Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου "70s-'80s: Τα περιοδικά που αγαπήσαμε"


Σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στο Αιγάλεω την Δευτέρα 25 Ιουνίου, η παρουσίαση του βιβλίου των Νίκου Δημ. Νικολαΐδη & Γιώργου Πολ. Παπαδάκη "70s-'80s: Τα περιοδικά που αγαπήσαμε".


Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξένησε το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω ("Ί.Λ.Ο.Α.") στον προαύλειο χώρο του τον οποίο κοσμούν εκατοντάδες εκθέματα, με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγάλεω "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου".
Πολλοί μεμονωμένοι επισκέπτες αλλά και εκπρόσωποι φορέων της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απεύθυναν από κοινού ο κ. Γιάννης Περράκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ι.Λ.Ο.Α., ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της βραδιάς, καθώς και ο πρόεδρος των "Φίλων" κ. Βασίλης Βασιλειάδης. Μεταξύ άλλων, το "παρών" έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Λάμπρος Σκλαβούνος, Αντώνης Γκίνης, Γιώργος Τόλης, ο γενικός γραμματέας της "Ανάπλασης" κ. Στέλιος Βασιλειάδης, ο πρώην πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης κ.α.


Από αριστερά: Γιάννης Περράκης, Κυριάκος Κάσσης, 
Βασίλης Βασιλειάδης και Νίκος Νικολαΐδης


Η βραδιά ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον κ. Περράκη, υπό τους ήχους Αιγαλιώτικου τραγουδιού, σπάνιας σύνθεσης του αείμνηστου χορευτή Γιώργου Προβιά και συνεχίσθηκε με ομιλίες. Την έκδοση χαιρέτισαν τόσο ο κ. Περράκης όσο και ο κ. Βασιλειάδης, που κατάθεσε τη δική του εντύπωση για τα περιεχόμενά του, εξάρωντας την προσφορά των συγγραφέων και ενθυμούμενος τις εμπειρίες του από την εποχή που οι δρόμοι του Αιγάλεω ήταν γεμάτοι με παιδιά τα οποία έπαιζαν ανέμελα και αντάλλασαν περιοδικά. Ιδιαίτερη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση έγινε από τον κεντρικό προσκεκλημένο ομιλητή, τον κ. Κυριάκο Κάσση, ιστορικό συγγραφέα, ποιητή και λαογράφο, που ανέλυσε το πόνημα με τον ξεχωριστό, γλαφυρό και πάντα επίκαιρο τρόπο έκφρασης που τον χαρακτηρίζει σαν πολυπράγμωνα καλλιτέχνη.Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια οι συγγραφείς. Ο κ. Νικολαΐδης, ευρισκόμενος σε οικείο χώρο μεταξύ πολλών φίλων και συμπολιτών όπως είπε, ευχαρίστησε τους συντελεστές της παρουσίασης, καθώς επίσης και τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια, καταλήγοντας ότι στο βιβλίο περιέχεται ένα απόσταγμα μελέτης που απεικονίζει την αθωότητα της παιδικής ψυχής, αλλά και συνεισφέρει στη σχετική βιβλιογραφία, ως μια ολοκληρωμένη έρευνα. Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδάκης που εκτός των άλλων ασχολείται και με την ποίηση αλλά και τη σύνθεση, έκανε μια μικρή αναδρομή στη συγγραφική προϊστορία του με την καταγραφή των εικονογραφημένων εντύπων της γενιάς του, τονίζοντας πως στοχεύει να επανέλθει γρήγορα με μια νέα εργασία επί του ίδιου αντικειμένου.


Κυριάκος Κάσσης και Γιώργος Πολ. Παπαδάκης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όλοι οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του "Ι.Λ.Ο.Α." και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Μουσείου.
Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό κέρασμα (τσικουδιά και μεζέδες) αλλά και δροσερά αναψυκτικά που προσφέρθηκαν, με επιμέλεια του κ. Περράκη και των άξιων συνεργατών του.Οι συγγραφείς, Νίκος Δημ. Νικολαΐδης & Γιώργος Πολ. Παπαδάκης

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

6 σχόλια:

 1. Ευχαριστώ τη παρέα για τη πολύ όμορφη βραδιά κ τους δημιουργούς για αυτό το εξαιρετικό βιβλίο-συντροφιά για το καλοκαίρι...κ όχι μόνο! Τα καλύτερα έρχονται...κ κάποιοι άνθρωποι μας το αποδεικνύουν περίτρανα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. συγχαρητήρια Νίκο και Γιώργο
  κρίμα που δεν τα κατάφερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν πειράζει Νικόλα μου, ευχαριστούμε για τις ευχές σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχόμαστε καλές πωλήσεις και καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...