Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέες εκδόσεις 210 - Μίκυ Μάους 2393


Στο νέο τεύχος του Μίκυ Μάους οι γενναίοι σωματοφύλακες Μίκυ και Γκούφυ μάχονται για να κερδίσει ο βασιλιάς της Γαλλίας ένα μεγάλο στοίχημα! Ακόμη, ο Ντόναλντ χρησιμοποιεί μια εφεύρεση του Κύρου, τον μοριακό αναδομητή, για εμπορικούς σκοπούς! Ο Παντάξιος γίνεται πηγή έμπνευσης για τον Κύρο και του δίνει έξυπνες και οικονομικές ιδέες για να φτιάξει άκρως πρωτότυπες συσκευές!
Κυκλοφορεί στην Αθήνα την Παρασκευή 25 Μαΐου και στην υπόλοιπη Ελλάδα την Παρασκευή 1 Ιουνίου.
Από την επόμενη Παρασκευή ξαναρχίζει η ταυτόχρονη, πανελλαδική κυκλοφορία του περιοδικού.

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Μίκυ Μάους: Το στοίχημα του βασιλιά
2. Σκρούτζ - Όνειρα...χρυσά!: Ο χρυσοθήρας
3. Σκρούτζ - Όνειρα...χρυσά!: Οι πετρελαιοπηγές
4. Γκαστόνε - Με τα φτερά της τύχης: Στον κουρέα
5. Ντόναλντ Ντακ: Αυτοκίνητα κομμένα & ραμμένα στα μέτρα σας!
6. Παντάξιος: Οικονομοικιακές συσκευές

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 100
Τιμή: 1,50 €


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Γίνε και φέτος εθελοντής αναγνώστης!


Συνάντηση Επιλογής
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, 7:00 μ.μ.
στην Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Γίνε κι εσύ εθελοντής αναγνώστης!
Πάρε μέρος στο μοναδικό σύστημα αξιολόγησης βιβλίων
Από αναγνώστες σε αναγνώστες

8.500 επιλογές βιβλίων κάνουν τη διαφορά!

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου σε προσκαλεί να συμμετάσχεις σ’ ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμά της. Την Επιλογή.
Εξαιρετικά βιβλία όλων των ειδών, για όλες τις ηλικίες, από τον πλούτο της παγκόσμιας πνευματικής κατάθεσης, σε περιμένουν να τα επιλέξεις.
Γιατί πάντα το καλύτερο είναι ο ανταγωνιστής του καλού.

Η διαδικασία
Απλά επιλέγεις ένα-δυο βιβλία που σε ενδιαφέρουν, τα διαβάζεις χωρίς πίεση χρόνου και τα επιστρέφεις στη Λέσχη με την αξιολόγησή σου.

Τι χρειάζεται
Όρεξη, γνώση, υπευθυνότητα, κριτική ματιά, συναίσθημα.

Τι κερδίζεις
1. Διαβάζεις βιβλία χωρίς καμία επιβάρυνση.
2. Η γνώμη σου είναι δύναμη. Προσφέρεις έργο πολιτισμού
και προσφέροντας γίνεσαι πλουσιότερος.
3. Εμπλουτίζεις με τη δική σου αυθόρμητη και υπεύθυνη αξιολόγηση
το θεμελιακό πρόγραμμα της Λέσχης.
4. Εμπειρία, και… πάρε-δώσε όχι μόνο με μοναδικά βιβλία αλλά και με ανθρώπους.


Όλα τα μάτια πάνω στο καλό βιβλίο!

Δ. Σολωμού 15, 154 51 Φάρος Ν. Ψυχικού, Τ. 210 646 3888 - 210 646 3263 F.
www.elbi.gr / info@elbi.gr

Ευχαριστούμε τον Πάνο...

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Άλογα απο θαλασσόξυλα

Θαυμάστε τα έργα του γλύπτη Heather Jansch ο οποίος θαύμαζε πάντα τον Leonardo da Vinci. Υπέροχα έργα τέχνης φτιαγμένα από νεκρά ξύλα (θαλασσόξυλα). Μέσα απο την ματιά του καλλιτέχνη τα ξύλα αυτά ζωντανεύουν, περνούν "σάρκα και οστά". Νιώθεις την κίνησή τους και ας ξέρεις οτι είναι ακίνητα.











Το εντοπίσαμε στο http://xeiropoihma.blogspot.com/2011/09/blog-post_05.html

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Νέες εκδόσεις 209 - Spider-Man Magazine 2


Ένας από τους διασημότερους υπερήρωες όλων των εποχών έρχεται τώρα σε ένα ειδικό περιοδικό, για να τον γνωρίσουν οι μικρότερες ηλικίες! Σε κάθε τεύχος μοναδικά κόμιξ, απίθανα παιχνίδια και φοβερά δώρα περιμένουν όλους τους φανατικούς του φίλους!
Σε αυτό το τεύχος, ο αραχνάνθρωπος αντιμετωπίζει τον Σκορπιό, στην περιπέτεια "Η επίθεση του Σκορπιού".

Συνοδευτικό Υλικό: Υπερηρωικά δώρα
Τιμή Τεύχους: € 4,50
Εκδόσεις: Anubis

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" του Frank Frazetta


Στον κόσμο των κόμικς, ο θρυλικός Frank Frazetta είναι ίσως πιο στενά συνδεδεμένος με τον Κόναν τον Βάρβαρο ή ακόμα και με το συγκρότημα Molly Hatchet για το οποίο έχει κάνει την εικονογράφηση των εξωφύλλων των άλμπουμ τους. Πολλοί δεν γνωρίζουν, όμως, ότι ο καταπληκτικός αυτός καλλιτέχνης δημιούργησε κάποια έργα εμπνευσμένος από την μυθολογία της Μέσης Γης, του Τόλκιν. Τα illustrations του Frank Frazetta για τα "Hobbit" και "Lord of the Rings" εκδόθηκαν το 1975 σε ένα αριθμημένο και υπογεγραμμένο portfolio 1000 μόνο αντιτύπων! Σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα έργα αυτά...







2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νέες εκδόσεις 208 - Ντόναλντ Τόμος 1-4


Μια έκπληξη για τους φίλους των εκδόσεων Disney... Το καλοκαίρι έρχεται μαζί με τους τέσσερις πρώτους τόμους Ντόναλντ, που κυκλοφορούν πανελλαδικά και περιέχουν μερικά από τα πιο ξεκαρδιστικά τεύχη του περιοδικού Ντόναλντ!
Ο τόμος 1 περιέχει τα τεύχη 136, 141 και 146.
Ο τόμος 2 περιέχει τα τεύχη 133, 137 και 143.
Ο τόμος 3 περιέχει τα τεύχη 135, 142 και 147.
Ο τόμος 4 περιέχει τα τεύχη 134, 140 και 145.
Παραθέτουμε και τα τέσσερα εξώφυλλα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες είναι ήδη έτοιμοι και οι επόμενοι 4 τόμοι!

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Τιμή ανά τόμο: € 4,40




2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Σινεμά και DVD 49 - Ghost Rider: Το Πνεύμα Της Εκδίκησης / Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)


Έχουν πλέον περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έκανε τη συμφωνία με τον διάβολο και τώρα ο Τζόνι Μπλέιζ ζει απομακρυσμένος από τον κόσμο. Μέχρι τη στιγμή που θα ανακαλύψει πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει τον 10χρονο Ντάνι –και για άλλη μία φορά τον κόσμο– χάρη στη μοναδική, ανεξέλεγκτη δύναμή του, που είναι την ίδια στιγμή και η κατάρα του: να μεταμορφώνεται στο τέρας που σπέρνει την κόλαση κάτω από τις ρόδες του, γνωστό ως «Ghost Rider».

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Violante Placido, Johnny Whitworth
Σκηνοθεσία: Mark Neveldine, Brian Taylor



Τη δεύτερη μεταφορά του κόμικ της Marvel ανέλαβαν αυτή τη φορά οι Μαρκ Νέβελνταϊν και Μπράιαν Τέιλορ, με διάθεσή να τα αλλάξουν όλα. Οι δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές. «Το μόνο που θέλαμε να κρατήσουμε από την πρώτη ταινία ήταν ο Νίκολας Κέιτζ. Θέλαμε να αλλάξουμε όλα τα υπόλοιπα. Και για καλή μας τύχη, αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο και από την εταιρεία παραγωγής», λέει ο Μπράιαν Τέιλορ.




«Η δημιουργία της ταινίας ήταν μια εντελώς διαφορετική, ριψοκίνδυνη εμπειρία», σχολιάζει ο Νίκολας Κέιτζ. «Ο σκηνοθέτης Μαρκ Νέβελνταϊν θυμίζει κασκαντέρ, ρισκάρει τη ζωή του εκατοντάδες φορές στα γυρίσματα καθώς κρέμεται από σύρματα ή κινηματογραφεί πάνω σε ρόλερ». Εκεί που άλλοι θα επέλεγαν την ευκολία του ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι Νέβελνταϊν και Τέιλορ προτίμησαν την αμεσότητα της πραγματικής δράσης: «χρησιμοποιήσαμε κασκαντέρ και πραγματικές σκηνές καταδίωξης με μηχανές. Πιστεύουμε ότι είναι καλύτερη η εμπειρία του θεατή όταν βλέπει κάτι που συμβαίνει αληθινά».


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Επίκαιρες γελοιογραφίες 106: Όταν άλλα πρεσβεύει η λογική και άλλα η τσέπη...


Ζούμε το θέατρο του παραλόγου! Για ακόμη μια φορά μετά από εκλογές, όλες οι πολιτικές παρατάξεις αισθάνονται νικητές (ή σχεδόν όλες). Η αλαζονεία κορυφώνεται... Ακόμα και από εκείνους που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η κοινωνία τους θέτει οριστικά πια στο περιθώριο... Το ανησυχητικό, βέβαια, είναι άλλο: τα "καινούρια" πρόσωπα που έρχονται να στοιχειώσουν τα όνειρά μας δείχνουν πιο αλαζόνες από τους άλλους. Δεν διδάχτηκαν μάλλον τίποτα όλοι αυτοί που πασχίζουν να πιάσουν μετά βίας ένα ποσοστό άνω του 15% για να μας πείσουν ότι "πήραν το μήνυμα του ελληνικού λαού"... Προσέξτε κύριοι γιατί την ώρα που η πατρίδα βουλιάζει, δεν αντέχουμε να σας βλέπουμε να περιφέρεστε από κάμερα σε κάμερα! Λόγια, λόγια, λόγια... Μπουχτίσαμε και αηδιάσαμε, με όλους σας! Αρνούμενοι να παραμερίσετε τις προσωπικές σας φιλοδοξίες για το καλό της κοινωνίας, οδηγείτε τη χώρα στο γκρεμό! Αλήθεια, πιστεύετε ότι υπάρχουν αρκετά ελικόπτερα για να σας πάρουν μακριά, αν τυχόν έρθει εκείνη η κακιά η ώρα;;;

Το σκίτσο είναι του Μιχάλη Κουντούρη.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ας θυμηθούμε... 14 - Περιπολικά σε δράση / Chips (1977-1983)


Το «Περιπολικά σε δράση» (πρωτότυπος τίτλος «Chips»), είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά παραγωγής της “MGM Studios” που αρχικά προβλήθηκε στο NBC από τις 15 Σεπτεμβρίου 1977 έως τις 17 Ιουλίου 1983. Μέσα από τη σειρά παρακολουθούσαμε τη ζωή και τις περιπέτειες δύο αστυνομικών με μοτοσικλέτες που ανήκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εθνικών Οδών της Καλιφόρνιας (ο ηθοποιός Larry Wilcox, ως αστυνομικός Jonathan A. Baker και ο ηθοποιός Erik Estrada ως αστυνομικός Frank Llewelyn "Ponch"). Η σειρά είχε μεγάλη επιτυχία και έκανε 139 επεισόδια στις πάνω από έξι σεζόν που προβλήθηκε.


Τα επεισόδια της σειράς ήταν συνήθως ένας συνδυασμός περιπέτειας, δράματος και κωμωδίας. Ένα τυπικό επεισόδιο ξεκινούσε με τους Ponch και Jon σε περιπολία ρουτίνας μέχρι που έπαιρναν κλήση από το κέντρο για να επέμβουν σε μια συγκεκριμένη εγκληματική πράξη, ή σε ένα ατύχημα. Συχνά τους βλέπαμε και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους να κάνουν δουλειές ρουτίνας, όπως ρύθμιση της κυκλοφορίας αλλά και ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα.
Το πιο συνηθισμένο ήταν το επεισόδιο να καταλήξει με τους Ponch και Jon να καταδιώκουν κάποιους υπόπτους ή παρανόμους (συχνά με τη βοήθεια των υπολοίπων μελών του τμήματός τους) και η δράση να κορυφώνεται με μια εντυπωσιακή σειρά συντριβών οχημάτων!


Πριν να παίξει στα «Περιπολικά σε δράση», ο Estrada δεν είχε καμία απολύτως εμπειρία με μοτοσικλέτες, οπότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε εντατικά μαθήματα οκτώ εβδομάδων, για να του μάθουν πώς να οδηγεί. Το 2007 αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος δεν κατείχε άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς!
Έτσι εξηγούνται και τα πολλά ατυχήματα τα οποία είχε ο ηθοποιός την εποχή εκείνη. Μάλιστα, σε κάποια από τα πρώτα επεισόδια, μπορεί κανείς να παρατηρήσει στο χέρι του ένα τεράστιο μώλωπα ή ουλή. Το τραύμα οφειλόταν σε ατύχημα από τα γυρίσματα, καθώς είχε πεταχτεί από μία από τις μοτοσικλέτες και σύρθηκε κατά μήκος του δρόμου!



Στην πέμπτη σεζόν (1981-1982) ο Estrada έλαβε μέρος σε μια μεγάλη απεργία, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην εμφανιστεί για επτά ολόκληρα επεισόδια. Για την περίοδο αυτή αντικαταστάθηκε από τον Bruce Jenner. Παρά την επιτυχημένη σύζευξη τους επί της οθόνης, Wilcox και Estrada δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις πίσω από τις κάμερες. Η αντιπαράθεσή τους είχε αντίκτυπο εντέλει και στην σειρά: ο Wilcox τα έβαλε με τους παραγωγούς γιατί θεωρούσε ότι έδειχναν μια συνεχή εύνοια προς τον Estrada και αυτό στάθηκε η αφορμή για να μην επιστρέψει για την έκτη και τελευταία σεζόν. Ο Wilcox αντικαταστάθηκε από τον Tom Reilly.



Στην Ελλάδα η σειρά παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80, από την κρατική τηλεόραση. Προβάλλονταν κάθε Σάββατο μεσημέρι και είχε αποχτήσει και εδώ φανατικούς θαυμαστές. Φυσικά, όπως κάθε παρόμοια σειρά της εποχής, είχε την τιμητική της στα περιοδικά του τότε, με πάρα πολλά εξώφυλλα και αφιερώματα. Ακόμα και σήμερα, οι παλιοί φίλοι της σειράς, την αναπολούν με νοσταλγία...

                 

       

Ηθοποιοί και χαρακτήρες:
 Larry Wilcox ως αστυνομικός Jonathan A. Baker (1977–1982)
 Erik Estrada ως αστυνομικός (Frank) Llewelyn "Ponch"
 Robert Pine ως αξιωματικός Joseph (Joe) Getraer
 Lew Saunders ως αστυνομικός Gene Fritz (1977–1979)
 Brodie Greer ως αστυνομικός Barry "Bear" Baricza (1977–1982)
 Paul Linke ως αστυνομικός Arthur (Artie) "Grossie" Grossman
 Lou Wagner ως μηχανικός Harlan Arliss (1978–1983)
 Brianne Leary ως αστυνομικός Sindy Cahill (1978–1979)
 Randi Oakes ως αστυνομικός Bonnie Clark (1979–1982)
 Michael Dorn ως αστυνομικός Jebediah Turner (1979–1982)
 Tom Reilly ως αστυνομικός Bobby "Hot Dog" Nelson (1982–1983)
 Tina Gayle ως αστυνομικός Kathy Linahan (1982–1983)
 Bruce Penhall ως δόκιμος αστυνομικός Bruce Nelson (1982–1983)
 Clarence Gilyard, Jr. ως αστυνομικός Benjamin Webster (1982–1983)



Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο ελληνικό διαδίκτυο για την συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά.
Σε περίπτωση αντιγραφής του κειμένου, παρακαλείσθε όπως αναφέρετε την πηγή.

Επιμέλεια κειμένου/παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το Club Φίλων Μικρός Σερίφης - 2012


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εμείς προτείνουμε... 84 - Το κάστρο του Οτράντο (Μυθιστόρημα)


Ένας άπληστος άρχοντας, μια αθώα και γλυκιά ύπαρξη, ένας γενναίος και πονετικός ήρωας είναι τα κεντρικά πρόσωπα ενός μεσαιωνικού μύθου, που εκτυλίσσεται στο κάστρο του Οτράντο, ένα κάστρο στοιχειωμένο, που πίσω από τις πόρτες του, στα υπόγειά του, κάτω από τις στοές του και μέσα στις αίθουσές του κρατά κρυμμένα βαριά και ανόσια μυστικά.
Το Κάστρο του Οτράντο γράφτηκε από τον Οράτιο Ουόλπολ το 1764 και θεωρείται το πρώτο γοτθικό μυθιστόρημα.
Το λογοτεχνικό αυτό είδος έγινε πολύ δημοφιλές στο τέλος του 18ου - αρχές του 19ου αιώνα και έκτοτε ενέπνευσε πλήθος συγγραφέων: από τον Λάβκραφτ και τον Πόε μέχρι την Αν Ράντκλιφ και από τον Μπραμ Στόουκερ μέχρι τη Δάφνη ντυ Μωριέ και τον Στέφεν Κινγκ!

Συγγραφέας: ΟΡΑΤΙΟΣ ΟΥΟΛΠΟΛ
Μετάφραση: M. Πανώριος - Π. Σκάγιαννης
Αριθμός σελίδων: 176
ISBN: 960-521-028-2
Σχήμα: 14X21
Τιμή: 14,27 €
Εκδόσεις: Αίολος

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Νέες εκδόσεις 207 - Μίκυ Μάους 2392


Στο νέο τεύχος του Μίκυ Μάους, ο Μίκυ των Δασών και ο Σερ Γκούφυ τα βάζουν με τον σφετεριστή του θρόνου του βασιλείου Μαουσάιρ, το αδίστακτο Μαύρο Φάντασμα! Ο θείος Σκρουτζ αποκτά έναν πιστό φίλο, τον Μούργο, ο οποίος κρατάει τους κλέφτες μακριά από το Θησαυροφυλάκιο και τέλος, ο Ντόναλντ κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προλάβει την συναυλία του αγαπημένου του συγκροτήματος, τις Χαρωπές Χήνες, όμως για άλλη μία φορά η τύχη δεν είναι με το μέρος του!
Κυκλοφορεί στην Αθήνα από Παρασκευή 18 Μαΐου και στην υπόλοιπη Ελλάδα από Παρασκευή 25 Μαΐου.

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Μίκυ τών δασών & Σερ Γκούφυ: Ένα σονέτο για την Λαίδη Μίννι
2. Πασχάλης Ταρζάν: Η συνάντηση
3. Πασχάλης Ταρζάν: Η καλύβα
4. Περιπέτειες στην Άγρια Δύση: Ξεγυρισμένη τύχη
5. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Η συμβίωση με τον Μούργο
6. Ντόναλντ Ντακ: Δρόμος μετ' εμποδίων

Ακόμα, πολλά ανέκδοτα και παιχνίδια!

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 100
Τιμή: 1,50 €

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εμείς προτείνουμε... 83 - Η τρίτη ψήφος (Αστυνομικό μυθιστόρημα)


Το νέο μυθιστόρημα του Τζίμμυ Κορίνη

Η τρίτη ψήφος: Ενώ πράκτορες της Γερμανίας και των ΗΠΑ συναγωνίζονται στα παρασκήνια του Υπουργείου Άμυνας προκειμένου να εξασφαλίσουν το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που επιβάλλει το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και μια ομάδα “άνταρτών” απειλεί να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση που κρέμεται από μια ψήφο, ένας φέρελπις νέος βουλευτής αυτοκτονεί χωρίς φανερό λόγο, ένας μαχητικός δημοσιογράφος μπαίνει στο στόχαστρο πληρωμένων δολοφόνων κι ένας έντιμος αστυνομικός αναλαμβάνει μια έρευνα που θα τον περάσει μέσα από ένα λαβύρινθο απόλυτης διαφθοράς και θα τον φέρει αντιμέτωπο πρώτα με τον θάνατο και μετά με τον σατανικό εγκέφαλο που κινεί τα νήματα!

Μέσα στον απόηχο των σκανδάλων του Υπουργείου Άμυνας για τα TORM-1 και τα υποβρύχια που γέρνουν και στην αμφιβολία αν θα υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Τζίμμυ Κορίνης, “απόφοιτος” της σχολής Ντάσιελ Χάμετ, Ερλ Στάνλεϊ Γκάρντνερ, Ρέιμοντ Τσάντλερ, Ρος Μακντόναλτ, με “μεταπτυχιακό” στη σχολή Έλερι Κουίν και Ρεξ Στάουτ -το “παιδί της ΜΑΣΚΑΣ”, όπως τον αποκαλούν- ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε τον περασμένο Αύγουστο το βιβλίο του ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ, προσφορά της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, κάνει δυναμική επανεμφάνιση με ένα νέο βιβλίο που θα συζητηθεί.

Για να θυμηθούμε ποιος είναι ο Τζίμμυ Κορίνης:
Πολυσυζητημένο άτομο και ο ίδιος, διάβασε ΜΑΣΚΑ για πρώτη φορά στα 9 του χρόνια κι έφαγε το ξύλο της χρονιάς του γιατί αγνόησε την αυστηρή απαγόρευση και άρχισε την συγγραφική του σταδιοδρομία στα 11, όταν, ξεσηκωμένος από τα αναγνώσματα του «απαγορευμένου» περιοδικού, που εξακολούθησε να διαβάζει στα κλεφτά, ανέλαβε, με περισσό θράσος, να γράψει ένα μυθιστόρημα για το μαθητικό περιοδικό της “Σχολής Τυχόπουλου”. Στα 13 είδε δημοσιευμένο σε λογοτεχνικό περιοδικό της εποχής ένα “γκανγκστερικό” διήγημά του -400 λέξεις όλο κι όλο- με τίτλο Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ, στα 14 πούλησε την πρώτη του “μασκοειδή” ιστορία στον τότε μικροεκδότη Δ. Χανό –συγκεκριμένα μια περιπέτεια του Ζορό, με τίτλο Η ΣΕΙΡΗΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ– στα 16 ανέλαβε να γράφει το αστυνομικό διήγημα της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, κάθε δεύτερη εβδομάδα, αλλά με το ψευδώνυμο Τζίμμυ Κούρλεϊ γιατί, όπως του έλεγε ο τότε αρχισυντάκτης Διονύσης Αβραμόπουλος, κανένας δεν θα πίστευε ότι τα έγραφε εκείνος κι ότι δεν ήσαν «κλεμμένα», στα 17 ενέπνευσε τον Απόστολο Μαγγανάρη να επανεκδώσει το θρυλικό περιοδικό ΜΑΣΚΑ και να του επιτρέψει να γνωρίσει στο κοινό καινούργιους συγγραφείς και ήρωες, με πρώτο και καλύτερο τον ανεπανάληπτο πράκτορα του FBI Λέμι Κόσιον, σε μια πρωτότυπη ιστορία με τίτλο ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ που υπέγραψε – θράσος είπαμε! - με το όνομα του Πίτερ Τσέϊνι και στα 18 είχε το ακόμα μεγαλύτερο θράσος να γράψει το πρώτο του βιβλίο στην αγγλική γλώσσα και να το στείλει στον αμερικάνικο εκδοτικό οίκο SIGNET BOOKS που εξέδιδε τα βιβλία του «πολύ» Μίκι Σπιλέιν, του συγγραφέα που τον είχε συναρπάσει με το ύφος του και την επιτυχία του!
Είδε για πρώτη φορά το όνομά του κάτω από δική του δουλειά το 1958, όταν επανεκδόθηκε το περιοδικό ΜΠΟΥΚΕΤΟ κι ένα χρόνο αργότερα έγινε πρώτο όνομα στο πρωτοποριακό περιοδικό ΦΑΝΤΑΣΙΑ γράφοντας αστυνομικά διηγήματα, διηγήματα γουέστερν και το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα σε συνέχειες με τίτλο ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΑ. Παράλληλα έγραφε 50 σελίδες κάθε εβδομάδα για το περιοδικό ΜΥΣΤΗΡΙΟ, χωρίς να υπογράφει με το όνομά του, μέχρι το 1963 που επέστρεψε στο περιοδικό ΜΑΣΚΑ, ως Διευθυντής Σύνταξης πλέον, θέση που κράτησε μέχρι το 1974, οπότε διακόπηκε η έκδοση και ο ίδιος έφυγε για την Αγγλία. Τα δύο τελευταία χρόνια του στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με την τηλεόραση, γράφοντας και σκηνοθετώντας το πρώτο εξ ολοκλήρου κινηματογραφημένο αστυνομικό σίριαλ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΑΙΓΕ, ένα θρίλερ με τίτλο ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΛΕΙΔΙ και 24 αστυνομικές ιστορίες κάτω από τον γενικό τίτλο ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ.
Όσο διέμενε στο εξωτερικό, γύρω στα 30 χρόνια, ήταν τακτικό μέλος των Ενώσεων “Directors Guild of Gt Britain” και “Writers Guild of Gt Britain”, έγραψε δυο βιβλία για τον εκδοτικό οίκο “New English Library”, το σενάριο «Christopher Columbus – Admiral of the Ocean Sea» για λογαριασμό χολιγουντιανού σκηνοθέτη, το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς «ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ» που προβλήθηκε στην ΕΡΤ και τρία μυθιστορήματα, με ήρωα τον υπαστυνόμο Γιαννίδη, που δημοσιεύτηκαν σε συνέχειες στο περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ, εκδόθηκαν σε βιβλία τα μυθιστορήματά του «ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ», «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ» και «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ» και έγραψε και σκηνοθέτησε 5 τηλεταινίες για την ΕΡΤ. Τώρα είναι μόνιμα εγκατεστημένος στην Ελλάδα και γράφει… ακατάπαυστα. Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.


Σελίδες: 396
Διαστάσεις: 14,5Χ21
Τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 19,17 €
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Νέες εκδόσεις 206 - Thor - Τόμος 1


Ο Θωρ, γιος του Πατέρα των Θεών, Οντίν έρχεται στον κόσμο των ανθρώπων για να πολεμήσει εναντίον γήινων και εξωγήινων εχθρών. Οι νέες περιπέτειες ενός από τους κορυφαίους ήρωες των κόμιξ, που φέρουν την υπογραφή του θρυλικού δημιουργού J.M. Straczynski και τις γνωρίσαμε μέσα από την μίνι σειρά 6 τευχών της Anubis. Τώρα, όσοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν ολόκληρη τη σειρά, μπορούν να την διαβάσουν μέσα από τους τόμους του περιοδικού. Ο πρώτος τόμος κυκλοφόρησε, περιέχει τα τεύχη 1-3 και η τιμή του είναι 6,50 ευρώ.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...