Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τι αποφασίστηκε στην συνάντηση για την έκδοση του επετειακού τεύχους του ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ


Αγαπητοί φίλοι...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η συνάντηση των μελών του Club Φίλων "Μικρός Σερίφης". Με χαρά συναντηθήκαμε και πάλι μετά από καιρό, πολλοί αγαπημένοι φίλοι. Δυστυχώς, κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, όμως όλοι έστειλαν ηχηρά μηνύματα συμπαράστασης στην προσπάθειά μας!
Ανάμεσά μας ήταν και δύο άνθρωποι που είχαν συμμετάσχει παλαιότερα στην έκδοση του περιοδικού, από διαφορετικά πόστα ο καθένας (ο ένας σχεδιαστής και ο άλλος τυπογράφος) και η συμβολή τους στην συζήτησή μας ήταν καθοριστική.
Μετά, λοιπόν, από μια τρίωρη ανταλλαγή απόψεων, καταλήξαμε σε κάποια πολύ βασικά στοιχεία για την επερχόμενη έκδοση. Πρέπει να τονιστεί, βέβαια, η αισιοδοξία, η θετική ενέργεια και διάθεση, καθώς και η βεβαιότητα όλων ότι το καινούριο τεύχος του Μικρού Κάου-μπόυ, θα γίνει οπωσδήποτε πραγματικότητα!

Αποφασίστηκε το σχήμα του νέου τεύχους να έχει τις διαστάσεις που είχε το περιοδικό "ΥΠΕΡΤΕΥΧΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ / ΝΤΙΑΝΑ" (τεύχη 5-40), ουσιαστικά μέγεθος Α5. Ο αριθμός των σελίδων του θα είναι 68 (μαζί με τα εξώφυλλα) και το χαρτί στο εσωτερικό του θα είναι λίγο κιτρινωπό και όχι άσπρο. Στην ύλη του θα περιλαμβάνει μια περιπέτεια της "Θρυλικής Τετράδας", γραμμένη από τον Γιώργο Μαρμαρίδη, ένα κόμικς με τον Πεπίτο Γκονζάλες, άρθρο-αφιέρωμα στην Ιστορία του περιοδικού, καθώς και αυθεντικές αναμνήσεις παλαιότερων αναγνωστών. Το σήμα του περιοδικού που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αυτό των πρώτων τευχών του Μικρού Κάου-μπόυ, ελαφρώς παραλλαγμένο.
Η τιμή διάθεσής του δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, στόχος μας πάντως είναι να κρατηθεί όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Πιστεύουμε ότι, τελικά, σε αυτό τον τομέα θα σας εκπλήξουμε ευχάριστα, τόσο που θα πάρετε σίγουρα και κάποια τεύχη παραπάνω για να τα δώσετε σε φίλους σας!
Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στα έξοδα της έκδοσης, έτσι ώστε να μεγαλώσει το τιράζ που θα τυπώσουμε, δεν έχετε παρά να το δηλώσετε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το βασικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι πριν το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν παραδοθεί στο τυπογραφείο τα εξής:
-το κείμενο της περιπέτειας σε ηλεκτρονική μορφή
-τα υπόλοιπα κείμενα-αφιερώματα που θα περιλαμβάνονται στο τεύχος
-κείμενα με αναμνήσεις παλαιότερων αναγνωστών
-οι ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες που θα συνοδεύουν τα κείμενα
-το σήμα του τίτλου
-η εικόνα του εξωφύλλου

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα 100 τεύχη. Και λέμε τα πρώτα 100, γιατί αυτός είναι ο αριθμός που αρχικά συμφωνήθηκε να τυπώσουμε. 100 αριθμημένα συλλεκτικά τεύχη. Ανάλογα με την ζήτηση θα προχωρήσουμε και σε πρόσθετη εκτύπωση. Τα τεύχη θα διατεθούν για πρώτη φορά στο κοινό, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλο κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας. Εκεί, θα υπάρξουν ομιλίες, ανοιχτή συζήτηση, καθώς και ένα ειδικά τιμώμενο πρόσωπο. Η ακριβής ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί από τα Μ.Μ.Ε., από διάφορες ιστοσελίδες και φυσικά μέσα από το blog μας.

Φίλοι που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση (όπως π.χ. κάτοικοι επαρχίας) και θέλουν να κάνουν κράτηση τεύχους, θα πρέπει να το δηλώσουν με e-mail τους, στο οποίο θα αναφέρουν το όνομά τους και στοιχεία επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους τους φίλους που θα συμβάλλουν στην προσπάθειά μας, έστω ακόμα και με ένα μήνυμα συμπαράστασης...

Για να αποδείξουμε πως δεν μένουμε στις αναμνήσεις αλλά ότι ξέρουμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα!!!

CLUB ΦΙΛΩΝ "ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ"

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

21 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία ! Επιθυμώ να συμμετάσχω στα έξοδα της έκδοσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιθυμώ να συμμετάσχω στα έξοδα της εκδοσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι μου, σας ευχαριστούμε για την συμβολή σας στην συλλογική αυτή προσπάθεια. Για να γνωρίζετε κι εσείς, όπως και όσοι άλλοι φίλοι θέλουν να συμμετάσχουν, το τεύχος αυτό θα εκδοθεί πρώτα και μετά θα πληρωθούν τα έξοδά του στο τυπογραφείο. Είναι και αυτό μια ευγενική προσφορά του φίλου Τάσου!
    Από το το πόσοι τελικά θα χρηματοδοτήσουμε αυτή τη προσπάθεια, θα εξαρτηθεί και το πόσα χρήματα θα βάλουμε. Υπολογίζουμε, κατά μέσα όρο, από 10 έως 20 ευρώ στον καθένα, όμως αυτό το ποσό έχει πτωτική τάση κάθε φορά που κάποιος άλλος έρχεται να προστεθεί.
    Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο λιγότερα λεφτά θα βάλει ο καθένας μας.
    Όμως, προσοχή! Στόχος μας είναι, μέρος των χρημάτων που θα βάλετε, να μπορέσει να σας επιστραφεί. Η ακριβής διαδικασία θα διευκρινιστεί μετά το πέρας της εκτύπωσης, όταν και θα έχουμε ένα ακριβές ποσό ως δαπάνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτίθεμαι να συμμετάσχω και εγώ στα έξοδα της αποστολής! Πιστεύω ότι αξίζει να στηρίξουμε όλοι όσοι έχουμε τη δυνατότητα, αυτή την προσπάθεια που γίνεται!! Παναγιώτη σου έστειλα και e-mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στηρίζω την προσπάθεια και επιθυμώ να συμμετέχω στα έξοδα έκδοσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά, ευχαριστούμε και τους δυο σας! Συνεχίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακούγεται πολύ καλύτερο απ'ότι το φανταζόμουν,άντε με το καλό να κυκλοφορήσει και πολλά συγχαρητήρια σε όσους συμβάλλουν σ'αυτήν την προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενημερώνουμε όλους τους φίλους ότι οι εργασίες για την έκδοση του τεύχους συνεχίζονται πυρετωδώς (όσο μας επιτρέπει, φυσικά, ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος μας) και είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων.
    Έχει επιλεγεί εξώφυλλο, η υπόλοιπη ύλη συγκεντρώνεται,ενώ έχουν ξεκινήσει παράλληλα και οι διορθώσεις στα έτοιμα κομμάτια των κειμένων.
    Σύντομα θα σας έχουμε και άλλα νέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά νέα!! Υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε και εμείς στην όλη διαδικασία; Μήπως στην διόρθωση των κειμένων;

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν, είμαστε ok, όμως να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα...

      Διαγραφή
  9. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά και το τεύχος βρίσκεται στο τελικό στάδιο του στησίματος. Επειδή ο χώρος του κεντρικού βιβλιοπωλείου που θα γίνει η εκδήλωση δεν διατίθεται μέσα στις γιορτές, αναγκαστικά αυτή αναβάλλεται για μετά την αλλαγή του χρόνου.
    Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε μια πιο προσεκτική δουλειά και να αποφύγουμε και τυχόν λάθη στην έκδοση.
    Η ακριβής ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι μου, σας ενημερώνω ότι το στήσιμο του τεύχους ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμο για το τυπογραφείο.
    Σας εγγυώμαι ότι πρόκειται για το ομορφότερο -ίσως- τεύχος του Μικρού Κάου-μπόυ που φτιάχτηκε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σημερα ενημερωνομαι,δεν ηξερα τιποτα.μαλλον θα ερθω & το Σαββατο στη συναντηση-ενημερωση.καλη συνεχεια και καλο κουραγιο,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, φίλε μου. Θα χαρούμε να σε δούμε και από κοντά!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα
    Θα ήθελα να διατυπώσω, αν μου επιτρέπεται ένα παράπονο.
    Εχω στείλει μέχρι τώρα δυο και ζητάω να γραφτώ στο club και παράλληλα ζητάω τεύχη του περιοδικού που έχουν εκδοθεί, μάλιστα στο δεύτερο προσφέρθηκα [όποτε χρειαστεί] να βοηθήσω οικονομικά μελλοντική έκδοση αλλά απάντηση δεν πήρα.
    Θα μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω τώρα;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω στείλει μέχρι τώρα δυο mail [το σωστό]

      Διαγραφή
    2. Φίλε, Pavlos, έχεις απόλυτο δίκιο να παραπονιέσαι. Η αλήθεια είναι ότι οι απαντήσεις στα e-mail έχουν μείνει αρκετά πίσω. Ζητάμε συγνώμη γι' αυτό, όμως είχε δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση και παρουσίαση των νέων τευχών. Θα πάρεις άμεσα απάντηση, όπως και όλοι οι υπόλοιποι φίλοι.
      Σ' ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για την απάντηση, θα περιμένω νέα σας.

      Διαγραφή
  13. paidia ti egine me ekeinh thn foto ths tetradas pou eixe apokaliftei.....johh

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...