Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πρόσκληση για την παρουσίαση του νέου Μικρού Κάου-μπόυ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το “Club Φίλων Μικρός Σερίφης”
σας προσκαλεί το
Σάββατο, 17 Μαΐου 2014, στις 20:00,
στην Λέσχη Φίλων των Κόμικς,
στο Μοναστηράκι (Αγ. Ειρήνης 5),
για την παρουσίαση ενός νέου,
επετειακού τεύχους, με αφορμή
την συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής
του περιοδικού
ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ


Ποιος είναι ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ...

Όσοι δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον "Μικρό Κάου-μπόυ", θα έχουν μια καλή ευκαιρία στις 17 Μαΐου να πάρουν μια "γεύση" από το περιοδικό που κάποτε έσπαγε τα ρεκόρ κυκλοφορίας και διαβάζονταν μανιωδώς από μικρούς και μεγάλους!
Ο "Μικρός Κάου-μπόυ" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1963 ως μια έξτρα έκδοση του "Μικρού Σερίφη", του περιοδικού που έφερε την Άγρια Δύση στα σπίτια των μικρών Ελληνόπουλων. Ήρωες των περιοδικών αυτών ήταν μια παρέα τεσσάρων νέων παιδιών που προσπαθούσε να εφαρμόσει το Νόμο στις αχανείς εκτάσεις του Φαρ-Ουέστ. Αρχηγός της παρέας ήταν ο νεαρός σερίφης Τζιμ Άνταμς, γιος ενός Έλληνα μετανάστη στην Αμερική. Για βοηθούς είχε ένα κωμικό Μεξικανόπουλο, τον... θρυλικό Πεπίτο Γκονζάλες, μια πανέμορφη κοπέλα που την έλεγαν Ντιάνα και ένα τετραπέρατο μικρό Ινδιανάκι, τον Τσιπιρίπο. Οι τέσσερίς τους μπλέχτηκαν σε αμέτρητες περιπέτειες, αντιμετωπίζοντας κακούργους, Ινδιάνους και κάθε λογής κίνδυνο. Η "Θρυλική Τετράδα" (όνομα με το οποίο τους θυμούνται οι παλιοί αναγνώστες) αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό που μια πλειάδα περιοδικών κυκλοφόρησαν με τους ίδιους ήρωες, δίνοντας απίστευτες διαστάσεις στην εκδοτική επιτυχία του νεαρού Ελληνόπουλου. Ο "Μικρός Αρχηγός", το "Γεράκι του Τέξας", ο "Γίγας του Φαρ-Ουέστ", το "Υπερτεύχος Μικρός Κάου-μπόυ/Ντιάνα", ο "Μικρός Σερίφης Τσέπης" είναι μόνο κάποια από αυτά…


Αν αναλογιστεί κανείς ότι το συνολικό τιράζ που τυπώνονταν μόνο τα τρία από αυτά τα περιοδικά (Μικρός Σερίφης, Μικρός Κάου-μπόυ, Μικρός Αρχηγός), ξεπερνούσε και τα 60.000 αντίτυπα εβδομαδιαίως (μιλάμε για περίπου 250.000 αντίτυπα τον μήνα!!), τότε ίσως μιλάμε για τον πιο πολυδιαβασμένο ήρωα στα ελληνικά χρονικά!
Τις ιστορίες των περιοδικών αυτών τις έγραφαν κυρίως οι δύο κορυφαίοι Έλληνες συγγραφείς pulp ιστοριών, ο Πότης Στρατίκης και ο Γιώργος Μαρμαρίδης, ενώ την εικονογράφηση επιμελούνταν δύο άλλα "ιερά τέρατα" του χώρου, οι ζωγράφοι Θέμος Ανδρεόπουλος και Κώστας Ραμπατζής.
Κορυφαίο ανάμεσα στα περιοδικά του είδους αυτού, θεωρείται βέβαια ο "Μικρός Κάου-μπόυ". Καταπληκτικό και πρωτοποριακό στήσιμο, πανέμορφα εξώφυλλα, ξεχωριστές περιπέτειες. Ήταν και το πρώτο περιοδικό που άρχισε να φέρνει στην Ελλάδα μεγάλες και ακριβές ξένες παραγωγές κόμικς.
Ο "Μικρός Κάου-μπόυ" σταμάτησε να εκδίδεται το 1989 και έκτοτε κυκλοφορεί με επανεκδόσεις. Για πρώτη φορά, μετά από 25 σχεδόν χρόνια, εκδίδεται ένα καινούριο τεύχος του περιοδικού, σε περιορισμένο τιράζ, χάρις στην αγάπη και το μεράκι κάποιων παλιών αναγνωστών του.
Ελάτε κι εσείς να γνωρίσετε τον "Μικρό Κάου-μπόυ" και να ταξιδέψετε για λίγο στην Άγρια Δύση. Θα συνομιλήστε με τους συντελεστές του περιοδικού και τους εδικούς καλεσμένους, ενώ θα πάρετε μέρος και σε μια κλήρωση με έπαθλο συλλεκτικά δώρα.
Σας περιμένουμε το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014, στις 20:00, στην Λέσχη Φίλων των Κόμικς, στο Μοναστηράκι (Αγ. Ειρήνης 5). Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

“Club Φίλων Μικρός Σερίφης”


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Τα παιχνίδια αλλάζουν...


Η πρώτη "Πυροσβεστική" των Playmobil, έκανε την εμφάνισή της το 1977. Αριστερά βλέπουμε το φορτηγό και τον πυροσβέστη εκείνης της εποχής. Δεξιά, η αντίστοιχη έκδοση του 2009. Οι διαφορές αντικατοπτρίζουν -εκτός των άλλων- και την τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα των παιχνιδιών.

Φωτογραφία: CLARA MOLDEN
http://www.telegraph.co.uk/


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

To μικρότερο εξώφυλλο του κόσμου


Ερευνητές στην Ελβετία δημιούργησαν, ή καλύτερα αναπαρήγαγαν, το εξώφυλλο ενός περιοδικού σε μίνι -ή ακριβέστερα σε… νανο-διαστάσεις! Πρόκειται για ένα εξώφυλλο του "National Geographic Kids" που έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό ενός ερυθρού αιμοσφαιρίου! Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να βρει διάφορα πεδία εφαρμογής, όπως στον τομέα της δημιουργίας ολογραμμάτων και ταινιών ασφαλείας και αυθεντικότητας.
Στα εργαστήρια της εταιρείας SwissLitho ερευνητές χρησιμοποίησαν μια τεχνική νανοτεχνολογίας που αναπτύχθηκε πριν από λίγα χρόνια για λογαριασμό της IMB. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα σβόλο πλαστικής ύλης πάνω στον οποίο στην ουσία «χάραξαν» το εξώφυλλο του περιοδικού στο οποίο εμφανίζονται δύο δίδυμες αρκούδες πάντα. Η χάραξη έγινε με μια βελόνα πυριτίου 100 χιλιάδες φορές πιο αιχμηρή από την πιο αιχμηρή μύτη μολυβιού που υπάρχει στον κόσμο.
Τέτοιου είδους προσπάθειες έχουν γίνει και άλλες φορές στον πρόσφατο παρελθόν. Εχουν δημιουργηθεί μικροσκοπικά αντίτυπα βιβλίων και περιοδικών αλλά το εξώφυλλο του "National Geographic Kids" είναι το μικρότερο που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, γι' αυτό και καταχωρήθηκε αμέσως στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Η τεχνική αυτή μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παραχάραξης χαρτονομισμάτων, διαβατηρίων ή άλλων δημόσιων εγγράφων, όπως και στην πιστοποίηση της αυθεντικότητας διαφόρων αντικειμένων πολυτελείας, όπως ρολόγια κ.ά.

Βήμα Science

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Αστερίξ στο «Έθνος της Κυριακής»


Το «Έθνος της Κυριακής» φέρνει στα χέρια μας το αγαπημένο κόμικ μικρών και μεγάλων με τις απίθανες περιπέτειες του Αστερίξ και του Οβελίξ!

Το κόμικ που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες και διαλέκτους, (μεταξύ των οποίων στην Κρητική, την Κυπριακή και την Ποντιακή), ακόμα στα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά (γλώσσα η οποία είναι καλτ της σειράς, προσδίδοντας έναν ρεαλιστικό τόνο). Έχει κάνει 280 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και ίσως αποτελεί το πιο δημοφιλές γαλλικό κόμικ στον πλανήτη και οικείο ανάγνωσμα σε κατοίκους όλων των ηλικιών ανά την Ευρώπη.
Από αυτή την Κυριακή, 4 Μαΐου και κάθε Κυριακή, ένας συλλεκτικός σκληρόδετος τόμος με τους Αστερίξ και Οβελίξ θα είναι στα χέρια σας, με την κυριακάτικη έκδοση του «Έθνους». Ελάτε στην παρέα μαζί με τους Μαθουσαλίξ, Αλφαβητίξ, Ιντεφίξ, Μαζεστίξ, Πανοραμίξ, Αυτοματίξ και Κακοφωνίξ...
Η αρχή γίνεται αυτή την εβδομάδα με τον πρώτο τόμο «Ο Αστερίξ Λεγεωνάριος», πάντα σε πολυτελή έκδοση, ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι απίθανες ιστορίες που θα σας συντροφεύσουν μέχρι και το καλοκαίρι…
Άλλωστε, στο μικρό γαλατικό χωριό, το φαγοπότι και οι γιορτές δεν σταματούν ποτέ και ο Αστερίξ με τον Οβελίξ είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν άφθονες στιγμές γέλιου και χαράς.
Αστερίξ και Οβελίξ λοιπόν ΚΑΘΕ Κυριακή με το "Έθνος της Κυριακής"! Αν και δεν είναι γνωστό πόσοι τόμοι θα κυκλοφορήσουν από το "Έθνος", είναι μια καλή ευκαιρία να συμπληρώσετε τις ελλείψεις σας ή να ξεκινήσετε μια καινούρια συλλογή με τους σκληρόδετους τόμους της σειράς (που είναι και πιο καλαίσθητοι)!... Μην χάσετε τον πρώτο τόμο αυτή την εβδομάδα!...


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Η "Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε κόμικς









Ντόρα Τσαρούχα-Θηλυκού. Η Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε κόμικς. Για μεγέθυνση, πατήστε πάνω στις εικόνες.
Η Ντόρα Τσαρούχα-Θηλυκού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης. Συνεργάστηκε ως εικονογράφος με την ΑΣΕ και τον «Χαρταετό» και με τις εκδόσεις Πατάκη στη σειρά κόμικς Καραγκιόζης, σε κείμενα του Βασίλη Γ. Χατζηβασιλείου. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις κόμικς, στην Α’ και Β’ και Γ’ Πανελλήνια κλπ. Το 2009 προσάρμοσε σε κόμικς το "Η Φόνισσα", το διάσημο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911), του λογοτέχνη που έχει χαρακτηριστεί ως «Η Κορυφή των Κορυφών».

http://h-fonissa.blogspot.com
http://historyofcomics.blogspot.gr/


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Νέες εκδόσεις 613: Νέος Μπλεκ - Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής #1


ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ...
...ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να νιώσουμε προσμονή για την κυκλοφορία ενός παλιού κόμικς. Σήμερα, πιάσαμε στα χέρια μας ένα περιοδικό καινούριο, όσο και παλιό. Πώς γίνεται αυτό; Μα, μπορεί η έκδοση να είναι νέα, όμως το περιεχόμενό της μας γυρίζει πολύ πίσω, οπωσδήποτε κάποιες δεκαετίες. Ξυπνά παλιά -μα όχι ξεχασμένα- συναισθήματα και μας κάνει να ξαναγίνουμε για λίγο παιδιά, φέρνοντάς μας στο νου τις ημέρες που σαν πιτσιρικάδες τρέχαμε στα περίπτερα της γειτονιάς για να αγοράσουμε και να διαβάσουμε αυτές τις ιστορίες...
Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στους συντελεστές αυτής της όμορφης έκδοσης και ειδικότερα στους Λεωκράτη Ανεμοδουρά, Νίκο Νικολαΐδη, Ρόζα Φατσέα και Γιάννη Μπεβεράτο. Μπράβο και στον εκδότη του "Ελεύθερου Τύπου", κο Αλέξη Σκαναβή, που πήρε την απόφαση για την υποστήριξη αυτού του εγχειρήματος. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να πάνε καλά οι πωλήσεις και όταν αρχίσει να κυκλοφορεί και αυτόνομα το περιοδικό (σήμερα, τουλάχιστον, από όσο γνωρίζουμε, η έκδοση με τις προσφορές της εφημερίδας σχεδόν εξαντλήθηκε).

Περνώντας στις λεπτομέρειες της έκδοσης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι κανείς δεν πρέπει να σταθεί στα όποια αρνητικά στοιχεία πιθανόν να εντοπίσει, καθώς πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί από όλους μας. Το περιοδικό έχει 164 σελίδες, με την εσωτερική εκτύπωση σε αποχρώσεις του μωβ (να θυμίσουμε ότι η αρχική ελληνική έκδοση ήταν σε αποχρώσεις του πορτοκαλί) και περιλαμβάνει συνολικά πέντε εικονογραφημένες ιστορίες.
Οι δύο πρώτες είναι με πρωταγωνιστή τον "Ξανθό Γίγα" Μπλεκ και έχουν τίτλο "Η γροθιά του Μπλεκ" και "Ο σκύλος του Ινδιάνου".
Στην τρίτη ανατριχιάζουμε διαβάζοντας ξανά περιπέτεια του Ζαγκόρ, του "Πνεύματος με το Τσεκούρι", ενώ στην τέταρτη θυμόμαστε τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Ρόυ Ρέης, του καλύτερου χάρτινου ποδοσφαιριστή που γέννησαν τα κόμικς!
Στο τέλος, θα ταξιδέψουμε και στο γνώριμο περιβάλλον του Φαρ-Ουέστ, για να υπερασπιστούμε το Νόμο, μαζί με τον νεαρό Τομ Κάρτερ (ένας χαρακτήρας που έχει πολλά κοινά με τον δικό μας Μικρό Σερίφη -βλέπε κι εδώ).
Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ χορταστικό τεύχος που ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για τους χάρτινους αυτούς ήρωες και μας κάνει να θέλουμε να έρθει πιο γρήγορα η επόμενη Κυριακή...


Στο Φορτ Νίξον ξεκινά η περιπέτεια του Ζαγκόρ...


Και τώρα απολαύστε ποδόσφαιρο...
Ρόυ Ρέης: Δαυίδ και Γολιάθ


Το γουέστερν δεν θα μπορούσε να λείψει
από ένα τέτοιο περιοδικό...


Το φύλλο #232 της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής",
με το οποίο ξεκινά η διάθεση του Νέου Μπλεκ


Το επόμενο τεύχος, όπως διαφημίζεται στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Lyra... Ελληνικής κατασκευής Playmobil


Η Ελληνική εταιρία παιχνιδιών Lyra το 1976 πήρε από την Γερμανική Playmobil Geobra τα δικαιώματα για την αποκλειστική κατασκευή και εκμετάλλευση για την Ελλάδα των Playmobil. Κατασκεύασε σετ τα οποία ή ήταν πιστά αντίγραφα των αντιστοίχων Γερμανικών σετ (σειρές με κωδικούς τέσσερις αριθμούς π.χ. 3324, 3280 κλπ) ή ήταν σετ φτιαγμένα από την Lyra ειδικά για Ελλάδα που δεν κυκλοφόρησαν στην Γερμανία και περιείχαν στον κωδικό τους το γράμμα L.
Παρήγαγε και αποκλειστικά δική της σειρά με το χαρακτηριστικό "NEW" στο κουτί της συσκευασίας, η οποία ήταν με πολύχρωμες φωτογραφίες πολύ καλής ποιότητας, όπως επίσης σετ σε κουβαδάκια, καθώς και πολλά παζλ. Σε παλαιότερες συσκευασίες υπάρχουν και Αραβικού τύπου γράμματα που δείχνει την πρόθεση της Lyra να προωθήσει τα προϊόντα της και σε Αραβικές χώρες. Μερικά σπάνια σετ κυκλοφόρησαν στα μέσα του 1980 σε κόκκινη συσκευασία, όχι σαν Playmobil αλλά σαν Playlyra, ίσως μια προσπάθεια της Lyra να ανεξαρτητοποιηθεί από την γερμανική Playmobil.





Η Lyra σταμάτησε την παραγωγή των Playmobil κάπου στα μέσα του 1986. Η παραγωγή τους στην Ελλάδα δεν ακολούθησε αυστηρά τις χρονολογίες των αντιστοίχων Γερμανικών και για αυτό τον λόγο η παρουσίαση τους εδώ (όσων βέβαια διαθέτει η συλλογή μας) γίνεται κάπως πιο ελεύθερα, ανάλογα με το μέγεθος ή το είδος του κάθε σετ. Tα Playmobil της Lyra ήταν εξαιρετικής ποιότητας, εφάμιλλα των Γερμανικών και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το ελληνικό παιδικό κοινό την δεκαετία του 1980!

Το κείμενο προέρχεται από το http://syllektiko-pazari.blogspot.gr/


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Κανείς να μην ξεχάσει αύριο τον Μπλεκ!

ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Αγαπητοί φίλοι, σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο κυκλοφορεί ο Νέος ΜΠΛΕΚ, ως ένθετο στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής". Εξασφαλίστε από νωρίς το αντίτυπό σας, καθώς προβλέπεται να γίνει ανάρπαστος!
Μέσα στις 164 σελίδες του πρώτου τεύχους θα βρείτε ιστορίες του Ξανθού Γίγα ΜΠΛΕΚ, του ΖΑΓΚΟΡ, του ΡΟΫ ΡΕΗΣ και του ΤΟΜ ΚΑΡΤΕΡ, μίνι παρουσιάσεις για κάθε ήρωα και άλλα πολλά...
Όπως είχε αναφέρει και ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς πριν λίγες μέρες, οι παλιότεροι θα αναπολήσουν, θα θυμηθούν ή και θα δακρύσουν καθώς ο ΜΠΛΕΚ ήταν για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά το περιοδικό αλλά κυρίως ο ήρωας με τον οποίο είχαν ταυτιστεί. Άλλο τόσο, όμως, είμαστε σίγουροι ότι και οι νεότεροι θα εντυπωσιαστούν και θα "κολλήσουν" με τις ιστορίες του, κυρίως γιατί πρεσβεύει ιδανικά και αξίες διαχρονικές...
Για ακόμη μία φορά, να πούμε συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε όσους συνέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η έκδοση! Σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, μένει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτή τη προσπάθεια! Ραντεβού, λοιπόν, στα περίπτερα αύριο! Εμείς θα είμαστε εκεί!...


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Φωτογραφίες που αποτύπωσαν την Ιστορία της ανθρωπότητας (Μέρος Ε')

Η γνωστή φράση «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» ειπώθηκε για πρώτη φορά το 1911 από τον Αμερικανό εκδότη Άρθουρ Μπρίσμπειν. Τη μεγάλη «επιτυχία» της μάλλον την οφείλει στο ότι βρίσκει εφαρμογή σε πολλές φωτογραφίες, κυρίως όμως στις ιστορικές. Δεν είναι ψέμα ότι μια εικόνα μπορεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και γλαφυρότητα να διηγηθεί ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός από οποιοδήποτε έγγραφο, όποιος και αν είναι ο συγγραφέας.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν κάνουν αυτό ακριβώς: διηγούνται ιστορίες. Κάποιες από αυτές είναι λυπητερές, κάποιες αισιόδοξες, όλες όμως απεικονίζουν το παρελθόν με τέτοιο τρόπο ώστε σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, να το κατανοούμε και να το συμβουλευόμαστε.
Ίσως οι πόλεμοι, η φτώχεια, οι αγώνες για την ελευθερία και τα μικρά θαύματα του παρελθόντος, να μας διδάξουν πώς να γίνουμε καλύτεροι, πώς να δημιουργήσουμε μια πιο όμορφη κοινωνία για τα παιδιά μας...


Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα. Ο Νιλ Άρμστρονγκ στο φεγγάρι... (21η Ιουλίου του 1969)


Η έναρξη του φεστιβάλ του Woodstock στις 14 Αυγούστου 1969


Μέλος του πληρώματος ενός τανκ Panzer III παραδίδεται σε βρετανό στρατιώτη, κατά τη διάρκεια της μάχης του Ελ Αλαμέιν, το 1942


Μία από τις παλιότερες φωτογραφίες της Μεγάλης Σφίγγας της Γκίζας, το 1880


Μια ιστορική στιγμή της ιστορίας του Χόλυγουντ: το γύρισμα του γνωστού σήματος της MGM, το 1928


Βερολίνο, 1936. Ο Χίτλερ βραβεύει τον Σπύρο Λούη, ο οποίος παρέλασε με φουστανέλα, ως επίτιμο μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου στη Γερμανία


Φωτογραφία από τα τελικά στάδια της κατασκευής του Αγάλματος της Ελευθερίας, στο Παρίσι


4 Φεβρουαρίου, 1945. Η Διάσκεψη της Γιάλτας. Οι 3 Μεγάλοι, Winston Churchill, Franklin D. Roosevelt και Joseph Stalin καθορίζουν τις ζώνες επιρροής τους, ως νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου


Ο Chester E. Macduffee δίπλα στη στολή κατάδυσης που μόλις κατασκεύασε και έχει βάρος 250 κιλών, το 1911


Ελληνικός Εμφύλιος. Σαμποτάζ σε στρατιωτικό τρένο στην Τρίπολη το 1948. Οι αντάρτες υποπτεύονταν ότι ο Αμερικανός στρατηγός Βαν Φλιτ επέβαινε με τον Βασιλιά Παύλο σε αυτό. Ο συρμός τους ήταν ο ακριβώς επόμενος. Πρόκειται για την τρίτη απόπειρα ενάντια στον Βαν Φλιτ εκείνη την χρονιά.


Αμερικάνος στρατιώτης διαβάζει προειδοποιητική πινακίδα στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 4 Απριλίου του 1945


Γερμανικά πολεμικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια πτήσης, το 1943


Γερμανοί στρατιώτες με μάσκες αεριών δοκιμάζουν τη χρήση ενός αντιαεροπορικού, γύρω στα 1918


Έκρηξη βόμβας Ναπάλμ στο Νότιο Βιετνάμ


Ο εθνολόγος μουσικής Frances Densmore καταγράφει τη μουσική ενός αρχηγού Blackfoot σε φωνογράφο, το 1916

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Εμείς προτείνουμε... 271 - Το μαγικό φανάρι (Προσωπική βελτίωση)


Ένα παραμύθι για την ηγεσία, την προσωπική αριστεία
και την ενδυνάμωση

Με τη δράση του να εκτυλίσσεται στον μαγικό κόσμο της Μέσης Γης, που κατοικείται από νάνους, ξωτικά, τελώνια και μάγους, «Το μαγικό φανάρι» είναι ένα μαγευτικό παραμύθι για την προσωπική ανάπτυξη, που μας διδάσκει τα μυστικά της επιτυχίας και της ευτυχίας. Το σαγηνευτικό αυτό παραμύθι εξετάζει τι σημαίνει να ασκούμε πραγματική ηγεσία και πώς να γίνουμε αποτελεσματικοί σε μέγιστο βαθμό με όσους συναντάμε. Ο μύθος του Rubino διηγείται την ιστορία μιας ομάδας νάνων και του νεαρού ηγέτη τους που ξεκινούν την αναζήτηση των μυστικών μιας ζωής γεμάτης αρμονίας και απεριόριστες δυνατότητες, απαλλαγμένης από τις τύψεις και τις αναστατώσεις που χαρακτηρίζουν την ύπαρξη των περισσοτέρων ανθρώπων. Με αποστολή να αποκαταστήσουν την ειρήνη και την αρμονία στο δοκιμαζόμενο χωριό τους, οι γοητευτικοί αυτοί χαρακτήρες ξεπερνούν τις πολλές προκλήσεις που συναντούν στο επικίνδυνο ταξίδι τους. Με την αυτοανακάλυψη αναπτύσσουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να γίνουν ο καλύτερός τους εαυτός καθώς αναλαμβάνουν να ασκήσουν ηγεσία και να προσφέρουν στους άλλους.
«Το μαγικό φανάρι» μας διδάσκει υψηλά μαθήματα όπως η δύναμη της συγνώμης, η σημασία της ευθύνης και της δέσμευσης, το νόημα της ηγεσίας, η μαγεία της πίστης και της θετικής προσδοκίας, η αξία της τέχνης της ακρόασης, το μυστικό της κυριαρχίας πάνω στα συναισθήματά μας και τις πράξεις μας και πολλά, πολύ περισσότερα!. Το «Μαγικό φανάρι» συνδυάζει αφήγηση που αιχμαλωτίζει και θυμίζει το «Χόμπιτ» του Τόλκιν με εργαλεία προσωπικής ανάπτυξης των μεγάλων δασκάλων του είδους. Προορίζεται να γίνει ένα από τα μεγάλα κλασικά έργα της εποχής μας.

Περιεχόμενα
Κεφάλαιο 1. - Η κρυστάλλινη σπηλιά
Κεφάλαιο 2. - Η χώρα των απεριόριστων δυνατοτήτων
Κεφάλαιο 3. - Το ταξίδι αρχίζει
Κεφάλαιο 4. - Η διακλάδωση στο δρόμο
Κεφάλαιο 5. - Τα αναπαυτικά σπιτάκια
Κεφάλαιο 6. - Ο βράχος της διακήρυξης
Κεφάλαιο 7. - Οι σπηλιές της αμφιβολίας
Κεφάλαιο 8. - Η λιμνούλα των αντανακλάσεων
Κεφάλαιο 9. - Το ακουστικό κοχύλι
Κεφάλαιο 10. - Ο κάμπος του Γκατζίν
Κεφάλαιο 11. - Μπαίνοντας στη Λουμπιντόρ
Κεφάλαιο 12. - Η ιστορία του Ζαμπόρ
Κεφάλαιο 13. - Η επιστροφή του Μαγικού Φαναριού
Κεφάλαιο 14. - Η κληρονομιά του Σόλας και των νάνων
Κεφάλαιο 15. - Στον κόσμο των ανθρώπων
Κεφάλαιο 15. - Επίλογος

Ξενόγλωσσος τίτλος: THE MAGIC LANTERN
Συγγραφέας: Joe Rubino
Μετάφραση: Γιάννης Φαλδαμής
Σελίδες: 152
Διαστάσεις: 21x14
ISBN: 960-209-519-9
Τιμή: €5,90
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Το σχόλιό μας: Πρόκειται για ένα καλό παραμυθάκι, μέσω του οποίου ο συγγραφέας προσπαθεί να εξηγήσει διάφορες έννοιες όπως η ηγεσία, η ευθύνη, η πίστη στο στόχο, η τέχνη της της ακρόασης κτλ. Αν είστε πωλητής, ασφαλιστής ή κάνετε κάποιο άλλο παρόμοιο επάγγελμα, το βιβλίο αυτό ίσως σας βοηθήσει στη δουλειά σας και στις επαφές με τους πελάτες σας. Αν απλά είστε λάτρεις του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και διαβάσετε το οπισθόφυλλο και την περιγραφή του βιβλίου, μην παρασυρθείτε. Ουδεμία σχέση και επαφή του βιβλίου με τον κόσμο του Τόλκιν. Η "Μέση Γη" του Rubino είναι ένας κόσμος που βρίσκετε μέσα στη γη, κάτω από τα πόδια μας. Τα πλάσματα που κατοικούν εκεί μπορεί να έχουν τα ίδια ονόματα με αυτά που έδωσε ο Τόλκιν στα πλάσματα της δικής του μυθολογίας, όμως αυτό και μόνο. Εδώ, οι Νάνοι είναι οι μόνοι πολεμοχαρείς, τα Ξωτικά είναι φιλήσυχα και αδύναμα, τα Τρολ μένουν σε σπίτια, τα Τελώνια είναι καλά και έχουν οικογένειες, ενώ αντί για Μάγους υπάρχουν Μάγισσες! Θέλετε κι άλλα; Μάλλον ο συγγραφέας δεν έκανε ποτέ τον κόπο να διαβάσει τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", απλά θέλησε να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του (το βιβλίο γράφτηκε πριν την τριλογία του Πήτερ Τζάκσον).

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν πειράζει, του χρόνου θα είμαστε εκεί!


Δεν τα κατάφεραν οι ελληνικές ομάδες να προκριθούν στο Final-4, όμως αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την φετινή πολύ καλή τους παρουσία. Δεν θα σχολιάσουμε αποδόσεις παικτών, τακτικές προπονητών, αποφάσεις διαιτητών... Ευχόμαστε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να είναι παρόντες στο επόμενο Final-4! Άλλωστε και οι δύο έχουν γράψει την δική τους Ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Παραθέτουμε το πολύ όμορφο, όσο και έξυπνο πρωτοσέλιδο του σημερινού φύλλου της εφημερίδας "Live Sport". Οι Διαμαντίδης και Σπανούλης έχουν μεταμορφωθεί σε Hulk και Hellboy, αντίστοιχα, στην προσπάθειά τους να οδηγήσουν τις ομάδες τους στη νίκη. Μπορεί να μην τα κατάφεραν, όμως εμάς μας άρεσαν ως ήρωες κόμικς!...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Λήστεψαν φορτηγό στην Βραζιλία με αυτοκόλλητα της Panini!


Πανικός προκλήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από την είδηση της κλοπής 300.000 αυτοκόλλητων Panini για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν βραζιλιάνικα μέσα, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από τους ληστές προκειμένου να ακινητοποιηθεί το φορτηγό που είχε αναλάβει να προμηθεύσει τα σημεία πώλησης.
Για τους συλλέκτες τα αυτοκόλλητα θεωρούνται μεγάλης αξίας και εκείνο που φοβούνται είναι ότι πλέον θα πωλούνται πολύ πιο ακριβά στη μαύρη αγορά. Ιδίως τα αυτοκόλλητα που είναι σπάνια.
Η ιταλική εταιρία έσπευσε να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη του προϊόντος στα καταστήματα.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν από το 2010, σ' ένα σημείο διανομής στο Σάο Πάολο. Τότε, όμως, οι 135.000 συσκευασίες που είχαν κλαπεί εντοπίστηκαν λίγες ημέρες αργότερα...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Εμείς προτείνουμε... 270 - Το μαγικό κλειδί (Παιδικό βιβλίο)


Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα σ’ ένα μεγάλο νησί. Το νησί αυτό δεν ήταν πολύ πλούσιο, όμως αυτός που το κυβερνούσε ήταν άξιος και ο λαός ευτυχισμένος. Ο βασιλιάς, λοιπόν, είχε όλα τα καλά: την αγάπη του κόσμου, τα πλούτη που δίνει η εργασία και μια πολύ καλή βασίλισσα. Όταν μάλιστα απόκτησαν κι ένα κοριτσάκι, η ευτυχία τους μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ. Στη βάφτιση κάλεσε όλο τον λαό του και έγινε μεγάλο γλέντι. Την ώρα που ο κόσμος γλεντούσε, οι νεράιδες του νησιού μαζεύτηκαν γύρω από την κούνια του μωρού για να του δώσουν τις ευχές τους.
Η μία έδωσε ομορφιά. Η άλλη ωραία φωνή, η τρίτη έδωσε χάρη, η τέταρτη εξυπνάδα. Η πέμπτη, όμως, δεν έδωσε τίποτε απ’ όλα αυτά, έσκυψε μόνο στο προσκεφάλι του μωρού και του ψιθύρισε: «Είμαι η Mοίρα! Εγώ δε θα σου δώσω μία ευχή όπως έκαναν οι νεράιδες. Θα κάνω κάτι άλλο∙ θα σε προστατέψω από την ίδια σου τη ζωή. Θέλω, καλή μου, να μη στενοχωρηθείς, να μη λυπηθείς, να μην κλάψεις ποτέ! Γι’ αυτό… Παίρνω την καρδιά σου, τη βάζω σ’ ένα χρυσό κουτάκι και το κουτάκι αυτό το παίρνω μαζί μου…». Αυτά είπε και χάθηκε μέσα στη νύχτα χωρίς να μπορέσει κανείς να τη σταματήσει...

Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη
Ημερομηνία έκδοσης: 24/04/2014
Σελίδες: 72
Ηλικία: 5-6,7-8
ISBN: 978-618-01-0625-1
ISBN Ebook: 978-618-01-0639-8
Βιβλιοδεσία: Δεμένο
Μορφή ebook: PDF
Εικονογράφος: Σπανόπουλος Ιωάννης
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Τιμή: 15,50 ευρώ


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Μικρού Σερίφη

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Μικρού Σερίφη
στην Λέσχη Φίλων Κόμικς
-1η Δεκεμβρίου 2012-


Η πρόσκληση της εκδήλωσης

Την 1η Δεκεμβρίου 2012 μας φιλοξένησε η ΛΕ.ΦΙ.Κ. για μια εκδήλωση προς τιμήν του Μικρού Σερίφη και του δημιουργού του, Πότη Στρατίκη. Παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι του περιοδικού και μέλη του Club μας. Πριν αρχίσει η συζήτηση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από το ντοκυμανταίρ «Χάρτινοι Ήρωες». Εκτός από τη σύντομη εισαγωγή των δύο κύριων ομιλητών, Παναγιώτη Πλαφουτζή και Γιώργου Βλάχου, δεν υπήρχε προκαθορισμένο πλαίσιο ομιλιών αλλά στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων. Αυτό βοήθησε στο να ζεσταθεί πολύ γρήγορα το κλίμα και δεν άργησαν πολλοί φίλοι να κάνουν απευθείας ερωτήσεις στον κο Πότη Στρατίκη, ο οποίος –με ιδιαίτερη χαρά, είναι η αλήθεια– απαντούσε και έλυνε απορίες γύρω από θέματα που αφορούσαν το περιοδικό και τους πρωταγωνιστές του.


Αργότερα κλήθηκαν στο πάνελ κάποιοι από τους παρευρισκομένους για να καταθέσουν την προσωπική τους μαρτυρία για την γνωριμία και τη σχέση τους με το περιοδικό (Νίκος Ζώης, Θεοδόσης Στάλιας, Χρήστος Νάστος). Όλοι όσοι τους άκουσαν θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια. Γενικότερα, μπορούμε να πούμε ότι η συζήτηση αυτή ξύπνησε αναμνήσεις, ενώ κύλησε τόσο όμορφα που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες! Θα μπορούσε να συνεχιστεί και για άλλες τόσες, όμως έπρεπε κάποια στιγμή να διακόψουμε.



Μετά το πέρας της πολύ όμορφης κουβέντας, ακολούθησε κλήρωση με δώρο παλιά συλλεκτικά τεύχη των περιοδικών της Θρυλικής Τετράδας, αλλά και κόμικς! Οι περισσότεροι έφυγαν κερδισμένοι, ενώ υπήρχε εκεί και ο Θοδωρής που θεωρήθηκε ο υπερτυχερός της βραδιάς! Ανάμεσα σε αυτά που κληρώθηκαν ήταν και μια αυθεντική προσαρμογή στα ελληνικά μιας περιπέτειας κόμικς του “Δέλτα 99”, όπως είχε δημοσιευθεί στον Μικρό Αρχηγό, με λέτερινγκ από τους εκδότες του περιοδικού (ευγενική προσφορά του φίλου Βαγγέλη Σαϊτη).
Η εκδήλωση έκλεισε με φαγητό (όμορφα εδέσματα που ετοίμασε η Ειρήνη) και φυσικά με το κόψιμο της τούρτας των πεντηκοστών γενεθλίων του Μικρού Σερίφη.
Χρόνια πολλά, λοιπόν στο αγαπημένο μας περιοδικό και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Μικρού Κάου-μπόυ και των 40 χρόνων του Μικρού Αρχηγού!...

Το πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση δημοσιεύθηκε στο τεύχος 13 του περιοδικού του Club μας.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο σπουδαίος Massimo Carnevale ζωγραφίζει... γουέστερν!


Ο Massimo Carnevale, πολυβραβευμένος Ιταλός κομίστας και εικονογράφος, δημιούργησε πριν λίγα χρόνια μια σειρά εικονογραφήσεων, εμπνευσμένος από τις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που αγάπησε, με γενικό τίτλο "Sketches Snatched" (η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ της Lucca). Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ο Carnevale κάνει -συνήθως- μόνο μια εικονογράφηση για κάθε ταινία και προσπαθεί να αποτυπώσει το πνεύμα της. Νομίζουμε ότι τα καταφέρνει περίφημα...
Σήμερα, σας παρουσιάζουμε το... γουέστερν κομμάτι αυτής της δουλειάς.
Για να δείτε όλα τα έργα της σειράς, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://sketchesnatched.blogspot.gr/...


Django


Django Unchained (I)


Django Unchained (II)


A Fistful of Dollars


El Topo


Gangs of New York


My Name Is Nobody


Once Upon a Time in the West


Rango


Red Dead Redemption


The Assassination of Jesse James
by the Coward Robert Ford


The Last of the Mohicans


The Wild Bunch


True Grit


Unforgiven

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...