλος τους παρακαλούσα εγώ να μου δώσουν τον ρόλο. Οταν είδα τα σχέδια για την καλλιτεχνική διεύθυνση της ταινίας ήθελα πλέον σαν τρελός να κάνω την ταινία. Νομίζω πως αυτό που μου άλλαξε γνώμη ήταν ότι ήθελα να ανακαλύψω πόσο αχανές είναι το σύμπαν...».


Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε μαζί με τις κόπιες του πρώτου μέρους του «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» και έγινε δεκτό μάλλον με απογοήτευση σαν ένα υπερφιλόδοξο ψηφιακό πανηγύρι που δεν μετέφερε τίποτα από την κοσμική ατμόσφαιρα του κόμικ στο οποίο βασίστηκε. Εχοντας ήδη μεταφέρει την ημερομηνία εξόδου της τον Ιούνιο του 2011, το «Green Lantern» κατάφερε, όμως, να διορθώσει την κακή πρώτη εικόνα με ένα επιθετικό μάρκετινγκ που ξεκίνησε τον Απρίλιο στο WonderCon του Σαν Φρανσίσκο φέρνοντας το – λίγες ημέρες πριν την έξοδο του – να είναι το φιλμ που έχει διχάσει κριτικούς και κόμικ φαν οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν πρόκειται για την πιο απενοχοποιημένη έξοδο του φετινού καλοκαιριού ή κάτι πολύ...χειρότερο.

Τέσσερα απίστευτα λεπτά από την ταινία “Green Lantern”



Η υπόθεση της ταινίας:
Σε ένα σύμπαν τόσο μεγάλο και μυστηριώδες, μια μικρή αλλά πανίσχυρη δύναμη υπάρχει εδώ και αιώνες. Προστάτες της ειρήνης και της δικαιοσύνης, ονομάζονται Green Lantern Corps. Η αδελφότητα των πολεμιστών έχει ορκιστεί να διατηρεί την διαγαλαξιακή τάξη, και κάθε Green Lantern φοράει ένα δαχτυλίδι που του δίνει υπερδυνάμεις. Αλλά όταν ένα νέος εχθρός που ονομάζεται Parallax απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία δυνάμεων στο σύμπαν, η μοίρα τους αλλά και η μοίρα της Γης βρίσκονται στα χέρια του νεότερου μέλους τους, ο πρώτος άνθρωπος που έχει επιλεγεί να γίνει Green Lantern ο Χαλ Τζόρνταν. Ο Χαλ είναι ένας χαρισματικός και λίγο φαντασμένος πιλότος δοκιμών, αλλά οι Green Lanterns δεν εμπιστεύονται και δεν τρέφουν ιδιαίτερο σεβασμό στους ανθρώπους, οι οποίοι δεν κατάφεραν ποτέ ως τώρα να δαμάσουν τις δυνάμεις του δαχτυλιδιού. Ο Χαλ όμως είναι το κομμάτι στο παζλ που έλειπε, με την αποφασιστικότητα και την θέλησή του, έχει ένα προτέρημα που κανένα μέλος του Σώματος δεν είχε ποτέ: ανθρωπιά. Με την ενθάρρυνση της συναδέλφου και παιδικής του αγάπης, Κάρολ Φέρις(Μπλέικ Λάιβλι), εάν ο Χαλ προσπαθήσει γρήγορα να τιθασεύσει τις νέες του δυνάμεις και να βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τους φόβους του, θα αποδειχτεί ότι είναι όχι ο μόνος τρόπος να νικήσουν τον Parallax αλλά και να γίνει ο πιο σημαντικός Green Lantern όλων. Επίσης συμμετέχουν οι Μαρκ Στρονγκ, Άντζελα Μπάσετ και Τιμ Ρόμπινς.

Το «Green Lantern» βγήκε στις αμερικανικές αίθουσες την Πέμπτη 17 Ιουνίου ενώ στην Ελλάδα έρχεται στις 25 Αυγούστου.

http://flix.gr, http://blepo-tainies.blogspot.com

Εμείς προτείνουμε... 27 - Η μαγεία των μύθων (Λεύκωμα)


JOHN HOWE
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται ένα σύνολο της δουλειάς του Τζον Χάου με περισσότερα από 250 έργα του, πίνακες και σκίτσα, γιορτάζοντας έτσι την ζωοδότρα ματιά ενός εξέχοντος σύγχρονου καλλιτέχνη του φανταστικού. "H Mαγεία των Mύθων" ταξιδεύει τον αναγνώστη στον κόσμο του Tζον Xάου: από το ξεκίνημά του ως σπουδαστή μέχρι την πιο πρόσφατη δουλειά του. Mας αποκαλύπτει μάλιστα και κάποια πρώιμα, άγνωστα έργα του. Όλοι οι πίνακές του εμπνευσμένοι από τα έργα του Tόλκιν, όπως το "Xόμπιτ", τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", το "Σιλμαρίλλιον" και την "Iστορία της Mέσης-γης" περιλαμβάνονται εδώ και συμπληρώνονται από τα εκπληκτικά έργα τέχνης που έφτιαξε για βιβλία με δράκους, με μύθους και θρύλους, για παιδικά βιβλία που έγραψε και εικονογράφησε ο ίδιος, μέχρι πλήθος εξώφυλλα για τα βιβλία μερικών από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του φανταστικού. O Tζον Xάου μας δίνει επιπρόσθετα διασκεδαστικά πληροφοριακά σχόλια για το πώς κάνει τα έργα του. H Mαγεία των Mύθων επίσης είναι περήφανη για τη συμμετοχή στον τόμο του ειδικού περί τον Tόλκιν και συγγραφέα του Eπίσημου Oδηγού της κινηματογραφικής τριλογίας “O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, του Mπράιαν Σίμπλεϊ, καθώς και κορυφαίων συγγραφέων του φανταστικού όπως του Pόμπιν Xομπ και του Pόμπερτ Xόλντστοκ· περιλαμβάνει επίσης μια αποκαλυπτική εξομολόγηση του ηθοποιού μ’ ένα όσκαρ στο ενεργητικό του, Σερ Ίαν MακKέλλεν, για την πρόκληση να ενσαρκώσει τον «Γκάνταλφ» του Tζον Xάου. O αποκλειστικός πρόλογος του τόμου ανήκει στον Πίτερ Tζάκσον, τον σκηνοθέτη της τριλογίας του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”.
ΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ...


Μετάφραση: Ειρήνη Μαντά
Αριθμός σελίδων: 192
ISBN: 960-521-158-0
Σχήμα: 21Χ28
Εκδόσεις: Αίολος
Τιμή: 26,50 €

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η πολιτική, τα κόμικς και το σινεμά...


Η Paramount Pictures και η Marvel Studios έδωσαν στους διανομείς ανά τον κόσμο την επιλογή να “κόψουν” τον τίτλο της ταινίας CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER, σε THE FIRST AVENGER, φοβούμενοι τον αντιμερικανισμό μερίδας του κοινού. Τελικά μόνο τρεις χώρες θα προχωρήσουν στο τσεκούρεμα: Η Ρωσία, η Ουκρανία και η Νότια Κορέα. Όλα, πάντως, θα κρίθουν από τα εισιτήρια και όχι από τις εκτιμήσεις των διανομέων.

Την είδηση την βρήκαμε στο http://www.comicdom.gr

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τα 100 χρόνια της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 η εφημερίδα «Μακεδονία» συμπλήρωσε 100 χρόνια διαρκούς και μαχητικής παρουσίας στην ελληνική ζωή. Ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Βελλίδη και πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Ιουλίου 1911, σε καθεστώς τουρκοκρατίας. Έκτοτε, η πορεία της στα ελληνικά πράγματα και η προσφορά της υπήρξαν καθοριστικές όσον αφορά τη διαμόρφωση και την προάσπιση των εθνικών δικαίων, την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων, την προβολή του πολιτισμού και των κοινωνικών αξιών. Σε συγκρατημένους τόνους, αλλά πάντα με σθένος κι επιμονή, με εγκυρότητα, σοβαρότητα και τόλμη, χωρίς ακρότητες, υποστήριξε το συμφέρον των πολλών, του Βορρά και της χώρας. Οι δυναμικές παρεμβάσεις της στοίχισαν, κατά καιρούς, πολλές διώξεις στους εκδότες της, αλλά έτσι η εφημερίδα αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και κέρδισε την αποδοχή και τον διαρκή σεβασμό, πανελληνίως.
Η «Μακεδονία», παρότι αταλάντευτα μετριοπαθών αρχών, κατέγραψε πολλές πρωτοπορίες: πρώτη τύπωσε έγχρωμες φωτογραφίες το 1939, πρώτη εξέδωσε ένθετο περιοδικό, τις «Επιλογές» το 1982 και, είναι η πρώτη εφημερίδα στην Ελλάδα που βγήκε στο Internet. Συνεργάστηκαν μαζί της κατά καιρούς, οι υψηλότερες μορφές του πνεύματος. Εντός της, στα 29.095 πρωτοσέλιδα και τις 1.300.000 σελίδες της, καταγράφεται όλη η πολιτική και κοινωνική ιστορία του 20ού αιώνα – είναι ήδη μια κιβωτός γνώσης κι αυτοσυνείδησης για κάθε Έλληνα, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει με το ίδιο πάθος και με ανανεωμένη μαχητικότητα τη μακρά, δυναμική της παράδοση.
Η «Μακεδονία» κλείνοντας 100 χρόνια προσφοράς, ενσαρκώνει τη συνέχεια, την αντίσταση στους δύσκολους καιρούς, την πίστη και την αισιοδοξία. Χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζει διαρκώς το περιεχόμενο και πολλαπλασιάζει τις ένθετες εκδόσεις της, με περιοδικά για την Ιστορία, την Υγεία, τους Νέους, την Εκπαίδευση, τις Τέχνες, την πόλη, τον Τουρισμό και πάντα με τις, ποικίλης ύλης, «Επιλογές».

Από το http://www.e-simerini.com
Ενημερωθήκαμε από τον EYPALINOS

Νέες εκδόσεις 85 - Conan: Κιμμέρια (Comic book)


Συγγραφέας: Timothy Truman
Μετάφραση: Ορέστης Μανούσος
Σχήμα: 17x26
Σελίδες: 192
ISBN: 978-960-497-052-0
Ημερομηνία Εκδοσης: 1/7/2011
Τιμή: €24,90
Εκδόσεις: Anubis

Ο Κόναν εγκαταλείπει τον πολιτισμό και επιστρέφει στην αγαπημένη του, άγρια χώρα της Κιμμερίας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Οι κίνδυνοι που θα συναντήσει στα χιονισμένα μονοπάτια της πατρίδας του είναι μία ευχάριστη αλλαγή από τα παιχνίδια εξουσίας και τη δολιότητα που συνάντησε στις πόλεις της Ανατολής.
Ακόμα κι εδώ, όμως, ο νεαρός βάρβαρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την προδοσία. Όταν μία εύθραυστη ανακωχή με τους Αιζίρ απειλείται από τις ενέργειες της Καολλάν, του πρώτου έρωτα του Κιμμέριου ήρωα, ο Κόναν θα βρεθεί στο επίκεντρο μίας σύγκρουσης που δε θα δοκιμάσει μόνο τη δύναμη του σώματός του και το μυαλό του αλλά και την παθιασμένη του καρδιά.

Ο σεναριογράφος Tim Truman και οι εικονογράφοι Τοmas Giorello και Jose Villarrubia ενώνουν τις δυνάμεις τους με το θρυλικό καλλιτέχνη Richard Corben, ο οποίος θα ζωντανέψει ιστορίες από το παρελθόν του παππού του Κόναν.

"Οι δημιουργοί συνεργάζονται και δίνουν ζωή σε μία μοναδική ιστορία επικής φαντασίας, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του είδους."
-- ΙGN.com


Νέες εκδόσεις 84 - Captain America: Η Αρχή (Comic book)


Συγγραφέας: Mark Waid
Μετάφραση: Σάββας Αργυρού
Σχήμα: 17x26
Σελίδες: 120
ISBN: 978-960-497-065-0
Ημερομηνία Εκδοσης: 1/7/2011
Τιμή: €16,90
Εκδόσεις: Anubis

Ο Κάπταιν Αμέρικα αποτέλεσε σύμβολο απαράμιλλου θάρρους όταν στις σκοτεινές ημέρες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου οδηγούσε τις συμμαχικές δυνάμεις από νίκη σε νίκη εναντίον του Άξονα. Όμως η μοίρα τού επιφύλασσε μία άσχημη έκπληξη, καθώς σε μία αποστολή κατέληξε παγιδευμένος στον πάγο! Δεκαετίες αργότερα, ο θρυλικός ήρωας ξυπνάει σε έναν κόσμο που δεν αναγνωρίζει καθόλου. Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του: να προσαρμοστεί σε αυτόν τον εντελώς άγνωστο κόσμο, ο οποίος σύντομα θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός νέου κατακτητή!

Οι δημιουργοί Mark Waid και Jorge Molina μεταφέρουν μέσα από μία σύγχρονη ματιά τις πρώτες περιπέτειες ενός από τους σπουδαιότερους ήρωες της Marvel Comics!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...