Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες εκδόσεις 713: Editor's Choice #0


Μίκυ Μάους 00

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, ως ένθετο της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" κυκλοφόρησε μια πρωτότυπη έκδοση με τον τίτλο "Μίκυ Μάους Editor's Choice". Πρόκειται για ένα τεύχος στο σχήμα του νέου Μίκυ Μάους, που κυκλοφορεί από τον ίδιο εκδότη. Δημοσιεύει κάποιες πολύ καλές ιστορίες, οι οποίες όμως είχαν δημοσιευθεί στα τελευταία τεύχη των προηγούμενων εκδόσεων του Τερζόπουλου. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους των Disney κόμικς και υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να συνεχιστεί το εγχείρημα αυτό από τις "Καθημερινές Εκδόσεις", καθώς το τεύχος φέρει και αριθμό (#00). Το πιθανότερο, επίσης, είναι ότι θα κυκλοφορήσει και αυτόνομο, μιας και στο εξώφυλλο αναγράφεται και η τιμή (2,90 ευρώ).

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Ανεκτίμητη αξία
(Σενάριο: Teresa Radice / Σχέδιο: Stefano Turconi)
2. Μίκυ Μάους: Η λαίλαπα των αιώνων (Μέρος Α')
(Σενάριο: Casty / Σχέδιο: Casty)
3. Μίκυ Μάους: Η λαίλαπα των αιώνων (Μέρος Β')
(Σενάριο: Casty / Σχέδιο: Casty)
4. Μίκυ Μάους: Η λαίλαπα των αιώνων (Μέρος Γ')
(Σενάριο: Casty / Σχέδιο: Casty)
5. Μίκυ Μάους: Η λαίλαπα των αιώνων (Μέρος Δ')
(Σενάριο: Casty / Σχέδιο: Casty)
6. Δράκουλας (Μέρος Α')
(Σενάριο: Bruno Enna / Σχέδιο: Fabio Celoni)
7. Δράκουλας (Μέρος Β')
(Σενάριο: Bruno Enna / Σχέδιο: Fabio Celoni)

Σελίδες: 212
Μέγεθος: 13,5 x 20,5
Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Εμείς προτείνουμε... 303: Η μνηστή του βασιλιά (Λογοτεχνία)


Ένα παραμύθι σχεδιασμένο εκ του φυσικού

Εδώ βλάσταινε και άνθιζε καθετί που ονομάζουμε χορταρικό και λάχανο και γογγύλι και σαλατικό και μπιζέλι και φασόλι, με απαστράπτουσα λαμπρότητα και τόση μεγαλοπρέπεια που δεν περιγράφεται. Η μουσική από φλογέρες και ταμπούρλα και κύμβαλα δυνάμωνε [...] και ο κύριος Μαυροράπανος, ο μεσιέ ντε Ροκαμπόλ, ο σινιόρ ντι Μπρόκολι και ο παν Καπούστοβιτς, πλησίασαν με επισημότητα και βαθιές υποκλίσεις. "Θαλαμηπόλοι μου", είπε ο Πορφύριος φον Ωκεροδάστες χαμογελώντας και, ακολουθώντας τους λεγόμενους θαλαμηπόλους, πέρασε με τη δεσποινίδα Αννούλα μέσα από τις δύο παράλληλες σειρές που είχε σχηματίσει η Φρουρά των Κόκκινων Αγγλικών Καρότων και την οδήγησε στο κέντρο του χωραφιού, όπου δέσποζε ένας ψηλός μεγαλοπρεπής θρόνος. Γύρω από αυτόν τον θρόνο ήταν συγκεντρωμένες οι μεγάλες προσωπικότητες του βασιλείου: οι πρίγκιπες Σαλατικοί με τις πριγκίπισσες Φασόλες, οι δούκες Αγγούρηδες με τον πρίγκιπα Πεπόνη επικεφαλής, ο υπουργός Λάχανος, οι στρατηγοί Κρεμμύδης και Γογγύλης, οι δέσποινες Λαχανίδες και ούτω καθεξής, άπαντες ντυμένοι με αστραφτερότατα ενδύματα που άρμοζαν στον βαθμό και την τάξη τους. Και ανάμεσά τους έτρεχαν κάπου εκατό τρισχαριτωμένοι Μάραθοι και Λεβάντες αυλικοί και σκόρπιζαν το γλυκό άρωμά τους.
Με τη "Μνηστή του Βασιλιά" ο Χόφμαν δεν επιδιώκει να μας προσφέρει άφθονο φιλοσοφικό χιούμορ, αλλά το απόλυτο κωμικό, το γκροτέσκο. Πρωταρχικός στόχος του είναι να μας βγάλει από το ασφυκτικό πλαίσιο της καθημερινότητας και, μέσα από ένα παράξενο, σχεδόν τρελό, συνονθύλευμα μορφών, εικόνων, χρωμάτων και ήχων, να μας διασκεδάσει και να μας κάνει να γελάσουμε.

Ο Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (1776-1822), εμβληματική μορφή του ρομαντισμού στη γερμανική λογοτεχνία έζησε στα τέλη του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στο Κένιγκσμπεργκ της Πρωσίας από γονείς νομικούς. Από μικρή ηλικία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις τέχνες, ιδιαίτερα τη μουσική και τη ζωγραφική, και διακρίθηκε για τις διανοητικές του ικανότητες. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο πρωσικό δημόσιο. Εγκατέλειψε τη νομική για να εργαστεί ως μουσικός (έγραψε την όπερα "Undine" το 1814), μουσικοκριτικός και διευθυντής ορχήστρας. Στα τριάντα του όμως συνειδητοποίησε ότι δεν θα φτάσει ποτέ στο ύψος των μουσικών που θαύμαζε (ανάμεσά τους ο Mozart, προς τιμήν του οποίου το A.-Amadeus στην υπογραφή του), κι έτσι στράφηκε στη συγγραφή. Μετά την έκδοση των πρώτων διηγημάτων του, ο Hoffmann έγινε γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς της εποχής του. Έγραψε πολλές ιστορίες, όπου η πραγματικότητα πλέκεται με δεξιοτεχνία με τη φαντασία αλλά και με κωμικά γεγονότα. Τα έργα του, κυρίως το "Νυχτερινά κομμάτια" (1816), ήταν από τα πρώτα έργα "φρίκης" και επηρέασαν βαθιά πολλούς μεταγενέστερους συγγραφείς, ανάμεσά τους τον Έντγκαρ Άλαν Πόε, τον Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον και τον Φραντς Κάφκα, ενώ η "Δεσποινίς ντε Σκιντερί" μπορεί να θεωρηθεί ένας προάγγελος της "Μις Μαρπλ" της Αγκάθα Κρίστι. Εμπνευσμένος ίσως από τη δική του πάλη να συμφιλιώσει την καριέρα του με τις δημιουργικές του φιλοδοξίες, έδινε σε πολλούς από τους χαρακτήρες του διχασμένη προσωπικότητα, έντιμοι τη μέρα, δολοφόνοι και κλέφτες τη νύχτα. Πολλά χοροδράματα στηρίζονται σε έργα του όπως τα: "Κοπέλια" του Ντελίμπ, "Καρυοθραύστης" του Τσαϊκόφσκι και "Καρντιγιάκ" του Χίντεμιτ, ενώ πολλά άλλα διασκευάστηκαν για το θέατρο.

Συγγραφέας: Ε.Τ.Α. Χόφμαν
Μετάφραση: Εύη Μαυρομμάτη
Αριθμός σελίδων: 130
Διαστάσεις: 21x14
Εκδόσεις: Λαγουδέρα
Τιμή: €9,59

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες εκδόσεις 712: Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney - Η Καθημερινή #16


1958 - Ο Χρυσός Ποταμός

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στα πλαίσια της συνεργασίας της με τη "THE WALT DISNEY COMPANY (TWDC)", συνεχίζει μια εκδοτική προσφορά συλλεκτικής αξίας για όλη την οικογένεια. «Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ DISNEY», με ιστορίες του σχεδιαστή Carl Barks, ενός από τους πιο μεγάλους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Οι ιστορίες αυτές συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο μεγάλα αριστουργήματα της τέχνης των κόμικς. Αν και έχουν γραφτεί πολλά χρόνια πριν, είναι ακόμα ζωντανές, απολαυστικές, διαβάζονται και ξαναδιαβάζονται, χαρίζοντας απολαυστικές στιγμές γέλιου σε όλες τις γενεές αναγνωστών. Η παρουσία του Ντόναλντ Ντακ και της παρέας του στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έρχονται να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους!... Ο 16ος και τελευταίος τόμος της σειράς κυκλοφόρησε χθες, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ως ένθετο της εφημερίδας.

Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στον τόμο:
1. Θείος Σκρουτζ: Ο χρυσός ποταμός
2. Θείος Σκρουτζ: Χρηματαποστολές
3. Κύρος Γρανάζης: Τα κοράκια
4. Κύρος Γρανάζης: Ο μηχανικός παντογνώστης
5. Θείος Σκρουτζ: Επικίνδυνη ανασφάλεια
6. Θείος Σκρουτζ: Μουσειακό όχημα
7. Ντόναλντ Ντακ: Τα γιγάντια μυρμήγκια
8. Ντόναλντ Ντακ: Αγώνας θαλάσσιου σκι
9. Ντόναλντ Ντακ: Οικόπεδα με θέα και αντίλαλο
10. Κύρος Γρανάζης: Κύρου κολύμβηση
11. Ντόναλντ Ντακ: Ο αμφίβιος ήρωας
12. Θείος Σκρουτζ: Ξέγνοιαστος καβαλάρης
13. Θείος Σκρουτζ: Ο καπετάνιος
14. Ντόναλντ Ντακ: Ο άρχοντας της τραγωδίας
15. Θείος Σκρουτζ: Το απόρθητο θησαυροφυλάκιο
16. Ντόναλντ Ντακ: Το παπί και τα δελφίνια
17. Ντόναλντ Ντακ: Ο μικρός κλεφτοκοτάς
18. Θείος Σκρουτζ: Τα μυστηριώδη ναυάγια

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η… βιβλιογραφία των κόμικς 39: Τα χάρτινα όνειρα των παιδικών μας χρόνων


ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ
Συγγραφέας: Νίκος Ζωιόπουλος
Εκδότης: Τεχνικές εκδόσεις Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2000
Αριθμός σελίδων: 146
Τιμή: €17,69

Νιώθω πολύ ευτυχής κάθε φορά που ένα βιβλίο που αναφέρεται στα λαϊκά έντυπα, παιδικά περιοδικά και κόμικς κυκλοφορεί, εμπλουτίζοντας έτσι τη βιβλιογραφία γύρω από το χώρο αυτό, μα κυρίως εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τη βιβλιοθήκη μου! Πολλές οι φιλότιμες-αξιοπρόσεκτες δουλειές γύρω από το εν λόγω ιδίωμα, όλες έχουν το δικό τους λόγο ύπαρξης κατ' εμέ, σίγουρα όμως κάποιες πιο ολοκληρωμένες θεματικά και αισθητικά ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Όπως συμβαίνει με τα πάντα δηλαδή!
Το βιβλίο του ιατρού-ακτινολόγου Νίκου Ζωιόπουλου (Βόλος, 1945) ¨Τα χάρτινα όνειρα των παιδικών μας χρόνων¨, που κυκλοφόρησε το 2000, διατηρεί εξέχουσα θέση στη προσωπική μου επιλογή-συλλογή σχετικά με τη λεγόμενη (παρα)φιλολογία-(παρα)λογογοτεχνία, όπως ονομάστηκε στην Ελλάδα -και μόνο! Μία περιεκτικότατη-καλογραμμένη και άριστα δομημένη έντυπη έρευνα γύρω από τα λαίκά περιοδικά/ελληνικά pulps κατά το σωστότερον. Στις 150 πολυτελέστατες σελίδες του ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης, ερευνητής, συλλέκτης, θα διαβάσει προσεγμένα κείμενα γύρω από περιοδικά που άφησαν έντονο το στίγμα τους στο χώρο (Μάσκα, Μικρός Ήρως, Μικρός Σερίφης, Γκαούρ-Ταρζάν, Υπεράνθρωπος, Κλασικά Εικονογραφημένα) και δεκάδες ακόμη άγνωστα στο πλατύ κοινό αναγνώσματα -μα εξίσου γοητευτικά με τα μάτια του σήμερα (Τζόε-Ντικ, Μασκούλα, Μικρός Ζορρό, Το μάτι, Πασ-παρτού).




Τα κείμενα του Νίκου Ζωιόπουλου (φανατικός αναγνώστης και μέγας λάτρης των περιοδικών εντύπων και κόμικς πριν από την ηλικία των 10!) δείχνουν το αστείρευτο μεράκι, την οργανωμένη και ειδικευμένη γνώση και τη γνήσια (μα και εγκρατή) νοσταλγική του διάθεση για τη χρυσή αυτή εποχή. Χωρισμένο σε κεφάλαια με βάση τα σημαντικότερα περιοδικά του είδους, το βιβλίο ξεχωρίζει για τη πληθώρα των στοιχείων του και για τις εκατοντάδες έγχρωμες εικόνες υπέροχων εξωφύλλων σε άψογη εκτύπωση που προκαλεί εντύπωση ακόμη και σήμερα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί και η εκτενής αναφορά του συγγραφέα στους γνωστότερους ήρωες του περιοδικού Μάσκα, τους εξ Αμερικής ορμώμενους pulp θρύλους Shadow, Detective X, Operator 5, Spider, The Saint, ήρωες που αποτέλεσαν τη βάση για πολλούς μετέπειτα υπερήρωες των κόμικς.
Το όμορφο, πρωτότυπο σχήμα 20x27(!) του βιβλίου, καθώς και ο εξαιρετικός πρόλογος του γνωστού συγγραφέα και κριτικού Βασίλη Βασιλικού, ολοκληρώνουν με το πλέον ιδανικό τρόπο το παζλ της δημιουργίας ενός προσεγμένου στη λεπτομέρεια πονήματος, που μπορεί να διαβαστεί σαν τα συνεχόμενα επεισόδια ενός συναρπαστικού σήριαλ, συναρμολογημένα γύρω από ένα κεντρικό άξονα και στόχο: το να μοιραστεί ο συγγραφέας με μας τη γνώση του και την αγάπη του (και αγάπη μας) για τα γοητευτικότερα των εντύπων-περιοδικών της ζωής μας!




Τα περιεχόμενα του βιβλίου:
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΤΙΤΛΟΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
ΤΑΡΖΑΝ, Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ
Η ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ 1950-1970: Η ΕΥΘΥΜΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΓΚΑΟΥΡ-ΤΑΡΖΑΝ
ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ
ΤΖΩΝ ΓΚΡΗΚ
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ - ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥΜΠΟΥ
ΜΑΣΚΑ
ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ
ΤΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (ΚΟΜΙΚΣ)
ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κείμενο: Χρήστος Νάστος
Επιμέλεια παρουσίασης: adamsjim
Μέρος των εικόνων προέρχεται από το http://www.greekcomics.gr/




------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Νέες εκδόσεις 711: Κόμιξ #3


Σκοτεινός κόσμος

Από την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, κυκλοφορεί το τρίτο τεύχος του νέου "Κόμιξ" στα περίπτερα! Ο Μίκυ και ο Ήτα Βήτα σε μια συναρπαστική περιπέτεια μυστηρίου που συνδυάζει σασπένς, συγκίνηση και χιούμορ, από το πενάκι του μεγάλου Ιταλού δημιουργού Κάστυ. Και επιπλέον η ιστορία "Ένα επικίνδυνο βιβλίο", σε σενάριο του Όλαφ Μοριάρτυ Σόλστραντ, έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους του ντισνεϋκου κόμικς...

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Μίκυ Μάους: Σκοτεινός κόσμος (Α' Μέρος)
(Σενάριο: Casty / Σχέδιο: Casty)
2. Μίκυ Μάους: Σκοτεινός κόσμος (Β' Μέρος)
(Σενάριο: Casty / Σχέδιο: Casty)
3. Μικροί Εξερευνητές: Ένα επικίνδυνο βιβλίο
(Σενάριο: Olaf Moriarty Solstrand / Σχέδιο: Vicar)

Εξώφυλλο: Casty, Michele Mazzon
Σελίδες: 100
Μέγεθος: 17,0 x 23,5
Τιμή: 3,50 ευρώ
Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.


------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Εμείς προτείνουμε... 302: Batman: HUSH - Σιωπηλά Αινίγματα,Τόμοι Α' & Β'


Συγγραφέας: Jeph Loeb
Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης, Φωκίων Χαροκόπος
Σχήμα: 17,5 x 26
Σελίδες: 152
ISBN: 960-306-560-9
Ημερομηνία έκδοσης: 13/11/2006
Τιμή ανά τόμο: €14,90
Εκδόσεις: Anubis

Τι συμβαίνει όταν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου των κόμικς αναλαμβάνουν να μας αφηγηθούν μια περιπέτεια του Σκοτεινού Ιππότη του Γκόθαμ Σίτυ;
Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχονται να μας δώσουν οι Jim Lee (Wildcats, X-Men) και Jeph Loeb (Batman: DARK VICTORY, Smallville). Υποβλητικό, σκοτεινό όσο και απρόβλεπτο, το Batman: HUSH αποτελεί ίσως το κορυφαίο έργο της σύγχρονης σταδιοδρομίας του μασκοφόρου πολέμιου του εγκλήματος, ενώ από τις σελίδες του παρελαύνουν οι πιο διάσημοι υπερήρωες και κακοποιοί του σύμπαντος της DC Comics.
Προσπαθώντας να διαλευκάνει την απαγωγή ενός νεαρού κληρονόμου, ο Batman έρχεται αντιμέτωπος μ'’ ένα μυστηριώδη εχθρό και εισέρχεται σ'’ έναν κόσμο σκιών, όπου τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται…...

Είναι δύσκολο να βρούμε έναν πρωτότυπο τρόπο για να σας μεταφέρουμε τις ξεχωριστές ικανότητες και το ταλέντο των δημιουργών αυτού του βιβλίου.
- BrokenFrontier.com

Αν θέλετε ένα αστυνομικό θρίλερ γεμάτο δράση, έξυπνους διαλόγους και ολοζώντανα κινηματογραφικά πλάνα, το Batman: HUSH είναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε.
- SilverBulletComicBooks.com

Οι Jeph Loeb και Jim Lee ανταποκρίνονται απόλυτα στις υψηλές προσδοκίες μας, γεγονός που σπανίζει πια στο χώρο των κόμικς.
- Cinescape.com


------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ερίκ Καστέλ: Η αποβολή (Β' μέρος)


Ο Ερίκ Καστέλ, αγαπημένος ποδοσφαιρικός ήρωας, συνεχίζει να μας κρατάει συντροφιά μέσα από το blog μας. Ο σούπερ σταρ της "Μπάρτσα" που μας μάγευε με το ταλέντο του! Σειρά έχει το τρίτο επεισόδιο του πανέμορφου αυτού κόμικ, που όλοι γνωρίσαμε και λατρέψαμε την δεκαετία του '80. Ας γυρίσουμε, λοιπόν, πίσω τον χρόνο και ας θυμηθούμε την ιστορία "Η αποβολή", όπως δημοσιεύθηκε στο τρίτο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφόρησε η εκδοτική "Star Comics". Το κόμικ, θα δημοσιευθεί σε συνέχειες και θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Καλή σας διασκέδαση!...

Σημείωση: Για να μπορέσετε να διαβάσετε το κόμικ, πατήστε πάνω στις εικόνες ή/και κάνετε αποθήκευση στον υπολογιστή σας.













Συνεχίζεται...

http://cornersportcafe.blogspot.gr/

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Νέες εκδόσεις 710: Μίκυ Μάους #15


Το νέο Μίκυ Μάους κυκλοφόρησε και πέντε απολαυστικές ιστορίες μας περιμένουν στα περίπτερα...
Τα σκυλάκια της Λιμνούπολης εξαφανίζονται και ο Φάντομ Ντακ θα αναλάβει να τα βρει.
Πότε άρχισε η κακοτυχία να κατατρέχει τον Ντόναλντ; Την απάντηση θα προσπαθήσει να δώσει ο θείος Σκρούτζ...
Συμβουλές οικονομίας από τον πλέον ειδικό, τον Σκρουτζ Μακ Ντακ.
Τα μνημεία της γης προσπαθούν να σώσουν ο Μίκυ και ο Ήτα Βήτα.
Ο θείος Σκρουτζ αναζητά την φιλοσοφική λίθο.
Ένας τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια...
Ακόμα, ο διαγωνισμός ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ συνεχίζεται. Ένας τυχερός κάθε εβδομάδα κερδίζει ένα MLS iQTab Kido tablet ή μια φορητή κονσόλα PSP SONY με τρία παιχνίδια!

Αναλυτικά, οι ιστορίες του τεύχους:
1. Φάντομ Ντακ: Ο επικίνδυνος Δόκτωρ Χέκυλ
(Σενάριο: Augusto Macchetto / Σχέδιο: Marco Gervasio)
2. Εξτρήμ Σπορ: Κατάβαση βουνού
(Σενάριο: Sergio Cabella / Σχέδιο: Sergio Cabella)
3. Σχολικές αναμνήσεις: Το λάθος
(Σενάριο: Carlo Panaro / Σχέδιο: Luca Usai)
4. Τζούνιορ Ντακ: Η πρώτη μέρα της ατυχίας
(Σενάριο: Bruno Enna / Σχέδιο: Ettore Gula, Nicola Tosolini, Roberta Migheli)
5. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Αποταμίευση & επένδυση
(Σενάριο: Marco Bosco / Σχέδιο: Maurizio Amendola)
6. Ήτα Βήτα: Δορυφορική καταδίωξη
(Σενάριο: Stefano Ambrosio / Σχέδιο: Massimo De Vita)
7. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Η αληθινή Φιλοσοφική Λίθος
(Σενάριο: Rodolfo Cimino / Σχέδιο: Luciano Milano)
8. Εξτρήμ Σπορ: Ο Μαραθωνοδρόμος
(Σενάριο: Sergio Cabella / Σχέδιο: Sergio Cabella)

Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.
Σελίδες: 132
Μέγεθος: 13,5 x 20,5
Τιμή: 1,90€

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Εμείς προτείνουμε... 301: Έγκλημα στη Βουδαπέστη (Αστυνομική λογοτεχνία)


Βουδαπέστη, Οκτώβριος του 1936. Ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός Γκιούλα Γκέμπες πεθαίνει πριν προλάβει να εκπληρώσει τη φιλοδοξία του να εγκαθιδρύσει ένα φασιστικό καθεστώς.
Η ζωή συνεχίζεται στην πολύβουη παλιά πόλη. Ο αστυνομικός ρεπόρτερ Ζίγκμοντ Γκόρντον παίρνει μια πληροφορία που τον οδηγεί αργά τη νύχτα στην πιο κακόφημη γειτονιά της πρωτεύουσας. Εκεί ανακαλύπτει το πτώμα μιας ωραίας, κομψοντυμένης κοπέλας, που είχε ένα εβραϊκό προσευχητάριο στην τσάντα της.
Ενοχλημένος από τις αλλόκοτες συνθήκες - το πτώμα μιας θρησκευόμενης γυναίκας σε μια κακόφημη συνοικία - ο Γκόρντον αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του θανάτου της, ειδικά μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του θύματος. Η έρευνα θα τον οδηγήσει βαθιά στον σκοτεινό υπόκοσμο της πόλης, όπου δρουν συνδικάτα εγκλήματος και πυρήνες παράνομων κομουνιστών, αλλά και στα ανώτατα στρώματα και στους κύκλους της εξουσίας. Ένας από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Ουγγαρίας, ο οποίος κρύβει επιμελώς την πραγματική ταυτότητά του, σχεδιάζει να κάνει μια τεράστια μπάζα, εκμεταλλευόμενος τις σημαντικές πολιτικές διασυνδέσεις του με τους ηγέτες της Γερμανίας. Πώς συνδέονται αυτές οι πολιτικές μηχανορραφίες με το θάνατο της κοπέλας και την εβραϊκή καταγωγή της;
Ένα συναρπαστικό και υποβλητικό νουάρ μυθιστόρημα με σασπένς που κόβει την ανάσα.

Συγγραφέας: Vilmos Kondor
Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος
Σχήμα: 21x14 εκ.
Σελίδες: 304
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-4493-3
Εκδόσεις: Κέδρος
Έτος κυκλοφορίας: 2014
Τιμή: 15,50 ευρώ

Ακολουθεί κριτική από τον Πάνο Τουρλή

Βουδαπέστη, Οκτώβριος 1936. Το πτώμα μιας ωραίας, κομψοντυμένης Εβραιοπούλας εντοπίζεται στην πιο κακόφημη γειτονιά της πόλης. Ο αστυνομικός ρεπόρτερ Ζίγκμοντ Γκόρντον σπεύδει εκεί για το ρεπορτάζ του. Καθώς μαζεύει τις πρώτες πληροφορίες νιώθει ότι πολλά πράγματα δεν «κολλάνε» κι αρχίζει τη δική του έρευνα, μια έρευνα που θα τον οδηγήσει σε σαλόνια πλούσιων εμπόρων, καναβάτσα πυγμαχίας, ορεινά θέρετρα και θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον κίνδυνο και τον θάνατο.

Καλογραμμένο και γρήγορο, με εκπλήξεις και ανατροπές. Ο συγγραφέας ξετυλίγει σιγά σιγά το κουβάρι και μας αποκαλύπτει κομμάτι-κομμάτι την προηγούμενη ζωή της πλούσιας Εβραιοπούλας και τον αγώνα που έκανε για να επιβιώσει στον βρώμικο κόσμο της πορνείας μαζεύοντας λεφτά για να πάει στην Αμερική να βρει τον αγαπημένο της. Ποιος τη σκότωσε και γιατί; Τι μυστικό κρύβει ένας πλούσιος έμπορος καφέ που συνεργάζεται με τους Γερμανούς για να αυξήσει την περιουσία του; Ποιο ρόλο παίζει ένας πυγμάχος-κτήνος που του αρέσει να δέρνει μέχρι θανάτου τους αντιπάλους του, αγνοώντας τους κανόνες του παιχνιδιού; Ωραίοι χαρακτήρες, πολλές και πυκνές περιγραφές της Βουδαπέστης (θέλω να πάω σε αυτήν την πόλη), έντονη η επιρροή της ανόδου του ναζισμού στην ψυχολογία και τη νοοτροπία των Ούγγρων. Θα μείνω στην επαγγελματική πρόταση που δέχτηκε η γυναίκα του Ζίγκμοντ να δουλέψει στο Λονδίνο, στον εκδοτικό οίκο Penguin και στον υπέροχο παππού του Ζίγκμοντ που φτιάχνει μαρμελάδες με ό,τι φρούτα μπορείτε να φανταστείτε σε πολλούς απίθανους συνδυασμούς.

Το συνιστώ για τη γρήγορη εξέλιξη της πλοκής, τους καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες, τις ανατροπές, το ιστορικό υπόβαθρο. Δε θα το αφήνετε από τα χέρια σας!

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες εκδόσεις 709: Θόρυβος από άρβυλα (Comic book)


Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου η "Εφημερίδα των Συντακτών" κυκλοφόρησε το φύλλο 549, με ένθετο ένα τεύχος κόμικς 32 σελίδων με τίτλο "Θόρυβος από άρβυλα". Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό κόμικς, το οποίο αρχικά είχε δημοσιευθεί στο 4ο τεύχος του γαλλικού περιοδικού "La Revue Dessinée". Εκεί είχε τον τίτλο "Bruit de Bottes" και στη χώρα μας αναδημοσιεύεται με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την άνανδρη δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα.
Δημιουργοί του κόμικς είναι οι Sylvain Ricard και Damien Vidal, ενώ υπάρχει και ένα μακροσκελές εισαγωγικό κείμενο, γραμμένο για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, από τον Δημήτρη Κουσούρη. Το κόμικς αποτελείται ουσιαστικά από 27 σελίδες και σε αυτό αναλύεται η άνοδος της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Σχεδιαστικά πρόκειται για μια μέτρια δουλειά με σκίτσα που σε αρκετά σημεία κινούνται στα όρια της καρικατούρας. Φυσικά, οι δημιουργοί δεν είχαν κανένα σκοπό να κυνηγήσουν βραβείο για τις σχεδιαστικές τους ικανότητες στην συγκεκριμένη δουλειά. Το χρώμα βοηθάει κάπως την κατάσταση όμως, όπως είπαμε, πρόκειται για πολιτικό κόμικς, οπότε δεν μπορείς να αναλύσεις και πολλά πράγματα. Το κύριο μειονέκτημα του κόμικ αυτού είναι ότι δεν έχει σενάριο. Θα μπορούσαν οι δημιουργοί, με βάση αυτά που εξιστορούνται, να έχουν κάποιον "πρωταγωνιστή" ο οποίος να παρακολουθεί τα γεγονότα και να δίνει τον ανάλογο δραματικό τόνο σε αυτά. Αντ' αυτού γίνεται μια ψυχρή παράθεση γεγονότων και αρνητικών χαρακτήρων, κάτι το οποίο κουράζει καθώς δεν έχει κάτι να προσφέρει στον αναγνώστη (τουλάχιστον στον Έλληνα, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει "φάει" την "Χρυσή Αυγή" με το κουτάλι από τα Μ.Μ.Ε.). Επίσης, δεν λείπουν από τα κείμενα του κόμικ οι αοριστολογίες, οι γενικεύσεις και ο μηδενισμός. Και δυστυχώς δεν αναφέρεται εκτενώς και στα γεγονότα γύρω από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οπότε να μπορεί να καταγραφεί -τουλάχιστον- ως ένας φόρος τιμής στο αδικοχαμένο παλικάρι...
Σε γενικές γραμμές, το κόμικς αυτό μάλλον δεν σου δίνει κάτι, αντίθετα σου μαυρίζει ακόμα περισσότερο την ψυχή (εκτός -βέβαια- αν είσαι Γάλλος, οπότε το θεωρείς μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσεις το "φαινόμενο Χρυσή Αυγή")...

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Animasyros 7.0 - Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων


Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων "Animasyros" και η μεγάλη γιορτή της animation τέχνης πλησιάζει γεμάτη εκπλήξεις και ανανεωμένο πρόγραμμα. Από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου το δημοφιλές φεστιβάλ θα φιλοξενήσει στην Ερμούπολη της Σύρου αφιερώματα, πρεμιέρες, νέες ενότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους animaniacs.
Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρόγευση όλων των δράσεων της φετινής διοργάνωσης στην πρώτη προ-φεστιβαλική εκδήλωση του "Animasyros", που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς, στις 19.00), παρουσία του Μαρκ Σαπίρο και άλλων δημιουργών.

Με σχεδόν 200 ταινίες (192 τίτλους), σπουδαία αφιερώματα και νέα τμήματα, το "Animasyros 7.0" γεμίζει χρώμα, γυναικείο άρωμα και παιδική σκανταλιά. Αρκούδοι που αφηγούνται την πολυτάραχη ζωή τους αλλά και αρκούδοι ύποπτοι για φόνο, ερωτευμένα σαλιγκάρια, σκυλάκια και χαρακτήρες animation που το «σκάνε» και τρέχουν προς την ελευθερία, ιστορίες αγάπης και οικογενειακές αμαρτίες, κόκκινα φουλάρια με μυστηριώδεις δυνάμεις, ένα σύννεφο-επιστήθιος φίλος αλλά και τα ξεχωριστά μονοπάτια προς την ενηλικίωση, είναι λίγα από τα στοιχεία που θα ξεπηδήσουν από την οθόνη της φετινή διοργάνωσης.
Πιστά στο πνεύμα της τέχνης του animation, τα έργα που συμμετέχουν φέτος στο Διαγωνιστικό Τμήμα εμπνέονται από δύσκολα και βαθιά ανθρώπινα θέματα, στέκονται κριτικά απέναντι στις κακοτεχνίες της εξουσίας και αναβλύζουν διάθεση για πειραματισμό και καινοτομία. Το χιούμορ και η αθώα ματιά, συνυπάρχουν με τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης ενώ η οθόνη εκρήγνυται από χρώματα, ειδυλλιακά τοπία και απίθανους πρωταγωνιστές.
Δεκάδες shortfilms που κέρδισαν κοινό και κριτικούς στα διεθνή φεστιβάλ και άλλα τόσα πρωτοεμφανιζόμενα -με επαγγελματική και φοιτητική υπογραφή- βρίσκουν και φέτος θέση στις προβολές του "Animasyros" διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής. Εκλεκτά μέλη της φέτος, μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του διεθνούς φήμης animation studio LAIKA (ΗΠΑ), Μαρκ Σαπίρο και ο Εσθονός σκηνοθέτης Ούλο Πίκοφ.


Εκτός του Διεθνούς Διαγωνιστικού, στη φετινή διοργάνωση υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά προγράμματα: το Διεθνές Πανόραμα, το Φοιτητικό Διαγωνιστικό, το Ελληνικό Πανόραμα και το ολοκαίνουργιο K.ID.S', που δίνει νέο χαρακτήρα στη δομή του φεστιβάλ.
Το K.ID.S' περιέχει 10 διαφορετικές ταινίες, από 10 διαφορετικές χώρες απλωμένες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όλες κατάλληλες για παιδιά κάθε ηλικίας. Η επιλογή τους έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να συστήσει τους μικρούς θεατές σε ποικίλες όσο κι ετερόκλητες κουλτούρες, εισάγοντας τους με τον πιο ομαλό τρόπο σε διάφορες σύγχρονες τεχνικές animation.
Στο πλαίσιο του K.ID.S' προβάλλεται και μια απ' τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων, «Ο βασιλιάς και το πουλί» (Le roi et l' Oiseau) του Πολ Γκριμό, απ' το μακρινό 1980, αλλά και το «Colours» της ASIFA (Association Internationale du Film d'Animation) - (2013), ένας διαγωνισμός όπου κάθε συμμετέχουσα χώρα δημιούργησε μία ταινία βασισμένη σε ένα χρώμα.
Από το φοιτητικό τμήμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ταινία της Ελληνίδας, Έφης Παππά, «My Stuffed Granny» («Η βαλσαμωμένη γιαγιά μου»), μία τρυφερή ιστορία επιβίωσης και οικογενειακού δράματος, η οποία θα προβληθεί παρουσία της σκηνοθέτιδος, αλλά και το «Οut of Bounds», της Γερμανίδας, Βικτόριο Πιέχοβιτς, όπου παρακολουθούμε τον Άλαν, ένα νεαρό με σύνδρομο Άσπεργκερ να δοκιμάζει τις φοβίες και τα όριά του, όταν πρέπει να βγει στον έξω κόσμο για να σώσει το μοναδικό του φίλο, το ψάρι του, τον Πολ.


Από τις ειδικές προβολές ξεχωρίζουν η ταινία έναρξης, «The Boxtrolls» του Studio Laika, που κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα της στην Ερμούπολη αλλά και το «O Menino e o Mundo» («Το αγόρι και ο κόσμος») μια βραζιλιάνικη ταινία που κέρδισε φέτος τον «Κρύσταλλο» στο Διεθνές Φεστιβάλ του Annecy. To τελευταίο θα προβληθεί στην Πλατεία Μιαούλη, στο πλαίσιο των «ανοιχτών» προβολών, που αποτελούν ένα ακόμη καινούριο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ το κοινό θα έχει την ευκαιρία ν' απολαύσει το αφιέρωμα στον διάσημο Γάλλο σκηνοθέτη και παραγωγό Ζακ-Ρεμί Ζιρέρ, του οποίου θα προβληθούν δύο ταινίες του: η τελευταία του, «Tande Hilda» και μία παλιότερη με τίτλο «La prophétie des grenouilles».
Το γυναικείο στοιχείο στην τέχνη του animation τιμά, επίσης, φέτος το "Animasyros", φιλοξενώντας αφιέρωμα με θέμα την Ισότητα των Φύλων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν το πρόσφατα βραβευμένο στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι «Rocks in my Pockets» της Σίνι Μπομάν, πλαισιωμένο κι από τρεις μικρού μήκους ταινίες της, καθώς και το πολυβραβευμένο «Sita Sings the Blues» της Νίνα Πάλεϊ. Και οι δύο θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο Animafest Zagreb (Κροατία) που είναι το δεύτερο παλαιότερο Φεστιβάλ animation στην Ευρώπη (1972), ενώ την τιμητική της έχει και η Εσθονία, με αφιερώματα στο Φεστιβάλ «Tallin Black Nights Film Festival» και στο υπό-Φεστιβάλ του «Animated Dreams», τα οποία μετρούν πάνω από 15 χρόνια πλούσιας παρουσίας στο animation, κρατώντας την πρώτη θέση στην ΒΑ Ευρώπη.

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ετοιμάζονται νέες εκδόσεις με την Θρυλική Τετράδα!


Ένα καταπληκτικό νέο!
Αγαπητοί φίλοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ετοιμάζονται τρεις νέες εκδόσεις με πρωταγωνιστές τα τέσσερα «θρυλικά παιδιά του νόμου». Είναι φανερό πια πως ο Τζιμ, η Ντιάνα, ο Πεπίτο και ο Τσιπιρίπο, επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο.
Ο τρεις καινούριες εκδόσεις προσδιορίζονται ως εξής:
- 1 καινούριο τεύχος του περιοδικού “Μικρός Σερίφης”
- 1 καινούριο τεύχος του περιοδικού “Μικρός Κάου-μπόυ”
- 1 ειδική συλλεκτική έκδοση πολυτελείας με αντίγραφα των πινάκων της Θρυλικής Τετράδας.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έκδοσης, όμως στόχος είναι να κυκλοφορήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Οι νέες εκδόσεις…
Το νέο τεύχος του “Μικρού Σερίφη” θα περιλαμβάνει την αδημοσίευτη περιπέτεια «60 λεπτά αγωνίας» (συγγραφέας ο κος Πότης Στρατίκης) και θα κυκλοφορήσει το πιθανότερο ως ένθετο με εφημερίδα.
Το νέο τεύχος του “Μικρού Κάου-μπόυ” θα περιλαμβάνει δύο ή τρεις από τις παλαιές, σπάνιες περιπέτειες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό “Υπερτεύχος Μικρός Κάου-μπόυ/Ντιάνα”. Και αυτή η έκδοση πιθανόν να κυκλοφορήσει ως ένθετο εφημερίδας.
Η ειδική συλλεκτική έκδοση θα είναι μεγάλου μεγέθους (μάλλον Α3) και θα περιλαμβάνει αντίγραφα των τεσσάρων καινούριων πινάκων της Θρυλικής Τετράδας (ζωγράφος ο κος Κωνσταντίνος Ραμπατζής), τυπωμένα σε χαρτί πολυτελείας και υπογεγραμμένα από τον δημιουργό. Η έκδοση θα είναι αριθμημένη, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και θα συνοδεύεται από πλούσιο πληροφοριακό υλικό σχετικά με τους ήρωες και τους δημιουργούς τους.


Θέλετε να συμμετάσχετε;
Για να γίνουν, όμως, πραγματικότητα όλα τα παραπάνω και να μπορέσουμε να χαρούμε όλοι τις νέες εκδόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να βοηθήσουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Το “Club Φίλων Μικρός Σερίφης” θα λειτουργήσει υποστηρικτικά και σε αυτή τη προσπάθεια, δεν θα είναι, όμως, ο εκδότης. Καλούμε όλα τα μέλη μας να συνεισφέρουν με την δραστηριοποίησή τους και να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά πως εμείς μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα!
Πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
- Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να έχουν καλό σκάνερ και να ξέρουν να το χειρίζονται. Θα πρέπει να σκαναριστούν κάποια πρωτότυπα τεύχη, με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια.
- Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να γνωρίζουν τυφλό σύστημα και να μπορούν να πληκτρολογούν γρήγορα μεγάλα κείμενα από χειρόγραφα.
Η εργασία που θα παρέχει κάποιος θα είναι εθελοντική και η αμοιβή για όσους συμμετάσχουν θα είναι η αναφορά του ονόματός τους στα τεύχη που θα εκδοθούν, καθώς και δωρεάν αντίτυπα των τευχών αυτών. Σκοπός είναι να μοιράσουμε τον χρόνο μας, κάνοντας πολλοί από λίγα, ώστε να συντομεύσουμε τις διαδικασίες. Ο συντονισμός θα γίνεται από έναν άνθρωπο, ο οποίος θα δίνει και τις κατευθύνσεις.


Γράψτε μας λίγα λόγια…
Όπως και στο τελευταίο τεύχος του Μικρού Κάου-μπόυ, το 1219, που εκδώσαμε πριν λίγο καιρό, έτσι και στα νέα τεύχη θα υπάρχουν σελίδες στις οποίες ο λόγος θα δίνετε στους αναγνώστες. Γι’ αυτό, στείλτε μας ηλεκτρονικά τις δικές σας αναμνήσεις από αυτά τα περιοδικά κι εμείς θα τις δημοσιεύσουμε με σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να γράψετε το κείμενο που θέλετε και σαν σχόλιο στην παρούσα ανάρτηση.

Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια και τις προτάσεις για τα νέα εγχειρήματα. Είμαστε σίγουροι πως για ακόμα μια φορά θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε πολύ όμορφα πράγματα!...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...