Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Club Φίλων Μικρός Σερίφης - Magazine


Ένα φανζίν περιοδικό πρότυπο...

Το Club Φίλων "Μικρός Σερίφης" δημιουργήθηκε το 2009 από έναν λάτρη των ελληνικών pulp εκδόσεων, τον συγγραφέα και μελετητή του χώρου Παναγιώτη Πλαφουτζή. Παράλληλα με την δημιουργία του Club, ο ίδιος προχώρησε και στην έκδοση ενός φανζίν περιοδικού, με σκοπό αυτό το έντυπο να χρησιμοποιηθεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των μελών του Συλλόγου και ταυτόχρονα να λειτουργεί ως εργαλείο ενεργοποίησης αναμνήσεων.
Δίχως και ο ίδιος να μπορεί να γνωρίζει την ανταπόκριση που θα έχει όλη αυτή του η κίνηση, το πρώτο τεύχος του περιοδικού τυπώθηκε σε μόλις 40 τεμάχια, τα οποία -ως επί το πλείστον- μοιράστηκαν δωρεάν στα πρώτα μέλη που εγγραφήκαν στο Club.
Τα επόμενα τεύχη εκδόθηκαν με συχνότητα σχεδόν ένα τεύχος κάθε μήνα, έχοντας συνολικά κυκλοφορήσει 9 τεύχη τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Club.
Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο αριθμός των μελών αυξήθηκε κατακόρυφα, ενώ υπήρχαν πολλοί που ζητούσαν να αγοράσουν το περιοδικό του Club χωρίς να είναι μέλη του. Σταδιακά αυξήθηκε και το τιράζ της εκτύπωσης, χωρίς όμως να χάσει ποτέ την συλλεκτική του αξία, καθώς όλα τα τεύχη τυπώθηκαν σε αυστηρά περιορισμένα αντίτυπα.
Εδώ θα σας παρουσιάσουμε όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει έως σήμερα, με τα περιεχόμενά τους και λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοσή τους. Στα τεύχη δημοσιεύονται συλλεκτικές περιπέτειες του Μικρού Σερίφη, κόμικς, διηγήματα, άρθρα, αφιερώματα, θέματα επικαιρότητας και διαγωνισμοί, ενώ συνοδεύονται πάντα από μεγάλη αφίσα.
Όσοι φίλοι επιθυμούν να προμηθευθούν αντίτυπα τευχών που δεν είναι εξαντλημένα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail του Club, mikrosserifis.club@gmail.com, διευκρινίζοντας εάν θέλουν να γίνουν και μέλη μας ή απλά να αγοράσουν τα τεύχη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...