Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πολεμιστές της Αρχαιότητας


Όπως ήδη γνωρίζετε, εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί μια νέα συλλεκτική σειρά της DeAgostini Hellas, με τίτλο "Πολεμιστές της Αρχαιότητας".
Πρόκειται για μια σειρά από μεταλλικές μινιατούρες με φιγούρες αρχαίων πολεμιστών, ζωγραφισμένες στο χέρι. Πολύ καλή και προσεγμένη έκδοση, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο συγκεκριμένος Οίκος.
Αυτό το οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι, η DeAgostini, συνηθίζει να κυκλοφορεί δοκιμαστικά τα τέσσερα πρώτα τεύχη της κάθε σειράς, σε επιλεγμένες περιοχές και σε συγκεκριμένο τιράζ. Τα τεύχη αυτά αποτελούν ανεπίσημη έκδοση, τυπώνονται σε μικρό τιράζ, κυκλοφορούν σε επιλεγμένες κάθε φορά περιοχές και όσα τεύχη δεν πωληθούν καταστρέφονται. Η τακτική αυτή ακολουθείται για να διαπιστώνει η εταιρεία την απήχηση της σειράς στο κοινό, πριν διακινδυνεύσει μια πιθανώς αποτυχημένη πανελλήνια κυκλοφορία. Επίσης, δοκιμάζονται κατ' αυτόν τον τρόπο τα υλικά που προστατεύουν τις φιγούρες, τα dvd ή τα συναρμολογούμενα κομμάτια ενός μοντέλου.
Μπορεί η δοκιμαστική σειρά να μην τα πάει καλά, οπότε να μην κυκλοφορήσει ποτέ ολοκληρωμένη ή να κυκλοφορήσει τελικά μετά από πολλούς μήνες...
Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι είναι πιθανόν να αλλάξει εν μέρει και ο τίτλος της σειράς στην κανονική της έκδοση.
Γιατί σας τα λέμε τώρα όλα αυτά, θα μας πείτε...
Αιτία της παραπάνω ανάλυσης, στάθηκε ασφαλώς η σειρά "Πολεμιστές της Αρχαιότητας", που σας αναφέραμε. Το γιατί, έχει να κάνει με κάτι το πολύ ιδιαίτερο που παρατηρήσαμε στο πρώτο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου. Να σας αναφέρουμε, επίσης, ότι τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε σταθεί τυχεροί και είχαμε βρει και αγοράσει και το αντίστοιχο πρώτο τεύχος της δοκιμαστικής έκδοσης. Οπότε, αγοράζοντας τον Σεπτέμβρη και τη νέα έκδοση, διαπιστώσαμε έκπληκτοι μια τρομερή αλλαγή στο εξώφυλλο.


Όπως έχετε την ευκαιρία να δείτε κι εσείς (αποκλειστικά στο δικό μας blog), στην κανονική έκδοση έχει αλλάξει η ασπίδα του Μακεδόνα πολεμιστή! Και δεν έχει αλλάξει, φυσικά, μόνο στο εξώφυλλο του περιοδικού... Άλλαξε και στην μεταλλική φιγούρα!
Μετά από προσωπική επικοινωνία με την εταιρεία, μάθαμε ότι αιτία για την αλλαγή αποτέλεσε μια πρωτοβουλία των υπευθύνων της DeAgostini Hellas που ζήτησαν από την μητρική εταιρεία να αλλάξει η ασπίδα του Μακεδόνα πολεμιστή και να ξανασχεδιαστεί από την αρχή, για να απεικονίζει το Αστέρι της Βεργίνας! Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στους Έλληνες υπεύθυνους της εταιρείας που δεν προχώρησαν σε μια επιπόλαιη έκδοση, αλλά πρόσεξαν και την παραμικρή λεπτομέρεια –ειδικά σε κάτι που αφορούσε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα!
Το σημαντικότερο, ίσως, είναι πως από εδώ και στο εξής, σε όσες χώρες δεν είχε κυκλοφορήσει η σειρά και θα κυκλοφορήσει στο προσεχές μέλλον, οι νέες εκδόσεις θα περιλαμβάνουν την καινούρια ασπίδα (αν και αυτό θα μπορεί να το αποφασίζει ο κατά τόπους εκδοτικός Οίκος, όπως μας είπαν).
Μακάρι, να συναντήσουμε και στο μέλλον τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από ελληνικούς Οίκους…
Π.Π.

5 σχόλια:

  1. όλα καλά αλλά η τιμή είναι φαρμακείο και μάλιστα εποχές που ζούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό αυτό με την ασπίδα, αλλά το θεότρελο άλογο έχει δίκιο για την τιμή. Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω προσωπικά είναι η έλλειψη χώρου. Βγαίνουν τόσα πολλά που δεν έχω που να τα βάλω.

    Τα σέβη μου για το ωραίο blog. Σας πέρασα στα ιστολόγια μου.

    Ζήτω ο Αστερίξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, τι να πω, έχετε δίκιο για την τιμή, όμως νομίζω πως αν δεν πουλάνε πια αυτές οι συλλογές (λόγω κρίσης) στην Ελλάδα, η εταιρεία ή θα μειώσει όσο μπορεί τις τιμές ή θα σταματήσει να εκδίδει...
    KANTHARoS, χαίρομαι που είσαι μαζί μας, από σήμερα θα υπάρχει σύνδεση και για το δικό σου ιστολόγιο. Αλήθεια, τι γίνεται με αυτό; Συνεχίζεις;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης, να σου πω και την σύμπτωση: έχεις εικονίδιο τον Κ.Ι.Τ.Τ., σε μια εποχή που έχω αρχίσει να βλέπω μετά μανίας τα παλιά επεισόδια της σειράς (μετά από χρόνια), για να τα ξαναθυμηθώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλωσα με Κ.Ι.Τ.Τ. Δεν πήγαινα για ύπνο και δεν έπλενα τα δόντια μου αν δεν έβλεπα πρώτα τον Ιππότη της ασφάλτου.

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...