Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Αξέχαστες Ιστορίες 74 - Ο εφιάλτης ξαναχτυπά!


Ύπουλοι εχθροί, θανάσιμες παγίδες

Σχολιασμός 1: adamsjim

Στη σειρά αυτή των παρουσιάσεων, έχουμε ήδη αναφερθεί στην ιστορία δημιουργίας της Θρυλικής Τετράδας, έτσι όπως την έγραψε ο Γιώργος Μαρμαρίδης και δημοσιεύθηκε στα περιοδικά Μικρός Κάου-μπόυ και Μικρός Αρχηγός. Λίγα χρόνια μετά την έκδοση της ιστορίας "Η Αρχή του Θρύλου των Τεσσάρων" (βλέπε εδώ), ο συγγραφέας αποφάσισε να επαναφέρει στο προσκήνιο έναν από τους χαρακτήρες που σημάδεψαν την ζωή και την πορεία του Τζιμ Άνταμς. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Πατ Ήγκαν, τον πανούργο κακοποιό που σκότωσε τον Τζωρτζ Άνταμς, τον πατέρα του Τζιμ. Ο Μαρμαρίδης, όπως και οι εκδότες, γνώριζε καλά πως οι ιστορίες στις οποίες εμφανίζονταν ξανά και ξανά οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι των τεσσάρων ηρώων, ήταν όχι απλά αρεστές στους αναγνώστες αλλά και αιτία αύξησης των πωλήσεων. Αυτό είχε ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία, από την εποχή της εμφάνισης του Ελ Καπιτάν και αργότερα του Ελ Ατατούρκ.
Η ιδέα, λοιπόν, για την επανεμφάνιση του Πατ Ήγκαν, υπήρχε για καιρό στο πίσω μέρος του μυαλού του συγγραφέα, μέχρι που αποφάσισε να την πραγματοποιήσει το 1976. Τότε έγραψε μια μεγάλη ιστορία, η οποία τελικά δημοσιεύθηκε σε τρεις συνέχειες (Μικρός Κάου-μπόυ, τεύχη 550-552), με τους τίτλους «Ο εφιάλτης ξαναχτυπά!», «Στο χείλος της αβύσσου» και «Το γεφύρι του Σατανά».
Εδώ, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε αυτή την δυνατή ιστορία, όπως δημοσιεύθηκε στην πρώτη και στην δεύτερη έκδοσή της (Μικρός Κάου-μπόυ, τεύχη 942-944), σε μια σύντομη και σε μια αναλυτικότερη περιγραφή. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί... και να μαθαίνουν οι νεότεροι!


Διαβάστε ολόκληρη την παρουσίαση, πατώντας εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...