Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εμείς προτείνουμε... 96 - 50 αυτοκίνητα που άλλαξαν τον κόσμο…


50 αυτοκίνητα που άλλαξαν τον κόσμο… και ένα που θα μπορούσε να έχει αλλάξει την Ελλάδα

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται τα πενήντα κορυφαία μοντέλα που διαμόρφωσαν τον κόσμο της σχεδίασης αυτοκινήτου όπως τη γνωρίζουμε σήμερα!
Θα γνωρίσετε τη φιλοσοφία που οδήγησε στη σχεδίαση κάθε μοντέλου, τους εμπνευστές της, το παρασκήνιο της διαμόρφωσης αυτών των αυτοκινήτων, τους λόγους για τους οποίους η σχεδίασή τους άσκησε επιρροή ή τελικά εγκαταλείφθηκε και πολλά άλλα…
Ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό ταξίδι μέσα από τις πλούσια εικονογραφημένες σελίδες του βιβλίου… Ένα ταξίδι που ξεκινά από το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής, το Model Τ της Ford, και φτάνει μέχρι τα σύγχρονα Smart.
Θα μάθετε για το κλασικό «σκαθάρι» της Volkswagen, αλλά και για τα Citroën 2CV, Lotus Elite, Mini, Jaguar E-Type, VW Golf, Audi 100, Toyota Prius και πολλά άλλα…
Στο βιβλίο παρουσιάζεται επίσης ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα που παρήχθησαν στην Ελλάδα, το θρυλικό Pony (τώρα, μάλιστα, που οι προσπάθειες αναβίωσής του με νέα σχεδίαση έχουν σχεδόν ευοδωθεί). Αν υλοποιούνταν το 1981 η μεγάλη επένδυση για το Pony (που ακυρώθηκε από τη γραφειοκρατία και εισαγωγικά συμφέροντα), η Ελλάδα θα είχε αναπτύξει εθνική εξαγωγική αυτοκινητοβιομηχανία που ίσως άλλαζε πολλά στη χώρα μας.
Το βιβλίο εκδόθηκε με τη συνεργασία του Design Museum του Λονδίνου, του κυριότερου μουσείου στον κόσμο που έχει αφιερωθεί στη σύγχρονη σχεδίαση οποιασδήποτε μορφής –από τα έπιπλα μέχρι τα γραφικά υπολογιστή και από την αρχιτεκτονική μέχρι τη βιομηχανική σχεδίαση.

Συγγραφέας: Andrew Nahum / Design Museum
Μετάφραση: Ηλίας Καφάογλου - Κώστας Καρανικολός
Επιμέλεια: Κώστας Καρανικολός
Σελίδες: 112
Διαστάσεις: 21x28 εκ.
Χρώμα: Έγχρωμο
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
ISBN: 978-960-461-496-7
Τιμή: €17,50
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...