Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Νέες εκδόσεις 820: Asterix - Έθνος #22


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1694, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Το σημερινό τεύχος: Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΙΑΣ ("LE TOUR DE GAULE D' ASTERIX")
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ:
Α' δημοσίευση: Περιοδικό Pilote, τεύχος 172 (7 Φεβρουαρίου 1963)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Paris, 1965
Σκίτσα: Albert Uderzo Κείμενα: René Goscinny


Υπόθεση: Επειδή όλη η Γαλατία απολαμβάνει τη Ρωμαική ειρήνη (τη περίφημη "Pax Romana") -εκτός από το γνωστό χωριό- οι Ρωμαίοι αποφασίζουν να επιτεθούν στον Αστερίξ και τους φίλους του γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι του επιφυλλάσει το μέλλον. Με μια τέτοια προοπτική δεν είναι παράξενο που το ιατρείο του στρατοπέδου γεμίζει από λεγεωνάριους που αιτούνται αναρρωτικής αδείας. Για να μην τα πολυλογούμε, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ κάνοντας το γύρο της Γαλατίας, προκειμένου να κερδίσουν ένα στοίχημα ζωτικής (και ατίθασης σημασίας), θα περάσουν από τη πάντα μποτιλιαρισμένη Λουτετία, θα μπλέξουν με την "ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΟΥΣ", θα δοκιμάσουν τις περιβόητες σάχλες του Καμαρακούμ και τα δυνατά κρασιά του Ντουροκορτόρουμ. Και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε όλη τη Γαλατία (ξέρετε Νίκαια, Μέτς, Λυών κ.α.) και τις σπεσιαλιτέ της κάθε περιοχής καθώς και μερικούς χαρακτηριστικούς τύπους που μερικοί απ' αυτούς, θα έλεγα οτι πάνε γυρεύοντας. Αλλά πάλι, μπορεί και όχι. Ποιός ξέρει;


Σχόλια: Αυτή είναι η 5η ιστορία της σειράς "Asterix". Η πρωτότυπη έκδοση του άλμπουμ κυκλοφόρησε σε 60.000 αντίτυπα. Πρόκειται για μια από τις πιο ξεκαρδιστικές και επεισοδειακές ιστορίες του Asterix. Ο Idefix έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αυτό το άλμπουμ. Στο 6ο πλαίσιο στη σελίδα 13, κάθεται μπροστά από το μαγαζί με τα αλλαντικά, όπου Αστερίξ και Οβελίξ έχουν πάει για να αγοράσουν ζαμπόν Lutetia. Στη συνέχεια, ακολουθεί τους χαρακτήρες στο ταξίδι τους και εμφανίζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Επόμενο τεύχος: Ο ASTERIX ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...