Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Στην κορυφή του κόσμου της γελοιογραφίας ο Μιχάλης Κουντούρης


H καλύτερη γελοιογραφία στον κόσμο για τη χρονιά που μας πέρασε

Πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή στη Σίντρα της Πορτογαλίας, τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού γελοιογραφίας “World Press Cartoon” με συμμετοχές από επαγγελματίες οι οποίοι προέρχονταν από 75 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Τα έργα διαγωνίσθηκαν σε τρεις κατηγορίες (editorial, gag και caricature) και στην κατηγορία editorial ήταν ο (συχνά στο παρελθόν βραβευμένος) Μιχάλης Κουντούρης που κέρδισε την πρώτη θέση με το έργο του "Ομάδα διάσωσης της Ε.Ε.". Τα ευχάριστα όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Το αντίθετο μάλιστα.
Λίγο πριν το τέλος της τελετής, όταν ήλθε η ώρα να ανακοινωθεί ο μεγάλος νικητής (Grand Prix), αυτός ήταν και πάλι ο Έλληνας δημιουργός που δίκαια πανηγύρισε, αφού το έργο του (το οποίο δημοσιεύθηκε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" τον περασμένο Δεκέμβριο) επελέγη ως η καλύτερη γελοιογραφία στον κόσμο για τη χρονιά που μας πέρασε!
Από εμάς τίποτε άλλο, παρά… “θερμά συγχαρητήρια”!


Ο Μιχάλης Κουντούρης παραλαμβάνει το Grand Prix

Το έργο του Μιχάλη Κουντούρη που κέρδισε το βραβείο φιλοτεχνεί και το εξώφυλλο του νέου του βιβλίου με τίτλο UTOPIA, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Cartoonark.com.

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...