Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Είναι η ώρα του Ολυμπιακού στο Λονδίνο


Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, για 6η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας και θα αγωνιστεί την Κυριακή το βράδυ απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα...

Οι ερυθρόλευκοι, ήταν καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα οι απόλυτοι κυρίαρχοι του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης. Δεν άφησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τους αντιπάλους τους να πιστέψουν πως θα γυρίσουν το παιχνίδι. Η... ρώσικη αρκούδα δεν ξύπνησε ποτέ και ο Ολυμπιακός τώρα θα διεκδικήσει το τρίτο του ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!
Μια ομάδα που η υπέρβαση είναι η αγαπημένη συνήθειά της, είναι το χούι της. Γουστάρει ρε παιδί μου όταν όλοι είναι σίγουροι ότι τελείωσε, ως εδώ ήταν, τότε να αρχίζει.
Μια ομάδα γεμάτη από Έλληνες (Σπανούλης, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Σλούκας, Κατσίβελης, Μάντζαρης) και με έναν Έλληνα προπονητή, πρωτάρη, που τόσο αμφισβητήθηκε και τόσο δικαιώνεται.
Ναι κύριοι, ο Μπαρτζώκας έκανε πλάκα στον Έτορε Μεσίνα. Αυτός ο «λίγος», που κανονικά δεν μπορούσε να δέσει ούτε τα κορδόνια από τα παπούτσια του μεγάλου Ντούσαν Ιβκοβιτς.
Με ιδιοκτήτες (αδερφοί Αγγελόπουλοι) που τόσα πολλά άκουσαν και τόσα πολλά ξόδεψαν, μέχρι να δουν αυτή την ομάδα να σηκώνει πριν ένα χρόνο την Ευρωλίγκα και φέτος να διαλύουν, να κάνουν πλάκα, στο απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο, την ΤΣΣΚΑ.
Μια ομάδα που πήγε στο Λονδίνο με το μικρότερο μπάτζετ αλλά με την καρδιά της πρωταθλήτριας Ευρώπης και με τον αέρα της ομάδας που έχει στο αίμα της την υπέρβαση, τα δύσκολα.


Την Κυριακή το βράδυ ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει να πετύχει κάτι σπουδαίο, να γίνει η τρίτη ομάδα στην Ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ (Γιουγκοπλάστιγκα και Μακάμπι το έχουν καταφέρει) που θα πάρει δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρει, ακόμη κι αν δεν το πετύχει, είναι βέβαιο ότι θα έχει κατορθώσει κάτι πολύ σπουδαίο. Να δώσει σάρκα και οστά στο σύνθημα "Ετσι ονειρεύομαστε τον Ολυμπιακό". Έναν τέτοιο Ολυμπιακό ονειρεύονται οι φίλοι του και έναν τέτοιο του προσφέρουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Χάινς, ο Παπνικολάου, ο Λο, ο Σλούκας, ο Περπέρογλου και όλοι οι υπόλοιποι.
ΜΑΓΚΙΑ τους ...
Εμείς ευχόμαστε στην ελληνική ομάδα να επιστρέψει και φέτος με την κούπα. Έτσι για να νιώσουν ξανά οι Έλληνες χαρούμενοι...

Μέρος του κειμένου προέρχεται από το http://www.gazzetta.gr/

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

2 σχόλια:

  1. Το ζευγάρι του τελικού είναι Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης! Αν και είμαι Παναθηναικός (και αρκετά αντι-Ολυμπιακός) δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ το πάθος και την ενέργεια που βγάζει αυτή η ομάδα στους σημαντικούς αγώνες! Οπότε με μισή καρδιά εύχομαι καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για αύριο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι οπαδικές διαφορές θα πρέπει να καλύπτονται. Μια ελληνική ομάδα -όποια κι αν είναι αυτή- όταν καταφέρνει κάτι καλό, είναι διαφήμιση για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ (ή ποδόσφαιρο αντίστοιχα). Άλλωστε και μέσα από το blog μας έχουμε κατά καιρούς προβάλει τις επιτυχίες διάφορων ελληνικών ομάδων (και φυσικά και του Παναθηναϊκού).

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...