Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Νέες εκδόσεις 435 - Μίκυ Μάους #2450


Η λαίλαπα των αιώνων

Στο νέο τεύχος του "Μίκυ Μάους"… Η ώρα της τελικής σύγκρουσης πλησιάζει! Ο Μίκυ θα περάσει τον Ατλαντικό Ωκεανό για να αναζητήσει τον μυστηριώδη εχθρό που ευθύνεται για την χρονολαίλαπα και απειλεί τον ίδιο και την παρέα του. Με την απόλυτη κυριαρχία του Μικυτακάν και με έναν ολόκληρο στρατό στην διάθεση του ο "Φοίνικας" σίγουρα έχει το πάνω χέρι... Έχουν μένει ελάχιστες ώρες για τον Μίκυ να σώσει τον κόσμο, πριν παρασυρθεί ο ίδιος από την λαίλαπα! Το μέλλον, παρελθόν και το παρόν είναι στα χέρια του...
Ακόμη... Ο Τζούνιορ δεν μπορεί να χωνέψει ότι η κατάσκοπος Χαμαιλέοντας τον ξεγέλασε! Γνωρίζοντας τον Τζούνιορ, ξέρουμε πως δύσκολα θα αντισταθεί στον πειρασμό να την εκδικηθεί!
Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 28 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Μίκυ Μάους: Η λαίλαπα των αιώνων (Μέρος Γ')
(Σενάριο: Casty / Σχέδιο: Casty)
2. Μίκυ Μάους: Η λαίλαπα των αιώνων (Μέρος Δ')
(Σενάριο: Casty / Σχέδιο: Casty)
3. Τζούνιορ Ντακ: Ο Δρόμος για την Απαλούζα (Μέρος Δ')
(Σενάριο: Bruno Enna / Σχέδιο: Antonello Dalena, Emilio Urbano, Nicola Tosolini, Roberta Migheli)

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 100
Τιμή: 1,50€


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Η… βιβλιογραφία των κόμικς 29 – Τα ελληνικά comics


Από την "Κολούμπρα" στη "Βαβέλ" και από το "Παρά Πέντε" στο "Εννέα", από το "Αντί" στον "Σχολιαστή" και από το "Τέταρτο" στη "Γαλέρα", από την "Τσιγγάνικη Ορχήστρα" στο "Logicomix" και από τον "Ευρωπαίο" στο "Manifesto", από το φεστιβάλ του Γκαζιού στο Comicdom Con κι από το Comicart.gr στο Greekcomics.gr, από τα στριπάκια στα webcomics και από τα "μικιμάους" στα graphic novels, από τους δημιουργούς στους αναγνώστες και από τους εκδότες στους σχολιαστές, από τα περιοδικά στα άλμπουμ και από το χαρτί στο Διαδίκτυο...

"Τα ελληνικά Comics", είναι η πιο ολοκληρωμένη, πρωτογενής έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Είναι μια περιήγηση στον χρόνο, σε μια συνεπή ιστορική σειρά, από τη Μεταπολίτευση στην Παγκοσμιοποίηση και από το 1974 μέχρι και τις μέρες των μνημονίων. Κόμικς που κουβαλούν ιδέες και αναπαριστούν "πραγματικότητες" μα, πάνω απ' όλα, μας προσφέρουν την απόλαυση της ανάγνωσης.
Στις σελίδες του (με πάνω από 200 φωτογραφίες), βρίσκονται τα εξώφυλλα όλων των ελληνικών περιοδικών κόμικς, καθώς και ενδεικτικές δημοσιεύσεις των σπουδαιότερων Ελλήνων σκιτσογράφων.

"Τα ελληνικά Comics" είναι ένα πολύπλευρο έργο με τόσο άρτια συγκρότηση που το καθιστά ευκολοδιάβαστο και προσιτό σε κάθε αναγνώστη που αγαπά τα ελληνικά κόμικς και επιθυμεί να "μοιραστεί" -σχεδόν σα να διαβάζει λογοτεχνία- την περιπέτειά τους στην ελληνική κοινωνία, από την εποχή της πρώτης τους εμφάνισης έως σήμερα. Τέλος, αποτελεί την ιδανικότερη βάση για οποιαδήποτε παραπέρα έρευνα πάνω στο θέμα.

Έρευνα-εικονογράφηση: Soloúp
Εκδόσεις: Τόπος, 2012
Σελίδες: 416
ISBN: 978-960-499-048-1
Τιμή: € 28,90

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Νέες εκδόσεις 434 - Κλασσικά Εικονογραφημένα - Ελεύθερος Τύπος #1


Κυκλοφόρησε σήμερα το φύλλο αριθμ. 1058 της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του περιοδικού "Κλασσικά Εικονογραφημένα". Πρόκειται για το Νο 1263 της πρωτότυπης έκδοσης, με τον τίτλο "Ο χορός του Ζαλόγγου" (Από την Μυθολογία και την Ιστορία της Ελλάδος).
Η εφημερίδα κοστίζει 3,00 ευρώ (η έκδοση με τις προσφορές) και η ποιότητα εκτύπωσης του τεύχους είναι η συνηθισμένη, όπως όλων των εκδόσεων του περιοδικού. Το εξώφυλλο δεν έχει υποστεί ούτε την στοιχειώδη ψηφιακή επεξεργασία, με αποτέλεσμα τα χρώματα να είναι αχνά, παρά το ότι είναι σε γυαλιστερό χαρτί. Στις εσωτερικές σελίδες η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη. Οι διάλογοι είναι γραμμένοι από την αρχή στον υπολογιστή και τα "μπαλονάκια" καθαρά. Ωστόσο δεν λείπουν οι σελίδες με τα "χτυπημένα" χρώματα (που πέφτουν σε λάθος σημείο), χαρακτηριστικό γνώρισμα κάποιων επανεκτυπώσεων της "Ατλαντίδας". Εντύπωση προξενεί και το περίεργο μέγεθος (23Υx18Π), ενώ οι δύο σελίδες του οπισθόφυλλου είναι λευκές.
Στην εφημερίδα δεν αναφέρεται επόμενο τεύχος κι έτσι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το εγχείρημα θα έχει και συνέχεια, παρόλο που η επισήμανση "Τα Κλασσικά Εικονογραφημένα επιστρέφουν", στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, γεννάει προσδοκίες...


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

75 χρόνια Superman (IΙ)


Στο πάνθεον των υπερηρώων, ο Superman είναι ο πιο αναγνωρισμένος
και σεβαστός χαρακτήρας όλων των εποχών

Ο Clark Kent/Kal-El είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που αισθάνεται αποξενωμένος λόγω των δυνάμεων που κατέχει και που κανένας δεν μπορεί να φανταστεί. Μεταφέρθηκε στη Γη από τον πλανήτη Krypton, όταν ήταν μωρό.
Ο Clark αγωνίζεται να απαντήσει στο ερώτημα -Γιατί είμαι εδώ;
Διαμορφώνει τον χαρακτήρα του από τις αξίες των θετών γονέων του, Μάρθας και ο Jonathan Kent. Ο Clark σύντομα ανακαλύπτει ότι έχει σούπερ ικανότητες και συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πάρει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις. Όταν ο κόσμος χρειάζεται σταθερότητα και σιγουριά, αναγκάζεται να περάσει στην "επίθεση". Θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για τη διατήρηση της ειρήνης ή θα τις εκμεταλλευτεί προς δικό του όφελος; Ο Clark πρέπει να γίνει ο ήρωας που θα τον γνωρίζουν όλοι ως "Σούπερμαν", όχι μόνο για να λάμψει ως τελευταίος φάρος της ελπίδας στον κόσμο αλλά και για την προστασία όλων αυτών που αγαπά...

Comic-Posters "The Man of Steel"
Απολαύστε...



















2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Πράγματα που πιστεύαμε όταν ήμασταν παιδιά...


Δεν θα ήταν ωραίο αν όλα μας τα προβλήματα εξαφανίζονταν με έναν μαγικό τρόπο, με ένα μικρό «ξόρκι» που μας έμαθαν οι γονείς μας;
Δεν θα ήταν ωραίο, απλώς να χωνόμασταν μέχρι το κεφάλι μέσα στα σκεπάσματα και μνημόνια, τρόικες, δάνεια και Μερκοζί να γίνονταν καπνός;
Δυστυχώς, τα ενήλικα μυαλά έχουν και τα αντίστοιχα, άλυτα προβλήματα. Γι΄αυτό αναπολούμε με νοσταλγία τις εποχές που τα προβλήματά μας ήταν αστεία –παρ' ότι στα παιδικά μας μάτια φάνταζαν θεόρατα. Τις εποχές εκείνες, που οι γονείς και οι παππούδες μας σκαρφίζονταν μικρά αθώα ψέματα για να μας κάνουν να φάμε όλο το φαγητό μας ή να δικαιολογήσουν τον πόνο μας όταν πέφταμε και ματώναμε τα γόνατά μας. Τις εποχές εκείνες που ακόμη πιστεύαμε ότι...

Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός
Πάντα σε ένα λευκό σεντονάκι, δεμένο σαν δισάκι στο ράμφος του συμπαθούς πτηνού. Αυτή άλλωστε ήταν η απάντηση που πήραν οι περισσότεροι από εμάς όταν ρωτήσαμε πώς γεννηθήκαμε. Ο μπαμπάς και η μαμά κάθισαν αγκαλιά κάτω από τα σκεπάσματα και εννιά μήνες μετά, ο πελαργός τους αποζημίωσε.


Αν δεν φας όλο το φαγητό σου...
Η συνέχεια σε αυτή τη φράση εξαρτάται από το πού μεγαλώσατε και από τα παραμύθια που με την σειρά τους είχαν ακούσει και οι δικοί σας γονείς όταν ήταν μικροί. Έτσι, πιθανότατα αν αφήνατε άθικτες τις μπάμιες ή τις φακές σας (τι μαρτύριο), θα σας έπαιρνε ο γύφτος, η αρκούδα, ο λύκος, ο γέρος, ο Καραδόντας(!) και άλλα τέρατα της ελληνικής φαντασίας. Η μοίρα επίσης όριζε ρητά πως αν αφήσεις την τελευταία σου μπουκιά, αφενός αφήνεις την δύναμή σου και αφετέρου «θα σε παρατήσει ο γαμπρός/η νύφη».


Αν κουκουλωθείς, ο μπαμπούλας δεν θα σε δει
Γι' αυτό κάθε βράδυ, όταν οι γονείς μας έκλειναν με το ζόρι την τηλεόραση από νωρίς και τα φώτα έσβηναν, το κάτω μέρος του κρεβατιού και το εσωτερικό της ντουλάπας γινόταν σκηνικά του δικού μας καθημερινού θρίλερ. Ευτυχώς, είχαμε βρει το πιο αποτελεσματικό όπλο: καλυπτόμασταν ολόκληροι με το πάπλωμα και έτσι τα αλά "Μπαμπούλας ΑΕ" τέρατα έμεναν μακριά μας. Μετά από λίγη ώρα, όταν ο αέρας λιγόστευε κάτω από τα σκεπάσματα, μπορούσαμε δειλά-δειλά να κρυφοκοιτάξουμε με το ένα μάτι, για να δούμε ότι όντως το ανυπέρβλητο ξόρκι μας έπιασε τόπο.


Τα παγωτά υπάρχουν μόνο το καλοκαίρι
Γι' αυτό και μόλις έμπαινε ο Ιούνιος, μετρούσαμε με θρησκευτική ευλάβεια ένα-ένα τα κυπελλάκια «Καραμπόλα» που κλαίγαμε γκαρίζοντας μέχρι να αναγκάσουμε τους γονείς μας να μας πάρουν. Όπως μετρούσαμε και τα μπάνια στη θάλασσα. Ήταν προφανώς οι δύο μοναδικές περιπτώσεις που μας χρησίμευαν τα μαθηματικά.


Αν δεν κοιμηθείς το μεσημέρι...
Θα σε πάρει ο Μεσημεράς, σύμφωνα με τις εμπειρίες πολλών γνωστών μου που μου μετέδωσαν αυτή την λαμπρή παραλλαγή του τιμωρού άτακτων παιδιών που δεν υπακούν τους γονείς τους. Κι αν κάποια στιγμή έκανες την επανάστασή σου και έλεγες πως δεν σε νοιάζει, η μαμά ξεσκόνιζε τις υποκριτικές της ικανότητες και πήγαινε αποφασισμένη προς το τηλέφωνο, σχημάτιζε στο καντράν το 141 και έλεγε «τώρα θα δεις, τον παίρνω τηλέφωνο», όσο στην άκρη της άλλης γραμμής, η γνωστή κυρία έλεγε «στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι τρεις παρά δέκα και τριάντα δευτερόλεπτα».


Το δόντι το παίρνει η νεράιδα
Είναι από τις περιπτώσεις που, μετά από ένα ισχυρό σοκ, όπως ο πόνος από το πρώτο «πεσμένο» δόντι έπρεπε να γιατρευτεί. Και τι καλύτερο από λίγη μαγεία; Έτσι, λοιπόν, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, έπρεπε να βάλεις το καταραμένο αηδιαστικό δόντι κάτω από το μαξιλάρι σου και το βράδυ μια νεράιδα θα το μεταμόρφωνε σε νόμισμα – φήμες λένε πως τα φιλοχρήματα παιδάκια στην συνέχεια ξερίζωναν μόνα τους και τα υπόλοιπα 31 δόντια τους. Εξαιρούνται τα παιδιά του «Κυνόδοντα». Σε άλλες περιοχές της ελληνικής επαρχίας, εκεί που ακόμη υπάρχουν σκεπές από κεραμίδια, έπρεπε να πετάξουμε εκεί το δόντι, για να το πάρει ένα πουλί και το επόμενο δόντι να βγει γερό. Αν ψάξετε λοιπόν στις στέγες μιας επαρχιακής πόλης, πιθανότατα θα τις βρείτε πασπαλισμένες με ολόκληρες μασέλες.


Δεν πειράζει που χτύπησες
Μεγάλωσες! Χμμ... Παρ' ότι όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο πιο παράλογος μου φαίνεται ο συνειρμός, για έναν περίεργο λόγο, αυτή η παρηγοριά πάντα έπιανε. Έτσι, δεν πείραζε αν το γόνατο ήταν πάντα ματωμένο, τα χέρια γρατζουνισμένα και όλο το σώμα έπρεπε να καλυφθεί με μπεταντίν και κακάδια (sic). Σημασία είχε ότι μετά την πτώση ήσουν (μερικά δευτερόλεπτα) μεγαλύτερος.


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 433 - Μίκυ #551


Μπαμπούλες Πανεπιστημίου

Στο νέο, ενισχυμένο τεύχος του "Μεγάλου Μίκυ", θα διαβάσετε την ιστορία της ταινίας “Μπαμπούλες Πανεπιστημίου”, σε κόμικς. Ο Μάικ και ο Σάλλυ πηγαίνουν στο Μπαμπουλοπανεπιστήμιο για να εκπληρώσουν το κοινό τους όνειρο… Να γίνουν και οι δύο… φοβιστές!
Ακόμη, ένα σπάνιο είδος φυτού θα προκαλέσει αλλεργία στον Γκούφυ και θα σπείρει το χάος στο αγρόκτημα του θείου του.
Τέλος, ο Κακός Λύκος μπαίνει σε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής με ώθηση από το λυκόπουλο, αλλά δεν θα του κάτσει καλά...
Ένα τεύχος 100 σελίδων με πολλή περιπέτεια και ξέφρενο γέλιο!
Κυκλοφορεί από την Πέμπτη 27 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Μπαμπούλες Πανεπιστημίου
(Σενάριο: Alessandro Ferrari / Σχέδιο: Elisabetta Melaranci, Enrico Soave)
2. Μίκυ Μυστήριο: Βουτιά στα ρηχά
(Σενάριο: Alain Clément / Σχέδιο: Marga Querol Manzano)
3. Μίκυ Μάους: Το σούπερ μελισσόχορτο
(Σχέδιο: Paul Murry)
4. Κακός Λύκος: Διατροφικές συνήθειες
(Σχέδιο: Jack Bradbury)
5. Μικρός Χαϊουάθα: Βόλτα σε τέσσερις ρόδες
(Σενάριο: Del Connell / Σχέδιο: Lee Hooper)
6. Σκάμπυ: Εντυπωσιακά άλματα
(Σχέδιο: Jack Manning)

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 100
Τιμή: 3, 20€

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Η Universal απέκτησε τα δικαιώματα του «Locke & Key»


Η Universal απέκτησε τα δικαιώματα του άκρως επιτυχημένου βιβλίου-κόμικ, «Locke & Key». Το κόμικ των Joe Hill και Gabriel Rodriguez κυκλοφόρησε το 2008 και γνώρισε αμέσως την επιτυχία καθώς το πρώτο τεύχος εξαντλήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα, χαρίζοντας στους δημιουργούς του εξαιρετικές κριτικές και αρκετά βραβεία.
Η ιστορία ακολουθεί τρία αδέλφια που μετακομίζουν πίσω στο πατρικό τους σπίτι στη Μασαχουσέτη, ύστερα από τον θάνατο του πατέρα τους. Εκεί, δεν θα αργήσουν να καταλάβουν ότι το σπίτι κρύβει περισσότερα από αυτά που δείχνει, όταν θα ανακαλύψουν κάποια μαγικά κλειδιά που δίνουν στους κατόχους τους ειδικές δυνάμεις. Η οικογένεια, πλέον, θα πρέπει να ενωθεί και να διαφυλάξει ότι τα κλειδιά δεν θα πέσουν στα χέρια του δαίμονα που τα χρειάζεται για να ανοίξει μια πύλη προς την κόλαση.
Αν και πολλά κινηματογραφικά στούντιο ενδιαφέρθηκαν κατά το παρελθόν να μεταφέρουν το κόμικ στη μεγάλη οθόνη καμιά από τις προσπάθειες δεν ευδοκίμησε, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.
Στη θέση των παραγωγών της νέας προσπάθειας, βρίσκεται το δίδυμο των Alex Kurtzman & Roberto Orci («Star Trek», «Fringe») που είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς το 2011 να μεταφέρουν το κόμικ στην τηλεόραση.

http://www.cinemode.gr/


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Νέες εκδόσεις 432 - Ντόναλντ #188


Όλα στραβά κι ανάποδα!

Στο νέο τεύχος του περιοδικού "Ντόναλντ"… Ο Ντόναλντ πάντα αναζητά μια ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του… Όταν, όμως, η χρυσή ευκαιρία εμφανίζεται στο κατώφλι του, εκείνος παίρνει φόρα, τα σαρώνει όλα και φέρνει την καταστροφή!
Οι ξεκαρδιστικές ιστορίες στις σελίδες του αγαπημένου μας περιοδικού, που κυκλοφορεί από την Παρασκευή 28 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Ντόναλντ: Δουλειές με τύχη
(Σενάριο: Enrico Faccini / Σχέδιο: Alessandro Perina)
2. Ντόναλντ Ντακ: Το μαγικό συντριβάνι
(Σενάριο: Carlo Gentina / Σχέδιο: Francesco D'Ippolito)
3. Ντόναλντ & Φέθρυ: Ταξίδια-έκπληξη για όλους!
(Σενάριο: Carlo Gentina / Σχέδιο: Carlo Limido)

Εκδόσεις: Τερζόπουλος/Νέα Ακτίνα
Σελίδες: 84
Τιμή: 2€

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 431 - Κόμικς από Κλασικά Έργα: Οι τρεις σωματοφύλακες


Σειρά: Κόμικς από Κλασικά Έργα (10-18 ετών)
ISBN: 978-960-16-4014-3
Σελίδες: 196
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: Μάιος 2013
Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας: Δουμάς Αλέξανδρος
Μεταφραστής: Μανδηλαράς Φίλιππος
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ: €19,90

Πόσοι γονείς δεν έχουν σκεφτεί τρόπους να μοιραστούν με τα παιδιά τους τα κλασικά βιβλία που αγαπούν και δεν το έχουν καταφέρει; Πόσοι δεν έψαξαν να βρουν διασκευές ή συντμήσεις κλασικών έργων, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους: να κάνουν τα παιδιά τους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την κλασική λογοτεχνία;
Οι Εκδόσεις Πατάκη, τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσίασαν τη νέα σειρά Κόμικς από κλασικά έργα, στην οποία οι νεαροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας διασκευασμένα σε κόμικς με αγάπη και σεβασμό στο αυθεντικό κείμενο. Μια μοναδική ευκαιρία για όλη την οικογένεια να γνωρίσει και να αγαπήσει την κλασική λογοτεχνία!

Οι Τρεις Σωματοφύλακες
Ο νεαρός Nτ’ Αρτανιάν εγκαταλείπει το πατρικό του για να πάει στο Παρίσι, με σκοπό να παρουσιαστεί στον κύριο Nτε Τρεβίλ, διοικητή του Σώματος των Σωματοφυλάκων του βασιλιά και παλιά γνωριμία του πατέρα του. Ακολουθεί μια σειρά από γεγονότα που οδηγούν γρήγορα τον νεαρό Γασκόνο στο χείλος της καταστροφής, καθώς θα χρειαστεί να μονομαχήσει με τρεις σωματοφύλακες (τον Άθω, τον Πόρθο και τον Άραμη) αλλά και με τους φρουρούς του καρδινάλιου Ρισελιέ. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή των περιπετειών του…

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η… βιβλιογραφία των κόμικς 28 – '70's-'80's, Τα περιοδικά που αγαπήσαμε


'70's-'80's, Τα περιοδικά που αγαπήσαμε
Αυτοέκδοση
Συγγραφείς: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, Γιώργος Πολ Παπαδάκης
Σελίδες: 330
Εκτύπωση: Α/Μ
Τιμή: 18,00€

Ένα βιβλίο-λεύκωμα για όλους τους πιστούς φίλους της «χρυσής» εποχής των εικονογραφημένων στην Ελλάδα. Μετά το πρώτο τους επιτυχημένο πόνημα «Ο Μπλεκ και οι… άλλοι», οι δυο συγγραφείς, Νίκος Δημ. Νικολαΐδης και Γιώργος Πολ Παπαδάκης, ρομαντικοί ρέκτες και οι ίδιοι, επανέρχονται με ένα ακόμη πιο εμπεριστατωμένο έργο- φόρο τιμής σε μια νοσταλγική εποχή!
Μέσα από τις σελίδες του παρελαύνουν ολοζώντανοι όλοι οι δημοφιλείς χαρακτήρες των περιοδικών της δεκαετίας του ’70 και του ’80, ενώ περιέχονται πολλά αποσπάσματα από τα κόμικς που λάτρεψαν χιλιάδες αγόρια και κορίτσια εκείνου του καιρού. "Αγόρι", "Μανίνα", "Κατερίνα", "Τρουένο", "Βαβούρα", "Πάττυ", είναι μόνο κάποια από τα περιοδικά που παρουσιάζονται. Πρόκειται για μια σπάνια συλλεκτική έκδοση, που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός!

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νέες εκδόσεις 430 - Φάε το κερασάκι (Comic book)


Αρέσουν σε όλους τα ηλεκτρονικά παιχνίδια; Σίγουρα είναι διασκεδαστικά για τους χρήστες αλλά τι γίνεται με τους ήρωές τους; Διασκεδάζουν κι αυτοί το ίδιο ή παθαίνουν νευρικό κλονισμό από τη συνεχή επανάληψη των ίδιων κινήσεων; Τι σκέπτεται ένας χαρακτήρας ηλεκτρονικού παιχνιδιού; Αναρωτιέται τάχα πώς βρέθηκε εκεί, τι σκοπό επιτελεί και ποιος τον κατευθύνει; Ο ιππότης πάντως, που πρωταγωνιστεί στο ΦΑΕ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ, το ηλεκτρονικό παιχνίδι που εμπνεύστηκε ο Αρκάς, έχει μείζονα υπαρξιακά ερωτήματα και θέλει επειγόντως απαντήσεις. Σε αντίθεση με τον συμπρωταγωνιστή του, το δράκο που δέχεται με ανέφελη απάθεια το ρόλο που του έχει δοθεί. Κι ας μη μιλήσουμε για την τρίτη της παρέας, την πριγκίπισσα...

Σ' αυτό το άλμπουμ -που ολοκληρώθηκε τώρα, αλλά οι πρώτες του σελίδες είχαν δημοσιευτεί πριν από εικοσιέξι χρόνια(!)- ο Αρκάς μας ξεναγεί στα ενδότερα των κομπιούτερ, στους λαβυρίνθους των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και στα άδυτα της ψυχολογίας των ηρώων τους.
Ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, άφθονο χιούμορ και πολλά κερασάκια.
Προσοχή: Κρατήστε μεγάλο καλάθι!...

Δημιουργός: Αρκάς
Εκδόσεις: Γράμματα
Σελίδες: 48
ISBN: 9789603295266
Τιμή: 7,50€


Η μίνι σειρά "Φάε το κερασάκι" ήταν μέχρι πρόσφατα η λιγότερο γνωστή δουλειά του πατριάρχη των ελληνικών χιουμοριστικών comics, του φοβερού και τρομερού Αρκά. Δημοσιεύτηκε το 1987 στο περιοδικό "MICRO MAD", πριν ακόμη ο πανέξυπνος δημιουργός του κυκλοφορήσει την πιο γνωστή σειρά του, τον Ισοβίτη (1η δημοσίευση στην εφημερίδα "Η ΠΡΩΤΗ" - 1988). Λόγω του μικρού της -αρχικά- μεγέθους (8 σελίδες), δεν είχε εκδοθεί μέχρι φέτος σε μορφή album, όπως όλα τα υπόλοιπα έργα του Έλληνα κομίστα.


Σατιρίζοντας τα video games τύπου Pac-Man, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, ο "ιππότης" και το "τερατάκι" είναι καταδικασμένοι να κυνηγιούνται ασταμάτητα μέσα στο σκοτεινό λαβύρινθο της πίστας. Κάθε λίγο όμως, σταματούν το κυνηγητό για να κουβεντιάσουν και να σχολιάσουν τη ματαιότητα της κατάστασής τους, με τις καυστικές και εύστοχες ατάκες του μεγάλου δημιουργού, που τόσα χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Οι δύο ήρωες εντάσσονται στο κλασικό μοτίβο του έξυπνου και του χαζού, ή του προβληματισμένου και του ανέμελου που παρατηρούμε σε αρκετές σειρές του Αρκά (π.χ κόκκορας-γουρούνι, ισοβίτης-Μοντεχρήστος). Και για το... κερασάκι στην τούρτα, υπάρχει και μια πριγκίπισσα, που περιμένει να τη σώσει ο ιππότης της. Άλλο αν αυτός δε θέλει!
Δείτε τις αρχικές σελίδες (κάντε κλικ για μεγέθυνση)...









2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Οι Δημιουργοί... και τα Έργα τους 17 - Jerry Robinson [1922-2011] New Jersey, Η.Π.Α.


Ο Jerry Robinson [Sherrill David Robinson] γεννήθηκε στο Trenton, New Jersey την Πρωτοχρονιά του 1922. Γιος ενός Ρώσου εμιγκρέ και μιας Αμερικανίδας. Μεγάλωσε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος, σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Columbia, μα για να επιβιώσει αναγκάστηκε να γίνει παγωτατζής, ώσπου το 1939 τον ανακάλυψε ο Bob Kane και τον προσέλαβε ως βοηθό του στον Batman. Συνεργάστηκε με τους δημιουργούς του Batman, Bill Finger και Bob Kane για αρκετά χρόνια. Μαζί με τον Finger, το 1940, δημιούργησαν τον υπέρ-κακό "The Joker" [έμπνευση υπήρξε το ομώνυμο τραπουλόχαρτο και ο Conrad Veidt από την ταινία του 1928, "The Man Who Laughs", βασισμένη στο έργο του Βίκτωρος Ουγκώ] και τον βοηθό του Batman, Robin the Boy Wonder [η έμπνευσή τους ήταν ένα σχέδιο του N.C. Wyeth και ο Ρομπέν των Δασών].



Για την National Comics/DC Comics Σχεδίασε το strip του Batman έως το 1947. Στον εκδότη Lev Gleason σχεδίασε το London στον τίτλο «Daredevil Comics». Το 1942-43 σχεδίασε το Green Hornet στη Harvey και το 1944 το εξαιρετικό "Atoman", στη Spark. Ακολούθησαν τα "Fighting Yank" και "Black Terror" (με συνεργάτη τον Mort Meskin) τα χρόνια 1946 έως 1949. Από το 1946 έως το 1949 σχεδίασε τα "The Vigilante" και "Johnny Quick" στην National/DC Comics. Τη δεκαετία του 1950 δίδαξε σχέδιο στην School of Visual Arts και συνεργάστηκε με τον Stan Lee στην Timely (τώρα γνωστή ως Marvel Comics), σε κόμικς γουέστερν, αστυνομικά, πολεμικά και ρομάντζα. Ακόμη, έκανε εικονογραφήσεις στο βιβλίο "Bible Tales For Young Folk".




Το 1953, με σεναριογράφο τον Sheldon Stark, έκανε το strip "Jet Scott" για την «Herald Tribune». Τη δεκαετία του 1960 σχεδίασε πολλά comic books της Dell Publishing, κυρίως βασισμένα σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές, όπως Lassie, Bat Masterson, Rocky and Bullwinkle και Nancy Parker. Το 1963 δημιούργησε το σατιρικό καθημερινό πάνελ Still Life και το 1964 την δημοφιλή σελίδα με στριπ και πάνελ Flubs & Fluffs -για την «New York Sunday News». Το 1999 δημιούργησε τη σειρά manga "Astra", μαζί με τους Shojin Tanaka και Ken-ichi Oishi.



Ο Robinson ήταν επίσης ένας Ιστορικός της 9ης Τέχνης, το 1974 έγραψε το βιβλίο "The Comics", μια ιστορία των comic strips. Ήταν πρόεδρος της National Cartoonist Society από το 1967 έως το 1969. Ο Jerry Robinson πέθανε στον ύπνο του το απόγευμα της 7 Δεκεμβρίου 2011 στην Νέα Υόρκη. Ήταν 89 ετών.

http://www.jerryrobinsonart.com/
http://historyofcomics.blogspot.gr/


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...