Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Εμείς προτείνουμε... 247 - 300. Η συντριβή μιας αυτοκρατορίας


Η ΠΑΤΡΙΔΑ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΠΟΣΑ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ;

480 π.Χ. Ο αλαζόνας Ξέρξης, αυτοκράτορας των Περσών και Βασιλεύς των Βασιλέων, εισβάλλει στην Ελλάδα με εκατομμύρια στρατιώτες, χιλιάδες πλοία και τη βοήθεια δεκάδων υποτελών συμμάχων του, ανάμεσά τους και της γοητευτικής βασίλισσας Αρτεμισίας.
Απέναντί του παρατάσσονται ελάχιστοι Έλληνες πολεμιστές και δύο αποφασισμένοι άνδρες. Ο Λεωνίδας και οι τριακόσιοι Σπαρτιάτες του στην ξηρά· η προσωποποίηση της ανδρείας και της φιλοπατρίας. Ο Θεμιστοκλής και ο αθηναϊκός στόλος του στη θάλασσα· η ενσάρκωση της ευστροφίας και της στρατηγικής.
Ο πόλεμος. Ο ηρωισμός. Η αυτοθυσία. Η νίκη.
Ένα επικό βιβλίο για τον πρώτο μεγάλο πόλεμο της Ιστορίας, που έκρινε τη μοίρα της ανθρωπότητας, της Ελλάδας και της δημοκρατίας.
Ένα σκληρό, αλλά βαθιά ανθρώπινο μυθιστόρημα για την τιμή, την αξιοπρέπεια και τον τραγικό έρωτα, που συντρίβεται ανάμεσα στην κόψη του σπαθιού και στο αίμα της μάχης.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Άγγελος Φωκάς γεννήθηκε το 1965 και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγικά με μεταπτυχιακά στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και τη Σύγχρονη και Νεότερη Ελληνική Ιστορία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος.

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σελίδες: 464
Τιμή: €17,70

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...