Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Εμείς προτείνουμε... 79 - Μ.Ε.Τ.ΑΛΛΑ.Ξ.ΕΙΣ. 4, 5 και 6


Συγγραφέας: Sparkes Ali
Μετάφραση: Αθηνά Κουτζόγλου
Σχήμα: 13 x 19
Σελίδες: 128
ISBN: 978-960-497-257-9
Ημερομηνία Έκδοσης: 10/4/2012
Τιμή: €9,90

Μ.Ε.Τ.ΑΛΛΑ.Ξ.ΕΙΣ.: Μυρμηγκοεπίθεση
Σειρά: Μ.Ε.Τ.ΑΛΛΑ.Ξ.ΕΙΣ., Βιβλίο 4

Ο αντιπαθητικός γείτονάς τους ο Τάρκουιν έρχεται να παίξει μαζί τους... και ο Τζος με τον Ντάνι ξέρουν πως η μέρα τους θα είναι σκέτος εφιάλτης. Όταν όμως οι δίδυμοι μεταμορφώνονται κατά λάθος σε μυρμήγκια, τα πράγματα δεν είναι απλώς άσχημα... γίνονται θανάσιμα!
Οπλισμένος με ένα μεγεθυντικό φακό, ο Τάρκουιν δε βλέπει την ώρα να ψήσει έντομα. Μπορεί ο Ντάνι και ο Τζος να έχουν πλέον έξι πόδια, αλλά θα τα καταφέρουν να φύγουν έγκαιρα;


Μ.Ε.Τ.ΑΛΛΑ.Ξ.ΕΙΣ.: Μακροπόδαροι Ήρωες
Σειρά: Μ.Ε.Τ.ΑΛΛΑ.Ξ.ΕΙΣ., Βιβλίο 5

Ο Τζος και ο Ντάνι πρέπει να σώσουν την ενοχλητική μεγάλη τους αδελφή, την Τζένι, όταν εκείνη χρησιμοποιεί κατά λάθος το σπρέι Μετάλλαξης και μεταμορφώνεται σε τιπούλη! Οι δίδυμοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουν άλλη επιλογή - πρέπει να μεταλλαχτούν κι εκείνοι σε μακροπόδαρα έντομα για να προστατέψουν την αδελφή τους.
Άραγε θα τα καταφέρουν τα αγόρια να αντισταθούν στον πειρασμό της λάμπας και να εμποδίσουν την Τζένι να χάσει όλα της τα πόδια; Κα θα μπορέσει ο Κατουρλής, ο σκύλος τους, να αντισταθεί σε έναν τραγανιστό, λαχταριστό εντομομεζέ;


Μ.Ε.Τ.ΑΛΛΑ.Ξ.ΕΙΣ.: Σκαθαροπλημμύρα
Σειρά: Μ.Ε.Τ.ΑΛΛΑ.Ξ.ΕΙΣ., Βιβλίο 6
Ο Τζος κι ο Ντάνι περνάνε μια μέρα με την τοπική φυσιολατρική ομάδα, όταν όμως τρώνε κατά λάθος ένα κεκάκι σοκολάτας με γέμιση Μετάλλαξης, βιώνουν από πρώτο χέρι τους πραγματικούς κινδύνους της υδρόβιας ζωής. Τα αγόρια ανακαλύπτουν ότι μπορούν να διασχίζουν με ταχύτητα μια λιμνούλα, να αναπνέουν κάτω από το νερό και να εξαπολύουν την πιο τρομερή μπόχα για να διώχνουν τα αρπαχτικά.
Μα η ζωή ενός υδρόβιου σκαθαριού που βρομοκοπάει είναι το μικρότερο από τα προβλήματά τους! Ένας μυστηριώδης άγνωστος παραμονεύει με σκοπό να τους τσακώσει. Θα ανακαλύψουν ο Τζος και ο Ντάνι την ταυτότητα του ξένου προτού να είναι πολύ αργά; Και θα μπορέσουν να βρουν και τον τελευταίο χαμένο κύβο Ερπετομετάλλαξης της Πέτι Ποτς, που θα της επιτρέψει να τους μεταμορφώσει σε τρομερά ερπετά;

Δύο αδέλφια, ένας ορός
κι ένας κόσμος γεμάτος μπελάδες!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ANUBIS

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Νέες εκδόσεις 191 - Μίκυ Μάους 2389


Στο τεύχος του Μίκυ Μάους, που κυκλοφορεί στην Αθήνα από την Παρασκευή 27 Απριλίου και στην υπόλοιπη Ελλάδα από την Παρασκευή 4 Μαΐου, οι πράκτορες της μυστικής οργάνωσης Π.Α.Π.Ι. αναζητούν τον ιό που καταστρέφει τους υπολογιστές του θείου Σκρουτζ! Ο Γκούφυ ανακαλύπτει ότι μπορεί να κερδίζει εύκολα την εμπιστοσύνη των άλλων και αποφασίζει να γίνει πλανόδιος πωλητής! Τέλος, οι Μουργόλυκοι αναλαμβάνουν χρέη μπεϊμπισίτερ (!)...

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Ντόναλντ & Φέθρυ (Π.Α.Π.Ι.): Ο ψηφιακός εχθρός
2. Μεγάλη μπάλα: Ανακατατάξεις
3. Μεγάλη μπάλα: Ονειρεμένο παιχνίδι
4. Γκούφυ: Από πόρτα σε πόρτα
5. Μουργόλυκοι: Ο τυφώνας Πένυ

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 100
Τιμή: 1,50 €

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ποιος θυμάται τον Μικρό Σερίφη;


Ο Τζιμ Ανταμς, ο θρυλικός χάρτινος ήρωας της Αγριας Δύσης, επέστρεψε – για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί...

Δεκέμβριος 1991: το τεύχος 1.468 του περιοδικού «Μικρός Σερίφης» κυκλοφορεί για τελευταία φορά στα περίπτερα. Ο Τζιμ Άνταμς, το πανέξυπνο Ελληνόπουλο που βρέθηκε στην Άγρια Δύση, η πανέμορφη Ντιάνα, ο αστείος Πεπίτο και το μικροκαμωμένο Ινδιανάκι Τσιπιρίπο, αφηγούνται μια τελευταία ιστορία στους μικρούς και μεγάλους φίλους τους και ύστερα τα ίχνη τους χάνονται κάπου στο Φαρ Ουέστ. Σχεδόν 20 χρόνια μετά, είναι και πάλι εδώ, ούτε μια ημέρα γερασμένοι, για να διηγηθούν μια καινούργια περιπέτεια, με τίτλο «Το κόκκινο βουνό» –την κυκλοφορία του νέου, επετειακού τεύχους 1.469 ανέλαβε το ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων).

«Γνωριστήκαμε με τον συγγραφέα Πότη Στρατίκη και ξεκίνησαν οι σκέψεις για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να αναβιώσουμε αυτό το περιοδικό που σημάδεψε ολόκληρες γενιές», μας λέει η Ειρήνη Χαζάπη, υπεύθυνη του ιδρύματος, και συμπληρώνει: «Η ιδέα ζυμωνόταν εδώ και τρία χρόνια και, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη κυκλοφορία, τελικά αποφασίσαμε την έκδοση μιας νέας ιστορίας που είχε γραφτεί πριν από μερικά χρόνια από τον Πότη Στρατίκη. Μακάρι να γίνει η αρχή και για άλλα τεύχη, καθώς υπάρχει πλούσιο υλικό».

Η έκθεση με θέμα το περιοδικό, η οποία φιλοξενείται στο Ηard Rock Cafe στο Σύνταγμα, έχει προσελκύσει πλήθος κόσμου. Φιγούρες παλαιών παιχνιδιών με θέμα τo Φαρ Ουέστ, περιοδικά, καπελάκια, ένας χάρτης με την ταυτότητα του Μικρού Σερίφη, καθώς και μηνύματα που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ίδρυμα, όπως «φυλάξτε μου μερικά τεύχη για την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Θα ανέβω και αλίμονό σας αν δεν τα έχετε», αποδεικνύουν ότι ο κόσμος του Τζιμ Άνταμς δεν ξεχάστηκε.


«Οι ιστορίες αυτές, πέρα από έντονη πλοκή και δράση, είχαν έναν τρόπο να τονίζουν τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να δένεται και να τους θεωρεί δικούς του ανθρώπους» σημειώνει ο Παναγιώτης Πλαφουτζής, επικεφαλής του κλαμπ φίλων του Μικρού Σερίφη, ο οποίος μάλιστα δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει και στην έκδοση ενός λευκώματος με θέμα το περιοδικό. «Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τον “Μικρό Σερίφη” κυκλοφόρησε και ένα δεύτερο περιοδικό με τους ίδιους ήρωες, ο “Μικρός Κάου-μπόυ” και τελικά και ένα τρίτο, ο “Μικρός Αρχηγός”, και άλλες πολλές εκδόσεις, προκειμένου να καλύψουν τη δίψα των αναγνωστών» συμπληρώνει.

Φυσικά, η έκδοση του νέου τεύχους, μαζί με την αποκάλυψη ότι ο Πότης Στρατίκης σκέφτεται πλέον να γράψει το τέλος της ιστορίας, αναζωπύρωσε και το αιώνιο ερώτημα των αναγνωστών: «άραγε ο Τζιμ Άνταμς θα παντρευτεί την Ντιάνα;». Η συνέχεια –ελπίζουμε να είναι– επί χάρτου...

Κείμενο: Έρη Βαρδάκη, για το ΒΗMAGAZINO
http://www.vimamen.gr/vimagazino/views/article/?aid=453762


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Επίκαιρες γελοιογραφίες 101: Πάμε γερά...


Μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών δίνει έναν πολύ σπουδαίο αγώνα για την ανόρθωση αυτού του τόπου! Τα πολιτικά γραφεία των κομμάτων μπορεί να μην είναι γεμάτα, είναι όμως οι καφετέριες! Τόσο που οι τουρίστες αναρωτιούνται: Σίγουρα η Ελλάδα περνάει κρίση;;;

Το σκίτσο είναι του φίλου Σωτήρη, από το http://www.skitso.biz/, σύνδεσμο για το οποίο μπορείτε να βρείτε στην πλαϊνή μας λίστα, με το όνομα "Σκιτσοποιείον".

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Νέες εκδόσεις 190 - The Amazing Spider-Man 22


Ποιος είναι ο Μένας;
Η ερώτηση αυτή στοιχειώνει τον Σπάιντερ Μαν, από τότε που εισέβαλε στη ζωή του αυτός ο αντίπαλος, σκοτώνοντας την υποψήφια δήμαρχο, Λίζα Πάρφρυ. Ποιος είναι αυτός ο ψυχοπαθής και πώς σχετίζεται με τις εκλογές; Στην αρχή φάνηκε ότι είχε ως στόχο τους αντιπάλους του Ράνταλ Κράουν, ενός εκατομυριούχου μεσίτη που έχει την υποστήριξη του Ντέξτερ Μπέννετ, εκδότη της DB!, μιας εφημερίδας που οι πωλήσεις της έχουν εκτοξευτεί στα ύψη χάρη στις επιθέσεις του Μένας. Ο πρωταρχικός στόχος του ήταν ο έντιμος δημοτικός σύμβουλος, Μπιλ Χόλιστερ, πατέρας της όμορφης Λίλυ Χόλιστερ, κοπέλας του Χάρρυ Όσμπορν. Αλλά σε μια πρόσφατη επίθεση στο σπίτι του Χόλιστερ, ο Μένας υπονόησε πως στην πραγματικότητα προσπαθεί να στηρίξει την υποψηφιότητά του. Με ποιον είναι τελικά; Ένα είναι βέβαιο: η δουλειά του Μένας δεν έχει τελειώσει!

Μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα του Εμφυλίου Πολέμου και τις συνταρακτικές αλλαγές στη ζωή του Πήτερ Πάρκερ, μία νέα εποχή ξεκινάει για τον θρυλικό και αγαπημένο υπερήρωα! Παρακολουθήστε από κοντά τις νέες περιπέτειες του εκπληκτικού Σπάιντερ-Μαν!
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.
Τιμή: 3,90 ευρώ.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Επίκαιρες γελοιογραφίες 100: Ο τρόμος του αναποφάσιστου


Και ξαφνικά, το μπαλάκι πέρασε σ' εμάς! Εμείς γίναμε -επιτέλους- σημαντικοί γι' αυτούς και από εμάς εξαρτάται αυτή η χώρα! Με την ψήφο μας, εμείς... αποφασίζουμε για τις δουλειές μας, για τους μισθούς μας, για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας!... Αυτοί θέλουν να μας σώσουν κι εμείς δεν τους αφήνουμε (Α, ρε Γιωργάκη! Παρέδωσες μαθήματα!). Γίνεται, λοιπόν, φίλτατε Έλληνα, να είσαι ακόμα αναποφάσιστος;
Με την ευχή, να βρεθεί τελικά κάποιος να μας... σώσει, δημοσιεύουμε την 100η ανάρτηση στην κατηγορία "Επίκαιρες γελοιογραφίες". Το σκίτσο είναι του Πέτρου Τσιολάκη. Σύνδεσμο για την ιστοσελίδα του σπουδαίου γελοιογράφου θα βρείτε στη λίστα μας, με τον τίτλο "Π. Τσιολάκης - Γελοιογραφίες".

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Νέες εκδόσεις 189 - The Avengers 2


Η σειρά “The Avengers” μετρά πάνω από πενήντα χρόνια ζωής και πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους τίτλους στο χώρο των κόμιξ. Τώρα, μετά τις συναρπαστικές αλλαγές που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, οι σπουδαιότεροι υπερήρωες της Marvel Comics, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν τους κινδύνους που απειλούν τη Γη.
Μην χάσετε το καινούριο τεύχος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis. Τιμή: 2,50 ευρώ.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εμείς προτείνουμε... 78 - Το νήμα της μοίρας (Λογοτεχνία)


ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...
ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΒΙΒΛΙΟ...


Η Κόνι Γκούντγουιν, φοιτήτρια Iστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, περνάει το καλοκαίρι στο σπίτι της γιαγιάς της, στα περίχωρα του Σάλεμ. Καθώς καθαρίζει την παμπάλαια βιβλιοθήκη, ανακαλύπτει ένα κιτρινισμένο κομμάτι χαρτί με τις λέξεις: Ντελίβερανς Ντέιν. Περίεργη, ρίχνεται στην αναζήτηση της μυστηριώδους γυναίκας πίσω από το όνομα, μια αναζήτηση που την οδηγεί στο Σάλεμ του 1692... και τις διαβόητες δίκες των μαγισσών.
Στην αρχή όλα μοιάζουν σαν να πρόκειται για μία συνηθισμένη ιστορική έρευνα που θα τη βοηθήσει στη διατριβή της. Σύντομα, όμως, η Κόνι ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός βιβλίου που φαίνεται να περνάει από γενιά σε γενιά και συνειδητοποιεί πως το μυστηριώδες χειρόγραφο κρύβει μέσα του μυστικά, που κάποιοι είναι διατεθειμένοι να αποκτήσουν με κάθε κόστος...

"Ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο συναίσθημα και μαγεία."
- Booklist

Συγγραφέας: Howe Katherine
Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
Σχήμα: 12,5x18,5
Σελίδες: 464
ISBN: 978-960-497-294-4
Ημερομηνία Εκδοσης: 26/4/2012
Τιμή: €7,50
Εκδόσεις: Anubis (Σειρά: Anubis Βίπερ)

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Σινεμά και DVD 48 - Οι Εκδικητές / The Avengers (2012)


Ο Iron Man, o Hulk, o Thor, o Captain America, o Hawkeye και η Black Widow πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για δράση όταν ο Nick Fury, διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης για την ειρήνη, γνωστή ως Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., ξεκινάει μια τολμηρή και παγκόσμιας εμβέλειας εκστρατεία προκειμένου να συσπειρώσει τους Εκδικητές για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό που απειλεί την ασφάλεια του πλανήτη. Για το λόγο αυτό ο Nick Fury πρέπει να βρει έναν τρόπο να πείσει τους υπέρ ήρωες να συνεργαστούν αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, καθώς ο πανίσχυρος και επικίνδυνος Loki έχει αποκτήσει πρόσβαση στο Τεσσεράκτιον (τον ΥπερΚύβο) και την ανεξάντλητη δύναμη του.


Η Marvel το ’πε και το ’κανε: για πρώτη φορά στην ιστορία της 7ης Τέχνης, ο Iron Man, ο Captain America, ο Thor, ο Hulk και μερικοί ακόμη από τους δημοφιλέστερους υπερήρωες που συναντάμε στα comics της, εμφανίζονται μαζί στην ίδια ταινία! Ο Τζος Γουίντον, ιθύνων νους ορισμένων από τις πλέον επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές φαντασίας της τελευταίας 15ετίας («Buffy», «Firefly», «Dollhouse»), ανέλαβε να φέρει εις πέρας το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ένωσης των κρίκων όλης αυτής της κινηματογραφικής αλυσίδας, η οποία ξεκίνησε το 2008 με το πρώτο «Iron Man», υποσχόμενος πως οι τρισδιάστατοι «Εκδικητές» του θα δώσουν νέο νόημα στον όρο «event movie».


Οι Ντάουνι τζούνιορ, Έβανς και Χέμσγουορθ επιστρέφουν στους ρόλους των Iron Man, Captain America και Thor αντίστοιχα, ενώ στο πλάι τους θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Τζέρεμι Ρένερ ως Hackeye και τον Μαρκ Ρούφαλο ως Μπρους Μπάνερ, αλλά και ως Hulk, χάρη στην τεχνική του performance capture. Όσο για τον σαρδόνιο Νικ Φιούρι του Τζάκσον, από «μεσάζοντας» προάγεται επιτέλους σε βασικό πρωταγωνιστή με σημαίνοντα ρόλο στα τεκτενόμενα.


Πρωταγωνιστούν:
Robert Downey Jr. (Tony Stark / Iron Man)
Chris Evans (Steve Rogers / Captain America)
Mark Ruffalo (Bruce Banner / The Hulk)
Chris Hemsworth (Thor)
Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow)
Jeremy Renner (Clint Barton / Hawkeye)
Tom Hiddleston (Loki)
Clark Gregg (Agent Phil Coulson)
Cobie Smulders (Agent Maria Hill)
Stellan Skarsgård (Selvig)
Samuel L. Jackson (Nick Fury)
Gwyneth Paltrow (Pepper Potts)
Paul Bettany (Jarvis)
Alexis Denisof (The Other)

Μέρος του κειμένου προέρχεται από το http://camerastyloonline.wordpress.com


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Αστερίξ πάει... στο μουσείο!


Την περιοδική έκθεση «50 χρόνια Αστερίξ - Ο Γαλάτης ήρωας στο "Αθανασάκειο" Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», θα παρουσιάσει η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από το Σάββατο 28 Απριλίου.

Με αφορμή την -προ τριετίας- συμπλήρωση των 50 ετών από την πρώτη έκδοση του Asterix, δημιουργήθηκε αυτή η έκθεση σε συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο και την εκδοτική εταιρεία "Μαμούθ" που εκδίδει στη χώρα μας το ομώνυμο περιοδικό.
Η έκθεση του Αστερίξ στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου περιλαμβάνει τα 34 κάδρα με τις πρώτες σελίδες του περιοδικού, μια μεγάλη παιχνιδοκατασκευή και μεμονωμένες μορφές που αναφέρονται με χιούμορ στην ένταξή τους μέσα στο νέο περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου.
Οι μορφές του κόμικ μπαίνουν και μέσα στη μόνιμη έκθεση σχολιάζοντας τα εκθέματα με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που βρίσκουμε στο περιοδικό. Μια μάλιστα μορφή βρήκε το ειδώλιο ενός αρχαίου Γαλάτη προγόνου του και προτείνει στους επισκέπτες να το προσέξουν ιδιαίτερα.
Ο ίδιος ο Αστερίξ παροτρύνει τους επισκέπτες να κατεβούν στην έκθεση των περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου ακολουθώντας τα χνάρια των πατημάτων του που αποτυπώθηκαν πάνω στα σκαλοπάτια.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου συμμετέχει στην έκθεση προσθέτοντας μια μεγάλη σκηνογραφία, που απεικονίζει τμήμα του ρωμαϊκού στρατοπέδου και ενός δάσους. Μέσα στη σκηνογραφία μπαίνουν μορφές γνωστών ηρώων, όπως του Κακοφωνίξ και του Πανοραμίξ, αλλά και των Ρωμαίων στρατιωτών, οι οποίοι έντρομοι έχουν καθηλωθεί μέσα στο ρωμαϊκό στρατόπεδο για να προφυλαχτούν από τους Γαλάτες.
Πρόκειται για μια έκθεση διαφορετική, που, παρόλο που το θέμα της θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει εκ πρώτης όψεως μόνον παιδικό, απευθύνεται και στους μεγάλους. Όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα περάσουν ευχάριστες ώρες στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου και θα δουν μια διαφορετική μόνιμη έκθεση με ορισμένες μορφές από τα κόμικ να βρίσκονται δίπλα στα αρχαία εκθέματα.
Στους μικρούς φίλους προτείνεται να έρχονται με τους γονείς τους, οι οποίοι έχοντας τις φωτογραφικές μηχανές τους, θα τους φωτογραφήσουν ως Αστερίξ, Οβελίξ κ.λ.π.
Το ενδιαφέρον των παιδιών θα διατηρηθεί αμείωτο παίζοντας ένα διπλό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, που δεν θα περιορίζεται μόνο στην αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων, αλλά θα επεκτείνεται σε όλη την έκθεση του μουσείου.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου. Πριν τα εγκαίνια θα γίνει περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου.



2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

"Free Comic Book Day" στο "Relax Your Soul Comics"


Μην χάσετε το γεγονός της χρονιάς!!!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Relax Your Soul Comics συμμετέχει στην παγκόσμια γιορτή μοιράζοντας δωρεάν κόμικς!!! Στις 12 του Μάη ημέρα Σάββατο, το Free Comic Book Day σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε δωρεάν κόμικς που έχουν ετοιμάσει για εσάς σχεδόν όλες οι εταιρίες, Marvel, DC, Dark Horse, Image, IDW, Dynamite, Boom!, Bongo και πολλές, πολλές άλλες!
Την ίδια ημέρα όλα τα είδη, θα προσφέρονται με έκπτωση 10%. Εξαιρούνται τα νέα τεύχη και είδη από συλλέκτες.

Δείτε εδώ ποια είναι τα κόμικς που θα μπορέσετε να αποκτήσετε http://www.freecomicbookday.com/Home/1/1/27/981

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.freecomicbookday.com/Home/1/1/27/992

What is Free Comic Book Day?
Free Comic Book Day is a single day – the first Saturday in May each year – when participating comic book shops across North America and around the world give away comic books absolutely FREE* to anyone who comes into their stores. *Check with your local shop for their participation and rules.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Εμείς προτείνουμε... 77 - Foundation, Βιβλίο 1: Θεμέλιο (Επιστημονική Φαντασία)


Συγγραφέας: Isaac Asimov
Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης

Εδώ και δώδεκα χιλιάδες χρόνια η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία είναι το απαύγασμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Όμως ο καιρός της ακμής της έχει πια παρέλθει. Μόνο ο Χάρι Σέλντον, οραματιστής επιστήμονας και πατέρας της επιστήμης που είναι γνωστή ως ψυχοϊστορία, γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον -μια εποχή σκοταδισμού, βαρβαρότητας και πολεμικών συγκρούσεων που θα διαρκέσει τριάντα χιλιετίες. Στην απελπισμένη προσπάθειά του να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση στις επόμενες γενιές και να σώσει την ανθρωπότητα, ο Σέλντον συγκεντρώνει γύρω του τους κορυφαίους επιστήμονες και στοχαστές της Αυτοκρατορίας και τους μεταφέρει σ' ένα πλανήτη στις παρυφές του γαλαξία, έναν κόσμο που προορίζεται να γίνει λίκνο πολιτισμού αλλά και φάρος ελπίδας για τις γενιές του μέλλοντος. Το καταφύγιο αυτό παίρνει την ονομασία Θεμέλιο.
Σύντομα, το Θεμέλιο βρίσκεται στο έλεος διεφθαρμένων πολέμαρχων που αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια της Αυτοκρατορίας. Το αναπόφευκτο δίλημμα για τους τελευταίους υπέρμαχους του ανθρώπινου πολιτισμού είναι να υποκύψουν στους βαρβάρους και να ζήσουν ως σκλάβοι ή να επιλέξουν την ελευθερία, μια απόφαση που ίσως οδηγήσει τους ίδιους και ολόκληρο το ανθρώπινο είδος στην ολοκληρωτική καταστροφή...

Το μνημειώδες έργο του Isaac Asimov που καθόρισε την εξέλιξη ενός ολόκληρου είδους, τιμήθηκε με το βραβείο Hugo ως η κορυφαία σειρά Ε.Φ. όλων των εποχών και κατέκτησε επάξια μια θέση μεταξύ των αριστουργημάτων της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 344
ISBN: 978-960-497-266-1
Ημερομηνία Έκδοσης: 27/4/2012
Τιμή: €12,90
Εκδόσεις: Anubis

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Συνάντηση του Club Φίλων Μικρός Σερίφης


Αυτή τη Κυριακή, 29/04/2012 στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της παρέας του Club μας.
Σημείο συγκέντρωσης θα είναι το cafe "Αθηναίων Πολιτεία", στη γραφική γειτονιά του Θησείου, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης και σε ένα από τα ομορφότερα κτίρια της περιοχής. Η διεύθυνση είναι Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου και μπορείτε να προσεγγίσετε εύκολα από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι και του ηλεκτρικού στο Θησείο.
Για όσα μέλη δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα το νέο τεύχος του Μικρού Σερίφη (το 1469) ή ακόμα και το τεύχος 12 του Magazine που εκδίδουμε, είναι ευκαιρία να τα αποκτήσουν! Θα χαρούμε να σας δούμε, ακόμα κι αν δεν είστε μέλη του Club μας αλλά επιθυμείτε να μας γνωρίσετε!
Ελάτε να ανταλλάξετε τα διπλά σας τεύχη κόμικς και να κάνετε νέους φίλους! Ίσως γνωρίσετε και κάποια πρόσωπα... έκπληξη!
Αυτή θα είναι η τελευταία μεγάλη συνάντηση πριν το καλοκαίρι, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών (επιμέρους συναντήσεις μελών, φυσικά και θα γίνονται), οπότε μην το αμελήσετε! Εμείς θα είμαστε εκεί... Εσείς;



2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Νέες εκδόσεις 188 - Κόρτο Μαλτέζε: Τα Νεανικά Χρόνια


Αυτό είναι είδηση: κυκλοφόρησε καινούριος Κόρτο!

Ο Κόρτο Μαλτέζε (Corto Maltese) είναι ο περίφημος ήρωας του Ούγκο Πραττ (Hugo Pratt) και πρωταγωνιστής μιας σειράς εικονογραφημένων ιστοριών. Κατά τον δημιουργό του γεννήθηκε στη Μάλτα το έτος 1887 και είναι ο μοναδικός εκτός γάμου γιος μιας όμορφης Μαλτέζας τσιγγάνας και ενός Άγγλου ναυτικού από την Κορνουάλη.
Οι περιπέτειές του τον έχουν οδηγήσει σε διάφορες χώρες όπου γνώρισε μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά πρόσωπα και συναναστράφηκε με μεγάλους λογοτέχνες όπως ο Τζακ Λόντον, ο Αρθούρος Ρεμπώ και ο Έρμαν Έσσε. Εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.
Χρονολογικά, η πρώτη ιστορία του Κόρτο Μαλτέζε είναι τα «Νεανικά Χρόνια» («La Jeneusse»-«Τhe Early Years») η οποία τοποθετείται στην εποχή του Ρώσο-Ιαπωνικού πολέμου.
Η “Μαμουθ Κόμιξ”, φέρνει επιτέλους και στην Ελλάδα τον πολυαναμενόμενο αυτό τόμο με τις περιπέτειες του ήρωα, όταν αυτός ήταν νεαρός…
Τιμή τόμου 9,50 ευρώ, σελίδες 52.
Όσοι πιστοί προσέλθετε…


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου



Μια υπέροχη Δομινικανή εκκλησία που έχει μετατραπεί σε ένα βιβλιοπωλείο γεμάτο ηρεμία με το όνομα "Selexyz Bookstore", στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας.



"The Bookabar Bookshop" στη Ρώμη, γεμάτο βιβλία για την τέχη.



Το "Plurar Bookshop" στη Μπρατισλάβα, με βιβλία ακόμα και στις σκάλες του.


Το θεϊκό νεο-γκόθικ "Livralia Lello" στην Πορτογαλία, με την επιβλητική ξύλινη σκάλα ακριβώς στο κέντρο του.



Το "Cook & Book στις Βρυξέλλες", με την υπέροχη ατμόσφαιρα και τα βιβλία στο ταβάνι.


Υπάρχει μαγεία στον αέρα του "Bookworm", του βιβλιοπωλείου στο Πεκίνο όπου τα βιβλία είναι όλα στα αγγλικά.



Το "Librería El Ateneo Grand Splendid", στο Μπουένος Άιρες. Ένα βιβλιοπωλείο στημένο μέσα σε ένα θέατρο του 1920, με άψογη αισθητική. Τα θεωρεία του χρησιμοποιούνται ως αναγνωστήρια και είναι ένα αξιοθέατο για τους τουρίστες.



Το "Poplar Kid’s Repyblic" στο Πεκίνο. Αν δεν αγαπήσει μέσα σε αυτό το παιδί τα βιβλία δεν θα τα αγαπήσει πουθενά.


Tο "Livraria Ria Da Vila" στο Σάο Πάολο. Μοιάζει ολοκληρωτικά καλυμμένο με βιβλία. Σαν να μην έχει τοίχους, αλλά μόνο βιβλία!



Τo "Cafebreria El Pendulo" στο Μεξικό για αυτούς που αγαπούν την αίσθηση του διαβάσματος στην αυλή τους. Τι ωραίο βιβλιοπωλείο!


Αν αγαπάς τις ντάνες των βιβλίων, το ένα πάνω στο άλλο σε ατέλειωτες σειρές, τη μυρωδιά παλιών βιβλίων, αυτό είναι το βιβλιοπωλείο σου. Τo "Shakespeare & Company" στο Παρίσι με τα τόσα πολλά βιβλία που αν ψάξεις καλά σίγουρα θα βρεις θησαυρούς.


Το "Bart’s Book" στη Καλιφόρνια! Ένα σπίτι που έγινε βιβλιοπωλείο και στην αυλή του μπορείς να διβάσεις όσο θέλεις. Η μαγεία του δεν φαίνεται στη φωτογραφία, γιατί πέρα από το διάβασμα απολαμβάνεις και τη θέα...



Το "Corso Como" στο Μιλάνο, με βιβλία για την τέχνη και το design.



To "Barter Books" στη Αγγλία. Ένα απο τα μεγαλύτερα second hand βιβλιοπωλεία.


Το "American Book Center" στο Άμστερνταμ, με έναν αληθινό κορμό δέντρου και μια τεράστια βιβλιοθήκη να ξεκινάει από αυτόν...


Το "VVG Something" στη Ταιβάν. Μικρό και απλό, τόσο που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι στο σπίτι του παππού σου που είναι και βιβλιοφάγος!


Στη Λισσαβόνα το "Ler Devagar". Από το ταβάνι ένα ιπτάμενο ποδήλατο κάνει τις βόλτες του πάνω από τα τόσα βιβλία...

 Επιμέλεια θέματος: tzortzadams 

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...