Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Στο σφυρί ο Ντόναλντ Ντακ!


Στο σφυρί βγαίνει ο Ντόναλντ Ντακ και τα ανίψια του! Όχι, τα διασημότερα παπιά του κόσμου δεν πωλούνται από την Ντίσνεϊ αλλά βγαίνουν σε δημοπρασία την Παρασκευή σπάνιες ελαιογραφίες από τον κορυφαίο σχεδιαστή της Ντίσνεϊ, Καρλ Μπαρκς.
Τα συγκεκριμένα δημιουργήματα του Καρλ Μπαρκς, του γνωστού και ως «παπιάνθρωπου», που πέθανε το 2000 απεικονίζουν τον Ντόναλντ Ντακ και τα ανίψια του ενώ σε κάποιες είναι μαζί τους και ο θείος Σκρουτζ.
Οι φανατικοί συλλέκτες των κόμικς αλλά και απλοί φαν του Μπαρκς αναμένεται να δημιουργήσουν «πανικό» και να κονταροχτυπηθούν για να αποκτήσουν τα συλλεκτικά δημιουργήματα του «πατέρα του Σκρουτζ».
Ο οίκος δημοπρασιών υπολογίζει ότι θα εξασφαλίσει μισό εκατομμύριο ευρώ από την πώληση της συλλογής των ελαιογραφιών που μέχρι πρότινος άνηκε στον ραδιοφωνικό παραγωγό Κέρμπι Κόνφερ.
Ο Καρλ Μπαρκς θεωρείται από τους σημαντικότερους δημιουργούς κινουμένων σχεδίων του εικοστού αιώνα και ακόμη και οι συνάδελφοι του «βγάζουν» το καπέλο για τις μοναδικές ιστορίες του χάρη στις οποίες αποκαλέσθηκε και «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν των βιβλίων κόμικς».

1 σχόλιο:

  1. Προσπάθησα να "χτυπήσω" στην δημοπρασία κάποιον πίνακα, όμως δεν ξέρω γιατί, όταν τους είπα πόσα λεφτά διαθέτω με πετάξαν έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...