Κυριακή 31 Μαΐου 2015

"Σελίδες Νοσταλγίας", το νέο μας blog!


Για όλα εκείνα που αρνούμαστε να ξεχάσουμε...
και για τις όμορφες στιγμές που θέλουμε να ξαναζήσουμε...

Αγαπητοί μας φίλοι, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το νέο μας blog, το οποίο ετοιμάσαμε για εσάς και του δώσαμε το όνομα "Σελίδες Νοσταλγίας". Η καινούρια αυτή ιστοσελίδα έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του blog "Club Φίλων Μικρός Σερίφης", το οποίο μας κράτησε συντροφιά με την ποικιλία θεμάτων του, για πέντε ολόκληρα χρόνια! Στο καινούριο blog θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο των κόμικς, για τις νέες εκδόσεις αλλά και να παρακολουθείτε όλες τις κατηγορίες αναρτήσεων που υπήρχαν σε αυτό το blog.
Σας γνωστοποιούμε ότι στο "Σελίδες Νοσταλγίας" θα αναδημοσιευθούν κάποιες σημαντικές σειρές αναρτήσεων από εδώ, έτσι ώστε να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση και προσαρμογή στη νέα ιστοσελίδα. Σε όλες τις παλιές αναρτήσεις γίνεται εκ νέου επεξεργασία, ώστε να υπάρχει ένα όσο το δυνατόν αρτιότερο αισθητικά αποτέλεσμα.
Επισκεφθείτε, λοιπόν το νέο μας blog, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο. Εκεί θα βρείτε να υπάρχουν ήδη περισσότερες από 170 παλαιές και νέες αναρτήσεις, για να γνωρίσετε, να μάθετε, να θυμηθείτε...
Ελπίζουμε να σας ικανοποιήσουμε και είμαστε σίγουροι ότι όλοι σας θα στηρίξετε αυτή τη νέα προσπάθεια!

Πατήστε πάνω στην καινούρια μας ηλεκτρονική διεύθυνση:

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

5 χρόνια blog “Μικρού Σερίφη”! Και τώρα, αλλάζουμε…


Ήταν Ιούνης του 2010, όταν πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε αυτό το blog, μπαίνοντας για πρώτη φορά τότε στον κόσμο της… μπλογκόσφαιρας! Λίγους μήνες νωρίτερα είχε δημιουργηθεί και το Club Φίλων “Μικρός Σερίφης”, είχαμε αρχίσει να εκδίδουμε το δικό μας, καταπληκτικό φάνζιν περιοδικό και το blog ήρθε για να ολοκληρώσει την παρουσία μας. Ο “Μικρός Σερίφης” είχε επιστρέψει για να μαζέψει όλους τους παλιούς του φίλους αλλά για να κάνει και καινούριους. Τότε είχαμε την πεποίθηση ότι αυτό θα το καταφέρναμε μόνο μέσω του διαδικτύου, καθώς –όσο καλά και αν είχαμε οργανώσει το Club μας– δεν θα μπορούσαμε ποτέ να γίνουμε ευρέως γνωστοί μόνο μέσω φίλων και γνωστών (κυρίως συλλεκτών).
Τελικά, αποδείχτηκε πως είχαμε δίκιο. Όταν δημιουργήσαμε το Club, ο “Μικρός Σερίφης” ήταν μια «χαμένη υπόθεση», ένα περιοδικό που είχε χαθεί σχεδόν από τα περίπτερα, καθώς είχαν περάσει ήδη περίπου είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου καινούριου τεύχους. Αν εξαιρέσεις τους σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, οι νέοι άνθρωποι φαίνονταν να αγνοούν την ύπαρξη αυτού του εντύπου, δεν γνώριζαν καν τι είναι ο “Μικρός Σερίφης”! Ακόμα και στο διαδίκτυο υπήρχαν ελάχιστα στοιχεία για το περιοδικό αυτό, όπως και για τα υπόλοιπα στα οποία πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι ήρωες (“Μικρός Κάου-μπόυ”, “Μικρός Αρχηγός” κτλ).
Αισθανόμαστε χαρά που, μετά από μια πενταετία, όλοι σχεδόν όσοι ασχολούνται με τα κόμικς στην χώρα μας, γνωρίζουν πλέον τι είναι ο “Μικρός Σερίφης”! Ακόμα και νέα παιδιά, που μπορεί να μην έχουν πιάσει ποτέ τεύχος του περιοδικού στα χέρια τους, αναγνωρίζουν τουλάχιστον το έντυπο αυτό, γνωρίζουν αν μη τι άλλο την ύπαρξή του…
Η πορεία του blog μας δεν μπορεί παρά να θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένη. Δεν υπάρχει άλλο blog που να ασχολείται με τα κόμικς στη χώρα μας και να έχει τέτοια επισκεψιμότητα (σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι επισκέπτες μας έχουν ξεπεράσει τις 603.000!). Η πλούσια θεματολογία του, το αρχειακό υλικό, η εγκυρότητά και η άμεση ενημέρωση για όλους τους νέους τίτλους, καθιέρωσαν το blog του Club Φίλων “Μικρός Σερίφης”, ως μια πολύτιμη πηγή γνώσης γύρω από τα αντικείμενα που πραγματεύεται.
Όμως, η μεγάλη ανάπτυξη αυτής της ιστοσελίδας μας έφερε άλλες σκέψεις στο μυαλό. Μήπως, τελικά, το blog αυτό έχει ανοιχτεί περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε σε μια ευρεία θεματολογία, που ίσως έχει αλλοιώσει τον αρχικό του σκοπό; Σίγουρα, το αρχικό μας «άνοιγμα» έγινε με στόχο να μαγνητίσουμε περισσότερους αναγνώστες και να τους γνωρίσουμε μέσα από εδώ τον “Μικρό Σερίφη”, όμως έπειτα από τόσα χρόνια αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Γιατί να το συνεχίσουμε;
Η απόφαση ήταν δύσκολη, όμως ο καιρός ωρίμασε, έτσι ώστε το blog του “Club Φίλων Μικρός Σερίφης” να αποκτήσει τον χαρακτήρα που του πρέπει. Έτσι, μπαίνοντας στη νέα μας χρονιά, από την 1η Ιουνίου, το blog μας παύει να δημοσιεύει άλλη θεματολογία και επικεντρώνεται στα… του οίκου του. Γίνεται ουσιαστικά το διαδικτυακό όργανο του Club μας και μέσα από εδώ θα ενημερώνονται οι φίλοι και τα μέλη μας για τις συναντήσεις μας, για τις εκδόσεις που θα πραγματοποιεί το Club αλλά και διάφορα ζητήματα σχετικά πάντα με αυτό. Τα μέλη μας θα μπορούν να αποστέλλουν μικρές αγγελίες προς δημοσίευση ή να ανακοινώνουν κάποιο τοπικό γεγονός που συμβαίνει στην πόλη τους και μας αφορά.
Θα πρέπει, βέβαια, να διευκρινίσουμε πως όλες οι μέχρι τώρα αναρτήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν και δεν θα «κατέβει» τίποτα απ’ όσα έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν.
Και αν αναρωτιέστε για το από πού θα ενημερώνεστε πλέον για όλα τα υπόλοιπα θέματα και τις κατηγορίες που υπήρχαν στο blog, μην ανησυχείτε. Ξέρουμε ότι σας είχαμε καλομάθει και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Μια νέα ιστοσελίδα είναι ήδη έτοιμη και σας περιμένει να την επισκεφθείτε! Λίγη υπομονή μέχρι αύριο και θα μάθετε περισσότερα…

Η Διαχείριση

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 880: Φάντομ #27


Όσα παίρνει ο άνεμος

Νέο τεύχος Φάντομ, νέες περιπέτειες!
Ο στόλος των Εβρονιανών έρχεται στην Γη αναζητώντας νέες πηγές ενέργειας... Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ γίνεται επιστάτης στον υπερσύγχρονο ουρανοξύστη του Έβερετ Δάρβιν που αγόρασε ο θείος Σκρούτζ. Τι σχέση έχουν οι εξωγήινοι με τον Ντόναλντ, θα το μάθουμε στις περιπέτειες του Φάντομ που ακολουθούν και δίνουν άλλη διάσταση στον θρύλο του μασκοφόρου τιμωρού της Λιμνούπολης, μεταφέροντας τον σε έναν κόσμο πιο εξελιγμένο, πιο συναρπαστικό, αλλά και πιο αδυσώπητο.

Οι ιστορίες που δημοσιεύονται σ' αυτό:
1. Όσα παίρνει ο άνεμος
(Σενάριο: Bruno Enna / Σχέδιο: Claudio Sciarrone)
2. Η Εγκυκλοπαίδεια του Έβρον (Μέρος 1)
(Σενάριο: Augusto Macchetto / Σχέδιο: Stefano Intini)

Εξώφυλλο: Claudio Sciarrone, Max Monteduro
Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.
Μέγεθος: 17,0x23,5 εκ.
Σελίδες: 84
Τιμή: 1,90€

Κυκλοφορεί από την Δευτέρα 18 Μαΐου. Ζήστε τις νέες περιπέτειες μαζί με τον αγαπημένο μας ήρωα ΦΑΝΤΟΜ!

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Εμείς προτείνουμε... 368: Ταξίδι χωρίς τέλος


Ένα πελώριο διαστημόπλοιο ταξιδεύει στο διάστημα χωρίς κυβερνήτη και σκοπό. Οι επιβάτες του, φυλές εχθρικές μεταξύ τους, τριγυρνούν στους απέραντους διαδρόμους του, που είναι σκεπασμένοι από πυκνές ζούγκλες με παράξενη βλάστηση και άγνωστα ζώα. Κουρέλια γνώσεων τους στηρίζουν και δυσεπίλυτα ερωτήματα τους βασανίζουν: παλιοί μύθοι για τη μητέρα Γη, ο σκοπός ύπαρξης του σκάφους, τα όριά του, πού κατευθύνεται. Ως και μεταλλαγμένα ζώα παλεύουν, με το φτωχό-μισοζωώδες, μισο-ανθρώπινο μυαλό τους, να ανακαλύψουν την αλήθεια. Κάπου, όμως, μέσα στο γιγάντιο σκάφος βρίσκεται κρυμμένη η αίθουσα ελέγχου του, απ’ όπου μπορεί κανείς να το επιστρέψει μετά από αμέτρητα χρόνια στον τόπο εκκίνησής του, ή αν θέλετε, απ’ όπου μπορεί κανείς να το οδηγήσει, στον προορισμό του. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο του Μπράιαν Άλντις που δεν παύει να κατακτά κάθε αναγνώστη, συμπυκνώνοντας όλη την περιπέτεια του ανθρώπου και την αγωνία του για το άγνωστο, σε ένα ταξίδι δίχως τέλος και με λησμονημένη την αρχή του...

Μεταφραστής: Xρήστος Παπαϊωάννου
Αριθμός σελίδων: 308
ISBN: 960-7267-91-5
Σχήμα: 14X21
Τιμή: 14,52 €
Εκδόσεις: Αίολος

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 879: Asterix - Έθνος #30


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε την Κυριακή 24 Μαΐου το φύλλο αρ. 1702, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Σε αυτό το τεύχος: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ("LE COMBAT DES CHEFS")

Αν και η Ρωμαίοι αντιπροσωπεύουν την πρόοδο με μια θαυμαστή οργάνωση που διαθέτει η αυτοκρατορία τους, εντούτοις για το ένα, το μoναδικό γαλάτικο χωριό δεν παύουν να αποτελούν τίποτα παραπάνω από μισητούς εισβολείς. Η συνταγή του μαγικού ζωμού χάνεται από την στιγμή που ο Δρουίδης χάνει τα λογικά του και έτσι ο κίνδυνος της αλλοτρίωσης από τους Ρωμαίους (με τη βοήθεια των ήδη αλλοτριωμένων) είναι μεγάλος. Από τη μια μεριά, τα μενίρ πάνε κι έρχονται και από την άλλη, οι πονηροί Ρωμαίοι σκέπτονται να στείλουν τους λίγο υπερβολικά έξυπνους και τους λίγο παραπάνω φιλόδοξους στην αρένα. Ο Αστερίξ προτείνει τη δίαιτα που τσακίζει κόκκαλα: κατσικίσιο γάλα και κρέας ωμό (χωρίς μπύρες). Μερικοί ξέρουν ότι για να διατηρήσουν την αυτοκρατορία πρέπει να πετάξουν τη σαβούρα την κατάλληλη στιγμή. ΑLEA JACTA EST!

Επόμενο τεύχος: ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εμείς προτείνουμε... 367: Ζευγάρια (Comic book)


Ζευγάρια! Ζευγάρια παντρεμένα, ζευγάρια ελεύθερα, ζευγάρια νεαρά, ζευγάρια ώριμα, ζευγάρια ανώριμα! Όλων των ειδών τα ζευγάρια έχουν κάτι κοινό: αποτελούνται από δύο. Κι αυτοί οι δύο πρέπει να ταιριάζουν σαν ένα ζευγάρι κάλτσες, γιατί αλλιώς αρχίζουν τα προβλήματα. Προβλήματα όμως, που αν τα δεις απ’ την αστεία τους πλευρά, γίνονται πηγή άφθονου γέλιου. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Αρκάς σ’ αυτό το αλμπουμάκι. Αναλύει τις σχέσεις των ζευγαριών χιουμοριστικά, εκπονώντας μια ξεκαρδιστική μονογραφία πάνω στα ΖΕΥΓΑΡΙΑ.

Δημιουργός: Αρκάς
Κατηγορία: Κόμικς-Χιούμορ
Εκδότης: Γράμματα
Σελίδες: 64
ISBN: 9789603295655
Τιμή: 5,00€


Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 878: Μίκυ Μάους #49


Η μαγεία του θεάτρου

Νέο τεύχος Μίκυ Μάους, νέες περιπέτειες!

Αναλυτικά, οι ιστορίες που δημοσιεύονται σ' αυτό:
1. Ντόναλντ Ντακ: Η μαγεία του θεάτρου
(Σενάριο: Enrico Faccini / Σχέδιο: Andrea Freccero)
2. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Η φυτεία πετρελαίου
(Σενάριο: Riccardo Pesce / Σχέδιο: Donald Soffritti)
3. Τζούνιορ Ντακ: Ένα σπίτι για όλους
(Σενάριο: Valentina Camerini / Σχέδιο: Giada Perissinotto)
4. Ζάπινγκ στα παρασκήνια του TV Ουάκ: Ετυμηγορία σε απευθείας μετάδοση
(Σενάριο: Roberto Gagnor / Σχέδιο: Giada Perissinotto)
5. Γιαγιά Ντακ: Η μαγική ιστορία του μεγάλου κομήτη
(Σενάριο: Augusto Macchetto / Σχέδιο: Paolo Campinoti)


Ένας τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια. Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 22 Μαίου.

Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.
Σελίδες: 132
Μέγεθος: 13,5 x 20,5
Τιμή: 1,90€

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

“Με Πενάκι & Σκαπάνη” 2015


To Comicon-shop και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την καλοκαιρινή εκδήλωση “Με Πενάκι & Σκαπάνη”, στο Θησείο, στις 10-12 Ιουλίου. Σε αυτή θα συμμετέχουν πολλοί νέοι δημιουργοί που θέλουν να δείξουν τη δουλειά τους, αλλά και γνωστοί και έμπειροι σχεδιαστές και σεναριογράφοι comics, εκδότες, συγγραφείς, σκηνοθέτες και animators. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

ΜΕ ΠΕΝΑΚΙ & ΣΚΑΠΑΝΗ – 2015
Ξεκινήσαμε το 2014 σαν την πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση κόμικς, στην Αθήνα. Αγκαλιάστηκε θερμά από τους νέους δημιουργούς κι έτσι αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε και το 2015, δίνοντας περισσότερο την μορφή γιορτής.
Θέλουμε να καθιερωθεί σαν την αθηναϊκή καλοκαιρινή συνάντηση μας, μια ευκαιρία να περάσουμε τρεις μέρες συζητώντας και γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον. Μια ανοιχτή γιορτή, με πολλούς νέους δημιουργούς που θέλουν να δείξουν την δουλειά τους, αλλά και με παλιούς, γνωστούς και έμπειρους δημιουργούς, που θέλουν να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τους νέους.
Μαζί μας θα έχουμε όχι μόνο σχεδιαστές και σεναριογράφους κόμικς, αλλά και εκδότες, συγγραφείς, σκηνοθέτες, animators κλπ.
Θα γίνει πάλι στους χώρους του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, δίπλα στον ΗΣΑΠ του Θησείου.

Παρασκευή 10 Ιουλίου, 6-10μμ.
Σάββατο 11 Ιουλίου, 12-10μμ.
Κυριακή 12 Ιουλίου, 12-10μμ.
Η έκθεση και τα πωλητήρια θα κλείνουν στις 9μμ και μετά, κάθε μέρα θα ακολουθεί συναυλία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα και όλα τα δρώμενα, θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.
Σας περιμένουμε για να περάσουμε καλά, όλοι μαζί.

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 877: Νέος Μπλεκ #18


ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ...
...ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!

Το δέκατο όγδοο τεύχος του "Νέου Μπλεκ" κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Ένα περιοδικό που συνεχώς ανανεώνεται, εκπλήσοντας πάντα ευχάριστα τους αναγνώστες του. Πλέον είναι σχεδόν εξολοκλήρου πολύχρωμο και έχει ανέβει πολλά επίπεδα από θέμα αισθητικής. Σε αυτό το τεύχος, εκτός από τις εικονογραφημένες περιπέτειες, συνεχίζεται το αφιέρωμα στις παλιές σειρές κόμικς που δημοσίευε το περιοδικό ("Το ιερό δόντι"), ενώ οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό με δώρο ένα tablet! Επίσης, υπάρχει και η "Ανασκόπηση 1999-2000" από τον Νίκο Δημ. Νικολαΐδη.

Οι ιστορίες που περιέχονται στο τεύχος:
1. Μπλεκ: Ιβάν ο Μογγόλος (Α' Δημοσίευση: Μεγάλος Μπλεκ - 1973)
2. Ο Τετρακοσάρης - Ι' επεισόδιο (Α' Δημοσίευση)
3. Ζαγκόρ: Ο παράξενος κύριος Σμιθ - Β' Μέρος (Α' Δημοσίευση: Μεγάλος Μπλεκ - 1972)
4. Ζαγκόρ: Το απόσπασμα φάντασμα (Α' Δημοσίευση: Μεγάλος Μπλεκ - 1972)




5. Μάρτιν Μίστερι: Οι Άνδρες με τα Μαύρα - Β' Μέρος (Α' Δημοσίευση: Μάρτιν Μυστέρ - 2000)
6. Roy of the Rovers: Εσωτερικές τριβές (Α' Δημοσίευση)



Να μην χάσει κανείς το επόμενο τεύχος!

Εκδόσεις: Comics & Crosswords Publications Ε.Ε.
Σελίδες: 164
Τιμή: 3,90


Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εμείς προτείνουμε... 366: Τα παιδιά στο Διαδίκτυο


Προφυλάξτε τα παιδιά σας από τους κινδύνους του Διαδικτύου

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να ενημερώσει τους γονείς για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβει για τα παιδιά τους (αλλά και τους ίδιους) η χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου χωρίς προφυλάξεις, και να τους βοηθήσει να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες καταστάσεις και προβλήματα.
Το κείμενο συνοδεύεται από μια πληθώρα σκίτσων που παρουσιάζουν με παραστατικό τρόπο τους κινδύνους του Διαδικτύου, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον και των ανήλικων αναγνωστών.

Με εμπεριστατωμένο τρόπο και σαφήνεια, θα μάθετε:
Πώς να ενημερώσετε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που κρύβει η επιπόλαιη χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου.
Πώς να κάνετε ασφαλέστερη για τα παιδιά τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών.
Πώς να εκπαιδεύσετε και να συμβουλεύσετε το παιδί σας ώστε να το προστατεύσετε άμεσα και αποτελεσματικά.
Πώς να ορίσετε κανόνες για τη χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου σε συνεργασία με τα ίδια τα παιδιά.
Πώς να ενημερωθείτε για τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση που χρειαστείτε συμβουλές ή βοήθεια.
Πώς να πάρετε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τη χρήση των ιστοσελίδων και των διαδικτυακών υπηρεσιών που χρησιμοποιεί το παιδί σας.

Τα κεφάλαια «Εθισμός στο Διαδίκτυο» και «Σεξουαλική παρενόχληση και ψηφιακός εκφοβισμός» γράφτηκαν σε συνεργασία με την ψυχολόγο και οικογενειακή θεραπεύτρια Νικολέτα Μπουλταδάκη.

Ο Χρήστος Γουλτίδης έχει εργαστεί ως εισηγητής στα μεγαλύτερα εκπαιδευτήρια Πληροφορικής της Σουηδίας, με περισσότερες από 18.000 ώρες διδασκαλίας στο ενεργητικό του. Από το 1997 διευθύνει ένα εκπαιδευτικό κέντρο Πληροφορικής, το οποίο είναι και το πρώτο πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL στην Ελλάδα. Έχει γράψει περισσότερα από 25 βιβλία Πληροφορικής, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Συγγραφέας: Χρήστος Γουλτίδης
Επιμέλεια: Νικολέτα Μπουλταδάκη
Σελίδες: 128
Διαστάσεις: 17x24 εκ.
Χρώμα: Μονόχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-655-8
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Τιμή: 10,50€

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 876: Asterix - Έθνος #29


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε την Κυριακή 17 Μαίου το φύλλο αρ. 1701, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Σε αυτό το τεύχος: ΟΒΕΛΙΞ ΚΑΙ ΣΙΑ ("OBELIX ET COMPAGNIE")

Όταν ο εκατόνταρχος Τυπολάτριους αντικαθιστά τον συνάδελφό του Τσαπατσούλιους στο οχυρό Μπαμπάορουμ, τι υψηλούς στοχούς φιλοδοξεί να επιιτύχει; Ο Καίσαρ απηυδισμένος αναζητά τρόπους να αποδυναμώσει τους ατίθασους Γαλάτες. Ο τρόπος είναι τόσο απλός, που τον ξέρουν ακόμα και τα νιάνιαρα, όπως είναι ο Γάιος Γιάπιους. Οι τιμές πέφτουν με την αγορά και ο Οβελίξ προσφέρει τη ζήτηση, όσο περίπλοκο και αν φαίνεται αυτό. Ο Οβελίξ τα έχει υπολογίσει όλα. Και οι Ρωμαίοι επίσης. Να θυμάστε. Την επόμενη φορά που όλοι θα σας αποφεύγουν και θα σας χαμογελάνε, μην νομίσετε ότι συνωμοτούν εναντίον σας. Τουναντίον, μα τον Τουτάτη... VENI, VIDI, VICI λοιπόν. To VICI στην ιστορία μας συζητιέται και επιπλέον στις μέρες μας, μη σκεφθεί κανείς να πουλήσει κάτι άχρηστο γιατί αυτό είναι αδύνατον. Είναι;

Επόμενο τεύχος: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Εμείς προτείνουμε... 365: Ultimatum #2, #3 και #4


Ultimate Spider-Man:
Ultimatum: Παράπλευρες Απώλειες

To μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του Ultimate σύμπαντος των υπερηρώων της Marvel ξεκίνησε! Μετά το θάνατο των παιδιών του, ο Μαγκνέτο κηρύσσει πόλεμο εναντίον της ανθρωπότητας. Στόχος του είναι ολόκληρος ο πλανήτης και όποιοι υπερήρωες τολμήσουν να του αντισταθούν. Η Νέα Υόρκη δέχεται το μεγαλύτερο χτύπημα, καθώς ένα τεράστιο παλλιροιακό κύμα καταστρέφει σχεδόν τη μισή πόλη. Μέσα σε αυτό το σκηνικό καταστροφής, ένας ήρωας θα προσπαθήσει μέχρι το τέλος να κάνει το καθήκον του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Σπάιντερ-Μαν ή αλλιώς Πήτερ Πάρκερ.
Ο Πήτερ περιπλανιέται στην κατεστραμμένη πόλη προσπαθώντας να βοηθήσει τους επιζώντες και παράλληλα να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής. Τίποτα δεν τον είχε προετοιμάσει για όσα πρόκειται να ζήσει αυτό το εφιαλτικό βράδυ, που θα αλλάξει για πάντα το μύθο του διάσημου ήρωα. Το "Ultimate Spider-Man: Ultimatum" μας καλεί να ακολουθήσουμε τον Σπάιντερ-Μαν σε έναν κόσμο όπου τίποτε δεν είναι πια το ίδιο...

Οι Βrian Michael Bendis και Stuart Immonen μας μεταφέρουν στο κέντρο της Νέας Υόρκης για να παρακολουθήσουμε μια από τις πιο καθοριστικές περιπέτειες στα χρονικά του Ultimate Universe της Marvel!

Συγγραφέας: Brian Michael Bendis
Μετάφραση: Σάββας Αργυρού
Σχήμα: 17x26
Σελίδες: 160
ISBN: 978-960-306-975-1
Ημερομηνία έκδοσης: 14/12/2010
Τιμή: €12,90


Ultimate X-Men & Ultimate Fantastic Four: Ultimatum: Αγώνας Επιβίωσης

H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ;

Ο Μαγκνέτο έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας. Η ανατολική Ευρώπη καλύπτεται πλέον ολόκληρη από χιόνια, ενώ ένα τεράστιο παλιρροιακό κύμα έχει σχεδόν καταστρέψει τη Νέα Υόρκη. Τα θύματα ανέρχονται σε εκατομμύρια -ανάμεσά τους και μέλη των Χ-Men και των Τεσσάρων Φανταστικών! Ήρθε πια ο καιρός της ανασύνταξης -ή μήπως είναι η ώρα της εκδίκησης; Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό αυτό γεγονός μέσα από τα μάτια των σημαντικότερων ηρώων της Marvel!

Οι καταξιωμένοι δημιουργοί Joe Pokaski και Aron E. Coleite μας ξεναγούν στον κόσμο των υπερηρώων και καταγράφουν την εξέλιξη ενός από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια στη σύγχρονη ιστορία των κόμικς.

Συγγραφείς: Joe Pokaski, Aron E. Coleite
Μετάφραση: Σάββας Αργυρού
Σχήμα: 17x26
Σελίδες: 144
ISBN: 978-960-497-009-4
Ημερομηνία έκδοσης: 09/02/2011
Τιμή: €12,90


Ultimatum Requiem: Μετά την Καταστροφή

O ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΤΟ ULTIMATE UNIVERSE...

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της τρομακτικής σύγκρουσης; Μία μισοσκισμένη μάσκα, το τελευταίο ίχνος του Πήτερ Πάρκερ. Μία οικογένεια που έπεσε θύμα των ολέθριων δυνάμεων της φύσης. Μία ομάδα που αποδεκατίστηκε από τη φονική οργή του Μαγκνέτο. Στην πιο κρίσιμη στιγμή, οι ήρωες έδειξαν αυταπάρνηση. Κάποιοι θυσιάστηκαν για να ανατρέψουν τα παρανοϊκά σχέδια του Μαγκνέτο. Τώρα, όμως, όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν από την τεράστια καταστροφή πρέπει να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη στιγμή και να αποχαιρετίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα...

Ένας συγκλονιστικός επίλογος στα απίστευτα γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία του Ultimate σύμπαντος της Marvel.

Συγγραφείς: Joe Pokaski, Aron E. Coleite, Brian Michael Bendis
Μετάφραση: Σάββας Αργυρού
Σχήμα: 17x26
Σελίδες: 144
ISBN: 978-960-497-021-6
Ημερομηνία έκδοσης: 04/03/2011
Τιμή: €12,90

Για τον πρώτο τόμο της σειράς, πατήστε εδώ:
http://mikrosserifis.blogspot.gr/2014/03/253-ultimatum-1.html
Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Anubis.

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 875: Μίκυ Μάους #48


Η μάσκα της αλήθειας

Νέο τεύχος Μίκυ Μάους, νέες περιπέτειες!

Αναλυτικά, οι ιστορίες που δημοσιεύονται σ' αυτό:
1. Τζο Χειροπαίδαρος: Η μάσκα της αλήθειας
(Σενάριο: Carlo Panaro / Σχέδιο: Paolo De Lorenzi)
2. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Η σιωπηλή κρουαζιέρα
(Σενάριο: Carlo Panaro / Σχέδιο: Valerio Held)
3. Τζούνιορ Ντακ: Ο παραμυθάς του δάσους
(Σενάριο: Silvia Gianatti / Σχέδιο: Ettore Gula)
4. Πασχάλης Χήνος: Το τραγούδι του καλοκαιριού
(Σενάριο: Valentina Camerini / Σχέδιο: Lara Molinari)
5. Φάντομ Ντακ: Οικονομικός σαμποτέρ
(Σενάριο: Marco Bosco / Σχέδιο: Michele Mazzon)


Ένας τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια. Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 15 Μαίου.

Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.
Σελίδες: 132
Μέγεθος: 13,5 x 20,5
Τιμή: 1,90€

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Επίκαιρες γελοιογραφίες 212: Είμαστε κοντά σε συμφωνία...


Συμφωνία βλέπει η κυβέρνηση με τους δανειστές μέσα στις επόμενες μέρες! Μόνο που το ίδιο ακούμε εδώ και κάτι μήνες, τώρα... Δυστυχώς οι απέναντι δεν φαίνεται να συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης... Και το χειρότερο είναι ότι η αγορά έχει στραγγίξει, περιμένοντας την εν λόγω συμφωνία...

Το σκίτσο είναι του Αρκά.

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 874: Asterix - Έθνος #28


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε την Κυριακή 10 Μαίου το φύλλο αρ. 1700, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Σε αυτό το τεύχος: H ΓΑΛΕΡΑ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΞ ("LA GALERE D' OBELIX")
(Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκληρόδετη έκδοση).

Η γαλέρα του αυτοκράτορα καταλαμβάνεται από στασιαστές και ενώ αυτοί αποφασίζουν να καταφύγουν στο μοναδικό μέρος που δεν υπάρχουν Ρωμαίοι, ο Οβελίξ στο μικρό ανυπότακτο χωριό δεν αντέχει πια να βλέπει τους άλλους να πίνουν το μαγικό ζωμό και αποφασίζει να πιεί και αυτός, κάτι που ρητά ο δρουίδης Πανοραμίξ το έχει απαγορέυσει. Και τότε συμφορά, συμβαίνει το κακό, τόσο μεγάλο όσο ένα μενίρ. Έτσι ο φίλος του, Αστερίξ και ο δρουίδης Πανοραμίξ, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο υψηλό επίπεδο της επιστήμης της μυθικής Ατλαντίδας. Και αρχίζει το περιπετειώδες ταξίδι με πολλούς Ρωμαίους, παράδοξα σινιάλα, μπούφλες, πειρατές και... παιδάκια. Και όχι μόνο αυτό. Η ωραία Φραμπάλα παρεξηγείται όταν κάποιος που δέχεται τα φιλιά της στέκει σαν μάρμαρο και ένα συνονθύλευμα καρπαζωμένων Ρωμαίων καταφέρνει να πιάσει, επιτέλους, όμηρο τον Οβελίξ. SUMMUM JUS, SUMMA INJURIA! Υποκριτές, νερόβραστα αγριογούρουνα και πεινασμένα λιοντάρια δεν είναι από τα μικροπράγματα που γεμίζουν κάποιον με όρεξη για τη ζωή. Το χωριό των ανυπότακτων Γαλατών θα ξαναβρεί την όρεξή του;

Επόμενο τεύχος: ΟΒΕΛΙΞ ΚΑΙ ΣΙΑ

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εμείς προτείνουμε... 364: Οι καβαλάρηδες της σκιάς (Ιστορικό μυθιστόρημα)


Όταν Γάλλοι πειρατές εισβάλλουν στο χωριό του Τόμας, κλέβουν ένα ιερό κειμήλιο από τον μυστηριώδη ιερέα και τον τραυματίζουν θανάσιμα. Ο νεαρός Τόμας μαθαίνει από τα χείλη του το σκοτεινό μυστικό της οικογένειάς του και με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση, εγκαταλείπει το χωριό του και κατατάσσεται ως τοξότης στον αγγλικό στρατό που ετοιμάζεται για πόλεμο με τους Γάλλους. Οι τοξότες του είναι η αιχμή του δόρατος που θα δώσει τη νίκη ή την ήττα στο βασιλιά. Στη Γαλλία, ο Τόμας γνωρίζει μιαν αριστοκράτισσα που τον γοητεύει και τον παρασύρει στην παρανομία. Έτσι αρχίζουν για το νεαρό τοξότη μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες που κρατάνε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα του εξαιρετικού αυτού βιβλίου. Ο Κόρνγουελ γράφει με απαράμιλλη μαεστρία για τη ζωή, τον πόλεμο και τον έρωτα στο Μεσαίωνα. Περιγράφει ολοζώντανα τα έθιμα, τις δεισιδαιμονίες και την αφοσίωση των ανθρώπων σε υψηλά ιδανικά και πλέκει μια ιστορία γεμάτη απρόσμενες εξελίξεις. Ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο πλούσιο σε γεγονότα και δράση που θα γοητεύσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Συγγραφέας: Μπέρναρντ Κόρνγουελ
Ημερομηνία έκδοσης: 07/10/2002
Σελίδες: 424
Ηλικία: 18+
Ανατύπωση:
ISBN: 978-960-274-640-0
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία: Άδετο
Μεταφραστής: Ρένα Χατχούτ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Τιμή: €16,90

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Νέες εκδόσεις 873: Playmobil #21


Επίθεση των Ινδιάνων

Ο συναρπαστικός κόσμος της Playmobil ζωντανεύει σε ένα απίθανο περιοδικό με κόμικς, παιχνίδια, αφίσες και διαγωνισμούς. Σε κάθε τεύχος, ένα συλλεκτικό δώρο που θα βρεις μόνο στο περιοδικό Playmobil!
Στο καινούριο τεύχος, που είναι αφιερωμένο κυρίως στην Άγρια Δύση, μην χάσετε τα κόμικς "Όταν έχεις τέτοιους φίλους" και "Ο σύντομος δρόμος", απίθανες σελίδες με παιχνίδια, 2 αφίσες από την σειρά Γουέστερν, καθώς και έναν απίθανο διαγωνισμό με δώρα σετ από την ίδια σειρά! Στο τεύχος θα βρείτε και ένα κουπόνι δωρεάν εισόδου στο "Playmobil Fun Park". Τέλος, δώρο για τους αναγνώστες ένας Ινδιάνος αρχηγός!

Τιμή τεύχους: €4,50
Εκδόσεις: Anubis
Copyright:
© geobra Brandstatter GmbH & Co. KG
® Playmobil


Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Θα μας τρελάνει αυτή η ομάδα! Ξανά στον τελικό με μεγάλη ανατροπή!


ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός 68-70

Oμάδα-θρύλος, με αρχηγό-μύθο! Ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 70-68, αν και βρέθηκε να χάνει με -9 πόντους (63-54) στο 36'! Συγκλονιστικός ο Βασίλης Σπανούλης στο φινάλε και ο Θρύλος στον τελικό της φετινής Euroleague!



Υπάρχουν και καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη...
μέχρι να παίξουν με τον Ολυμπιακό!

Ό,τι κι αν γραφεί για το νέο θρίαμβο του Ολυμπιακού είναι περιττό. Τούτη η ομάδα δεν θα νιώσει ποτέ χαμένη όσο το ματς παίζεται ακόμη. Τι κι αν στο ρολόι τα λεπτά που απομένουν είναι 1, 2 ή 3. Είναι τέτοιο το μέταλλο της, είναι τόση η πίστη στον εαυτό της που λυγίζει και σίδερα. Η ΤΣΣΚΑ φάνηκε λίγη την ύστατη στιγμή και ο Σπανούλης, που έκανε τον... πεθαμένο μπροστά στην "αρκούδα", την έπιασε κορόιδο. Σηκώθηκε και την αποτελείωσε όταν Σλούκας και Πρίντεζης την είχαν ήδη χτυπήσει στ' αχαμνά. Τεράστια επιτυχία για μια ομάδα που κάθε φορά υπερβαίνει το ταβάνι της!...
Και τώρα, τελικός με την Ρεάλ Μαδρίτης!


Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 872: Ντόναλντ #11


Στην δίνη του χρόνου

Και αυτόν τον μήνα συναντάμε το αγαπημένο μας παπί σε τρεις νέες ιστορίες…

1. ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
2. Ο ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ
3. Η ΑΤΥΧΗ ΔΕΚΑΡΑ

Αναζητήστε το τεύχος #11, το οποίο κυκλοφορεί από την Τρίτη 5 Μαίου στα περίπτερα!

Εξώφυλλο: Alessio Coppola
Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.
Σελίδες: 132
Τιμή: 1,90€



Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ο επίλογος στις... Χαμηλές Πτήσεις του Αρκά

Τους τίτλους τέλους με έναν "Επίλογο που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ" αποφάσισε να γράψει ο διάσημος Έλληνας κομίστας Αρκάς σε ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του, το "Χαμηλές Πτήσεις".

Με σημαντικές δόσεις συγκίνησης, αυτογνωσίας αλλά και σαρκασμού, το μικρό σπουργίτι μεγάλωσε και κάνει έναν απολογισμό της ζωής του. Ο μπαμπάς του έχει πλέον πεθάνει και ο ίδιος παίρνει τη θέση του σε έναν αέναο κύκλο ζωής, αμφισβήτησης και συμφιλίωσης, με ένα τρόπο που και ο ίδιος ο Φρόυντ ίσως δυσκολευόταν να αποτυπώσει...

Η τελευταία... πράξη των Χαμηλών Πτήσεων δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.


Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 871: Μίκυ Μάους #47


Το μάτι του Κύκλωπα

Νέο τεύχος Μίκυ Μάους, νέες περιπέτειες!

Αναλυτικά, οι ιστορίες που δημοσιεύονται σ' αυτό:
1. Μουργόλυκοι: Το μάτι του Κύκλωπα
(Σενάριο/Σχέδιο: Corrado Mastantuono)
2. Τζεν Τζετ εναντίον 2Μπαστούνι
(Σενάριο: Roberto Gagnor / Σχέδιο: Vitale Mangiatordi)
3. Σκρουτζ Μακ Ντακ: Μάχη για τα μετάλλια
(Σενάριο: Giorgio Figus / Σχέδιο: Donald Soffritti)
4. Ειδικός πράκτωρ Πασχάλης: Τούρτα στα μούτρα
(Σενάριο: Riccardo Secchi / Σχέδιο: Michele Mazzon)


Ένας τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια. Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 8 Μαίου.

Εκδόσεις: Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.
Σελίδες: 132
Μέγεθος: 13,5 x 20,5
Τιμή: 1,90€


Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εμείς προτείνουμε... 363: Αναβίωση (Μυθιστόρημα)


Τι μπορεί να υπάρχει στην άλλη πλευρά της ζωής;

Πίστη. Τραγωδία. Αυταπάτη. Εθισμός. Περιέργεια. Εμμονή. Θάνατος.
Αυτά είναι τα θέματα που πραγματεύεται ο Νο 1 συγγραφέας στον κόσμο, στο νέο του συγκλονιστικό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις BELL.

Ο «μεγάλος δάσκαλος» (The Times), ο «εξαιρετικός, απαράμιλλος συγγραφέας» (Observer), Στίβεν Κινγκ, παρουσιάζει την Αναβίωση, ένα βιβλίο μεταφυσικού, συμπαντικού τρόμου, που ακολουθεί την παράδοση των μεγάλων επιτυχιών του "Η Λάμψη", "Νεκροταφείο Ζώων" και "Το Αυτό" και το οποίο «προσφέρει την αταβιστική ευχαρίστηση του να έρχεσαι να κάτσεις κοντά στη φωτιά μέσα στο σκοτάδι, για ν’ ακούσεις μια ιστορία από κάποιον που γνωρίζει ακριβώς πώς να κάνει τον κάθε ακροατή του να ανατριχιάσει» (Washington Post).

«Ένα σπουδαίο βιβλίο από έναν μεγάλο συγγραφέα» (New Statesman), «ό,τι πιο δυνατό έχει γράψει εδώ και μια δεκαετία, με το πιο μοχθηρό τέλος από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο φέτος» (Telegraph). Πάρτε το νέο βιβλίο του «Βασιλιά» στα χέρια σας, καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας και, πριν ξεκινήστε το διάβασμα, θυμηθείτε: Ακόμα κι αν πιστεύετε πως ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα, σαν αστραπή, κάποιες φορές ούτε η πίστη σας μπορεί να σας σώσει.

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Σε μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας, στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, μια σκιά πέφτει πάνω σ’ ένα μικρό αγόρι που παίζει με τα στρατιωτάκια του. Ο Τζέιμι Μόρτον σηκώνει το κεφάλι και αντικρίζει έναν εντυπωσιακό άντρα, τον καινούριο εφημέριο. Μαζί με την όμορφη γυναίκα του, ο χαρισματικός αιδεσιμότατος Τσαρλς Τζέικομπς θα γίνει αντικείμενο λατρείας από τους ενορίτες του. Μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει η τραγωδία…
Πολλά χρόνια αργότερα, όταν ο Τζέιμι ξανασυναντά τον Τζέικομπς, είναι πια ένας περιπλανώμενος κιθαρίστας, εθισμένος στην ηρωίνη, ρέστος και απεγνωσμένος στα τριάντα πέντε του. Αλλά κι ο Τζέικομπς δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος. Το παλιό τους δέσιμο μετατρέπεται σε μια συμφωνία πιο τρομερή κι απ’ ό,τι μπορεί να μηχανευτεί ο ίδιος ο διάβολος –και ο Τζέιμι ανακαλύπτει πως η λέξη «αναβίωση» μπορεί να έχει πολλαπλά νοήματα.

Ένα πλούσιο, βαθιά τρομακτικό μυθιστόρημα, με το φρικιαστικότερο ίσως τέλος που έγραψε ποτέ ο Κινγκ, για τον εθισμό, τη θρησκεία, τη μουσική και το τι μπορεί να μας περιμένει στην απέναντι όχθη. Ένα αριστούργημα, στη μεγάλη παράδοση της αμερικανικής λογοτεχνίας του Χόθορν, του Πόε και του Μέλβιλ.

Τη μετάφραση έχει κάνει η Έφη Τσιρώνη.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.
Σελίδες: 480
Τιμή: € 7,90
ΙSBN: 978 960 507 083 0

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Νέες εκδόσεις 870: Δον Κιχώτης (Comic book)


«Ο εικονογράφος Rob Davis παίρνει τη διαχρονική ιστορία επίμονου ηρωισμού του Θερβάντες και δημιουργεί μια άπταιστη απόδοση, αντάξια του φημισμένου πρωτότυπου. Οι αβίαστες γραμμές του σχεδίου του και η πλούσια χρωματική κλίμακα αποτυπώνουν τέλεια την περιπέτεια, τραγωδία και χιούμορ του αρχικού έργου και προσφέρουν στον αναγνώστη μια πιο προσιτή εκδοχή της ιστορίας».

The Guardian:
«Μία πραγματικά πιστή διασκευή, γεμάτη ενθουσιασμό για τις ιστορίες και την τέχνη της αφήγησης, και εκείνο το πολύτιμο σημείο μεταξύ του αναγνώστη και του βιβλίου... εκεί που ο Δον Κιχώτης προτάσσει το κοντάρι του».

Ο Rob Davis γεννήθηκε στο Ντόρσετ της Αγγλίας. Μετά τη δημιουργία του καλτ ψυχεδελικού κόμικ SLANG από το 1989 ως το 1991, άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά για δημοφιλή βρετανικά κλασικά κόμικς. Απογοητευμένος από τον κόσμο των κόμικς εργάστηκε για τα προς το ζην ως εικονογράφος. Το 2005, ο Rob επέστρεψε στα κόμικς, γράφοντας και αργότερα σχεδιάζοντας κόμικ στριπ για το "Doctor Who Magazine". Έκτοτε διασκεύασε τον Δον Κιχώτη για τον οίκο SelfMadeHero, κερδίζοντας κοινό, κριτικούς και δύο υποψηφιότητες για βραβεία Eisner αλλά και υποψηφιότητα για το British Comic Award.


Ο Rob Davis έρχεται το Σάββατο 9 Μάη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 10 Μάη τον παρουσιάζουν ο Spiros Derveniotis και η Maria Ledu στα πλαίσια της ΔΕΘΒ και τη Δευτέρα 11 Μάη στο Ινστιτούτο Θερβάντες (την Κυριακή το απόγευμα θα υπογράψει αντίτυπα και στο Comic Con Festival στη Θεσσαλονίκη).

Μετάφραση: Μαρία Χρίστου
Εκδόσεις: Χαραμάδα

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Ακύρωση του Διαγωνισμού Διηγήματος λόγω επίθεσης "μαϊμούδων" στην ψηφοφορία


Η αρχικές σκέψεις για τον Διαγωνισμό Γουέστερν Διηγήματος
Όταν αποφασίσαμε να διοργανώσουμε έναν ανοιχτό, πρωτότυπο διαγωνισμό γουέστερν διηγήματος μέσω του blog αυτού, το κάναμε με σκοπό την προβολή του συγκεκριμένου είδους ιστοριών τις οποίες αγαπάμε αλλά και για την προβολή του ίδιου του blog, καθώς φανταζόμασταν ότι θα ήταν υπέροχο να πετύχει ο διαγωνισμός και να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε ανά τακτικά χρονικά διαστήματα παρόμοιους διαγωνισμούς. Δυστυχώς, η ανταπόκριση των εν δυνάμει συγγραφέων ήταν πάρα πολύ μικρή (ίσως φταίει και το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να προβάλουμε και να διαφημίσουμε αρκετά την όλη προσπάθεια), οπότε οι συμμετοχές κυμάνθηκαν αριθμητικά σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Επειδή δεν θέλαμε να φανεί πως δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον, αποτανθήκαμε στα μέλη του Club μας και ζητήσαμε απ' όσους θέλανε να γράψουν και να μας στείλουν τα διηγήματά τους. Η αλήθεια είναι πως πολλοί εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον και αν και λάβαμε σχετικά γρήγορα τις πρώτες συμμετοχές, οι περισσότεροι καθυστερούσαν πολύ να παραδώσουν τα έργα τους. Δόθηκαν συνεχείς παρατάσεις στην ημερομηνία υποβολής των διηγημάτων -και αυτό από μόνο του είναι ένα αρνητικό στοιχείο για τον οποιοδήποτε διαγωνισμό. Τελικά, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε οκτώ συμμετοχές, ενώ υπήρξαν και τουλάχιστον άλλες τρεις που έμειναν απ' έξω λόγω χρονικών περιθωρίων. Η αλήθεια είναι πως το επίπεδο των ιστοριών που λάβαμε, από λογοτεχνικής άποψης, κυμαινόταν σε αρκετά καλό επίπεδο -αν εξαιρέσεις κάποια διηγήματα με εμφανείς αδυναμίες που έπρεπε να υποστούν κάποια στοιχειώδη επιμέλεια πριν δημοσιευθούν. Οι επιμέλεια έγινε και τα διηγήματα δημοσιεύθηκαν στο blog με την σειρά που παραλαμβάνονταν, χωρίς κανένας από τους δημιουργούς να εκφράσει κανένα παράπονο για τους κανόνες ή την διαδικασία.

Η ψηφοφορία και η προβολή της
Όταν έγινε φανερό ότι τα υπόλοιπα διηγήματα θα καθυστερούσαν πάρα πολύ, ο διαγωνισμός έκλεισε και ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας. Μια ψηφοφορία που βασίστηκε σε συγκεκριμένο gadget που προσφέρει η ίδια η πλατφόρμα του Bloger, στην οποία ανήκει και το δικό μας blog. Η προθεσμία της ψηφοφορίας ορίστηκε περίπου στους πέντε μήνες και αμέσως άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψήφοι. Θελήσαμε να δώσουμε την δυνατότητα στο κοινό να μπορεί να ψηφίσει περισσότερα του ενός διηγήματα κι έτσι -όποιος ήθελε- μπορούσε να ψηφίσει ακόμα και όλα τα διηγήματα (η πρώτη ψήφος που καταχωρήθηκε, για παράδειγμα, ήταν η δική μας και ψηφίσαμε και τις οκτώ ιστορίες). Παράλληλα, δημιουργήσαμε στο Facebook την σελίδα του Club μας, με σκοπό να προβάλουμε όσο μπορούμε και τον διαγωνισμό.

Τα παρατράγουδα της ψηφοφορίας
Η ψηφοφορία είχε πάρει τον δρόμο της και, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, οι επισκέπτες έδειχναν το ενδιαφέρον τους για τις δημοσιευμένες ιστορίες. Δεκαπέντε περίπου μέρες πριν το κλείσιμο της διαδικασίας παρατηρήθηκε -εντελώς ξαφνικά- μια μαζική ψήφιση ενός συγκεκριμένου διηγήματος (περίπου 50 ψήφοι την ημέρα!). Έτσι, το διήγημα αυτό, που μέχρι τότε βρισκόταν στην τέταρτη θέση της ψηφοφορίας, πέρασε πρώτο και με μεγάλη διαφορά από το αμέσως επόμενο. Από την πρώτη ημέρα που έγινε αντιληπτό αυτό, ως διαχειριστής του blog, επικοινώνησα με τον συγγραφέα της συγκεκριμένης ιστορίας (δεν θα δηλώσουμε εδώ το όνομά του αλλά στο εξής θα τον αναφέρουμε ως Μεγάλο Συγγραφέα / Δεν Γνωρίζω Εγώ Από Κομπιούτερ) και του εξέθεσα τον προβληματισμό μου. Εκείνος, πολύ καλός φίλος και μέλος του Club, εξεπλάγην (ευχάριστα μεν) από την εξέλιξη αυτή και μου δήλωσε ότι δεν ξέρει τι έχει γίνει, ότι αυτός δεν γνωρίζει από κομπιούτερ κι ότι έχει έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο (φίλους και συγγενείς του, ακόμα και από την Αμερική), ζητώντας τους να μπουν στην σελίδα μας και να ψηφίσουν το διήγημά του. Επειδή δεν είχα κανέναν λόγο να μην τον πιστέψω, θεώρησα ότι πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο -άσχετο εάν αλλοιώνονταν έτσι η ποιότητα της ψηφοφορίας. Επειδή, όμως αυτό συνεχίστηκε για αρκετές ημέρες, σε αντιστάθμισμα, προσπάθησα να ενεργοποιήσω κι εγώ φίλους, συναδέλφους και συγγενείς, λέγοντάς τους να ψηφίζουν όλα τα άλλα διηγήματα εκτός του πρώτου. Αποτέλεσμα; Να πέσουν τόσες ψήφοι εκείνες τις μέρες, όσες δεν είχαν πέσει τους προηγούμενους τεσσεράμισι μήνες! Σε επαναληπτική επικοινωνία με τον Μεγάλο Συγγραφέα / Δεν Γνωρίζω Εγώ Από Κομπιούτερ, εκείνος αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για τις ψήφους που λάμβανε, συνεχίζοντας να δηλώνει άγνοια (όπως έλεγε, αυτός δεν έμπαινε καν στο κομπιούτερ για να δει την πορεία της ψηφοφορίας). Εγώ συνέχισα να του έχω εμπιστοσύνη, σε σημείο που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι κάποιος παρείσακτος χάκερ είχε αποφασίσει να μας χαλάσει την ψηφοφορία, έτσι για την πλάκα του. Όσο πλησιάζαμε στην ημερομηνία λήξης της ψηφοφορίας, μέσα από το Facebook ανεβάζαμε συνεχώς αναρτήσεις-συνδέσεις προς όλα τα διηγήματα, εκτός του πρώτου. Το ιδιαιτέρως περίεργο ήταν πως όσες ακριβώς ψήφους φαινόταν να κερδίζει το δεύτερο διήγημα, τις ίδιες ακριβώς έπαιρνε και το πρώτο, διατηρώντας έτσι την ίδια ακριβώς απόσταση ασφαλείας κάθε μέρα!

Διάτρητες οι ψηφοφορίες στο διαδίκτυο
Συζητήσαμε το θέμα με πολλά μέλη του Club αλλά και με φίλους γνώστες της πληροφορικής και... όλα έγιναν πιο ξεκάθαρα. Φυσικά, μας είπαν κάποιοι, υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπαίνει και να ψηφίζει όσες φορές θέλει σε μια ψηφοφορία στο ίντερνετ! Οι ψηφοφορίες αυτές έχουν συνήθως μόνο έναν βασικό κανόνα ασφαλείας: αναγνωρίζουν τον κωδικό του υπολογιστή σου και δεν σε αφήνουν να ψηφίσεις για δεύτερη φορά. Ένας γνώστης, όμως, μπορεί να αλλάζει τον κωδικό του υπολογιστή του κάθε φορά που μπαίνει στο ίντερνετ και έτσι να μην αναγνωρίζεται από κάποια ιστοσελίδα με ψηφοφορία. Για του λόγου το αληθές, μας έδειξαν τον τρόπο που θα μπορούσαμε να το κάνουμε και εμείς. Ήταν προφανές ότι η ψηφοφορία μας είχε "ακυρωθεί" από μόνη της σαν διαδικασία, οπότε την τελευταία μέρα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα τεστ: ρίξαμε πενήντα μετρημένους ψήφους σε διάφορα διηγήματα, ανάμεσα στα οποία ήταν πάντα και το δεύτερο. Ως δια μαγείας, το διήγημα του Μεγάλου Συγγραφέα / Δεν Γνωρίζω Εγώ Από Κομπιούτερ, πήρε ακριβώς πενήντα ψήφους! Περίτρανη απόδειξη ότι δεν ψηφίζανε οι φίλοι και συγγενείς του...

Υπομονή και εκνευρισμός
Μετά την λήξη της ψηφοφορίας "κατεβάσαμε" τα τελικά αποτελέσματα από το blog και δεν κάναμε καμία ανακοίνωση σχετική με τον διαγωνισμό (φυσικά έχουμε κρατήσει την ψηφιακή απεικόνιση όλων των στοιχείων). Συζητήσαμε το θέμα εκτενώς με τα πιο ενεργά μέλη του Club και καταλήξαμε πως αν θέλαμε να υπάρξουν αποτελέσματα από την ψηφοφορία, θα έπρεπε να καταχωρήσουμε ως τελική την κατάταξη που είχαν τα διηγήματα πριν το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Οι περισσότεροι, δε, πρότειναν τον αποκλεισμό του πρώτου διηγήματος, ως ύποπτου (τουλάχιστον) για αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Εγώ δεν ήθελα να αποκλείσουμε το διήγημα γιατί εξακολουθούσα να πιστεύω ότι μπορούσε να μην έχει καμία σχέση ο συγγραφέας με το όλο ζήτημα. Παρόλα αυτά, δεν συζήτησα ξανά το θέμα μαζί του, περιμένοντας εκείνον να με ρωτήσει σχετικά. Ο καιρός περνούσε και κανένα ενδιαφέρον δεν έδειχνε από μεριάς του, ενισχύοντας την πεποίθησή μου ότι δεν ήταν ο "ένοχος", αφού δεν φαινόταν να νοιάζεται για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Όμως, ακόμα κι αν αυτός κατάφερνε να κρύψει το ενδιαφέρον και τον εκνευρισμό του από την μη ανάδειξή του σε νικητή, δεν μπόρεσε να κρυφτεί το ίδιο και ο κολλητός του. Πολύ καλός φίλος και εκείνος, μέλος του Club, με επιχειρηματική παρουσία στον χώρο των περιοδικών (τον οποίο πάντα στηρίζαμε πάντα μέσα από αυτή τη σελίδα), του οποίου και το δικό του όνομα δεν θα το δηλώσουμε εδώ αλλά στο εξής θα τον αναφέρουμε ως Μεγάλο Επιτυχημένο Εκδότη / Συγγραφέα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία, μου επιτέθηκε προσωπικά, χωρίς λόγο φαινομενικά, χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και λέγοντάς μου ότι έχω καβαλήσει το καλάμι(;) και ότι μόνο όταν τους χρειάζομαι(;) τους παίρνω τηλέφωνο... Ποιο καλάμι και πότε ακριβώς τους χρειάστηκα, δεν μου το εξήγησε... Αντιθέτως, σε κατοπινή επικοινωνία (τον πήρα εγώ για να μου εξηγήσει τους λόγους της συμπεριφοράς του), μου ζήτησε εμμέσως συγνώμη, λέγοντας πως είναι πιεσμένος και είπε μια κουβέντα παραπάνω. Το δέχτηκα, πέρασε καιρός...
Και φτάνουμε στην τελευταία μου επικοινωνία με τον Μεγάλο Συγγραφέα / Δεν Γνωρίζω Εγώ Από Κομπιούτερ, την προηγούμενη εβδομάδα. Με την σκέψη ότι έπρεπε επιτέλους το θέμα να ξεκαθαρίσει (γιατί -αν μη τι άλλο- χρωστάγαμε κάποια εξήγηση και στους επισκέπτες του blog), του τηλεφώνησα και έφερα το θέμα της κουβέντας στην ψηφοφορία. Μου επανέλαβε ξανά τα ίδια, ότι αυτός δεν γνωρίζει από υπολογιστές για να έχει κάνει κάτι και ότι είχε επικοινωνήσει με τριακόσιους συγγενείς του(!) για να μπουν και να τον ψηφίσουν! Όταν άρχισα να του λέω ότι υπήρχε η σκέψη για ακύρωση της ψηφοφορίας, με... πήρε και με σήκωσε! Έγινε έξαλλος, άρχισε να φωνάζει και να με κατηγορεί ότι θέλω να ακυρώσω επίτηδες την ψηφοφορία, επειδή εκείνος βγήκε πρώτος, ότι έχω καβαλήσει το καλάμι (σας θυμίζει κάτι αυτό;) και να προσέξω καλά, να μην τολμήσω να κάνω κάτι τέτοιο, γιατί θα πει σε όλους τους κοινούς μας γνωστούς ότι εγώ έστησα την ψηφοφορία (πώς γίνεται να στήνεις μια ψηφοφορία και να βγαίνεις τρίτος;) και ότι αυτός μπορεί να μην γνωρίζει από κομπιούτερ, όμως έχει κρατήσει ηλεκτρονικά όλα τα αρχεία κάθε ημέρας της ψηφοφορίας(!), στα οποία φαίνεται ότι εγώ έμπαινα και ψήφιζα όλα τα άλλα διηγήματα εκτός από το δικό του (όπα, όπα) και τέλος ότι θα με κάνει ρεζίλι ακόμα και στον κο Στρατίκη!... Μόνος του τα έλεγε όλα αυτά και το μόνο που κατάφερα να ρωτήσω ψελλίζοντας -πριν μου κλείσει στα μούτρα το τηλέφωνο- ήταν αν όλα αυτά τα έλεγε σε μένα, τον φίλο του... Προφανώς και σε μένα τα έλεγε, μόνο που από καιρό, μάλλον, δεν με θεωρούσε πια φίλο του και ας υποκρινόταν το αντίθετο. Θα πρέπει, όμως, να του πει ο Μεγάλος Επιτυχημένος Εκδότης / Συγγραφέας και κολλητός του ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος που παίρνει πενήντα ψήφους την ημέρα ότι δεν τον ψήφισε κανείς, παρά μόνο αν ο ίδιος έχει ρίξει και τους πενήντα ψήφους στον εαυτό του!...

Ποιος έχασε τελικά;
Σίγουρα όχι εγώ προσωπικά. Μάλλον γλίτωσα από κάποιους υποκριτές που μου το έπαιζαν φίλοι και που ποιος ξέρει τι προβλήματα θα μπορούσαν να μου δημιουργήσουν στο μέλλον. Περιττό να δηλώσω μέσα από εδώ ότι δεν πρέπει να τολμήσουν ξανά να έρθουν σε επαφή μαζί μου. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγουν να γράψουν σχόλιο με το πραγματικό τους προφίλ σε αυτή την ανάρτηση. Για να τους προστατέψω δεν ανέφερα παραπάνω τα ονόματά τους, ούτε δημοσιεύω την τελική λίστα κατάταξης της ψηφοφορίας (στην οποία θα φαινόταν ο νικητής που την έστησε -γιατί είπαμε, δεν στήνει ο τρίτος την ψηφοφορία). Φυσικά, ας διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και ας μην με προκαλέσουν άλλο, γιατί δεν θα διστάσω να "ανεβάσω" και τα υπόλοιπα στοιχεία...
Αν έχασαν εκείνοι κάτι; Μάλλον, ναι. Είχε συμφωνηθεί με φιλικό εκδοτικό οίκο να τυπωθούν σε ένα βιβλίο όλα τα διηγήματα του διαγωνισμού και να κυκλοφορήσει πανελλαδικά σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Ας κρίνουν και οι δυο τους αν τους συνέφερε κάτι τέτοιο.
Αν έχασε το Club μας κάτι; Αναμφισβήτητα, ναι. Και το Club μας, και το blog. Αξιοπιστία, σεβασμό, διαφήμιση, αναγνώριση. Μόνο ζημιά μας έκανε αυτή η υπόθεση...

Τι μέλλει γενέσθαι;
Ειλικρινά, έχω απογοητευθεί πάρα πολύ. Αν βγάζουν τέτοια κακία οι άνθρωποι με τους οποίους θεωρείς ότι συμπορεύεσαι σε έναν κοινό σκοπό, ο οποίος είναι τελικά ένα χόμπι, τότε αυτό σου κόβει και την διάθεση να συνεχίσεις να ασχολείσαι με αυτό. Όταν δημιούργησα αυτό το Club -και αργότερα το blog- το έκανα από αγάπη για τα περιοδικά των παιδικών μου χρόνων και τους δημιουργούς αυτών. Ατελείωτος χρόνος αφιερωμένος στο Club, στο Magazine που εκδίδουμε (και το οποίο τα πρώτα 15-20 μέλη το προμηθεύονταν δωρεάν, μέχρι το πέμπτο τεύχος, με προσωπικό κόστος) και στην επικοινωνία με όλα τα μέλη.
Πραγματικά, αξίζουν όλα αυτά;
Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις.

Η Διαχείρηση
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...