Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Επίκαιρες γελοιογραφίες 129: Στήριξη Μέρκελ...


Το ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο επισκέφθηκε τον προηγούμενο μήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εργασίας Γιοάκιμ Φούχτελ. Την κ. Μέρκελ υποδέχθηκαν στο ελληνικό περίπτερο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς.
Η κ. Μέρκελ είχε μια σύντομη συζήτηση με τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κατά την οποία ευχήθηκε "καλή επιτυχία".
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Λειβαδάς προσέφερε στην καγκελάριο ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στην Ελλάδα, το οποίο -όπως επισήμανε στη συνέχεια σε δήλωσή του- "φάνηκε να χάρηκε ιδιαίτερα".
Αναφερόμενος στην παρουσία της Άγκελα Μέρκελ στο ελληνικό περίπτερο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε για γερμανική στήριξη στις ελληνικές προσπάθειες. Ο περιφερειάρχης είπε χαρακτηριστικά: "Είχαμε ως ελληνική αποστολή την ευκαιρία να συναντήσουμε την καγκελάριο της Γερμανίας, την κ. Μέρκελ, μια συνάντηση που πρέπει να αναγνωρίσουμε έγινε μόνο με την ελληνική αποστολή, κάτι που δείχνει την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να στηρίξει τις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας στον τουρισμό αλλά και στους υπόλοιπους εξωστρεφείς κλάδους της οικονομίας μας".
Η επίσκεψη της Αγκέλα Μέρκελ στο ελληνικό περίπτερο είχε στόχο να δώσει ένα μήνυμα στήριξης, τόνισε στις δικές του δηλώσεις ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. "Γνωρίζετε -είπε- ότι η Γερμανία συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα κι ότι οι Γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται με χαρά την Ελλάδα. Αυτό ακριβώς ήθελε να υπογραμμίσει η επίσκεψη Μέρκελ"...

Σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη.

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...