Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Σινεμά και DVD 75: Αστερίξ: Η Κατοικία των Θεών / Asterix: Le Domain des Dieux (2014)


Έτος 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή. Όλη, εκτός από το γνωστό μικρό γαλατικό χωριό. Αυτή τη φορά ο Ιούλιος Καίσαρας, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τις λεγεώνες του και βρίσκει νέο τρόπο να κατακτήσει τους Γαλάτες. Θα αλλοιώσει τα έθιμα και την καθημερινότητά τους, ώστε να τους "μετατρέψει" σε Ρωμαίους. Για να το πετύχει αυτό, χτίζει ρωμαϊκού τύπου κατοικίες γύρω από το μικρό γαλατικό χωριό, στις οποίες θα κατοικήσουν Ρωμαίοι πολίτες, έτσι ώστε να μεταφέρουν παράλληλα και τον τρόπο ζωής τους στην περιοχή. Θα καταφέρει ο Αστερίξ να αποτρέψει τα σχέδια του Καίσαρα και να πείσει τους φίλους του να μην ακολουθήσουν τα μοντέρνα ρωμαϊκά ήθη; Θα καταφέρουν να διατηρήσουν την γαλατική τους ταυτότητα, σώζοντας έτσι το χωριό τους από αυτόν τον διαφορετικό κίνδυνο;







Το "ΑΣΤΕΡΙΞ: Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ" είναι ο δέκατος έβδομος τόμος από τη σειρά των δημοφιλών κόμικς με τα οποία μεγαλώσαμε, σε σενάριο του Ρενέ Γκοσινί και εικονογράφηση του Αλμπέρ Ουντερζό. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1971 στο γαλλικό περιοδικό κόμικς “Pilote” και το 1973 μεταφράστηκε για πρώτη φορά στα Αγγλικά.
Το "ΑΣΤΕΡΙΞ: Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ" είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων Αστερίξ που πρoβλήθηκε σε 3D, βοηθώντας τον θεατή να θαυμάσει την τελειότητα της γραμμής του σκίτσου και της ζωντάνιας των χρωμάτων.







Διάρκεια: 82 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Είδος ταινίας: Κωμωδία κινούμενων σχεδίων
Χώρα παραγωγής: Γαλλία
Σκηνοθεσία: Λουί Κλισί
Δανείζουν τη φωνή τους: Εβελίνα Αραπίδη, Κώστας Δαρλάσης, Σωτήρης Δούβρης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Αντώνης Ζαχαράτος, Χίλντα Ηλιοπούλου, Κωνσταντίνος Κακκανάς, Κωνσταντίνος Καραμουσάλης, Βάσια Λακουμέντα, Ποίμης Πέτρου, Βαγγέλης Ρόκκος





Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

Νέες εκδόσεις 805: Μίκυ Μάους #37


Η μάχη του faceduck

Νέο τεύχος Μίκυ Μάους, νέες περιπέτειες!

Αναλυτικά, οι ιστορίες που δημοσιεύονται σ' αυτό:
1. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Η μάχη του faceduck
Ο θείος Σκρούτζ αποφασίζει να κάνει ότι χρειάζεται για να γίνει ο βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων.
(Σενάριο: Gabriele Mazzoleni / Σχέδιο: Andrea Freccero)
2. Βικτωριανοί Μύθοι - Μίννι: Ο αστυνόμος και η νοσοκόμα
Στην Βικτωριανή Αγγλία, η νοσοκόμα Μίννι προσπαθεί να πείσει τον αστυνόμο Μίκυ να ξεκουραστεί από τις εγκληματικές υποθέσεις του Λονδίνου.
(Σενάριο: Matteo Venerus / Σχέδιο: Lucio Leoni)
3. Τα Χάπια της Γνώσης - Λούντβιχ: Η γραφειοκρατία
Ο Λούντβιχ εξηγεί με παραδείγματα την έννοια της γραφειοκρατίας.
(Σενάριο: Marco Bosco / Σχέδιο: Fabio Pochet)
4. Οι 12 (και 1/2) άθλοι του Γκουφακλή
5ος Άθλος: Το Αστέρι της Αυγής
(Σενάριο: Fabio Michelini / Σχέδιο: Andrea Ferraris)
5. Οι 12 (και 1/2) άθλοι του Γκουφακλή
6ος Άθλος: Οι Στριγγλίδες Όρνιθες
(Σενάριο: Fabio Michelini / Σχέδιο: Andrea Ferraris)
6. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Το μεγάλο κυνήγι των τροπαίων (Γ' μέρος)
Το τελευταίο καλάθι.
(Σενάριο: Carlo Panaro / Σχέδιο: Ettore Gula, Giampaolo Soldati, Luca Usai)

Ένας τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια. Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου.

Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.
Σελίδες: 132
Μέγεθος: 13,5 x 20,5
Τιμή: 1,90€

Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

Καλό ταξίδι, Mr. Spock!


Ο Mr. Spock δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Επιβιβάστηκε πριν λίγες ώρες στο διαστημόπλοιο Enterprise και έφυγε για το μεγάλο ταξίδι...

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο ηθοποιός Leonard Nimoy, γνωστός για τον ρόλο του "Mr Spock" που άφησε εποχή στις ταινίες "Star Trek". Η είδηση του θανάτου του, που αποτέλεσε σοκ για την βαριά βιομηχανία της έβδομης τέχνης, δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα "New York Times", χωρίς ωστόσο να αναφέρονται τα αίτια.
Ωστόσο, εικάζεται πως ο "Mr Spock", έχασε τη ζωή του από χρόνια πνευμονολογικά προβλήματα, όπως είχε διαγνωστεί τον Μάιο του 2013. Ο ίδιος είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, η σύζυγός του, Susan Bay Nimoy, ήταν αυτή που επιβεβαίωσε το θάνατό του, λέγοντας ότι η αιτία ήταν το τελικό στάδιο της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Ο "Spock" αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της σειράς και των ταινιών που την ακολούθησαν, και αναγνωρίζονταν από τα μεγάλα και μυτερά του αυτιά.
Ο "Mr Spock" ήταν ένας εξωγήινος που υπηρετούσε στο διαστημόπλοιο "Enterprise", ως σύμβουλος της επιστήμης και ήταν ο πρώτος αξιωματικός, ενώ αργότερα έγινε διοικητής του σκάφους. Στόχος του ήταν να αναζητήσει νέους πλανήτες και πολιτισμούς και να φτάσει εκεί όπου ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ποτέ.
Ποιος ξέρει... Ίσως τώρα να ταξιδεύει για να συνεχίσει την αποστολή του...
Καλό ταξίδι, Mr. Spock!

Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οι Μεγάλοι Κακούργοι 6: Καταζητείται ζωντανός ή νεκρός


Όπως έχει γίνει ήδη σαφές, από τις προηγούμενες συναντήσεις της Θρυλικής Τετράδας με τον πανούργο Ελ Καπιτάν, ο άνθρωπος αυτός είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός με μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία προσπαθεί συνεχώς να θέσει σε εφαρμογή. Αν και μέχρι τώρα οι τέσσερις φίλοι έχουν σταθεί τυχεροί, καταφέρνοντας να τα ανατρέψουν, εντούτοις δεν γνωρίζουν πότε και πού θα τύχει να ξανασυναντηθούν μαζί του και τι θα προσπαθήσει εκείνος να κάνει...
Το αυτοτελές επεισόδιο που θα θυμηθούμε σήμερα έχει τον τίτλο «Καταζητείται ζωντανός ή νεκρός», γράφτηκε από τον Γιώργο Μαρμαρίδη και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1974, στο τεύχος 435 του περιοδικού ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ. Κάποιοι από εμάς το διαβάσαμε στην δεύτερη έκδοσή του, στο τεύχος 851 του ίδιου περιοδικού, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1982.

Υπόθεση: Το Μπλακνταίη είναι μια πόλη γεμάτη παρανόμους. Κάποιος πονηρός εγκληματίας έχει συγκεντρώσει εκεί έναν μεγάλο αριθμό καθαρμάτων, ετοιμάζοντας μια πολύ μεγάλη δουλειά. Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι και δεν μπορούν να αντιδράσουν γιατί κινδυνεύει η ζωή τους. Παρόλα αυτά, ένας πατέρας βρίσκει το θάρρος να φυγαδεύσει ένα βράδυ το παιδί του, δίνοντάς του και ένα γράμμα για τον πρώτο σερίφη που θα συναντήσει.


Λίγες μέρες μετά, ο Τζιμ και οι φίλοι του θα εντοπίσουν λιπόθυμο το μικρό αγόρι μέσα σε μια ερημική περιοχή. Θα διαβάσουν το γράμμα, όμως βρίσκονται σε δίλλημα για το αν πρέπει να επέμβουν μόνοι τους. Τελικά, επειδή το κοντινότερο στρατιωτικό οχυρό, από το οποίο θα μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια, απέχει πάρα πολλά μίλια, αποφασίζουν να πάνε μόνοι τους στο Μπλακνταίη. Καταστρώνουν ένα σχέδιο, του οποίου βασικός εμπνευστής είναι ο Πεπίτο, με τον Τζιμ να μεταμφιέζεται σε καταζητούμενο πιστολέρο!...
Όμως, κανείς τους δεν περιμένει πως ο αρχηγός των παρανόμων είναι κάποιος που τον γνωρίζουν πολύ καλά...
Κριτική: 4/5

Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.
Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://mikrosserifis.blogspot.com - 2015



Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Το αρχείο της Άγριας Δύσης 3: Οι τραπεζίτες και ο διηπειρωτικός σιδηρόδρομος


Ο διηπειρωτικός σιδηρόδρομος ήταν ένα μεγάλο όνειρο, ένα όραμα πολλών σπουδαίων ανθρώπων για πάρα πολλά χρόνια.
Για να γίνει πραγματικότητα, δεν αρκούσε μόνο η πολιτική βούληση των κυβερνώντων. Δημιουργήθηκαν δύο μεγάλες τεχνικές εταιρείες, η Union Pacific και η Central Pacific, με σκοπό να υλοποιήσουν το έργο. Η μια θα ξεκινούσε την γραμμή από τα ανατολικά και η άλλη από τα δυτικά. Επρόκειτο, ουσιαστικά, για μια τεράστια οικονομική επιχείρηση, η οποία θα έπρεπε να έχει την υποστήριξη των μεγάλων τραπεζιτών της εποχής. Οικονομικά τραστ τα οποία αργότερα θα ίδρυαν τις μεγάλες βιομηχανικές αυτοκρατορίες της Αμερικής. Οι επικεφαλής τους ήταν άνθρωποι με μεγάλα σχέδια αλλά και αδίστακτοι.


Κινέζοι εργάτες δουλεύουν για την Central Pacific
στα εργοτάξια της Σιέρρα Νεβάδα


Επετειακό γραμματόσημο των Η.Π.Α. για την συμπλήρωση 75 χρόνων από την ολοκλήρωση της γραμμής (1944)

Οι «πόλεμοι» που έκαναν μεταξύ τους για την οικονομική κυριαρχία, έγραψαν μια ολόκληρη ιστορία και επηρέασαν τα γεγονότα της Δύσεως. Ενώ εκεί κάτω χιλιάδες άνθρωποι μοχθούσαν και πέθαιναν για να κατακτήσουν μέτρο-μέτρο την ήπειρο, στα πολυτελή γραφεία της Ανατολής, πρόσωπα όπως ο Τζιμ Φισκ, ο Ντάνιελ Ντριού, ο Κορνήλιος Βάντερμπιλτ και άλλοι, κινούσαν τα νήματα της οικονομίας.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της δραστηριότητας, υπόγειας και φανερής, ήταν η γέννηση νέων πόλεων, η δημιουργία συμμοριών και φυσικά η εξολόθρευση των ινδιάνικων φυλών…


Φωτογραφία-ντοκουμέντο από την ημέρα που ενώθηκε η γραμμή από την Union και την Central Pacific (10η Μαΐου 1869).
Κάτω, καλλιτεχνική απεικόνιση του γεγονότος.


Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 42 - Braveheart (1995)


Όλοι πεθαίνουν, όμως δεν ζουν όλοι πραγματικά

Κατηγορία: Ιστορικό/Εποχής
Έγχρωμο
Διάρκεια: 177'
Σκηνοθεσία: Mel Gibson
Σενάριο: Randall Wallace
Ηθοποιοί: Mel Gibson (William Wallace), Sophie Marceau (Princess Isabelle), Brian Cox (Argyle Wallace), Catherine McCormack (Murron), Brendan Gleeson (Hamish), Patrick McGoohan (King Edward "Longshanks")

Σκωτία, τέλη του 13ου αιώνα, σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους και τους Άγγλους. Μικρό παιδί ακόμα, ο Γουίλιαμ Γουάλας έχει δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τον αγγλικό ζυγό.




Τα χρόνια περνούν και ο Γουίλιαμ βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της γλυκιάς Μάρον, όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα: Άγγλοι στρατιώτες βιάζουν και δολοφονούν την αγαπημένη του. Τότε ο φιλήσυχος νεαρός αγρότης μετατρέπεται σ’ έναν σκληροτράχηλο, διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων για το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό: την ελευθερία. Ο Γουίλιαμ Γουάλας τίθεται επικεφαλής των επαναστατών και ξεκινάει μια άγρια εκστρατεία εναντίον των δυνάμεων του αδίστακτου Βρετανού μονάρχη Εδουάρδου Α’, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί βασιλιάς της υποδουλωμένης Σκωτίας…






Χαρακτηριστικό δείγμα χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, ταινίας ιστορικής δράσης με εντυπωσιακές σκηνές και μεγαλειώδεις μάχες. Πρόκειται για αυτές τις ταινίες που μένουν στην ιστορία του κινηματογράφου, για τη δυναμική και το δέος που εκπέμπουν.
Η ταινία έλαβε πολλές θετικές κριτικές από τους κριτικούς κινηματογράφου και προτάθηκε για δέκα Βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά τα πέντε από αυτά (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερων ηχητικών εφέ, Καλύτερου Μακιγιάζ).
Σύμφωνα με τον ίδιον τον Γκίμπσον, την ταινία την εμπνεύστηκε από επικές ταινίες τις οποίες είχε δει ως παιδί και του άρεσαν, όπως οι ταινίες “Σπάρτακος” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και “Ματωμένοι Ορίζοντες” του Γουίλιαμ Γουάιλερ.





Παρότι οι βασικές σκηνές μάχης που βλέπουμε στην ταινία διαδραματίζονται υποτίθεται στη Σκωτία, γυρίστηκαν στην Ιρλανδία, ενώ όλες οι άλλες σκηνές γυρίστηκαν κανονικά στη Σκωτία.
Ο προϋπολογισμός της ταινίας έφτασε τα $72 εκατομμύρια, ενώ τα ακαθάριστα έσοδα ξεπέρασαν τα $210 εκατομμύρια!



Δείτε και το trailer της ταινίας:



Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ανακαλύψαμε το προοίμιο του Μικρού Σερίφη;


Το περιοδικό "Τα Ελληνόπουλα" ήταν μια δεκαπενθήμερη έκδοση που κυκλοφόρησε το 1933. Στο τεύχος 20, ο φίλος Πάνος (rotagiatipino), κατόρθωσε να εντοπίσει ένα γουέστερν διήγημα με τον τίτλο "Ο μυστηριώδης κάου-μπόυ". Σε αυτό, μια συμμορία καταδυναστεύει μια ολόκληρη περιοχή, τρομοκρατώντας τους κατοίκους. Ο σερίφης προσπαθεί να τους εντοπίσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κι εδώ, τώρα, είναι που αρχίζουν οι... μυστηριώδεις συμπτώσεις.
Ο σερίφης έχει έναν γιο που τον λένε Τζιμ. Το παλληκάρι αυτό είναι δεκαοκτώ χρόνων και άριστος καβαλάρης. Είναι πανούργος, ξέρει να χρησιμοποιεί τις γροθιές του και είναι και θαρραλέος. Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;
Προφανώς και ναι. Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που έχει και ο Τζιμ Άνταμς, ο δικός μας Μικρός Σερίφης. Πώς είναι δυνατόν, όμως; Γιος σερίφη, με το ίδιο όνομα, την ίδια ηλικία και με κοινά χαρακτηριστικά και δεξιότητες;
Καταρχάς, αποκλείουμε το γεγονός να έγραψε το διήγημα αυτό ο συγγραφέας του Μικρού Σερίφη, Πότης Στρατίκης, ο οποίος εκείνη την εποχή πρέπει να ήταν μικρό παιδάκι. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, όμως, να είχε στην κατοχή του το περιοδικό αυτό, όταν πολλά χρόνια αργότερα άρχισε να εργάζεται σε διάφορα έντυπα της εποχής και να γράφει τα δικά του διηγήματα. Είναι πολύ πιθανόν, ψάχνοντας να βρει ιδέες για τις δικές του ιστορίες, να διάβαζε παλαιότερες δημοσιευμένες με την ίδια θεματολογία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κος Στρατίκης διάβαζε πάρα πολύ και ξεφύλλιζε τα πάντα. Σίγουρα, λοιπόν, δεν θα άφηνε αδιάβαστο ένα τέτοιο διήγημα αν έπεφτε στα χέρια του. Τώρα, κατά πόσο αυτό λειτούργησε τελικά ως μοχλός έμπνευσης για το ξεκίνημα του θρυλικού Μικρού Σερίφη, είναι κάτι που είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορεί να το θυμάται ούτε ο ίδιος...
Και ίσως, τελικά, να πρόκειται απλά για μια φοβερή σύμπτωση, απ' αυτές που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας αλλά δυσκολευόμαστε να τις εντοπίσουμε.
Εμείς, παραθέτουμε εδώ αυτούσιο το διήγημα (σελ. 319-321) για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.



------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η κυρα-Σαρακοστή


Σαρακοστή λέμε τις 40 ημέρες πριν από το Πάσχα.
Αυτές τις ημέρες νηστεύουμε, για να μιμηθούμε τη νηστεία που έκανε ο Χριστός στην έρημο.
Έτσι, επειδή παλιά δεν είχαν τα σημερινά ημερλόγια για να μετρούν τις 40 ημέρες της νηστείας, έφτιαχναν ένα μετρητάρι. Έπαιρναν ένα χαρτί και ζωγράφιζαν μια καλόγρια, τη κυρά-Σαρακοστή.
Στόμα δεν της έβαζαν, γιατί κρατούσε νηστεία, τα χέρια της ήταν σταυρωμένα από τις προσευχές και είχε επτά πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της Σαρακοστής.
Κάθε Σάββατο της έκοβαν ένα πόδι. Το τελευταίο πόδι το κόβανε το Μεγάλο Σάββατο.

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Εμείς προτείνουμε... 342: Οι Φύλακες της Ιστορίας: Η αρένα του θανάτου (Επιστημονικής φαντασίας)


"Ακολουθήστε το χέρι της σκιάς"

Όταν ο Τζέικ και οι Φύλακες της Ιστορίας λαμβάνουν αυτό το αινιγματικό μήνυμα, αναγκάζονται να επιστρατεύσουν όλες τους τις ικανότητες.
Ποιος είναι ο αποστολέας και από ποιο σημείο της γης –και του χρόνου– έρχεται ο γρίφος;
Τα στοιχεία τους οδηγούν στο 27 μ.Χ. –τη χρονιά που έκανε την τελευταία της εμφάνιση η Αγκάθα Ζελντ, «η πιο διαβολική γυναίκα της Ιστορίας»– αλλά μόνο ο γενναιότερος από τους πράκτορες μπορεί να ταξιδέψει τόσο βαθιά πίσω στον χρόνο.
Μια καταιγιστική περιπέτεια ξεκινά που θα οδηγήσει τους ήρωες του βιβλίου από τους παγωμένους χερσότοπους της Σουηδίας στη φλεγόμενη καρδιά της αρχαίας Ρώμης.
Το παρελθόν κινδυνεύει –και μόνο ο Τζέικ Τζόουνς μπορεί να το σώσει!

Μετά το βιβλίο Οι Φύλακες της Ιστορίας: Το ξέσπασμα της θύελλας, άλλη μια συναρπαστική περιπέτεια ξεκινά με πρωταγωνιστές τον Τζέικ και φυσικά τους… Φύλακες της Ιστορίας!

Ο Ντέιμιαν Ντίμπεν έχει μεγάλη πείρα ως σεναριογράφος, έχοντας γράψει κινηματογραφικά σενάρια κάθε είδους –από το Φάντασμα της Όπερας ως τον Παπουτσωμένο Γάτο. Είναι ένας ενθουσιώδης εξερευνητής που εμπνέεται από κάθε τι –από την αρχαιολογία ως την κοσμολογία– και λατρεύει όσο τίποτε άλλο τις εύθυμες περιπέτειες με καταιγιστική δράση. Νιώθει περήφανος που είναι Λονδρέζος και ζει στο Σάουθ Μπανκ μαζί με τον σκύλο του, τον Ντάντλεϊ. "Η Αρένα του Θανάτου" αποτελεί συνέχεια του πρώτου του μυθιστορήματος, "Οι Φύλακες της Ιστορίας: Το ξέσπασμα της θύελλας", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Συγγραφέας: Damian Dibben
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
Σελίδες: 376
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-641-1
Τιμή: 13,90€
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Διαβάστε για το πρώτο βιβλίο της σειράς, εδώ:

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Νέες εκδόσεις 804: Μίκυ Μάους #36


Το τέλειο ανδροειδές

Νέο τεύχος Μίκυ Μάους, νέες περιπέτειες!

Αναλυτικά, οι ιστορίες που δημοσιεύονται σ' αυτό:
1. Μπαμ Μπαμ: Το τέλειο ανδροειδές
Ο Μπαμ Μπαμ είναι πολύ εκνευριστικός, γι' αυτό ο Κύρος φτιάχνει... το τέλειο ανδροειδές!
(Σενάριο: Corrado Mastantuono / Σχέδιο: Stefano Intini)
2. Μίκυ Μάους - Μαύρο Φάντασμα: Το απίστευτο ταξίδι του νερού
Το Μαύρο Φάντασμα ζητάει την απελευθέρωση κρατούμενων και απειλεί να πνίξει το Μίκυ Σίτυ σε μία αμμοθύελλα!
(Σενάριο: Francesco Monteforte Bianchi / Σχέδιο: Giampaolo Soldati)
3. Τζούνιορ Ντακ: Ο θυμός του Μπουλ
Ένα τηλεφώνημα κάνει τον Μπουλ να ντυθεί καλά και να αλλάξει συμπεριφορά...
(Σενάριο: Paola Mulazzi / Σχέδιο: Alessandro Barbucci)
4. Οι 12 (και 1/2) άθλοι του Γκουφακλή
3ος άθλος: Ο χαρταετός ελάφι του Σκρουτζέα
(Σενάριο: Fabio Michelini / Σχέδιο: Andrea Ferraris)
5. Οι 12 (και 1/2) άθλοι του Γκουφακλή
4ος άθλος: Η ζώνη του Μαυρύμανθου
(Σενάριο: Fabio Michelini / Σχέδιο: Andrea Ferraris)
6. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Το μεγάλο κυνήγι των τροπαίων (Β' μέρος)
Ο θείος Σκρουτζ στέλνει τους συγγενείς του να αγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα ανά τον κόσμο, προκειμένου να κερδίσει κάποιες επιχειρήσεις!
(Σενάριο: Carlo Panaro / Σχέδιο: Ettore Gula, Giampaolo Soldati, Luca Usai)


Ένας τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια. Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου.

Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.
Σελίδες: 132
Μέγεθος: 13,5 x 20,5
Τιμή: 1,90€

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...