Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
Ελ Καπιτάν, Ελ Ατατούρκ, Ομάρ Ατατούρκ – Οι Μεγάλοι Κακούργοι
Επειδή μια μόνο ενότητα αφιερωμένη στα αγαπημένα μας περιοδικά δεν είναι αρκετή, σύντομα θα ξεκινήσει στο blog μας ακόμα μια. Εκτός από τις «Αξέχαστες Ιστορίες», πλέον θα σας κρατούν συντροφιά και «Οι μεγάλοι κακούργοι»! Σε αυτή την ενότητα θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ή να γνωρίσουμε και να αναλύσουμε όλες τις περιπέτειες της Θρυλικής Τετράδας των παιδιών του Νόμου, απέναντι στους μεγαλύτερους κακοποιούς που γνώρισε ποτέ η Άγρια Δύση! Ο Τζιμ Άνταμς, η Ντιάνα Μόρισον, ο Πεπίτο Γκονζάλες και ο Τσιπιρίπο, εναντίον του Ελ Καπιτάν, του Ελ Ατατούρκ και του Ομάρ Ατατούρκ!
Ποιοι ήταν αυτοί οι τρεις κακούργοι (χαρακτηρισμός που συνήθιζαν να τους αποδίδουν οι συγγραφείς εκείνης της εποχής) και ποια ήταν τα πονηρά σχέδιά τους;
Κατά καιρούς έχουν γραφτεί διάφορα γι’ αυτούς, όπως ότι ο Ελ Καπιτάν ήταν Μεξικανός, ότι ο Ελ Ατατούρκ ήταν ένα… μικρό Τουρκόπουλο στο Τέξας, ότι ο Ομάρ Ατατούρκ δεν υπήρχε στον Μικρό Κάου-μπόυ αλλά στον… Μικρό Ήρωα και άλλα τραγελαφικά. Και καλά να τα γράφουν αυτά απλοί αναγνώστες που προσπαθούν να θυμηθούν τις ιστορίες μέσα από συζητήσεις σε διάφορα φόρουμ… Να τα γράφουν, όμως, άνθρωποι που παριστάνουν τους… «ειδικούς» επί του θέματος, είναι τραγικό!
Μην αντέχοντας, λοιπόν, αυτή την σύγχυση του διαδικτύου και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ξεκινάμε την παρουσίαση των περιπετειών στις οποίες πρωταγωνιστούν αυτά τα τρία «ιερά τέρατα» της ελληνικής «παραφιλολογικής» σκηνής…
Έτσι θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: ποιος συγγραφέας εμπνεύσθηκε τους συγκεκριμένους χαρακτήρες, ποια είναι η καταγωγή τους, τι σχέση είχε ο Ελ Ατατούρκ με τον Ομάρ Ατατούρκ, αν συναντήθηκε ποτέ ο Ελ Καπιτάν με τους άλλους δύο, σε πόσες περιπέτειες αντιμετώπισαν τη Θρυλική Τετράδα οι τρεις κακούργοι, πόσα είναι συνολικά τα επεισόδια (τεύχη) στα οποία πρωταγωνίστησαν και άλλα πολλά…
Μείνετε συντονισμένοι… Η περιπέτεια ξεκινά…
Ήταν κάτι που έλειπε! Περιμένω να μάθω πολλά πράγματα από αυτή την ενότητα!..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δεν είσαι ο μόνος, φίλε Αγαθοκλή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω πει ξανά πως χαίρομαι αφάνταστα όταν παρουσιάζονται τέτοια αφιερώματα στο blog. Τα χρειαζόμαστε...για να μαθαίνουμε μικρές λεπτομέρειες και σημαντικά στοιχεία για τους ήρωες που τόσο πολύ αγαπάμε. Αναμένουμε λοιπόν...σύντομα ελπίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύντομα, μην ανησυχείς... Άλλωστε, ο επόμενος μήνας (Νοέμβριος) είναι μήνας Μικρού Σερίφη. 49 χρόνια ζωής. Θα υπάρχουν πολλά αφιερώματα και παρουσιάσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφή