Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2014


Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2014 και κανονίστε από τώρα το δικό σας, ώστε να μη χάσετε κανένα event, workshop, signing, panel, ή προβολή που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε!

Όλες τις ημέρες

Έκθεση: Celebrating 9th Art • Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Αυθεντικές σελίδες, comics, graphic novels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο! H έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Eλληνικής Eθνικής Eπιτροπής για την Unesco.

Bazaar Εκδοτικών και Καταστημάτων • Γκαλερί Κέννεντυ & Αίθριο
Μέσα σε ένα χώρο πλημμυρισμένο από comics και σχετικά αντικείμενα, μπορείτε να ενημερωθείτε για καινούριες κυκλο­φορίες, να θυμηθείτε παλιότερες, ή ακό­μη και να ανακαλύψετε κάτι του οποίου την ύπαρξη αγνοούσατε.

Αυτοεκδόσεις (fanzines) • 3ος Όροφος
Από την πρώτη διοργάνωση του 2006, μέχρι σήμερα, το Comicdom Con Athens στηρίζει τα ερασιτεχνικά έντυπα, παραχωρώντας στους δημιουργούς τους χώρο, για να προβάλουν τις εκδόσεις τους.

Ατομική Έκθεση Γιώργου Καμπάδαη • 3ος Όροφος
Ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε την αφίσα της φετι­νής διοργάνωσης, επιλέγει και παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά έργα του, σε αυτή τη μικρή, αλλά αντι­προσωπευτική έκθεση.

Mickey Mouse Shorts • Φουαγιέ
Απολαυστικά ταινιάκια κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους, τον πλέον –και διαχρονικά– αγαπημένο χαρακτήρα μικρών και μεγάλων! (Μόνο το Σαββατοκύριακο)

Παρασκευή 4 Απριλίου

11:00–13:00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο, να φανταστούν και να δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες.

16:30–17:00 EVENT: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΤΙΤΛΩΝ – Θέατρο
Έναρξη του φεστιβάλ, με παρου­σίαση όλων των νέων εκδόσεων από τις συμ­μετέχουσες εκδοτικές

17:15–18:45 Q&A-SIGNING: PÉNÉLOPE BAGIEU
Η καταξιωμένη Γαλλίδα δημιουργός υπογράφει για τους επισκέπτες του Comicdom Con Athens 2014. Θα προηγη­θεί Q&A με το κοινό.

19:00–21:00 ΠΡΟΒΟΛΗ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ – Θέατρο
Η ελληνική ταινία-έκπληξη της χρονιάς, βα­σισμένη στον κόσμο του comic ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ, του Γιάννη Ρουμπούλια, προβάλλεται για πρώτη φορά με ελεύθερη είσοδο.

21:00–22:00 PANEL: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ – Θέατρο
Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθή­σει panel με την παρουσία συντελεστών, κα­θώς και έξτρα ανέκδοτο υλικό.

Σάββατο 5 Απριλίου

12:00–12:50 WORKSHOP: ENRIQUE SÁNCHEZ ABULÍ – Seminar Room, 4ος όροφος
Ο Enrique Sánchez Abulí επιθυμεί να δείξει ότι ο άνθρωπος είναι ιστοριοφάγος, καθώς δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως τη ζωή χωρίς τις ιστορίες που “καταναλώνει” καθημερινά.

13:00–16:00 Q&A – SIGNING: GLENN FABRY, EMANUELA LUPACCHINO, STEPHEN MOONEY – Θέατρο
Στο πιο mainstream signing event φέτος, οι τρεις δημιουργοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού, και θα υπογράψουν τα comics τους.

13.00–14.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ: ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Φουαγιέ
Ο Φινέας και ο Φερμπ και οι Σούπερ Ήρωες της Marvel, θα συνεργαστούν για να κερδίσουν το κακό και να γλιτώσουν τον κόσμο από καταστροφή!

14.00–16.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ – Φουαγιέ
Ο Φινέας, ο Φέρμπ και οι Σούπερ Ήρωες της Marvel καλούν τους μικρούς φίλους των comics να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν ιδέες που θα τους βοηθήσουν να κερδίσουν το κακό

16.15–17.45 EVENT: COMIC JAM – Φουαγιέ
Γεμίστε panels και μπαλονάκια δημιουργώ­ντας το δικό σας comic, παρέα με τον Zoltán Fritz! Ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, που έχει ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ comics ανά τον κόσμο.

16:30–18:00 PANEL: MARVEL VS DC - Θέατρο
Ένα μεγάλο event με δύο μονομά­χους. DC versus Marvel!!! Φορέστε το οπαδικό σας t-shirt, ή τη στολή του αγαπημένου σας χα­ρακτήρα, και ετοιμαστείτε για τη μητέρα όλων των μαχών!

16:30–17:30 WORKSHOP: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ – Seminar Room, 4ος όροφος
Η αφή­γηση είναι η σκηνοθεσία στο γράψιμο, και ο Έλληνας σεναριογράφος μοιράζεται σημαντικά tips and tricks κομιξικής γραφής.

18:00–18:50 WORKSHOP: MARTIN ERNSTSEN – Seminar Room, 4ος όροφος
Αυτό το workshop θα εξερευνήσει τις μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να αφηγηθούμε τις ιστορίες χωρίς το παραδοσιακό στήσιμο μιας σελίδας comics με panels.

19:00–20:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: KIM NEWMAN’S ÜBERMENSCH – Seminar Room, 4ος όροφος
Παρουσίαση του επερχόμενου one-shot KIM NEWMAN’S ÜBERMENSCH, βασισμένου στο διήγημα του μετρ του dark fantasy και της επιστημονικής φαντασίας, Kim Newman, που θα κυκλοφορήσει από την Jemma Press.

19:30–21:30 EVENT: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ COMICDOM COSPLAY 2014 – Θέατρο
Ήρωες από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας ζωντα­νεύουν ξανά φέτος στη σκηνή του θεάτρου, και οι καλύτεροι θα βραβευ­θούν!

Κυριακή 6 Απριλίου

10.00–12.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο, να φανταστούν και να δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες.

12:00–13:30 ΠΡΟΒΟΛΗ: THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME – Θέατρο
Η Makoto Konno είναι μια συνηθισμένη 17χρονη μαθήτρια, της οποίας η ζωή γί­νεται ξαφνικά άνω κάτω, όταν μετατρέ­πεται σε μια ηρωίδα που μπορεί και ταξι­δεύει μέσα στον χρόνο του 21ου Αιώνα.

13.00–15.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο, να φανταστούν και να δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες.

13:00–13:50 WORKSHOP: EMANUELA LUPACCHINO – Seminar Room, 4ος όροφος
Η δημιουργία ενός εξωφύλλου comics έχει πολλά στάδια, όλα εξίσου σημαντικά, κι αν έχετε δει τα εξώφυλλα της Emanuela, μπορείτε να καταλάβετε για ποιούς λόγους είναι κατάλ­ληλη για το ρόλο του οδηγού σε αυτή τη δι­αδικασία!

13:45–15:45 Q&A-SIGNING: ENRIQUE SÁNCHEZ ABULÍ – Θέατρο
Ο θρύλος των ευρωπαϊκών comics υπογρά­φει για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Θα προηγηθεί Q&A με το κοινό.

14:00–14:50 WORKSHOP: STEPHEN MOONEY – Seminar Room, 4ος όροφος
Ο Stephen Mooney μεταδίδειι τις γνώσεις και την εμπειρία του, σε όσους επιθυμούν να πείσουν μια εκδοτική να εκδώσει το προσωπικό τους comic

16:00–16:50 WORKSHOP: GLENN FABRY – Seminar Room, 4ος όροφος
Η δημιουργία μιας painted σελίδας comics, ή ενός εξωφύλλου είναι μια πολυεπίπεδη εμπειρία που απαιτεί τη χρήση διαφόρων μεθόδων και τεχνικών. Ο καταξιωμένος σχεδιαστής και εικονο­γράφος, θα μας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

16:00–17:30 PANEL: CELEBRATING 9TH ART… ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ – Θέατρο
Ανοιχτή συζήτη­ση, στην οποία το κοινό, αλλά και άνθρω­ποι του χώρου, από την Ελλάδα και άλ­λες χώρες, θα μιλήσουν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της 9ης Τέχνης.

17:00–17:50 WORKSHOP: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ – Seminar Room, 4ος όροφος
Tips και χρήσιμες συμβουλές για τον σχε­διασμό δυναμικών γυναικείων χαρακτήρων.

18:00–20:00 EVENT: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ COMICS – Θέατρο
Δέκα σπουδαίοι εικονογράφοι από την ελλη­νική και τη διεθνή σκηνή των comics, σχεδι­άζουν ζωντανά για το κοινό, δημιουργώντας τις δικές τους εκδοχές των κορυφαίων εξωφύλλων.

20:30–21:30 EVENT: COMICDOM AWARDS 2014 – Θέατρο
Τα μοναδικά ελληνικά βραβεία comics, επι­βραβεύουν τους δημιουργούς, για το έργο τους κατά τη χρονιά που πέρασε.

Οι πόρτες της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα ανοίξουν για το κοινό από τις 11 το πρωί της Παρασκευής με τους επισκέπτες να μπορούν να θαυμάσουν την έκθεση Celebrating 9th Art και την ατομική έκθεση του Γιώργου Καμπάδαη, αλλά και να επισκεφτούν το Bazaar εκδοτικών και καταστημάτων και το χώρο των αυτοεκδόσεων.
Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, εντελώς δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.

Λεπτομέρειες για όλα τα events, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα comicdom-con.gr.

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Εμείς προτείνουμε... 259 - Ο προσκεκλημένος του Δράκουλα


Ο ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καθώς ακουμπούσα πάνω στην πόρτα, εκείνη κινήθηκε ελαφρά και άνοιξε προς τα μέσα. Το καταφύγιο, έστω και ένας τάφος, ήταν ευπρόσδεκτο μέσα σ’ εκείνη την ανελέητη θύελλα, και ήμουν έτοιμος να μπω μέσα όταν έπεσε μια διχαλωτή αστραπή που φώτισε τον ουρανό απ' άκρη σ' άκρη. Τη στιγμή εκείνη και καθώς το βλέμμα μου στράφηκε προς το σκοτάδι του τάφου –το ορκίζομαι στη ζωή μου– αντίκρισα μια πανέμορφη γυναίκα με στρογγυλεμένα μάγουλα και κόκκινα χείλη, ξαπλωμένη μέσα σε ένα φέρετρο, που έμοιαζε να κοιμάται...

Ο «Προσκεκλημένος του Δράκουλα», ένα ανέκδοτο διήγημα του συγγραφέα του θρυλικού Δράκουλα, Μπραμ Στόουκερ, όσο ζούσε ο ίδιος, μας εισάγει στο μυστηριώδες γοτθικό κλίμα τόσο του μεγαλειώδους μυθιστορήματος με τον διασημότερο βρικόλακα, όσο και των υπόλοιπων διηγημάτων του παρόντος τόμου. Ο συγγραφέας με το ασύγκριτο ταλέντο και τη μοναδική πένα δεν πρόλαβε να δει τα διηγήματα που περιέχονται εδώ δημοσιευμένα, καθώς είχε πεθάνει νωρίτερα (1912). Από το 1914 που πρωτοδημοσιεύθηκαν γνώρισαν αμέτρητες εκδόσεις και απασχόλησαν πολλούς μελετητές του έργου του. Ας παρακολουθήσουμε, λοιπόν, κι εμείς τις απόκοσμες περιπέτειες των ηρώων του, προετοιμασμένοι για το απρόβλεπτο, το μακάβριο, το εφιαλτικό...

Τα διηγήματα που περιέχει ο τόμος:
Ο προσκεκλημένος του Δράκουλα
Το Σπίτι του Δικαστή
Η Ινδιάνα
Το μυστικό της παρασκευής χρυσού
Μια τσιγγάνικη προφητεία
Η επιστροφή του Έιμπελ Μπεχένα
Η ταφή των αρουραίων
Το όνειρο με τα ματωμένα χέρια
Η άμμος του Κρούκεν

Ξενόγλωσσος τίτλος: DRACULA'S GUEST AND OTHER WEIRD STORIES
Συγγραφέας: Μπραμ Στόουκερ
Μεταφραστής: Θωμάς Mαστακούρης
Αριθμός σελίδων: 256
ISBN: 978-960-521-242-1
Σχήμα: 14x21
Τιμή: 14,00€
Εκδόσεις: Αίολος

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Οι πιο αγαπημένες ταινίες από το 1894 μέχρι σήμερα...


Καθώς το 2014 συμπληρώνονται 120 χρόνια από τη γέννηση του κινηματογράφου, ένας πραγματικά τρελαμένος κινηματογραφόφιλος, που θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει και "movies nerd", έκατσε και υπολόγισε τις πιο αγαπημένες ταινίες των απανταχού κινηματογραφόφιλων, όπως αποτυπώνονται οι απόψεις τους στη γνωστή σελίδα imdb.com. Πώς έκανε αυτό το τιτάνιο έργο; Ξεχώρισε ανά έτος όσες ταινίες είχαν βαθμολογηθεί με τα περισσότερα 9 και 10 και έκανε τη σούμα. Περιττό φυσικά ν' αναφέρουμε ότι σχεδόν όλες οι ταινίες είναι αμερικανικές παραγωγές, ενώ στις πιο πρόσφατες αγαπημένες ταινίες, κυριαρχούν τα μπλοκμπάστερ (π.χ. μπαίνουν στη λίστα και οι τρεις ταινίες του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"!). Βέβαια, στο κάτω-κάτω, η λίστα αυτή περιλαμβάνει τις ταινίες που αγαπούμε - ή έστω αγαπούν οι χρήστες του σάιτ - περισσότερο, χωρίς να υποκρίνεται κάτι περισσότερο από αυτό. Αν έχετε περιέργεια, αυτή είναι η λίστα με τις πιο αγαπημένες ταινίες κάθε χρονιάς από το 1894 μέχρι και το 2013.

1894: Edison Kinetoscopic Record of a Sneeze
1895: Employees Leaving the Lumière Factory
1896: Arrival of a Train at La Ciotat
1897: Leaving Jerusalem by Railway
1898: Four Heads Are Better Than One
1899: The Kiss in the Tunnel
1900: The One-Man Band
1901: The India Rubber Head
1902: A Trip to the Moon
1903: The Great Train Robbery
1904: The Impossible Voyage
1905: Le diable noir
1906: Dream of a Rarebit Fiend
1907: Ben Hur
1908: Fantasmagorie
1909: The Devilish Tenant
1910: Frankenstein


1911: Winsor McCay, the Famous Cartoonist of the N.Y. Herald and His Moving Comics
1912: The Revenge of a Kinematograph Cameraman
1913: Fantomas
1914: Tillie’s Punctured Romance
1915: The Birth of a Nation
1916: Intolerance
1917: The Immigrant
1918: A Dog’s Life
1919: Broken Blossoms
1920: The Cabinet of Dr. Caligari
1921: The Kid
1922: Nosferatu
1923: Safety Last!
1924: Sherlock Jr.
1925: The Gold Rush
1926: The General
1927: Metropolis
1928: The Passion of Joan of Arc
1929: Un chien andalou
1930: All Quiet on the Western Front
1931: City Lights
1932: Freaks
1933: King Kong
1934: It Happened One Night
1935: Bride of Frankenstein
1936: Modern Times


1937: Snow White and the Seven Dwarfs
1938: Bringing Up Baby
1939: The Wizard of Oz
1940: The Great Dictator
1941: Citizen Kane
1942: Casablanca
1943: Shadow of a Doubt
1944: Double Indemnity
1945: Brief Encounter
1946: It’s a Wonderful Life
1947: Miracle on 34th Street
1948: Bicycle Thieves
1949: The Third Man
1950: Sunset Blvd.
1951: A Streetcar Named Desire
1952: Singin’ in the Rain
1953: Roman Holiday
1954: Seven Samurai
1955: The Night of the Hunter
1956: The Searchers
1957: 12 Angry Men
1958: Vertigo
1959: North by Northwest
1960: Psycho


1961: Breakfast at Tiffany’s
1962: Lawrence of Arabia
1963: The Great Escape
1964: Dr. Strangelove
1965: For a Few Dollars More
1966: The Good, the Bad and the Ugly
1967: The Graduate
1968: 2001: A Space Odyssey
1969: Butch Cassidy and the Sundance Kid
1970: Patton
1971: A Clockwork Orange
1972: The Godfather
1973: The Exorcist
1974: The Godfather: Part II
1975: One Flew Over the Cuckoo’s Nest
1976: Taxi Driver
1977: Star Wars
1978: The Deer Hunter
1979: Alien
1980: The Empire Strikes Back
1981: Raiders of the Lost Ark
1982: Blade Runner


1983: Return of the Jedi
1984: The Terminator
1985: Back to the Future
1986: Aliens
1987: Full Metal Jacket
1988: Die Hard
1989: Indiana Jones and the Last Crusade
1990: Goodfellas
1991: The Silence of the Lambs
1992: Reservoir Dogs
1993: Schindler’s List
1994: The Shawshank Redemption
1995: Se7en
1996: Trainspotting
1997: Titanic
1998: Saving Private Ryan


1999: Fight Club
2000: Memento
2001: The Fellowship of the Ring
2002: The Two Towers
2003: The Return of the King
2004: Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2005: Batman Begins
2006: The Departed
2007: No Country for Old Men
2008: The Dark Knight
2009: Inglourious Basterds
2010: Inception
2011: The Intouchables
2012: The Dark Knight Rises
2013: Gravity


Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
The IMDb's most favorite movies by year of release: 120 years of crowd-pleasers : movies
Πηγή: http://ola-ta-kala.blogspot.gr/

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο σπουδαίος Massimo Carnevale ζωγραφίζει το σινεμά (II)

Ο Massimo Carnevale, πολυβραβευμένος Ιταλός κομίστας και εικονογράφος, δημιούργησε πριν λίγα χρόνια μια σειρά εικονογραφήσεων, εμπνευσμένος από τις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που αγάπησε, με γενικό τίτλο "Sketches Snatched" (η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ της Lucca). Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ο Carnevale κάνει μόνο μια εικονογράφηση για κάθε ταινία και προσπαθεί να αποτυπώσει το πνεύμα της. Νομίζουμε ότι τα καταφέρνει περίφημα...
Για να δείτε όλα τα έργα της σειράς, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://sketchesnatched.blogspot.gr/...


Game Of Thrones


Collateral


Alien


2001: A Space Odyssey


Déjà vu


Beverly Hills Cop II


The Avengers


Gran Torino


Dead Poets Society


Kill Bill vol. 1


The Dark Knight


Jaws


Man on Fire


Memento


The Elephant Man


Moon


Pulp Fiction


Star Wars


Serpico


The Green Mile

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πωλούνται τα εξώφυλλα δύο βιβλίων Χάρι Πότερ


Ο Χάρι Πότερ βγαίνει ξανά στο σφυρί!

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει γράψει επτά βιβλία με ήρωα τον Χάρι Πότερ, που γνώρισαν αμέσως την επιτυχία και γρήγορα μεταφέρθηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες, μαγνητίζοντας μικρούς και μεγάλους. Από την έκδοση του τελευταίου βιβλίου της σειράς και μετά, η "μανία" των φαν δεν έδειξε να καταλαγιάζει.
Πριν από περίπου ένα χρόνο δημοπρατήθηκε το πρωτότυπο χειρόγραφο του πρώτου βιβλίου Χάρι Πότερ, το οποίο και περιέχει όλες τις σημειώσεις της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κατά τη διάρκεια της συγγραφής. Εκτός από τις σημειώσεις της συγγραφέως, 22 σκίτσα των χαρακτήρων της ιστορίας, υπήρχαν στο χειρόγραφο...
Τώρα, δύο ακόμα αντικείμενα του.. μυθικού κόσμου, προκαλούν αναστάτωση στους φαν. Ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν εξώφυλλα δύο βιβλίων της σειράς, που αντιμετωπίζονται ως κομμάτια τέχνης.
Η πρωτότυπη καλλιτεχνική δουλειά των βιβλίων «Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» (1988) και «Χάρι πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» (1999) πωλούνται από τον οίκο δημοπρασίας "Nate D Sanders" στο Λος Άντζελες, αυτές τις μέρες.
Ο Βρετανός καλλιτέχνης Cliff Wright δημιούργησε ιδιαίτερες εικόνες για τα εξώφυλλα των δύο αυτών βιβλίων με «συμμάχους» του το μελάνι και την ακουαρέλα.
Η τιμή του εξωφύλλου της «Κάμαρας με τα μυστικά» ξεκινά από 20.000 δολάρια, και δείχνει τον Χάρι να ταξιδεύει με τον Ρον σε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με την κουκουβάγια του Hedwig στο πίσω κάθισμα.
Το εξώφυλλο του «Αιχμαλώτου του Αζκαμπάν» δείχνει τον Χάρι και την φίλη του Ερμιόνη να πετούν πάνω στο Buckbeak, το μυθικό ιπτάμενο άλογο με στόμα γερακιού. Η τιμή του συγκεκριμένου εξωφύλλου κοστολογείται χαμηλότερα από της «Κάμαρας με τα μυστικά» και ξεκινά από 12.500 δολάρια...

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Η μεγαλύτερη συλλογή από κούκλες Barbie


Η μεγαλύτερη συλλογή από κούκλες Barbie! Η Bettina Dorfmann από την Γερμανία, κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη συλλογή Barbie, καθώς έχει στην κατοχή της περισσότερες από 15.000 διαφορετικές κούκλες. Η Bettina ξεκίνησε την συλλογή της από το 1993.


ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

«Ζωντάνεψε» την Μάχη στα Δερβενάκια με... Playmobil


Τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών εδώ και δεκαετίες,
«ντύθηκαν» αγωνιστές του '21

Την θρυλική «Μάχη στα Δερβενάκια» (Ιούλιος 1822) ανάμεσα στους Έλληνες και τους Οθωμανούς Τούρκους του Δράμαλη, αποτύπωσε με φιγούρες playmobil, ο ιδιωτικός υπάλληλος κ.Σαράντης Γαβάκης από την Αθήνα, ένας από τους λίγους στην Ελλάδα που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το λεγόμενο playmobil custom. Δημιουργεί δηλαδή ιστορικές αναπαραστάσεις, και όχι μόνο, με φιγούρες playmobil, που όλοι μας έχουμε παίξει παιδιά.
Περισσότερες από 400 φιγούρες, όλες «ντυμένες» με ρούχα εποχής, συνθέτουν το διόραμα της μάχης, που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Ο ίδιος, αφιέρωσε τις τελευταίες εβδομάδες δεκάδες ώρες προκειμένου να ολοκληρώσει το διόραμα της «Μάχης των Δερβενακίων» το οποίο ήταν «προσωπικό στοίχημα» όπως λέει χαρακτηριστικά.
Η ιστορία ζωντανεύει μπροστά σου. Βλέπεις τον Κολοκοτρώνη να εμψυχώνει τους άνδρες του. Την πολυάριθμη τουρκική στρατιά να μπαίνει στα στενά και τη σφοδρή μάχη η οποία έληξε με νίκη των Ελλήνων, που ισχυροποίησαν την Επανάσταση στην Πελοπόννησο.




Δεκάδες ώρες αφιέρωσε τις τελευταίες μέρες ο κ. Γαβάκης, για να στήσει το ιστορικό διόραμα, το οποίο και είναι πρώτο του είδους του, και ήδη έχει κινήσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων playmobil customer. «Δέχτηκα συγχαρητήρια, ακόμη και από Τούρκους που ασχολούνται με το ίδιο χόμπι. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απήχηση του θέματος κυρίως στα μικρά παιδιά» λέει ο κ. Γαβάκης, επισημαίνοντας τον παιδαγωγικό ρόλο του playmobil και πόσο θα βοηθούσε στο να μάθουν καλύτερα και ευκολότερα τα παιδιά την ελληνική ιστορία.




Με καταγωγή από το Γύθειο Μάνης, ο κ. Γαβάκης, έχει στήσει έως σήμερα δεκάδες διοράματα με playmobil. Τα περισσότερα ιστορικού ενδιαφέροντος, από την ελληνική αλλά και παγκόσμια ιστορία, τα οποία κανείς μπορεί να απολαύσει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook. Αγαπημένες του φιγούρες είναι οι Γενίτσαροι, που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να καταλήξει στον τρόπο κατασκευής των Ακ Μπερκ, των άσπρων τσόχινων καπέλων που φορούσαν οι Γενίτσαροι. Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι πρώτος εντός και εκτός Ελλάδας, που δημιούργησε φιγούρες αγωνιστών του 1821 με πλήρη περιβολή.




Τα playmobil είναι η μεγάλη αγάπη του κ. Γαβάκη. Μικρός έπαιζε μόνο με αυτά. Και όταν μεγάλωσε άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα διοράματα, μετατρέποντας τις φιγούρες που είχε ήδη από παιδί. Σήμερα διαθέτει 4.717 ανθρωπάκια playmobil, που ανάλογα το διόραμα που στήνει, αναλαμβάνουν το δικό τους ρόλο τον καθένα. «Δεν είμαι συλλέκτης. Δημιουργώ και παίζω με αυτά, όσο και αν ακούγεται παράξενο σε κάποιους. Είναι να μη σου κολλήσει» καταλήγει ο ίδιος με νόημα.


Πηγή: http://www.protothema.gr/

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο Εκδικητής της Τζαμάικας (Μέρος Γ')


"Ο Εκδικητής της Τζαμάικας" είναι ένα σύντομο μυθιστόρημα πειρατικής δράσης, που εκτυλίσσεται στη Τζαμάικα του 17ου αιώνα, όταν το νησί αυτό -υπό αγγλική κυριαρχία- υπήρξε επίκεντρο πειρατικής δράσης.
Κεντρικό πρόσωπο του μύθου είναι ένας Ισπανός ιδιότυπος κουρσάρος, ο "Μαύρος Πειρατής", που δρούσε για δικό του λογαριασμό, όχι όμως για να μαζέψει λάφυρα, μα για να απονέμει τη δικαιοσύνη και να μοιράζει τα κούρση του στους φτωχούς κατοίκους των νησιών της Καραϊβικής, όπου η βρετανική επικυριαρχία ήταν τυραννική. Από την άλλη, δεν δίσταζε να τα βάζει και με τους συμπατριώτες του Ισπανούς αποικιοκράτες, αφού κι αυτοί το ίδιο συχνά με τους Βρετανούς φέρονταν ως δυνάστες στους αποίκους και στους ιθαγενείς της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Η διασκευή και η ανάπτυξη του μυθιστορήματος βασίστηκε σε ανυπόγραφο κείμενο (συνεπώς ο συγγραφέας του είναι άγνωστος), που αρχικά (τέλη δεκαετίας '40) είχε δημοσιευτεί σε γερμανικό pulp περιοδικό των εκδόσεων Bastei, ενώ είχε κυκλοφορήσει και στα ελληνικά στη σειρά περιπετειωδών μυθιστορημάτων του περιοδικού "Μυστήριο" της δεύτερης περιόδου (1950). Στην ίδια σειρά εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν με τη μορφή περιοδικού μερικές ακόμα περιπέτειες του Μαύρου Πειρατή της Καραϊβικής.
Η παρούσα ανάρτηση είναι σκαναρισμένη αναπαραγωγή από το βιβλίο "Ο Εκδικητής της Τζαμάικας", σε διασκευή και επιμέλεια έκδοσης από τον Γιώργο Βλάχο, που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις "Οξύ" το 2009 στη σειρά Π.ΑΝ. - ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, από το blog http://paralogotechniasanagnosma.blogspot.gr/


Το concept της έντυπης σειράς αποτυπωνόταν στον υπότιτλο: "Κινηματογραφικές Περιπέτειες". Θα δημοσίευε, δηλαδή, μυθιστορήματα που θα ήταν προσαρμογή σε αφήγημα κάποιας κινηματογραφικής ταινίας του είδους της περιπέτειας, ή που θα μπορούσε να γίνει το ίδιο το αφήγημα κινηματογραφική ταινία. Το ύφος γραφής του κειμένου διατηρούσε μάλιστα την κινηματογραφική αίσθηση στη δομή και στους αναπτυγμένους διαλόγους, δίχως ωστόσο να είναι σε μορφή σεναρίου. Επιπρόσθετα στοιχεία θα ήταν ο τίτλος που θα θύμιζε τις περιπετειώδεις ταινίες της εποχής, καθώς και το εξώφυλλο το οποίο θα φιλοτεχνούταν με την τεχνική κινηματογραφικής αφίσας, βγαλμένης από τα χρονοντούλαπα της ίδιας εποχής.
Η σειρά φιλοδοξεί σε μια επανεκκίνησή της, όταν το επιτρέψουν οι περιστάσεις σε έντυπη μορφή.
Το εξώφυλλο της ανάρτησης είναι από την αρχική έκδοση και οφείλεται στον Μάριο Χονδρογιάννη, έναν από τους τελευταίους ειδικούς εικονογράφους κινηματογραφικών γιγαντοαφισών.
Το μυθιστόρημα θα αναρτηθεί σε συνέχειες. Για την ανάγνωσή του, πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση ή κάντε αποθήκευση των φωτογραφιών στον υπολογιστή σας.
























ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...