Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά


Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το repeat και για δεύτερη χρονιά να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, κάνοντας ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά του παιχνίδια!

Με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης ολόκληρου του φάιναλ φορ και τον Acie Law MVP του τελικού, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν ένα απίστευτο ρεκόρ, να είναι δηλαδή η τρίτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που σηκώνει την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Μπορεί στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός να ήταν λίγο μουδιασμένος (η Ρεάλ προηγήθηκε ακόμη και με 17 πόντους), όμως κατάφερε στη δεύτερη περίοδο να ανεβάσει ταχύτητες στην επίθεση, να βελτιώσει την άμυνά του και τελικά να επικρατήσει της Ρεάλ με 100-88! Ενδεικτικό της σταθερής ανόδου της απόδοσης των ερυθρολεύκων είναι και τα σκορ των επιμέρους δεκαλέπτων: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88...
Η Ρεάλ πριν την έναρξη του τελικού του φάιναλ φορ θεωρούνταν το φαβορί, σκόνταψε όμως στο πείσμα, το τσαγανό και τη βαθιά επιθυμία για τη νίκη των παικτών του Ολυμπιακού.
Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κάνουν το θαύμα, σε πείσμα όσων στην αρχή του αγώνα θεώρησαν χαμένο το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε μια επική ανατροπή και αναδείχθηκε και πάλι κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας το χρυσό κανόνα ότι σημασία δεν έχει πως ξεκινάς το παιχνίδι, αλλά πώς το τελειώνεις!

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

2 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κατάφερε να σηκώσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά την κούπα της Ευρωλίγκας!! Είναι μόνο η τρίτη ομάδα που το καταφέρνει αυτό, μετά την Γιουγκοπλάστικα και την Μακάμπι με τη μονη διαφορά ότι και στους δύο τελικούς ο Ολυμπιακός ήταν το αουτσάιντερ! Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην σχολιάσω και την του εκφωνητή. Ιωάννου νομίζω ότι λέγεται. Πιστεύω ότι είναι αυτό που λέμε πιο Ολυμπιακός πεθαίνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα σταθώ στην ψυχή και στο πείσμα που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι στο παρκέ. Στο κατά διαστήματα σπουδαίο μπάσκετ που παρακολουθήσαμε αλλά και στην σεμνότητα του Έλληνα προπονητή, που μας διδάσκει πολλά!...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...