Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Comicdom Con Athens 2011


Και έκθεση κόμικ αφιερωμένη στον Batman

Στην ιστορία του Batman -από τους πιο δημοφιλείς και ενδιαφέροντες ήρωες των κόμικς- είναι αφιερωμένη η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί "Χατζηκυριάκος-Γκίκας" της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22), από τις 8 έως τις 15 Απριλίου, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ κόμικ Comicdom Con Athens 2011.


Η έκθεση με τίτλο "Batman: Yesterday and Tomorrow", αποτελεί μέρος της ομώνυμης έκθεσης που φιλοξενήθηκε πέρυσι στο Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Τέσσερις καλλιτέχνες που σημάδεψαν την ιστορική και αισθητική εξέλιξη του σκοτεινού ιππότη της Γκόθαμ Σίτι, φτάνουν δια των έργων τους στην Αθήνα.
Αυθεντικές σελίδες από τους Bob Kane, Neal Adams, Bob Brown και Joe Giella, αλλά και σπάνιες σελίδες από τα Bat-Manga του Ιάπωνα Jiro Kuwata, που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του '60, θα βρίσκονται στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, που φέτος θα "δανειστεί", τη σκοτεινή αισθητική του ήρωα. Μαζί με τα πρωτότυπα έργα, θα ταξιδέψει στην Αθήνα και ο επιμελητής του Cartoon Art Museum, συγγραφέας και σεναριογράφος, Andrew Farago.
Το Comicdom Con Athens 2011, διοργανώνουν, για έκτη συνεχή χρονιά, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press στις 8, 9 και 10 Απριλίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φεστιβάλ περιλαμβάνει διεθνείς προσκεκλημένους, Έλληνες καλλιτέχνες, προβολές, ομιλίες, workshops, events, νέες κυκλοφορίες, fanzines και χιλιάδες κόμικς.
Προσκεκλημένοι της φετινής εκδήλωσης, είναι ο Chris Ware, πολυβραβευμένος δημιουργός των comics Acme Novelty Library και Jimmy Corrigan: The Smartest kid on Earth (επιλέχθηκε από τους London Times, μεταξύ των 100 καλύτερων βιβλίων της προηγούμενης δεκαετίας), ο David Prudhomme, δημιουργός μεταξύ άλλων του βραβευμένου άλμπουμ, Rebetiko- La mauvaise Herbe (Ρεμπέτικο- Το κακό βοτάνι) (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο), η Sonia Leong, σχεδιάστρια και illustrator, δημιουργός του πολυμεταφρασμένου manga Shakespeare: Romeo and Juliet (σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο), ο Bruno Brindisi, σχεδιαστής των δημοφιλών ιταλικών comics Dylan Dog και Tex (καλεσμένος της Jemma Press) και η Shaenon K. Garrity, σεναριογράφος, δημιουργός comics, manga editor στην Viz Media και δημιουργός των webcomics Narbonic και Skin Horse (βραβείο Outstanding Small Press στα Stumptown Trophy Awards του 2008).
Στο πλαίσιο των ειδικών προβολών του Comicdom Con Athens 2011, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή στην Ελλάδα του ντοκιμαντέρ "Grant Morrison: Talking with Gods", αφιερωμένου σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και αμφιλεγόμενους συγγραφείς στον χώρο των κόμικς, Γκραντ Μόρισον.

Πηγή: ΑΠΕ/nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...