Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πωλούνται τα εξώφυλλα δύο βιβλίων Χάρι Πότερ


Ο Χάρι Πότερ βγαίνει ξανά στο σφυρί!

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει γράψει επτά βιβλία με ήρωα τον Χάρι Πότερ, που γνώρισαν αμέσως την επιτυχία και γρήγορα μεταφέρθηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες, μαγνητίζοντας μικρούς και μεγάλους. Από την έκδοση του τελευταίου βιβλίου της σειράς και μετά, η "μανία" των φαν δεν έδειξε να καταλαγιάζει.
Πριν από περίπου ένα χρόνο δημοπρατήθηκε το πρωτότυπο χειρόγραφο του πρώτου βιβλίου Χάρι Πότερ, το οποίο και περιέχει όλες τις σημειώσεις της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κατά τη διάρκεια της συγγραφής. Εκτός από τις σημειώσεις της συγγραφέως, 22 σκίτσα των χαρακτήρων της ιστορίας, υπήρχαν στο χειρόγραφο...
Τώρα, δύο ακόμα αντικείμενα του.. μυθικού κόσμου, προκαλούν αναστάτωση στους φαν. Ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν εξώφυλλα δύο βιβλίων της σειράς, που αντιμετωπίζονται ως κομμάτια τέχνης.
Η πρωτότυπη καλλιτεχνική δουλειά των βιβλίων «Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» (1988) και «Χάρι πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» (1999) πωλούνται από τον οίκο δημοπρασίας "Nate D Sanders" στο Λος Άντζελες, αυτές τις μέρες.
Ο Βρετανός καλλιτέχνης Cliff Wright δημιούργησε ιδιαίτερες εικόνες για τα εξώφυλλα των δύο αυτών βιβλίων με «συμμάχους» του το μελάνι και την ακουαρέλα.
Η τιμή του εξωφύλλου της «Κάμαρας με τα μυστικά» ξεκινά από 20.000 δολάρια, και δείχνει τον Χάρι να ταξιδεύει με τον Ρον σε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με την κουκουβάγια του Hedwig στο πίσω κάθισμα.
Το εξώφυλλο του «Αιχμαλώτου του Αζκαμπάν» δείχνει τον Χάρι και την φίλη του Ερμιόνη να πετούν πάνω στο Buckbeak, το μυθικό ιπτάμενο άλογο με στόμα γερακιού. Η τιμή του συγκεκριμένου εξωφύλλου κοστολογείται χαμηλότερα από της «Κάμαρας με τα μυστικά» και ξεκινά από 12.500 δολάρια...

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...