Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Εμείς προτείνουμε... 157 - Λυκόφως #1


Όταν η Ιζαμπέλλα Σουάν μετακομίζει στη μελαγχολική πόλη του Φορκς και γνωρίζει το μυστηριώδη, σαγηνευτικό Έντουαρντ Κάλεν, η ζωή της παίρνει μια συναρπαστική και τρομακτική τροπή. Με την πορσελάνινη επιδερμίδα του, τα χρυσά μάτια, τη μαγευτική φωνή και τα υπερφυσικά χαρίσματα, ο Έντουαρντ είναι συγχρόνως ακαταμάχητος και ανεξιχνίαστος. Μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να διατηρεί την πραγματική του ταυτότητα μυστική, όμως η Μπέλλα είναι αποφασισμένη να ξεσκεπάσει το σκοτεινό μυστικό του...

Πανέμορφα προσαρμοσμένο, το πρώτο μέρος του Λυκόφωτος σε μορφή Graphic Novel είναι απαραίτητο για τη βιβλιοθήκη κάθε συλλέκτη.
Με την πλούσια εικονογράφηση της Young Kim και τη σχολαστική επιμέλεια της Stephenie Meyer, το Λυκόφως - Graphic Novel ζωντανεύει σε αυτό το γοητευτικό νέο μέσο, χαρίζοντάς μας μια σπάνια επίγνωση του οράματος της συγγραφέως για το πρωτότυπο έργο.

“Ήταν απολαυστικό να δουλεύω σε αυτήν τη νέα διασκευή του Λυκόφωτος. Η Young έχει κάνει εκπληκτική δουλειά μεταμορφώνοντας σε πανέμορφες εικόνες τις δικές μου λέξεις. Οι χαρακτήρες και τα περιβάλλοντα είναι πολύ κοντά σε αυτό που φανταζόμουν όταν έγραφα τη σειρά βιβλίων”.
Stephenie Meyer



Η Stephenie Meyer σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Brigham Young και ζει με το σύζυγό της και τους τρεις γιους της στην Αριζόνα. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της μυθιστορήματος, "Λυκόφως", οι βιβλιοπώλες την επέλεξαν ως μια από τους “πιο υποσχόμενους νέους συγγραφείς του 2005”. Η ιστοσελίδα της είναι www.stepheniemeyer.com.
Η Young Kim αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ με πτυχίο Ζωγραφικής από το Κολέγιο Καλών Τεχνών. Έχει στο ενεργητικό της πολλές εικονογραφήσεις εξωφύλλων και δημιουργίες animation, και αυτή την εποχή ζει στην πόλη Γιόνγκιν στην Κορέα.

Τίτλος βιβλίου: ΛΥΚΟΦΩΣ – GRAPHIC NOVEL
Συγγραφέας: STEPHENIE MEYER
Αρ. σελίδων: 224
Εξώφυλλο: Σκληρό με κουβερτούρα
Τιμή: €21,00
ISBN: 978-960-6665-45-5
Ημερ. κυκλοφ.: 24 Μαρτίου 2010
Εκδόσεις: Πλατύπους

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 378 - Teza #6


Teza Exit

Οι κατσαρίδες του Meliss, αφού αποδεκατίστηκαν, δέχτηκαν χημικά, μεταλλάχθηκαν και έδωσαν αλλεπάλληλες μάχες για επιβίωση, ωρίμασαν και τώρα ψάχνουν την έξοδο… Θα μείνουν ή θα φύγουν; Η απάντηση στο TEZA EXIT, το τελευταίο άλμπουμ της σειράς ΤΕΖΑ του Γιώργου Μελισσαρόπουλου, που μας έκανε όλα αυτά τα χρόνια να αγαπήσουμε τα απεχθέστερα έντομα του πλανήτη!

Εκδότης: Jemma Press
Αριθμός σελίδων: 32
Συγγραφέας: Γ. Μελισσαρόπουλος
Σχεδιαστής: Γ. Μελισσαρόπουλος
ISBN: 978-960-6732-93-5
Τιμή: 3,50 €
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2013, 19, 20 & 21 Απριλίου
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 26/04/2013

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 377 - The Amazing Spider-Man #28


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΥΠΕΡΗΡΩΑ!

Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους φίλους του Spider-Man που θα επισκεφθούν το περίπτερό τους! Μετά από απουσία μηνών, η ελληνική έκδοση του "The Amazing Spider-Man", επιστρέφει δριμύτερη. Και μάλιστα, μιλάμε για θεαματική, όσο και συγκλονιστική επιστροφή!
Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί οι εκδόσεις Anubis αποφάσισαν να ταράξουν τα νερά και να φέρουν στην Ελλάδα τις τελευταίες περιπέτειες του αγαπημένου υπερήρωα, έτσι όπως αυτές δημοσιεύθηκαν πριν από λίγο καιρό στην αυθεντική αμερικάνικη έκδοση (θυμηθείτε την παρουσίαση του The Amazing Spider-Man #700, που είχαμε κάνει και στο blog μας)! Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόσο "άμεσες αντιδράσεις" από τους Έλληνες εκδότες -και σίγουρα δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο εν μέσω κρίσης (κι από ένα περιοδικό, μάλιστα, που όλοι θεωρούσαμε ότι είχε σταματήσει να εκδίδεται)...
Βέβαια, όπως καταλαβαίνεται, τα παραπάνω έχουν και τις αρνητικές τους συνέπειες. Όπως ανακοινώνεται στο Editorial του τεύχους, η σειρά θα τερματιστεί στα τρία επόμενα τεύχη. Βέβαια, αυτό μας δημιουργεί μια απορία, καθώς το τρέχον (διπλό, όπως πάντα) τεύχος, περιλαμβάνει τα τεύχη #698-#699 της αμερικάνικης έκδοσης. Πώς λοιπόν θα εκδοθούν τρία ακόμη, αφού υπολείπεται μόνο ένα πρωτότυπο, το 700;...
Εν αναμονή, λοιπόν, των εξελίξεων...


Εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε και κάποια αρνητικά που εντοπίσαμε στο ελληνικό The Amazing Spider-Man #28. Κατ' αρχάς, το μέγεθος του περιοδικού έχει αλλάξει, καθώς έχει γίνει λίγο μικρότερο (φανταζόμαστε, για οικονομία στο χαρτί). Επίσης, αν και η ποιότητα του χαρτιού των εσωτερικών σελίδων είναι στα γνωστά στάνταρντς των εκδόσεων Anubis, ωστόσο το εξώφυλλο είναι λίγο λεπτότερο απ' όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να τσαλακώνεται πολύ εύκολα (μάλλον πρόκειται για αστοχία του τυπογραφείου).
Βέβαια, αυτές οι λεπτομέρειες, δεν θα μας αποτρέψουν από το να αγοράσουμε και τα επόμενα (ή επόμενο) τεύχη του περιοδικού, για να διαβάσουμε και στα ελληνικά το πώς πέθανε ο αγαπημένος μας Πήτερ Πάρκερ...

Π.Π.


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Εμείς προτείνουμε... 156 - Ο Ίσκιος Πάνω από το Ίνσμουθ (Λογοτεχνία τρόμου)


To απομονωμένo λιμάνι του Ίνσμουθ κρύβει ένα αποτρόπαιο μυστικό, που οι αλλόκοτοι στην όψη κάτοικοί του προσπαθούν να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο. Από τα μισοερειπωμένα σπίτια τρομακτικοί θόρυβοι αντηχούν και στον "Ύφαλο του Διαβόλου" χορεύουν παράξενα όντα. O "Ίσκιος του Ίνσμουθ", μια εισαγωγή στην περίφημη Μυθολογία Κθούλου, είναι από τις καλύτερες νουβέλες του Χ.Φ. Λάβκραφτ και αποτέλεσε το σκηνικό για πολλά έργα συγγραφέων Τρόμου μα και για σενάρια ταινιών. Μαζί, θα διαβάσετε τα διηγήματα: "Ο Βάλτος του Φεγγαριού", όπου σε κάποιο ιρλανδικό πύργο αναμειγνύονται ο τρόμος και η ελληνική μυθολογία, "Το Κυνηγόσκυλο", όπου κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του το αποτρόπαιο Νεκρονομικόν, το "Φυλακισμένος με τους Φαραώ", μια αποπνικτική ιστορία φρίκης που είχε γράψει ο Λάβκραφτ για λογαριασμό του διάσημου μάγου Χουντίνι και, τέλος, ο "Ίβιδος", ένα από τα ελάχιστα σατιρικά διηγήματα φαντασίας που έγραψε ο συγγραφέας...

Συγγραφέας: Χ.Φ. ΛΑΒΚΡΑΦΤ
Μεταφραστής: Θωμάς Μαστακούρης
Αριθμός σελίδων: 176
ISBN: 978-960-521-231-5
Σχήμα: 14x21
Τιμή: 12,23€
Εκδόσεις: Αίολος

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 376 - Μίκυ Μάους #2441-2442


Κυκλοφόρησε το εορταστικό διπλό τεύχος του Μίκυ Μάους (διπλό και στην αρίθμηση)… Σε αυτό, διαβάζουμε:
Ο μυστικός πράκτορας Ντακ και η δημοσιογράφος Χόλλυ Λούλαμπαϋ βρίσκονται κλειδωμένοι μέσα στην καρότσα ενός φορτηγού που κατευθύνεται προς το βορειότερο σημείο της Γης. Θα καταφέρουν να σταματήσουν την οργάνωση Ζήτα η οποία με το σχέδιό της απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη; Ποιος είναι ο πράκτορας της ομάδας «Διχόνοια» που τους παρακολουθεί και πώς ο πράκτορας Ντακ θα τον αντιμετωπίσει;
Ακόμη, ιστορίες με τους Μίκυ Μάους, Σκρουτζ Μακ Ντακ, Τζούνιορ Ντακ, Μούργο, Χιούη, Λιούη, Ντιούη και Κύρο Γρανάζη σε ένα διπλό τεύχος 196 σελίδων για να περάσουμε χαρούμενο Πάσχα!
Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Μυστικός πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ: Επιχείρηση "Τοξική Βροχή" (Δ' μέρος)
2. Μια έκπληξη για το Πάσχα: Αναπόφευκτο κακό
3. Μια έκπληξη για το Πάσχα: Μυστηριώδης αποστολέας
4. Μια έκπληξη για το Πάσχα: Ο ειδικός
5. Μίκυ Μάους: Ο Κώδικας των Σαμουράι
6. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Τα έξυπνα τούβλα
7. Τζούνιορ Ντακ: Τα σύντομα μονοπάτια
8. Μούργος: Αστυνομικός σκύλος
9. Ρεπόρτερ Χιούι, Λιούι, Ντιούι: Επικίνδυνες αποστολές
10. Κύρος Γρανάζης: Η θεία των εκπλήξεων

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 196
Τιμή: 3€

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 375 - Iron Man: Πρώτες Περιπέτειες (Comic book)


O δισεκατομμυριούχος βιομήχανος όπλων Τόνυ Σταρκ ζούσε μέσα στον πλούτο και τη δύναμη. Όλα αυτά, όμως, πρόκειται να αλλάξουν με δραματικό τρόπο, όταν θα επισκεφθεί μία χώρα ρημαγμένη από τον πόλεμο. Μία τυπική επίσκεψη θα εξελιχθεί σε εφιάλτη, καθώς ο Σταρκ θα καταλήξει σοβαρά τραυματισμένος και αιχμάλωτος μίας τρομοκρατικής οργάνωσης, την οποία ελέγχει ένας παλιός του φίλος! Όταν θα του ζητήσουν να φτιάξει για λογαριασμό τους ένα καταστροφικό όπλο, ο Τόνυ θα κατασκευάσει μία πανοπλία, την οποία θα χρησιμοποιήσει για να δραπετεύσει. Ο εφιάλτης για τον Τόνυ δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί: ο αντίπαλος του, που νόμιζε πως άφησε πίσω του μία και καλή, θα επιστρέψει για εκδίκηση και ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσει είναι να αποδεχτεί ο Τόνυ το ρόλο του ήρωα και να γίνει ο Αιρον Μαν!

Μία καινούργια ματιά στο μύθο του διάσημου ήρωα από τον χαρισματικό Howard Chaykin με τα υπέροχα σχέδια του Gerald Parel!

Συγγραφέας: Howard Chaykin
Μετάφραση: Σάββας Αργυρού
Σχήμα: 17 x 26
Σελίδες: 136
ISBN: 978-960-497-597-6
Ημερομηνία έκδοσης: 19/04/2013
Τιμή: €15,90

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Εμείς προτείνουμε... 155 - Τριάδα 1 - Ο κρυφός εχθρός (Επιστημονικής φαντασίας)


Σ' έναν μακρινό γαλαξία, οι κάτοικοι τριών πλανητών συνυπάρχουν στα πλαίσια μιας εύθραυστης συμμαχίας. Ωστόσο, αυτή η συμμαχία είναι το μοναδικό πράγμα που τους συνδέει –γιατί, κατά τα άλλα, οι διαφορές τους είναι αληθινά χαοτικές…
Οι Μπελόρι είναι ατρόμητοι πολεμιστές, πάντα έτοιμοι για την επόμενη μάχη.
Οι Καντοριανοί είναι δαιμόνιοι έμποροι που αναζητούν το κέρδος με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία.
Οι Ακουάνθες, με τις τηλεπαθητικές ικανότητες, επιδιώκουν την ειρήνη με κάθε κόστος.
Όταν οι τρεις πλανήτες δέχονται επίθεση από στρατιές αδίστακτων εντόμων, τρεις έφηβοι, ένας από κάθε πλανήτη, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σ' έναν μακρινό αστεροειδή. Μοναδική τους ελπίδα για να σώσουν τους εαυτούς τους, τους γονείς τους και τους πλανήτες τους, είναι να συνεργαστούν –κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο…

«Έρχονται!» ούρλιαξε ο Άιλ με μάτια ορθάνοιχτα απ’ τον τρόμο.
Για πρώτη φορά, ο Κέλερ ένιωσε μια υποψία ανησυχίας. «Τι θες να πεις;» ρώτησε, αλλά ο Άιλ είχε ήδη ξανασωριαστεί, ψελλίζοντας ακατάληπτα.
Η Ντρέι στεκόταν από πάνω τους, με τα χέρια στους γοφούς. «Τι συμβαίνει;» ρώτησε με θυμό. «Ποιος έρχεται;»
Σαν σε απάντηση, το τραχύ αλύχτισμα ενός συναγερμού άρχισε να αντηχεί. Το φως άλλαξε άξαφνα από απλό λευκό σε κόκκινο που αναβόσβηνε. Ο Κέλερ έφραξε τ’ αυτιά με τα χέρια του.
Η Ντρέι σκούντηξε τον Κέλερ στο πλάι, άρπαξε τον Άιλ απ’ το μπροστινό μέρος του χιτώνα του, τον σήκωσε όρθιο και τον ταρακούνησε βάναυσα. «Τι στα κομμάτια συμβαίνει, ψαρόπαιδο;» μούγκρισε.
Τα μάτια του Άιλ άνοιξαν απότομα. «Υπάρχει κάτι εκεί έξω», είπε. «Δεχόμαστε επίθεση.»

Ο Zack Satriani τρελαίνεται για κάθε τι που έχει σχέση με την επιστημονική φαντασία και θα ήθελε πραγματικά να έχει μια πανοπλία που να μετατρέπεται σε φονικό όπλο. Τα μυθιστορήματα της τριλογίας Trinity είναι τα πρώτα του έργα που εκδίδονται.

Συγγραφέας: Zack Satriani
Μετάφραση: Πέτρος Χατζόπουλος
Σελίδες: 216
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-547-6
Τιμή: €10,50
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Νέες εκδόσεις 374 - Ugh #1


1 από 4: ΓΕΝΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ

Φτιάχτηκε πολύ παλιά ή φτιάχτηκε τώρα; Ιδού η απορία… Όμως η απάντηση είναι πολύ απλή: Τι μας νοιάζει;
Είναι αστείος, περιπετειώδης, μυστήριος και γοητευτικός, γεμάτος εκπλήξεις και πάνω απ’ όλα, είναι ο κόσμος των Ουγκ!
Το πρώτο από τα τέσσερα τεύχη της σειράς του Σπύρου Δερβενιώτη, γεμάτο περιπέτεια σε έναν παράξενο πρωτόγονο κόσμο και πάντα με το γνωστό, χαρακτηριστικό χιούμορ του βετεράνου δημιουργού κόμικς.

Κείμενα & Σχέδια: Σπύρος Δερβενιώτης
Σελίδες: 24 Εκτύπωση: Τετράχρωμο
ISΒΝ: 978-960-6732-94-2
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2013, 19, 20 & 21 Απριλίου
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 26/04/2013
Εκδόσεις: Jemma Press

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 373 - Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς #16


Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς - Τόμος 16 (1958)

Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ πάντα φημιζόταν για την ικανότητά του να μυρίζεται το χρυσάφι από χιλιόμετρα μακριά... Έτσι, δεν θα μπορούσε να τον αφήσει αδιάφορο η πλούσια φλέβα χρυσού που υποθέτει ότι κρύβεται στην βραχώδη κοιλάδα, στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία "Ο Χρυσός Ποταμός". Ο Καρλ Μπαρκς μας αφηγείται ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο που κάνει έναν καταρράκτη να λάμπει με χρυσές ανταύγειες στα μάτια του θείου Σκρουτζ και των ανιψιών του για να καταλήξει σε ένα πολύ ενδιαφέρον ηθικό δίδαγμα!

Ο τόμος περιέχει τις ιστορίες:
Ο χρυσός ποταμός
Τα κοράκια
Ο μηχανικός παντογνώστης
Τα γιγάντια μυρμήγκια
Αγώνας θαλάσσιου σκι
Οικόπεδα με θέα και αντίλαλο
Κύρου κολύμβηση
Ο αμφίβιος ήρωας
Ο άρχοντας της τραγωδίας
Το απόρθητο θησαυροφυλάκιο
Το παπί και τα δελφίνια
Ο μικρός κλεφτοκοτάς
Τα μυστηριώδη ναυάγια

ISBN: 978-960-5570-12-5
Βιβλιοδεσία: Σκληρό Εξώφυλλο
Σελίδες: 196
Διαστάσεις: 19Χ24,5 εκ.
Εκδόσεις: Τερζόπουλος/ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ
Χρονολογία έκδοσης: Απρίλιος 2013
Αρχική τιμή: €18,90

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Εμείς προτείνουμε... 154 - Πέντραγκον 1 (Φανταστική Λογοτεχνία)


Πέντραγκον 1: Ο έμπορος του θανάτου

Ο Μπόμπι Πέντραγκον είναι ένα φυσιολογικό δεκατετράχρονο αγόρι. Έχει την οικογένειά του, το σπίτι του, το σκυλάκι του, τους φίλους του. Όμως ο Μπόμπι έχει και κάτι πολύ ξεχωριστό: Πρόκειται να σώσει τον κόσμο. Και όχι μόνο τη Γη, όπως την ξέρουμε.
Ο Μπόμπι σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η ζωή δεν είναι ακριβώς όπως την είχε φανταστεί. Και πριν προλάβει καλά-καλά να αντιδράσει, βρίσκεται σε μια άλλη διάσταση, σε μια επικράτεια με το όνομα Δένδουρον, που κατοικείται από μυστηριώδεις κατοίκους, κυβερνάται από έναν αδίστακτο τύραννο με μαγικές ικανότητες και κινδυνεύει από μια άγρια επανάσταση.
Μόνο αν ο Μπόμπι δεχτεί το ρόλο του σωτήρα και προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να σώσει το Δένδουρον, θα καταφέρει να γυρίσει πίσω, στο σπίτι του. Αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι το Δένδουρον ήταν μόνο η αρχή…

"Καταρχάς, θα προσπαθήσω να βάλω στη σειρά τα γεγονότα που με οδήγησαν ως εδώ. Μέχρι χτες ζούσα βασιλικά. Ή τουλάχιστον όσο βασιλικά μπορεί να ζει ένας συνηθισμένος δεκατετράχρονος. Το σχολείο ήταν αρκετά εύκολο, στα σπορ δε με παράβγαινε κανείς, οι γονείς μου ήταν φανταστικοί και συνήθως δεν είχα προβλήματα µε τη μικρή μου αδερφή, τη Σάνον. Είχα απίθανους φίλους, με πρώτο στη λίστα εσένα, Μαρκ. Ζούσα σ’ ένα τεράστιο σπίτι όπου είχα το δικό μου χώρο για να παίζω μουσική και να κάνω ότι θέλω χωρίς να με ενοχλεί κανείς. Η σκύλα μου, η Μάρλεϊ, ήταν το καλύτερο γκόλντεν ριτρίβερ του κόσμου και μόλις είχα φιλήσει την Κόρτνι Τσέτγουαϊντ. (Σου το είπα αυτό, έτσι;) Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Το πρόβλημα είναι ότι είχα κι ένα θείο που λεγόταν Πρες..."

Συγγραφέας: Ντ. Τζ. ΜακΧέιλ (D. J. MacHale)
Εκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 978-960-14-1986-2
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Εξώφυλλο: Μαλακό Σχήμα: 21x14 Σελίδες: 446
Αρχική τιμή: €15,28

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 372 - Krak Komiks #9


Είναι πολλοί αυτοί που θα πουν: «Μα τι έγινε; Εγώ το Krak ζήτησα…»
Κυρίες και κύριοι δεν κάνατε λάθος. Αγοράσατε το αγαπημένο σας περιοδικό, μόνο που από το τεύχος 9 του Krak Komiks τα πράγματα σκοτεινιάζουν…
Ο Τάσος Μαραγκός σας παρουσιάζει τον Φράνκι. Αυτός θα είναι ο ήρωας της κεντρικής ιστορίας του περιοδικού για τα επόμενα τρία τεύχη τουλάχιστον. Μια ιστορία φόρος τιμής στα κόμικς και στις ταινίες τρόμου με τίτλο:
“Μην το Διαβάσεις”.

Ναι, ναι, θα υπάρχει κι ο Μάρκος και ο Γώγος…

Κείμενα & Σχέδια: Τάσος Μαραγκός
Σελίδες: 36 Εκτύπωση: Δίχρωμο
ISSN: 2241-2654
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2013, 19, 20 & 21 Απριλίου
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 26/04/2013
Εκδόσεις: Jemma Press

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 371 - Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς #15


Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς #15 (1957-1958)

Ο Ντόναλντ καταλογίζει στον θείο Σκρουτζ ότι κέρδισε την αμύθητη περιουσία του σε μια εποχή που ήταν εύκολο να γίνει κανείς πλούσιος. Εκείνος με την σειρά του, για να του αποδείξει ότι σε κάθε εποχή θα γινόταν το πιο πλούσιο παπί του κόσμου, τον προκαλεί σε μια εμπορική αναμέτρηση που θα τους οδηγήσει στην καρδιά της ζούγκλας της Ινδοκίνας, στην Πόλη με τις Χρυσές Σκεπές του Καρλ Μπαρκς. Μαζί με τους Ντακ, το μάρκετινγκ και ο καταναλωτισμός εισβάλλουν σε μια από τις τελευταίες ανεξερεύνητες γωνιές του πλανήτη μας και απειλούν να ανατρέψουν συθέμελα έναν πανάρχαιο πολιτισμό!

Περιεχόμενα:

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΚ
Η επέλαση του καταναλωτισμού
ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Η Πόλη με τις Χρυσές Σκεπές
Ένα τέλειο σπίτι
Ρόσκο, το ρομπότ
Αυγουστιάτικη αναμπουμπούλα
Το ντέρμπυ του Σεπτέμβρη
Ο Κώδικας της Λιμνούπολης
Ο ηρωικός ταχυδρόμος
Ο φιλόδοξος φούρναρης
Οι Πέτρες της Τούκου Τίβα
Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 λεπτά
Σκυλίσια μέρα
Ο γαλατάς
Τα άνθη του Κακού
Όνειρα γλυκά
Τετράποδος βοηθός
Η χρηματοπηγή
Ο ναυαγός
ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΠΑΡΚΣ
Επιστροφή στην εποχή των σαλούν
Η ΗΡΩΙΔΑ
Γκόλντυ Ο'Γκιλτ

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ
Χρονολογία έκδοσης: Απρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων: 194
Διαστάσεις: 25x20
Αρχική τιμή: €18,90

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Σινεμά και DVD 57 - Άιρον Μαν 3 / Iron Man 3 (2013)


Παραγωγή: Walt Disney Pictures / Marvel Studios
Σκηνοθεσία: Shane Black
Σενάριο: Drew Pearce, Shane Black
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall, Stephanie Szostak, James Badge Dale, Jon Favreau, Ben Kingsley
Μουσική: Brian Tyler
Διάρκεια: 140 λεπτά

Στο "Iron Man 3" ο εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Tony Stark θα αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Mandarin. Όταν ο κόσμος του πρωταγωνιστή απειλείται, ο Iron Man ξεκινάει μια βασανιστική αναζήτηση για να βρει τους υπεύθυνους. Στο ταξίδι αυτό το κουράγιο του δοκιμάζεται, αφού πρέπει να τα βγάλει πέρα ολομόναχος με μοναδικό όπλο την επινοητικότητά του. Σ' αυτήν την ταινία ο ήρωας θα βρει την απάντηση στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα: τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, η στολή ή ο άνθρωπος που την φοράει;


Σε μία από τις πιο επιτυχημένες στιχομυθίες του Avengers, ο Captain America αναρωτιέται τι είναι ο Tony Stark χωρίς τη στολή του. «Ιδιοφυία, δισεκατομμυριούχος, playboy, φιλάνθρωπος», έρχεται η αποστομωτική απάντηση και ο βασικός λόγος που το Iron Man 3 ξεπερνάει σε ποιότητα τον προκάτοχό του και μπορεί να συγκριθεί άνετα με την έναρξη της τριλογίας, είναι ότι εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στον άνθρωπο Stark και όχι στο μεταλλικό περίβλημά του.
Η ρίζα των τεκταινομένων του Iron Man 3 εντοπίζεται στη διάρκεια ενός πάρτι στην Ελβετία, όπου ο Stark αλληλεπιδρά με τον δικό του τρόπο με δύο δυνητικά επικίνδυνους χαρακτήρες: μία βοτανολόγο που έχει προχωρήσει λίγο παραπάνω την έρευνά της στα φυτά κι έναν επιστήμονα-θαυμαστή του, που βρίσκεται κοντά σε μία μεγάλη ανακάλυψη και θέλει όσο τίποτε άλλο να την μοιραστεί με τον χαρισματικό δισεκατομμυριούχο μας. Flash-forward στη σημερινή εποχή, όπου ο Tony Stark προσπαθεί να τελειοποιήσει την νέα έκδοση της στολής του, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει τις αϋπνίες και τις κρίσεις πανικού που τον βασανίζουν μετά τα γεγονότα της Νέας Υόρκης (The Avengers, 2012). Κι επειδή τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται στις πιο ακατάλληλες στιγμές, ο -προερχόμενος από τα σχετικά comic- τρομοκράτης Mandarin προχωράει σε μία σειρά αμείλικτων βομβιστικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβάνοντας στους στόχους του και το ίδιο το σπίτι του Stark. Άστεγος, άυπνος και μακριά από την αγαπημένη του Pepper Pots, ο -όχι και τόσο σιδερένιος πλέον- άνδρας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να τα βγάλει πέρα χωρίς την στολή του.



Μετά την κυκλοφορία του Iron Man 2 (2010) μια σύγκρουση μεταξύ της Paramount Pictures (η οποία έχει δικαιώματα διανομής σε κάποιες ιδιότητες της Μάρβελ) και της Walt Disney Pictures (η οποία είναι η νέα εταιρική μητρότητα της Μάρβελ) "θόλωσαν" το χρόνο και τη συμφωνία διανομής για μια πιθανή τρίτη ταινία. Παρ' όλα αυτά στις 18 Οκτωβρίου 2010 η Disney συμφώνησε να πληρώσει την Paramount τουλάχιστον 115 εκατομμύρια δολάρια για τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής του Iron Man 3 και της ταινίας Οι Εκδικητές (The Avengers, 2012). Η Paramount συνεχίζει να είναι παραγωγός. Η Disney, η Μάρβελ και η Paramount ανακοίνωσαν ως ημερομηνία κυκλοφορίας την 3η Μαΐου 2013 για την ταινία Iron Man 3. O σκηνοθέτης των ταινιών Iron Man και Iron Man 2, Τζον Φαβρό ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2010 ότι δεν θα αναλάβει την σκηνοθεσία του Iron Man 3 αλλά θα σκηνοθετούσε την ταινία Magic Kingdom. Παρέμεινε παραγωγός του σκηνοθέτη Τζος Γουέντον στο spin-off της ταινίας Οι Εκδικητές. Ο Σέιν Μπλακ ανέλαβε να σκηνοθετήσει το Iron Man 3 σε σενάριο του Ντρου Πιρς.



Τον Απρίλιο του 2010 ο Μπεν Κίνγκσλεϊ άρχισε τις διαπραγματεύσεις για να υποδυθεί έναν κακό στο Iron Man 3. Την επόμενη βδομάδα ο Κέβιν Φέιτζ ανακοίνωσε ότι τα γυρίσματα του Iron Man 3 θα αρχίσουν στην Βόρεια Καρολίνα για πέντε εβδομάδες και ότι "είναι μια ταινία που έχει κέντρο της τον Τόνι Σταρκ... αρκετά εμπνευσμένο από το πρώτο μισό της ταινίας 'Iron Man'. Έχει απογυμνωθεί από τα πάντα, έχει τα αντίγραφα ασφαλείας ενάντια σε έναν τοίχο και θα χρησιμοποιήσει την ευφυΐα του για να βγει από αυτό. Δεν μπορεί να καλέσει τον Τhor, δεν μπορεί να καλέσει τον Captain America, δεν μπορεί να καλέσει τον Νικ Φιούρι και δεν μπορεί να κοιτάξει στον ουρανό για το Hellicarrier". Αργότερα τον Απρίλιο η Walt Disney Company China, η Marvel Studios και η DMG Entertainment ανακοίνωσαν την αποδοχή συμπαραγωγής στην Κίνα. Η DMG Entertainment χρηματοδότησε εν μέρει την παραγωγή στην Κίνα μαζί με την Marvel και την διαχείρηση συμπαραγωγικών θεμάτων. Η DMG επιπλέον θα διανέμει την ταινία στην Κίνα σε συνδυασμό με την Disney. Ο Γκάι Πιρς είχε αρχίσει τις τελικές συζητήσεις για να υποδυθεί τον Άλντριχ Κίλιαν, έναν χαρακτήρα που συμπεριλαμβάνεται στην ιστορία των Extremis. O Άντι Λο, ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ, είχε αρχίσει τις τελικές διαπραγματεύσεις για τον ρόλο του στην ταινία. Η Τζέσικα Τσάστεϊν ήταν σε συζητήσεις για τη συμμετοχή της στην ταινία. Τελικά η Τσάστεϊν αποχώρησε λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

http://el.wikipedia.org/
http://www.enternity.gr/


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 370 - The Icewind Dale Trilogy - Graphic Novels #3


Το Πετράδι του Χάλφλινγκ

O Ντριτζτ Ντο Έρντεν μετά από χρόνια αναζητήσεων έχει βρει μία οικογένεια, που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την καχυποψία και το μίσος με το οποίο τον αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος. Όμως, μετά τη μάχη της Μίθριλ Χολ, ο Ντριτζτ είναι και πάλι μόνος: ο Μπρούενορ Μπάτλχαμερ αγνοείται, η Γκουένγουιβαρ, ο πιστός μαγικός του πάνθηρας και ο Ρέτζις ο Χάλφλινγκ είναι στα χέρια του μεγάλου αντιπάλου του Ντρόου, του Αρτέμιου Εντρεράι. Ο Ντριτζτ, μαζί με τον Γούλφγκαρ, θα πρέπει να ξεπεράσει τεράστιους κινδύνους για να ξαναβρεί τους φίλους του και να νικήσει το μοχθηρό δολοφόνο!

Η διασκευή του έκτου βιβλίου της σειράς "The Legend of Drizzt" κλείνει με συγκλονιστικό τρόπο το ταξίδι που ξεκίνησε με το "Κρυστάλλινο Σκήπτρο".

Σειρά: The Icewind Dale Trilogy Graphic Novels, Βιβλίο 3
Συγγραφέας: R. A. Salvatore
Μετάφραση: Σάββας Αργυρού
Σχήμα: 17x26
Σελίδες: 128
ISBN: 978-960-497-542-6
Ημερομηνία έκδοσης: 15/04/2013
Τιμή: €17,90
Τα άλλα βιβλία της σειράς:
Το Κρυστάλλινο Σκήπτρο, Βιβλίο 1
Ποτάμια από Ασήμι, Βιβλίο 2
Εκδόσεις: Anubis

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Εμείς προτείνουμε... 153 - Με το βλέμμα των παιχνιδιών (Λεύκωμα)


Μία από τις καλύτερες και ομορφότερες –αναμφισβήτητα- εκδοτικές προσπάθειες των τελευταίων ετών, παρουσιάζουμε εδώ. Ο συγγραφέας του, γνωστός από τη δημιουργία καλαίσθητων παιδικών διηγημάτων, παρουσιάζει εδώ, με τον πλέον ιδανικό τρόπο, τη μεγάλη του αγάπη για τα –παλιά κυρίως- παιδικά παιχνίδια.
Μέσα σε μία εξαιρετική από άποψη εμφάνισης έκδοση, που κοσμείται από εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες (προερχόμενες όλες από την προσωπική του συλλογή παιχνιδιών!), ο Χρήστος Μπουλώτης κάνει μία πληρέστατη ιστορική αναδρομή-έρευνα στο χώρο του παιδικού (και όχι μόνο!!) παιχνιδιού, δίνοντας μας απλόχερα τη δυνατότητα να νιώσουμε πάλι παιδιά, θαυμάζοντας αυτά τα πραγματικά υπέροχα αντικείμενα και ταξιδεύοντας μέσα από το βιβλίο σε εποχές που μεσουρανούσαν παιχνίδια τσίγκινα, στρατιωτάκια, πολύχρωμες σφυρίχτρες και τόσα άλλα...
Ενδεικτικά παραθέτω αυτούσια κάποια μικρά αποσπάσματα του συγγραφέα:
«Απωλέσαμε την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Εντούτοις, τα χαρτιά, το τάβλι, το σκάκι είναι παιχνίδια με όλη τη σημασία της λέξης. Το λαοφιλές ποδόσφαιρο είναι κι αυτό παιχνίδι. Και δεν είναι λίγοι οι πατεράδες που δωρίζουν στα παιδιά τους τρένα για να παίξουν οι ίδιοι πιο πολύ, να ταξιδέψουν πάνω στις ράγες της επιθυμίας του παιδικού παιχνιδιού, που ίσως δεν απέκτησαν ποτέ μικροί».
«Οι ίδιοι φτιάχναμε τους χαρταετούς μας. Με τις καρπουζόφλουδες φτιάχναμε φαναράκια, ένα λευκό σεντόνι ήταν ό,τι χρειαζόταν για μια παράσταση Καραγκιόζη. Με μια σπασμένη τσατσάρα κι ένα κομματάκι τσιγαρόχαρτο παίζαμε μουσική. Με δύο κουτιά σπίρτων και ένα κομμάτι σπάγκο είχαμε στη διάθεσή μας ένα τηλέφωνο».
Πολλά και πολύτιμα είναι και τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτονται εδώ για τη προέλευση γνωστών παιχνιδιών. Παραθέτω ανάλογα αποσπάσματα:
«Το αρκουδάκι που έγινε γνωστό ως "Τέντι Μπέαρ", φέρει το όνομα Αμερικανού προέδρου. Σε κάποιο κυνήγι, στις αρχές του 20ού αιώνα, ο πρόεδρος αρνήθηκε να σκοτώσει ένα αρκουδάκι. Και τότε ήρθε το επιχειρηματικό δαιμόνιο. Ο Νεοϋρκέζος καταστηματάρχης παιχνιδιών Μόρις Μίτστομ κατασκεύασε το 1903 υφασμάτινα αρκουδάκια που τα βάφτισε "Τέντι Μπέαρ"».
«Οι μικροί τσιρίζουν, νιώθοντας κάτι ανάμεσα σε ξέφρενο ενθουσιασμό και απροσδιόριστο φόβο. Οι μεγάλοι δοκιμάζουν τα όρια της αδρεναλίνης τους. Το Λούνα Παρκ καθιερώθηκε κι αυτό στη Νέα Υόρκη, όταν εγκαινιάστηκε από τον Τσαρλς Λουφ στο Κόνι Αϊλαντ ένα θεματικό πάρκο, όπου, ανάμεσα στ’ άλλα, υπήρχε ένα διαστημόπλοιο που ονομαζόταν Λούνα (φεγγάρι) κι έκανε ένα φανταστικό ταξίδι στο διάστημα».
Βιβλίο, αληθινό κόσμημα για τη βιβλιοθήκη μας και απαραίτητο για κάθε λάτρη-ερευνητή-συλλέκτη παιχνιδιών. Διακαής πόθος του συγγραφέα είναι να στεγάσει τη μοναδική του συλλογή σε ένα μουσείο στη Μύρινα της Λήμνου, κάτι που απ΄ όσο γνωρίζω έχει δρομολογηθεί έπειτα από μεγάλες προσπάθειες του ιδίου. Ελπίζω να μάθουμε σύντομα και την ημερομηνία των εγκαινίων!

Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης
Εκδόσεις: Polaris
Με τη χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς

Χρήστος Νάστος

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 369 - Frogs and Dogs Comic Tales #1


Έπειτα από χρόνια παρουσίας στις αυτοεκδόσεις, το Frogs & Dogs βρίσκει εκδοτική στέγη στην Jemma Press. Η θρυλική ομάδα των κοριτσιών από την Θεσσαλονίκη θα μας παρουσιάζει μέσα από τις σελίδες του "Frogs & Dogs Comic Tales" παράξενα παραμύθια, σκοτεινές και ονειρικές ιστορίες αλλά και ιστορίες γλυκιάς νοσταλγίας και καθημερινής παραδοξότητας. Πάντα με το χαρακτηριστικό τους γραφιστικό, εικαστικό ύφος.

Κείμενα & Σχέδια: Σοφία Σπυρλιάδου, Χριστίνα & Σταυρούλα Ανθηροπούλου
Σελίδες: 36 Εκτύπωση: Τετράχρωμο
ISSN: 2241-5165
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2013 19, 20 & 21 Απριλίου
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 26/04/2013

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Φωτογραφίες από το Comicdom Con Athens 2013


Στην ιστοδελίδα του Comicdom αναρτήθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών από το μαγικό -για όλους τους φίλους των κόμικς- τριήμερο της εκδήλωσης. Το τελικό συμπέρασμα που βγάλαμε εμείς είναι ότι κάθε χρόνο το φεστιβάλ γίνεται καλύτερο, τα νέα κόμικς που παρουσιάζονται είναι περισσότερα και ποιοτικότερα, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών είναι συνεχώς αυξητικός! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για το τελικό αποτέλεσμα! Παιδιά, σας ευχαριστούμε...

Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες από την εκδήλωση, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:






2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Νέες εκδόσεις 368 - Dylan Dog + Dampyr 7


DYLAN DOG : ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ
Τίποτα δεν δημιουργείται από το μηδέν και τίποτα δεν καταστρέφεται. Πιστεύετε ότι μπορείτε να ξεφορτωθείτε το κάθε τι; Θάψτε τους εφιάλτες στις χωματερές ή ρίξτε τους στον υπόνομο, σφραγίστε ερμητικά την κάθε χαραμάδα. Όλα ανώφελα, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν! Ένα άμορφο τέρας αναδύεται από τα βάθη της γης για να τυραννήσει την οικογένεια Κρέιν και πεινά για εκδίκηση, πεινά για ανθρώπινο κρέας. Η οργή του είναι πρωτόγονη, θλιμμένη και άγρια σαν το κλάμα ενός εγκαταλειμμένου παιδιού…

DAMPYR: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ
Στη θεαματική πάλη μεταξύ των Αρχόντων της Νύχτας, Φάτεκ και Ομουλού, φαίνεται πως αναδεικνύεται νικητής ο δεύτερος, που θεωρεί τον εαυτό του μετενσάρκωση του Πνεύματος της Αφρικής και που ελέγχει πλέον την Αστυνομία. Μεταξύ δύσκολων επιλογών στρατοπέδου και αναπάντεχων προδοσιών, ο Χάρλαν και οι σύμμαχοί του θα δώσουν την τελική μάχη μέσα στα φαράγγια του Ντάμαρλαντ.

Σελίδες: 192 Εκτύπωση: Ασπρόμαυρο
ISBN: 978-960-6732-92-8
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2013, 19, 20 & 21 Απριλίου
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 26/04/2013
Εκδόσεις: Jemma Press

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 22 – Συλλέκτης Οστών / The Bone Collector (1999)


Η.Π.Α., 1999, 114’, Σενάριο: Jeremy Iakone, Σκηνοθεσία: Phillip Noyce, Ηθοποιοί: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker, Mike McGlone, Luis Guzmán, Leland Orser, John Benjamin Hickey
Κριτική ταινίας: 90/100

Ο Lincoln Rhyme (Denzel Washington) είναι ένας αστυνομικός στη Νέα Υόρκη ειδικός στην ανάλυση του τόπου του εγκλήματος. Είναι γνωστός σε όλο το Σώμα, καθώς έχει γράψει βιβλία εγκληματολογίας τα οποία διδάσκονται στις αστυνομικές Ακαδημίες. Δυστυχώς γι’ αυτόν, ένα σοβαρό ατύχημα τον καθηλώνει στο κρεβάτι. Μπορεί πλέον να κινεί μόνο το κεφάλι και το ένα του δάχτυλο, αλλά το μυαλό του παραμένει κοφτερό όπως πάντα.
Χάρη στην ασφαλιστική του εταιρεία, απολαμβάνει –αν και καθηλωμένος- μεγάλες τεχνολογικές διευκολύνσεις. Παρόλα αυτά, οι συνεχείς κρίσεις της υγείας του τον έχουν κουράσει. Έχει αποφασίσει να βάλει ένα τέλος στη ζωή του, αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητα να μείνει για πάντα «φυτό» στο κρεβάτι. Μόνο που δυσκολεύεται να πείσει τον γιατρό του να τον βοηθήσει σε αυτή του την απόφαση…


Όταν ξεκινά μια αλυσίδα φόνων, η Amelia Donaghy (Angelina Jolie) είναι μία νεαρή αστυνομικός, η οποία κυνηγά μια ήσυχη θέση γραφείου. Η ανακάλυψη ενός πτώματος από την Amelia αλλά και ενός αινιγματικού μηνύματος από τον δράστη, θα την φέρουν κοντά στον Lincoln. Η οξυδέρκεια του έμπειρου αστυνομικού θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί ότι έχει απέναντί του ένα πραγματικό αστυνομικό ταλέντο!
Ο μανιακός δολοφόνος σκοτώνει με απίστευτους τρόπους τα θύματά του, αφήνοντας πάντα πίσω του ένα μήνυμα για τους αστυνομικούς. Η αστυνομία ζητά τα φώτα του Lincoln, ο οποίος με τη σειρά του ζητά από τη νεαρή αστυνομικό να γίνει συνεργάτης του. Εκείνη αρχικά αρνείται, καθώς δεν είχε σκοπό ποτέ της να κάνει καριέρα στο εγκληματολογικό…
Τα γεγονότα, όμως, θα την ξεπεράσουν και με αφορμή την γενικότερη στάση του Lincoln απέναντί της, τελικά θα δεχθεί να γίνει η… εγκόσμια «προέκτασή» του!
Μαζί, θα αρχίσουν να ανασυνθέτουν το παζλ των δολοφονιών, με σκοπό να φτάσουν στα θύματα πριν τα σκοτώσει ο δολοφόνος… Όμως, κάτι φαίνεται να τους διαφεύγει…



Η ταινία έχει κάποια κοινά στοιχεία με το «Seven» αλλά και με την «Σιωπή των αμνών», χωρίς όμως αυτό να την εξισώνει με αυτές τις ταινίες. Οι καλές ερμηνείες των συντελεστών, φέρνουν το έργο σε πολύ υψηλά επίπεδα, όμως στο τέλος μένεις με την αίσθηση ότι η ταινία θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη!
Για τον Ντένζελ Ουάσινγκτον, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα, καθώς έχουν ειπωθεί τα πάντα γι’ αυτόν και το ταλέντο του… Εδώ τον βλέπουμε σε έναν ιδιαίτερο ρόλο που τον αναγκάζει να βρίσκεται καθηλωμένος σ’ ένα κρεβάτι καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας.
Για την Αντζελίνα Τζολί, αρκεί να σημειώσουμε ότι αυτός ο ρόλος έμελλε να είναι σταθμός για την καριέρα της…



Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του εξαιρετικά επιτυχημένου συγγραφέα Jeffery Deaver, ο οποίος είναι κυρίως γνωστός για τις αστυνομικές ιστορίες με ήρωα τον παραπληγικό ντέτεκτιβ Lincoln Rhyme. Το 2004, ο Deaver κέρδισε το βραβείο «Ian Fleming Steel Dagger», για τη συγγραφή θρίλερ…

Πλαφουτζής Παναγιώτης

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Νέες εκδόσεις 367 - Κουλούρι #4


Τεύχος αποκαλύψεων και σημαντικών αποφάσεων για την Φάτσα, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη ιστορία της.
Ακόμα σ’ αυτό το τεύχος θα βρείτε κόμικς με όλη την γνωστή ντελιριακή παράνοια που μας έχει συνηθίσει ο Tomek και που μας κάνει να απορούμε γιατί συνεχίζουν αυτοί να εκδίδουν αυτό το ανοσιούργημα κι εμείς γιατί συνεχίζουμε να το διαβάζουμε…
Με μια κουβέντα: Ο Tomek προσπαθεί να δαμάσει το χάος που ο ίδιος δημιουργεί!

Κείμενα & Σχέδια: Tomek
Σελίδες: 36 Εκτύπωση: Ασπρόμαυρο
ISSN: 2241-2662
Πρώτη κυκλοφορία: Comicdom Con Athens 2013, 19, 20 & 21 Απριλίου
Ημερομηνία κυκλοφορίας στα βιβλιοπωλεία: 26/04/2013

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Comicdom Awards 2013: Οι Νικητές


Μια ακόμα γιορτή των comics έφτασε στο τέλος της! Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν, ήρθαν, διασκέδασαν και μοιράστηκαν μαζί μας μια κοινή αγάπη: αυτή για τα comics. Το ραντεβού μας ανανεώνεται για το επόμενο COMICDOM CON ATHENS για να ζήσουμε και άλλες τέτοιες έντονες εμπειρίες.
Και αν όλοι μας κερδίσαμε τέτοιες εμπειρίες και όμορφες, δημιουργικές στιγμές, υπάρχουν και κάποιοι που κέρδισαν και κάτι παραπάνω. Πρόκειται για τους νικητές των COMICDOM AWARDS που πήραν στο σπίτι τους το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Και για όσους δε βρεθήκατε στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Κυριακή το βράδυ σας αποκαλύπτουμε τα ονόματα:

EXCEPTIONAL CONTRIBUTION
JOHN WAGNER

BEST EDITION OF FOREIGN COMIC
ΟΙ ΒΟΡΓΙΕΣ – ΓΝΩΣΗ

BEST SELF PUBLISHED COMIC
ΜΠΑΤΜΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΔΕΡΦΗ #2

BEST COVER
ΜΙΖΕΡΗ ΠΟΛΗ

BEST WRITER
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΝΕΛΛΗΣ

BEST ARTIST
ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑΣ

BEST COMIC
ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΙ

FAN AWARD
GALAXIA – ΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Παράλληλα με την απονομή του Fan Award έγινε και η κλήρωση ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Νικητής στην κλήρωση με δώρο δύο μεταξοτυπίες από τον Rufus Dayglo αναδείχθηκε ο Γιάννης Παγουλάτος.

http://www.comicdom.gr/2013/04/22/comicdom-awards-2013-winners/

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 366 - Μίκυ Μάους #2440


Στο νέο τεύχος του Μίκυ Μάους… Η καταδίωξη συνεχίζεται… Ο μυστικός πράκτορας Ντακ και η ριψοκίνδυνη δημοσιογράφος Χόλλυ Λούλαμπαϋ έχουν διασχίσει τη μισή Ευρώπη, ακολουθώντας με κάθε διαθέσιμο μέσο το φορτηγό που μεταφέρει ένα μυστηριώδες κανόνι ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας… Τι τους περιμένει όταν περάσουν τα σύνορα της Δανίας με τη Σουηδία; Με ποιον τρόπο θα καταφέρουν να γλιτώσουν όταν πέσουν θύματα αιχμαλωσίας;
Ακόμη... Ο Μίκυ γίνεται αρχηγός μιας ορδής Βίκιγκ με… εξευγενισμένους τρόπους, που το μόνο που επιζητεί είναι το χειροκρότημα! Με ποιον τρόπο θα προσπαθήσουν να παραστήσουν τους άγριους Βίκιγκ και να αντιμετωπίσουν τους πειρατές οι οποίοι λεηλατούν την Σκανδιναβία;
Τέλος... Στην προσπάθειά του να προστατεύσει ένα πολύτιμο διαμάντι, ο Βδέλας χάνει τον ληστή και ο ληστής τον Βδέλα… Η ξεκαρδιστική ιστορία στις σελίδες του περιοδικού!
Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 19 Απριλίου σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Μυστικός πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ: Επιχείρηση "Τοξική Βροχή" (Γ' μέρος)
2. Προϊστορικός Κύρος: Η ανακάλυψη του τροχού
3. Προϊστορικός Κύρος: Ταχυδρομείο
4. Προϊστορικός Κύρος: Παρεμβολές
5. Μίννιμποργκ: Οι ευπρεπείς Βίκιγκ
6. Χάρυ Βδέλας & Φέθρυ: Στενή παρακολούθηση

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 100
Τιμή: 1,50€

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Εμείς προτείνουμε... 152 - Οι Ξεχασμένοι (Αστυνομική Λογοτεχνία)


Ο ειδικός πράκτορας και βετεράνος πολέμου Τζον Πούλερ είναι εκείνος που συνήθως αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τα πιο ειδεχθή εγκλήματα για λογαριασμό του Αμερικανικού Στρατού. Αυτή τη φορά, όμως, ο Πούλερ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται προσωπικά: η αδελφή του πατέρα του βρίσκεται νεκρή σε μια ειδυλλιακή κωμόπολη της Φλόριντα. Η μικρή παραλιακή πόλη είναι ένας επίγειος παράδεισος που προσελκύει πλούσιους τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου. Οι τοπικές αρχές θεωρούν πως ο θάνατος οφείλεται σε ένα τραγικό ατύχημα, όμως λίγο πριν πεθάνει η ηλικιωμένη γυναίκα είχε στείλει στον πατέρα του Πούλερ μια περίεργη επιστολή – μια προειδοποίηση πως ακόμα κι ο παράδεισος έχει τη σκοτεινή πλευρά του...
Ερευνώντας την υπόθεση, ο Πούλερ θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι ο θάνατος της θείας του δεν ήταν ατύχημα και θα ανακαλύψει πως η εξωτική κωμόπολη με τις μαγευτικές αμμουδιές αποτελεί το επίκεντρο μιας τρομακτικής συνωμοσίας, την οποία κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν μυστική με κάθε κόστος...

Ο διάσημος συγγραφέας David Baldacci μονοπωλεί και πάλι το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών υπογράφοντας ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή το μοναχικό πράκτορα του στρατού Τζον Πούλερ. 

«Θα καταπλήξει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες του είδους.»
- The Washington Post

Συγγραφέας: David Baldacci
Μετάφραση: Κατερίνα Ροντογιάννη
Σχήμα: 12,5x18,5
Σελίδες: 568
ISBN: 978-960-497-575-4
Ημερομηνία έκδοσης: 28/03/2013
Τιμή: €8,50
Εκδόσεις: Anubis Pocket

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Νέες εκδόσεις 365 - Comicdom Con Athens 2013


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κυκλοφόρησε τις μέρες του φεστιβάλ και μοιράστηκε δωρεάν στους επισκέπτες, ο έντυπος κατάλογος της εκδήλωσης του COMICDOM CON ATHENS. Η φετινή έκδοση είχε για εξώφυλλο ένα έργο του Ιταλού Matteo Scalera.
Το τεύχος, εκτός από αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ, περιείχε και βιογραφικά όλων των ξένων καλλιτεχνών που ήταν προσκεκλημένοι.
Όπως έχουμε ξαναπεί, χωρίς να γνωρίζουμε το ακριβές τιράζ στο οποίο τυπώνεται η συγκεκριμένη έκδοση, είμαστε σίγουροι ότι σε λίγα χρόνια τα τεύχη αυτά θα έχουν γίνει ένα ακόμη αντικείμενο συλλεκτικής αξίας για τους φίλους των κόμικς...

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Παρουσίαση του βιβλίου «Ημερολόγιο μιας απιστίας»


Την Τετάρτη 24 Απριλίου οι εκδόσεις "Ψυχογιός" μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: "Ημερολόγιο μιας απιστίας" του Αιμίλιου Σολωμού. Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα) και για το βιβλίο θα μιλήσει ο δικός μας φίλος και συνεργάτης του blog, Πάνος Τουρλής. Επίσης, ο ηθοποιός Αυγουστίνος Ρεμούνδος θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου.


ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Γιώργος Δουκαρέλης, αρχαιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστρέφει στις Μικρές Κυκλάδες, είκοσι χρόνια μετά την ανασκαφή που τον έκανε διάσημο και άλλαξε για πάντα την προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Εκεί είχε ανακαλύψει το προϊστορικό λείψανο μιας εγκύου νεαρής γυναίκας που είχε δολοφονηθεί πριν από 5000 χρόνια, ενώ στη διάρκεια της ανασκαφής είχε απατήσει τη σύζυγό του με μια φοιτήτρια. Αλλά τι γυρεύει ξανά στο Κουφονήσι, έξι μήνες ύστερα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της συζύγου του, της πρώην φοιτήτριάς του; Ο Δουκαρέλης πρέπει τώρα να πραγματοποιήσει μια ακόμα ανασκαφή, αυτή τη φορά στα ενδότερα της ψυχής του. Περιδιαβάζοντας στα μέρη όπου έζησε άλλοτε, ανάμεσα στις αναμνήσεις, τα αόρατα νήματα που τον συνδέουν με τρεις γυναίκες, από το πολύ μακρινό, το πρόσφατο παρελθόν και το παρόν, κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου, ανάμεσα στα βράχια, την άγονη γη, τη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο, θα προσπαθήσει να βάλει σε τάξη τη ζωή του και να ξαναθυμηθεί όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το καθοριστικό καλοκαίρι.
Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο, τη φθορά, τη μνήμη, τον έρωτα και την απιστία, που ακροβατεί ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.


ΚΡΙΤΙΚΗ: Όσο όμορφο και καλογραμμένο είναι άλλο τόσο με απογοήτευσε το τέλος του. Μια βίαιη λύση, σχεδόν εξ ουρανού, που σου χαλάει τη γεύση του κειμένου και σε πικραίνει.
Ο Γιώργος Δουκαρέλης, αρχαιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου, παντρεμένος, καταφέρνει να ξεκινήσει ανασκαφές στο Κουφονήσι και φέρνει στο φως ένα πολύτιμο εύρημα, τον σκελετό μιας δολοφονημένης γυναίκας πολλών χιλιάδων ετών προ Χριστού. Στην ανασκαφή μπλέκεται συναισθηματικά με μια Αντιγόνη, φοιτήτριά του, και τα αισθήματά του τον οδηγούν να χωρίσει τη γυναίκα του. Χρόνια αργότερα επιστρέφει στο νησί, με αφορμή την εξαφάνιση της Αμαλίας, για να ξαναζήσει εκείνο το καλοκαίρι. Τίποτε δεν είναι πια το ίδιο, ούτε καν ο ίδιος.
Δεν είναι κακό. Ωραίοι διάλογοι, ωραία πλοκή και πολύ ωραίες οι εναλλαγές από το σήμερα στο χτες. Σχεδόν απότομα αλλά μπαίνεις αμέσως στο νόημα. Εξίσου ωραία δοσμένο, αν και δεν κατάλαβα γιατί το ανέφερε, είναι η περιπέτειεα της "Κασσιόπης", όπως τη βάφτισε ο Δουκαρέλης όταν βρήκε τον σκελετό της, η γυναίκα δηλαδή που ζούσε στο νησί αιώνες πριν, πώς ήταν ο γάμος της, ποια η καθημερινότητά της, τι έτρωγε, τι συνέβη και δολοφονήθηκε. Αναπτύσσεται όμως πολύ λίγο και σχεδόν βιαστικά. Μου άρεσε η επιστροφή στο Κουφονήσι μετά την προσωπική περιπέτεια του Δουκαρέλη και με αφορμή αυτό να ξετυλιχτεί ο μύθος.
Ωραίοι χαρακτήρες, ωραία πλοκή, ωραίες αναμνήσεις. Δίνονται στα μέτρα του πραγματικού τα συναισθήματα του Δουκαρέλη όταν φτάνει η ώρα για να αποφασίσει με ποια γυναίκα θα συνεχίσει τη ζωή του. Σκιαγραφούνται ωραία οι κάτοικοι του νησιού, ολοζώντανοι, με τα καθημερινά τους προβλήματα, την αναστάτωση που φέρνει στο νησί η ανασκαφή και το κάνει ευρύτερα γνωστό λόγω του ευρήματος. Κρίμα που το οριστικό και βίαιο τέλος δεν συνδέεται με το υπόλοιπο κείμενο. Ξεφυλλίστε το βιβλίο και αφεθείτε στο ρομαντικό και στέρεο ταυτόχρονα γράψιμο του συγγραφέα.
Πάνος Τουρλής

Ημερολόγιο μιας απιστίας
Μυθιστόρημα

Συγγραφέας: Αιμίλιος Σολωμού
Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2012
Σελίδες: 325
ISBN: 978-960-496-800-8
Τιμή: € 14,99

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 364 - Ιλιάδα #1 & #2


ΜΑRVEL ILLUSTRATED: ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔA
TOMOΙ ΠΡΩΤΟΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ BLOG: CLUB ΦΙΛΩΝ "ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ"
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: 19-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, COMICDOM 2013, 
MAΣΣΑΛΙΑΣ 22, ΑΘΗΝΑ. 
ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ: €12,90 ο τόμος 
(ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ: €9,00 ο τόμος)

Βασισμένο στο ομότιτλο επικό αριστούργημα του Ομήρου.
Σενάριο: Roy Thomas
Σχέδιο: Miguel Angel Sepulveda
Είδος: Κόμικς, Επική Φαντασία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Απριλίου 2013
Μέγεθος: 17x24 εκατοστά,
Σελίδες: 100 έγχρωμες ο κάθε τόμος
ISBN 1: 978-618-80572-1-0
ISBN 2: 978-618-80572-2-7

Ένας ακρογωνιαίος λίθος της επικής λογοτεχνίας του Δυτικού πολιτισμού, σε μια αριστοτεχνική μεταφορά, για την σειρά κόμικς της Marvel, ΜARVEL Ιllustrated!

Υπόθεση Τόμου 1: Όλος ο αρχαίος κόσμος συνταράσσεται από την τρομερή σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα στους Αχαιούς και τους Τρώες. Αφορμή του πολέμου είναι η αρπαγή της Ωραίας Ελένης, συζύγου του Βασιλιά της Σπάρτης Μενελάου, από τον Πάρη, Πρίγκηπα της Τροίας. Όλος ο Ελληνικός κόσμος κινητοποιείται για τη συγκρότηση μιας τεράστιας στρατιάς, που σαλπάρει για το Ίλιον με σκοπό την κατάληψη της πόλης και την εκδίκηση. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα έπος θνητών και Θεών, αυταπάρνησης και ηρωισμού, καταστροφής και προδοσίας.


Υπόθεση Τόμου 2: Η πολιορκία της Τροίας συνεχίζεται, αλλά οι Αχαιοί έχουν χάσει την ενότητά τους. Όταν, όμως, ο Πάτροκλος θα φορέσει την πανοπλία του Αχιλλέα για να οδηγήσει την αντεπίθεση των Μυρμιδόνων, θα πυροδοτήσει μια σειρά γεγονότων που θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη τελική σύγκρουση έξω από τις πύλες της Τροίας, ανάμεσα στον Έκτορα και τον Αχιλλέα. Εκεί θα παιχτεί η τελευταία πράξη αυτού του μνημειώδους αρχαίου έπους, που διηγείται σε αμέτρητες γενεές ανά τους αιώνες, τους θριάμβους αλλά και τις τραγωδίες του πολέμου...

Το Propaganda Channel και η Marvel παρουσιάζουν την μεταφορά σε κόμικς του κλασσικού αριστουργήματος του Ομήρου, σε σενάριο του βετεράνου δημιουργού Roy Thomas (the Amazing Spiderman, Χ-Μen, Avengers, Conan the Barbarian) και τέχνη του καταπληκτικού Miguel Angel Sepulveda (X-Men, Τρωικός Πόλεμος).


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...