Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Βρέθηκαν κομμένες σκηνές του «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος»!

Έναν κινηματογραφικό θησαυρό φέρεται να βρήκε στα αρχεία της η Warner Bros. Ο μάγος των ειδικών εφέ, Ντάγκλας Τρέμπουλ, ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκε μια μπομπίνα με τα 17 λεπτά υλικού που είχε κόψει ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ από το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος».


Αμέσως μετά την πρεμιέρα, το 1968, ο Κιούμπρικ έκρινε ότι η ταινία ήταν "πλαδαρή" και τη ξαναμόνταρε. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, οι σκηνές που κόπηκαν θεωρούνταν χαμένες. Τώρα, ορισμένες από αυτές ξαναβγαίνουν στο φως, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί πως και πότε θα μπορέσει να τις δει το ευρύ κοινό.
Πολλοί πιστεύουν ότι η επανακυκλοφορία της ταινίας με τις έξτρα σκηνές θα ήταν "ιεροσυλία", αφού ο τελειομανής Κιούμπρικ είχε επιλέξει να τις αφαιρέσει. Έτσι, θεωρείται πιο πιθανό να συμπεριληφθούν σε μία μελλοντική έκδοση σε DVD και Blu-ray, ως έξτρα υλικό ή να αποτελέσουν τη βάση για ένα ντοκιμαντέρ.
Το "χαμένο" υλικό βρέθηκε σε άριστη κατάσταση σε ένα αλατωρυχείο στο Κάνσας. Τα κινηματογραφικά στούντιο συνηθίζουν να αποθηκεύουν παλιά φιλμ σε ορυχεία, καθώς το σελιλόιντ είναι ευαίσθητο στο φως και στην υγρασία.

Από το http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...