Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Νέες εκδόσεις 624: Asterix - Έθνος #4


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1650, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, από την οποία όμως λείπει η γυαλιστερή πλαστικοποίηση του εξωφύλλου. Λίγο επηρεάζει, βέβαια, αυτό την συνολική, πολύ καλή εικόνα της έκδοσης. Το "Έθνος" μας έχει συνηθίσει πλέον στις πολύ υψηλών προδιαγραφών προσφορές. Η νέα αυτή έκδοση του αγαπημένου Γαλάτη δεν έχει αρίθμηση, όπως δεν είχε άλλωστε και η σειρά των τευχών "Λούκυ Λουκ" που είχε δώσει η εφημερίδα.


Το σημερινό τεύχος: Ο ASTERIX ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ("ASTERIX GLADIATEUR")
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ:
Α' δημοσίευση: Περιοδικό "Pilote" Ν° 126 (22 Μαρτίου 1962) έως Ν° 168 (10 Ιανουαρίου 1963)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Paris, 1964
Σκίτσα: Albert Uderzo
Κείμενα: René Goscinny


Το τεύχος 126 του περιοδικού Pilote, στο οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά η συγκεκριμένη ιστορία

Υπόθεση: Σας είναι φυσικά γνωστό ότι οι ανυπότακτοι Γαλάτες έχουν ένα μεγάλο ελάττωμα: το ότι είναι ανυπότακτοι. Αυτό ακριβώς είναι που τους δίνει μεγάλη αξία, και ένα τέτοιο μοναδικό δώρο αξίζει να προσφερθεί μόνο στον Καίσαρα. Πόσο μάλλον αν αυτό το δώρο είναι ο Κακοφωνίξ και ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει ένα δώρο των Θεών, ένα βοτάνι ανεκτίμητης αξίας που ονομάζεται "μαιντανός" και βοηθά τους Ρωμαίους να αντέξουν τις ακουστικές κακουχίες. Στη Ρώμη βρίσκονται λοιπόν οι διασκεδαστικοί και αχώριστοι φίλοι Αστερίξ και Οβελίξ με αποστολή να σώσουν τον εξαίρετο σύντροφο και λαϊκό τους βάρδο, φιλοξενούμενοι σε μια INSULA αλά Λ.Α.Π. (είναι πράγματι τρελλοί αυτοί οι Ρωμαίοι). Και είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν το πανούργο σχέδιό τους που θα τους επιτρέψει στο τέλος αυτής της ιστορίας να γευθούν ακόμα μια φορά, το αγαπημένο τους διαιτολόγιο (που δεν περιλαμβάνει μαρμελάδα από σαλάμι αέρος), χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την ανάγκη τους φιλότιμο όπως μερικοί-μερικοί.

Σχόλια: Αυτή είναι η 4η ιστορία της σειράς "Asterix". Εδώ, οι δύο φίλοι συναντούν για πρώτη φορά την γαλέρα των πειρατών, την οποία -φυσικά- βυθίζουν. Πλέον, οι καημένοι οι πειρατές θα χάνουν πολύ συχνά το πλοίο τους...

Επόμενο τεύχος: Ο ΜΑΝΤΗΣ



ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...