Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νέες εκδόσεις 292 - Μίκυ Μάους 2420


Στο νέο τεύχος του "Μίκυ Μάους"… Μια ακόμη περιπέτεια με τον ρεπόρτερ Γκούφυ, όταν επισκέπτεται το εξωτικό νησί του Αλιγάτορα!
Ακόμη, με ποιον τρόπο το χαμόγελο του Ντόναλντ θα τον κάνει τον ζωντανό θρύλο των απανταχού πλασιέ;
Τέλος, ποιο είναι το δώρο που αγόρασε ο Πασχάλης για τα γενέθλια της γιαγιάς Ντακ και τον βάζει διαρκώς σε μπελάδες;... θα το μάθετε στις σελίδες του περιοδικού!
Κυκλοφορεί από σήμερα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Ρεπόρτερ Γκούφυ: Δέκα μικροί αλιγάτορες
2. Βίντεο-Δράματα: Συνέντευξη στο γήπεδο
3. Βίντεο-Δράματα: Ανεπιθύμητες επιπτώσεις
4. Βίντεο-Δράματα: Βροντές & μπουμπουνητά
5. Ντόναλντ Ντακ: Οι θαυματουργές καραμέλες αμπεμπαμπλομ
6. Πασχάλης Χήνος: Το επικίνδυνο δώρο

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 100
Τιμή: 1,50€

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Bazaar βιβλίου στον Πολυχώρο "Μεταίχμιο"


Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο:

Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη από 3,33 € έως 9,99 €! Τώρα στις γιορτές κάντε δώρο στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας ένα καλό βιβλίο.

BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας
για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη!

Βιβλία υψηλής ποιότητας με έκπτωση έως και 70%!

Την Πέμπτη 29, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, αλλά και την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, βιογραφίες, δοκίμια, σύγχρονα και κλασικά εικονογραφημένα παραμύθια, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, παιδικές εγκυκλοπαίδειες και πολλά άλλα βιβλία για όλα τα γούστα σε τιμές έκπληξη από 3,33 € έως 9,99 €.

Σημειώστε στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες και τις ώρες του bazaar:
29 και 30 Νοεμβρίου, 1, 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2012
• Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι

Οι αναγνώστες θα βρουν σε τιμές από -45% έως -70%, αριστουργήματα του 20ού αιώνα, λογοτεχνικά βιβλία καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων αλλά και βραβευμένων σύγχρονων συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο νομπελίστας Τζ. Μ. Κουτσί, ο Ρέιμοντ Κάρβερ, η Καναδή Άλις Μονρό κ.ά. Οι φανατικοί του αστυνομικού θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν μυθιστορήματα σημαντικών εκπροσώπων του είδους, όπως ο Βρετανός Ίαν Ράνκιν, η Γιαπωνέζα Νατσούο Κιρίνο, ο Ιρλανδός Στιούαρτ Νέβιλ κ.ά. Οι φίλοι της κλασικής λογοτεχνίας και της ποίησης θα βρουν στις προσφορές μας ανθολογίες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ερωτικής ποίησης, από την αρχαιότητα και τα ηρωικά ποιήματα έως τη δημοτική παράδοση και τη νεότερη ποίηση.
Δοκίμια και μελέτες, χρονικά και μαρτυρίες, και άλλες εκδόσεις ποικίλης θεματολογίας είναι επίσης στη διάθεση του κοινού σε πολύ χαμηλή τιμή. Τέλος, οι μικροί αναγνώστες δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού έχουν να επιλέξουν τίτλους από μια μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει εγκυκλοπαίδειες της σειράς Larousse, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, εικονογραφημένα αλλά και εφηβικά βιβλία.

Σας περιμένουμε με καλή μουσική, γλυκά και κεράσματα και γιορτινή διάθεση!

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ!

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κόμιξ Fan Club και... έρχονται εκπτώσεις!


Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε για την νέα εκπτωτική πολιτική των εκδόσεων ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε.

Αγοράστε τώρα τα βιβλία σας με έκπτωση!
Για να το κάνετε αυτό, αρκεί να στείλετε ένα e-mail στην διεύθυνση komixfanclub@terz.gr και να γίνετε μέλος του Κόμιξ Fan Club!
Ως μέλος του Κόμιξ Fan Club έχετε έκπτωση 10% στην λιανική τιμή πώλησης όλων των βιβλίων της Νέας Ακτίνας, ενώ για παραγγελίες εντός Ελλάδος δεν χρεώνεστε με τα έξοδα αποστολής.
Ακόμα…
Για παραγγελίες 3 βιβλίων και άνω έχετε έκπτωση 15%, ενώ για παραγγελίες άνω των € 100 έχετε έκπτωση 20%! Και στις δύο περιπτώσεις σας προσφέρουμε δωρεάν συστημένη αποστολή εντός Ελλάδος.
Μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες στέλνοντας πλήρη τα στοιχεία σας: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας στην διεύθυνση komixfanclub@terz.gr ή στο τηλέφωνο 210-610-6690 ή μέσω φαξ στον αριθμό 210-610-6691. Οι αγορές γίνονται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή αλλιώς με ταχυδρομική επιταγή πληρωτέα προς: ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Νέες εκδόσεις 291 - Ντόναλντ 181


Στο νέο τεύχος του "Ντόναλντ", η Λιμνούπολη ζει σε χάι-τεκ ρυθμούς… Κομπιούτερ, ίντερνετ και έξυπνες συσκευές στοιχειώνουν την ζωή του αγαπημένου μας ήρωα!
Κυκλοφορεί από την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Ντόναλντ Ντακ: Εξωγήινη εισβολή μέσω διαδικτύου
2. Ντόναλντ: Ο μεταβλητός κωδικός
3. Ντόναλντ Ντακ: Τα κομπιουτεράκια του χρόνου

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 84
Τιμή: 2€

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η γενναιότητα, το καθήκον και ο Τζιμ Άνταμς...


Η γενναιότητα που προέρχεται απ’ την ιδιοσυγκρασία, συχνά εγκαταλείπει τον άνθρωπο σε δύσκολες στιγμές.
Εκείνη που προέρχεται απ’ την συναίσθηση του χρέους, ποτέ…
THOMAS EDISON

Ο Τζιμ Άνταμς (ή Δημήτρης Αδαμόπουλος, αν προτιμάτε) δεν ήταν ένας τρελός νεαρός που δεν είχε καμία αίσθηση του κινδύνου και του άρεσε να εμπλέκεται σε περιπέτειες που μπορούσαν να του στοιχίσουν τη ζωή... Κάθε άλλο! Ήταν ένα πολύ συνειδητοποιημένο άτομο που προσπαθούσε απλά να κάνει τη δουλειά του, ένας αντιπρόσωπος του νόμου που απλά προσπαθούσε να κάνει το καθήκον του... Αν αυτό θα τον οδηγούσε τελικά σε επικίνδυνα μονοπάτια δεν ήταν κάτι που ο ίδιος μπορούσε να το ξέρει εκ των προτέρων, όμως αν συνέβαινε ο κίνδυνος να χτυπήσει την πόρτα του, ήξερε πως να αντιδράσει.
Υπάρχουν στιγμές που ένας τέτοιος άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα ή έχει να επιλέξει ανάμεσα στην θυσία και την υπεκφυγή. Σε κάποιους υπερτερεί το αίσθημα του φόβου και αυτό είναι αρκετό να τους κάνει να γυρίσουν την πλάτη. Κάποιοι άλλοι, ήρωες, θυσιάζονται, πέφτοντας με γενναιότητα στο πεδίο της μάχης. Και το κάνουν όχι από τρέλα αλλά νιώθοντας πως έχουν υποχρέωση να συμπεριφερθούν έτσι...
Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν και ο Τζιμ Άνταμς...

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Επίκαιρες γελοιογραφίες 113: ...Σκάσε, Άβερελ!...


Ανέκδοτο:
Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν την δόση;
Γιατί φοβούνται ότι θα έχει την τύχη της λίστας Λαγκάρντ...
Σου λέει, μην την πάρει κανένας Υπουργός Οικονομικών και την βάλει σε κανένα συρταράκι και την χάσει…

Σκίτσο: Πάνος Μαραγκός

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Εμείς προτείνουμε... 111 - Θαυμαστός καινούργιος κόσμος (Λογοτεχνία Ε.Φ.)


Θαυμαστός καινούργιος κόσμος
Brave New World


Σε ένα ορατό μέλλον, η βιοεπιστήμη και η γενετική έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που υποκαθιστούν τη φυσική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Ο χαρακτήρας, ο ψυχικός κόσμος, η ευτυχία, η κοινωνική θέση κάθε ανθρώπου είναι προκαθορισμένα πολύ πριν τη γέννησή του.
Ο Άλντους Χάξλεϋ, επηρεασμένος από τις επιστημονικές ανακαλύψεις της εποχής του αλλά και από τις κοινωνικές ανακατατάξεις στην Αγγλία και την (τότε, 1932) Σοβιετική Ένωση, προφητεύει ένα ζοφερό αύριο που η πραγματικότητα έμελλε να επιβεβαιώσει. Ένα φανταστικό μυθιστόρημα για το μέλλον που ρίχνει ένα κριτικό φως στο παρόν και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας του εικοστού αιώνα που έχει αντέξει στο χρόνο.
Παραμένει προκλητικό, σπινθηροβόλο, μεγαλοφυές, εντυπωσιακό και επίκαιρο όπως τη μέρα που πρωτοεκδόθηκε. Χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο βιβλίο του Χάξλεϋ.

Συγγραφέας: Huxley Aldous Leonard
Μεταφραστής: Αποστολίδης Ανδρέας
Εκδόσεις: Μέδουσα
Σειρά: Επιστημονική Φαντασία
Αριθμός Σελίδων: 235
Εξώφυλλο: Μαλακό
Διαστάσεις: 20x14
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Τίτλος Πρωτοτύπου: Brave New World
Τιμή: 12,37 €


To 1932 o Huxley έγραψε το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας “Θαυμαστός καινούργιος κόσμος” όπου περιέγραφε μια μελλοντική κοινωνία βασισμένη στην γραμμή παραγωγής του Ford. Όλα ήταν τυποποιημένα και το ανθρώπινο συναίσθημα είχε εξαφανιστεί. Τα άτομα έβγαιναν από εργοστάσιο και χωρίζονταν όπως τα προϊόντα, σε κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Μάλιστα, σε κάθε άτομο εμφύτευαν συγκεκριμένες σκέψεις και πιστεύω ανάλογα με την τάξη που ανήκε και του αφαιρούσαν κάθε σκέψη ή συναίσθημα αντίδρασης. Όποιος “ παρέκκλινε”, απλά του χορηγούσαν ναρκωτικές ουσίες για να τον κρατήσουν σε συνειδησιακή καταστολή.
Οι μηχανές παρήγαγαν ακόμη και την μουσική, κάνοντας απάνθρωπη την ίδια την κοινωνία, αφού όλα γίνονταν μηχανικά και αποστειρωμένα. Ο μελλοντικός ολοκληρωτισμός στο βιβλίο του Χάξλεϋ προέρχεται κυρίως από τον έλεγχο της συμπεριφοράς, από την χειραγώγηση νου και συναισθήματος και την μετατροπή του πολίτη σε ζόμπι. Βέβαια, όπως και στις σύγχρονες, αστικές δημοκρατίες, οι άνθρωποι απολαμβάνουν μια υποτυπώδη και επιφανειακή ελευθερία.


Οι άνθρωποι εκπαιδεύονται να είναι υποτελείς και να νιώθουν ένοχοι χωρίς λόγο. Η “αποκλίνουσα συμπεριφορά” αντιμετωπίζεται μέσω του φόβου, αν και στο βιβλίο του Χάξλεϋ, υπάρχουν μέχρι και κέντρα διαμόρφωσης συμπεριφοράς. Η ομοιομορφία είναι αυτή που επιδιώκεται. Φυσικά ο Θαυμαστός καινούργιος κόσμος, αποθεώνει την αποβλάκωση μέσω φτηνών θεαμάτων ώστε να κρατά τους πολίτες αδιάφορους στο να ασκήσουν κριτική στο σύστημα. Ο Χάξλεϋ θεωρούσε επικίνδυνο “εργαλείο” τον κόσμο του θεάματος στα χέρια μιας εξουσίας, αφού μπορεί να μετατραπεί σε εξάρτηση των λαών και να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά σημαντικά ζητήματα.


Οι ανατρεπτικές ιδέες είναι απαγορευμένες στον Θαυμαστό καινούργιο κόσμο, γι’ αυτό υπάρχει μια ηθική επίπλαστη που θέτει τους κανόνες. Η πολιτική από την άλλη είναι μια σκηνή, όμοια με του θεάτρου. Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τα παρασκήνια και μένουν παθητικοί δέκτες. Ο Θαυμαστός καινούργιος κόσμος, έχει μετατρέψει τους ανθρώπους σε όντα που δέχονται την καταπίεση. Μπορείτε να καταλάβετε από τα παραπάνω αν αναφερόμαστε στο βιβλίο του Χάξλεϋ ή στην κοινωνία που ήδη ζούμε; Μήπως ο Θαυμαστός καινούργιος κόσμος είναι πραγματικότητα;

Μέρος του κειμένου προέρχεται από το: http://strangejournal.wordpress.com

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Νέες εκδόσεις 290 - Μίκυ Μάους 2419


Στο νέο τεύχος του Μίκυ Μάους… Πώς γίνεται ο ρεπόρτερ Γκούφυ και η Μίννι, ενώ ξεκινούν από την Αμερική για το Παρίσι, να καταλήγουν στην Άπω Ανατολή;
Ακόμη... Θα διασκεδάσετε με τις περιπέτειες του Ντόναλντ που κινεί γη και ουρανό για να βρει τον θείο Σκρουτζ που εξαφανίστηκε ξαφνικά.
Τέλος, το τσουλούφι(!) του Γκαστόνε κάνει ανταρσία και ο Ντόναλντ το βάζει στην θέση του, έναντι αδρής αμοιβής… Η ξεκαρδιστική συνέχεια στις σελίδες του περιοδικού!
Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Ρεπόρτερ Γκούφυ: Σχολή Αεροπόρων
2. Φέθρυ: Ταξιτζής κατά τύχη - Ο μοναδικός
3. Φέθρυ: Ταξιτζής κατά τύχη - Η πιο φτηνή ταρίφα
4. Φέθρυ: Ταξιτζής κατά τύχη - Κινητή διαφήμιση
5. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Η φυλή των Εξαπόδαρων
6. Γκαστόνε: Οικογενειακές υποχρεώσεις

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 100
Τιμή: 1,50€

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η ιστορία της Ήβη


Νοσταλγία, με γεύση Ήβη…

Η δημιουργία της ΗΒΗ χρονολογείται το 1926, όταν ο ιδρυτής της, Νίκος Παναγόπουλος, δημιούργησε μία μικρή βιομηχανία αναψυκτικών στο Μαρούσι, την οποία και ονόμασε HBH για να θυμίζει τη θεά που δρόσιζε με νέκταρ τους Ολύμπιους θεούς. Έτσι λοιπόν, η ΗΒΗ άρχισε να δροσίζει τους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ σταδιακά όλοι οι Αθηναίοι απολάμβαναν την περίφημη σόδα και γκαζόζα ΗΒΗ.
Οι δεκαετίες του '50 και του '60 αποτέλεσαν σταθμούς στην ιστορία της, καθώς τότε ξεκίνησε η παραγωγή της πορτοκαλάδας ΗΒΗ -με και χωρίς ανθρακικό- ενώ λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και η λεμονίτα. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η διανομή των προϊόντων της σε όλη τη χώρα, και πλέον η ΗΒΗ καταφέρνει να συνδέσει το όνομα της με την καθημερινότητα του Έλληνα… Αγαπημένες στιγμές από τα παλιά, που ακόμα και οι νεότεροι θυμούνται, έχουν ταυτιστεί με τα χρώματα, τα αρώματα και τη δροσερή γεύση του αγαπημένου αναψυκτικού της Ελλάδας.



Το πρώτο εργοστάσιο της Ήβη

Στις δεκαετίες που ακολουθούν (1960–1970), η ΗΒΗ εξαγοράζει την πηγή «Καραντάνη» και ξεκινά η κυκλοφορία του εμφιαλωμένου νερού ΗΒΗ Λουτράκι, ενώ το 1990 αποτελεί άλλη μία χρονιά-ορόσημο για την ΗΒΗ, καθώς διευρύνει της «οικογένεια» της με το λανσάρισμα των χυμών ΗΒΗ.
Από το 2000 έως σήμερα, η ΗΒΗ ενισχύει την εικόνα της με νέες πρωτότυπες διαφημιστικές καμπάνιες, λανσαρίσματα νέων προιόντων και δυνατές συνεργασίες, τόσο για τα αναψυκτικά όσο και για τους χυμούς, κερδίζοντας μια θέση στην καρδιά των Ελλήνων καταναλωτών.


Φορτηγό της Ήβη στην διασταύρωση της οδού Σταδίου
με την οδό Πατησίων



Σε μία «χρυσή βράβευση», προχώρησε ο Συνδέσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, τιμώντας την Ηβη, τη μάρκα που έχει μεγαλώσει μαζί με τους καταναλωτές της χωρίς να έχει χάσει ούτε μια «σταγόνα» από τη φρεσκάδα της, για τα 86 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην Ελληνική αγορά!
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, στην Αίγλη Ζαππείου, στο πλαίσιο του συνεδρίου «1912–2012: 100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής αγοράς Τροφίμων και Ποτών», που τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Β.Τ. και αφορά εταιρείες και προϊόντα που έχουν «γράψει ιστορία» στην ελληνική αγορά Τροφίμων και Ποτών, με στόχο να σταλεί ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα!


Όταν σκέφτεσαι αναψυκτικό με αυθεντική γεύση πορτοκαλάδας, ένα όνομα σου έρχεται στο νου: Ήβη...


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Νέες εκδόσεις 289 - Locke & Key 1


Το βραβευμένο με Eisner, υποψήφιο για το Hugo του 2012, "Locke and Key", είναι ένα από τα κορυφαία και ξεχωριστά Graphic Novels που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.
Σε σενάριο του συγγραφέα τρόμου Joe Hill (Heart Shaped Box, Horns) και με σχέδιο του εκπληκτικού Χιλιανού Gabriel Rodriguez, το graphic novel μας μεταφέρει σε μια μυστηριώδη έπαυλή στο νησί Lovecraft (πάντα είναι κακή ιδέα να μετακομίσεις σε ένα μέρος που το λένε Lovecraft). Εκεί η οικογένεια Locke θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την άγρια δολοφονία του συζύγου/πατέρα από έναν νεαρό ψυχοπαθή. Όμως η έπαυλή Keyhouse κρύβει πολλά μυστικά.... και ένα διαβολικό πλάσμα το οποίο θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του!...
Δείτε ένα 5σέλιδο preview (πατήστε για μεγέθυνση)...






Locke & Key Vol.1
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ LOVECRAFT
Joe Hill – Gabriel Rodriguez
GRAPHIC NOVEL
ΣΕΛ: 178 έγχρωμες
ΣΧΗΜΑ: 17x26cm
ISBN: 978-960-8455-90-0
ΤΙΜΗ: 17,90 ευρώ
Εκδόσεις: SΕΛΙΝΙ

Ο κορυφαίος συγγραφέας τρόμου και πιο επιτυχημένος εμπορικά μυθιστοριογράφος, σύμφωνα με τους New York Times, Joe Hill, γιος του Stephen King, δημιουργεί μια ολοκαίνουργια ιστορία σκοτεινής φαντασίας και θαυμάτων: το Locke & Key.
Γραμμένο από τον Joe Hill και με το χαρακτηριστικό σχέδιο του Gabriel Rodriguez, το Locke & Key μιλά για το Keyhouse, μια απίθανη έπαυλη στο New England, με φανταστικές πόρτες, που μεταμορφώνουν όσους τολμούν να τις διασχίσουν… και σπίτι ενός γεμάτου μίσος, αδυσώπητου πλάσματος που δεν θα ησυχάσει αν δεν ανοίξει την πιο τρομακτική πόρτα απ’ όλες…

Ο δημιουργός του Locke & Key, Joe Hill, είναι βραβευμένος με το Bram Stoker Award, το World Fantasy Award και το Sydney J. Bounds Best Newcomer Award.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πεπίτο Γκονζάλες: Το πιο γρήγορο πιστόλι!


Πεπίτο Γκονζάλες – Το Πιο Γρήγορο Πιστόλι

Μια εικονογραφημένη περιπέτεια του... θρυλικού Πεπίτο Γκονζάλες, δημοσιεύουμε σήμερα!
Σενάριο-σκίτσα: Βαγγέλης Σαΐτης. Το κόμικς δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στο περιοδικό «Μικρός Αρχηγός» #313-319 (Ιούνιος-Ιούλιος 1979).
Πρώτη δημοσίευση στο διαδίκτυο: http://historyofcomics.blogspot.gr
Πατήστε πάνω στην πρώτη εικόνα για μεγέθυνση...














2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νέες εκδόσεις 288 - Μίκυ Μάους 2418


Στο νέο τεύχος του Μίκυ Μάους… Με ποιον τρόπο μία ξαφνική μπόρα θα βάλει σε μπελάδες τον ρεπόρτερ Γκούφυ, έναν σκηνοθέτη και έναν μικρό κατεργάρη;
Ακόμη, κακοτυχία (για φανταστείτε!) κυνηγά τον Γκαστόνε, ο οποίος θα μείνει με τον Ντόναλντ ώσπου να του ξαναχτυπήσει η τύχη την πόρτα!…
Τέλος, ποιον τρόπο θα βρει η Τζένυ για να αποδείξει στον Σκρουτζ ότι η παρουσία της στο τηλεοπτικό κανάλι του είναι άκρως απαραίτητη;
Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Ρεπόρτερ Γκούφυ: Μια ομπρέλα, ένα καπέλο κι ένα χαμίνι
2. Ποιος παίζει κρυφτό;: Πανέξυπνη τακτική
3. Ποιος παίζει κρυφτό;: Το στοιχείο του αιφνιδιασμού
4. Ποιος παίζει κρυφτό;: Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα!
5. Ντόναλντ Ντακ: Ο άτυχος φιλοξενούμενος
6. Τζένυ: Το αστέρι του καναλιού

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 100
Τιμή: 1,50€

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αξέχαστες Ιστορίες 53 - Το τελευταίο βέλος


Η περιπέτεια που θα θυμηθούμε σήμερα έχει τίτλο "Το τελευταίο βέλος" και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1972, στο τεύχος 458 του περιοδικού "Μικρός Σερίφης". Συγγραφέας και εδώ ο Κώστας Φωτεινός (ψευδώνυμο του Πότη Στρατίκη).
Υπόθεση: Ένας άντρας πέφτει με το άλογό του σε μια χαράδρα. Όταν συνέρχεται συνειδητοποιεί ότι δεν θυμάται τίποτα. Το χτύπημα από το πέσιμο του επέφερε αμνησία. Πεζός, πλέον, αποφασίζει να κινηθεί προς μια τυχαία κατεύθυνση, με σκοπό να φτάσει στην πιο κοντινή πόλη και να μάθει αν τον γνωρίζει κανείς. Στο δρόμο του συναντά τα πέντε παιδιά του νόμου, τα οποία του συμπεριφέρονται πολύ καλά και αποφασίζει να τα ακολουθήσει ως το Χάρτφορντ. Εκεί, όμως, κανένας δεν φαίνεται να τον γνωρίζει. Στο μεταξύ, ο σερίφης της πόλης έχει φυλακισμένο έναν πολύ επικίνδυνο κρατούμενο, ο οποίος πρόκειται να κρεμαστεί την επόμενη μέρα. Υπάρχουν υποψίες ότι μια συμμορία που δρα στην περιοχή θα προσπαθήσει να τον ελευθερώσει. Ο αντιπρόσωπος του νόμου θα δεχτεί την βοήθεια των θρυλικών παιδιών αλλά και του άγνωστου άντρα με την χαμένη μνήμη. Ο σερίφης πιστεύει ότι αυτός δεν είναι άλλος από έναν σερίφη που περιμένει να έρθει στο Χάρτφορντ για να τον βοηθήσει, καθώς είχε ζητήσει ενισχύσεις!


Εντωμεταξύ, σε μια καλύβα έξω από την πόλη έχει συγκεντρωθεί η συμμορία του Ρεξ Σάντερς και σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα δράσουν ώστε να απελευθερώσουν τον κρατούμενο. Ο Σάντερς περιμένει και έναν ακόμα άγνωστο πιστολέρο, ο οποίος θα τους βοηθήσει στην όλη επιχείρηση. Όταν μαθαίνει για τον άντρα με την χαμένη μνήμη, είναι σίγουρος ότι πρόκειται για τον πιστολέρο, ο οποίος βρήκε αυτό το κόλπο για να διεισδύσει ανάμεσα στους ανθρώπους του νόμου… Η ώρα της εκτέλεσης πλησιάζει και όλα δείχνουν ήσυχα… Όμως, τελικά, όταν αρχίσουν να πέφτουν οι πυροβολισμοί, με ποιου το μέρος θα πάει ο άγνωστος;
Κριτική: 3/5
Η περιπέτεια αυτή δημοσιεύθηκε άλλες δύο φορές, στο ίδιο περιοδικό, στα τεύχη 895 και 1341, οπότε μπορείτε να την εντοπίσετε σχετικά εύκολα...

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια ζωής του Μικρού Σερίφη!


Το 2012 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τους λάτρεις της φαντασίας και των κόμικς, παγκοσμίως!...
Στην Ιταλία γιορτάζουν τα 50 χρόνια από την δημιουργία του Diabolik, του διασημότερου και μακροβιότερου αντιήρωα των ευρωπαϊκών κόμικς!...
Στις Η.Π.Α. γιορτάζουν τα 50στά γενέθλια των δικών τους Σούπερ Ηρώων: του Spider-Man, του Thor, του Doctor Doom και του Hulk!...
Στην Αγγλία γιορτάζουν τα 50 κινηματογραφικά χρόνια του James Bond!…
Στην Ελλάδα γιορτάζουμε τα 50 χρόνια ζωής του Μικρού Σερίφη, του θρυλικού ήρωα με τον οποίο μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές αναγνωστών!...
Το “Club Φίλων Μικρός Σερίφης”, σε συνεργασία με το “GreekComics.gr”, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα γίνει στην Λέσχη Φίλων των Κόμικς (Αγίας Ειρήνης 5, Μοναστηράκι), το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, ώρα 19:00.
Αν είστε μιας κάποιας ηλικίας, σίγουρα έχετε διαβάσει κι εσείς κάποτε, τουλάχιστον ένα τεύχος με την Θρυλική Τετράδα: Τζιμ Άνταμς, Ντιάνα Μόρισον, Πεπίτο Γκονζάλες, Τσιπιρίπο… Σε σας δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω… Ελάτε να ξανασυναντήσετε τους αγαπημένους σας ήρωες και να θυμηθείτε τις υπέροχες περιπέτειές τους.
Αν είστε νεαροί φίλοι των κόμικς και ποτέ δεν έτυχε να πέσει στα χέρια σας ένα τέτοιο περιοδικό, ελάτε να πάρετε μια γεύση από τα περιοδικά που διαβάζανε οι γονείς σας τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80... Και να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε!
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν προσωπικότητες του χώρου των κόμικς και των εκδόσεων γενικότερα, θα υπάρξουν ομιλίες αλλά και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό!
Η παρουσία σας θα μας γεμίσει χαρά…

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Το Γενεολογικό Δένδρο του Πεπίτο Γκονζάλες (του Θρυλικού)


Βαγγέλης Σαΐτης. "Το Γενεολογικό Δένδρο του Πεπίτο Γκονζάλες (του Θρυλικού)". Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 131 του περιοδικού «Μικρός Αρχηγός», στις 23/12/1975. Ο δημιουργός του ωραίου αυτού κόμικς ήταν τότε μόλις 15 ετών!
Επαναδημοσιεύθηκε στα τεύχη 455 και 732 του ίδιου περιοδικού. Πρώτη δημοσίευση στο διαδίκτυο, από το http://historyofcomics.blogspot.gr.
Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση.








2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...