Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του «Χόμπιτ»!


Ξεκίνησαν την Δευτέρα τα γυρίσματα των πολυαναμενόμενων ταινιών "Χόμπιτ", βάζοντας τέλος σε μια καθυστέρηση που οφειλόταν σε προβλήματα χρηματοδότησης και εργατικών διαφορών που παραλίγο να μεταφέρουν τα γυρίσματα εκτός Νέας Ζηλανδίας.
Οι δύο ταινίες θα σκηνοθετηθούν από τον Νεοζηλανδό Πίτερ Τζάκσον ο οποίος είχε σκηνοθετήσει και την βραβευμένη με Όσκαρ τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».
Η σκηνοθεσία λαμβάνει χώρα στα Stone Street Studios στο Ουέλιγκτον και σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίες δεν αποκαλύπτονται. Η πρώτη από τις δύο ταινίες θα κάνει πρεμίερα τον Δεκέμβριο του 2012 και η δεύτερη αναμένεται ένα χρόνο αργότερα.
Οι ταινίες έχουν πληγεί από μια σειρά προβλημάτων, με κυριάρχη την απειλή από την Time Warner Inc. -μονάδα της κινηματογραφικής εταιρείας Warner Bros- να μεταφέρει τα γυρίσματα στο εξωτερικό λόγω φόβου των συνδικάτων που θα μπορούσαν να επιβάλλουν μποϊκοτάζ, με αφορμή αιτήματα για μια συλλογική σύμβαση.
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας την περασμένη χρονιά άλλαξε την εργατική νομοθεσία(!) για να διατηρήσει εντός συνόρων τα κατ' εκτίμηση 500 εκατομμυρία δολαρία παραγωγής και τις αυξημένες φορολογικές ελαφρύνσεις για την Warner Bros, με σκοπό να μειώσει τις ζημιές που μπορεί να επιφέρουν στην μικρή κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας.
Πριν από αυτό, ζητήματα γύρω από την χρηματοδότηση των ταινιών επέφεραν την παραίτηση του σκηνοθέτη Γκιγιέρμο Ντελ Τορο το 2010
Η τελική πρόκληση ήρθε από την νοσηλεία του Τζάκσον νωρίτερα αυτό το έτος για επείγουσα χειρουργική επέμβαση λόγω έλκους.


«Το Χομπιτ» είναι βασισμένο στις περιπέτειες του Μπίλμπο Μπάγκινς (θείου του Φρόντο Μπάγκινς, κύριου χαρακτήρα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) ένα χόμπιτ το οποίο ζει στη Μέση Γη, το οποίο βρίσκεται σε μια αναζήτηση θησαυρού που φρουρείται από έναν δράκο, μετά από παραίνεση του μάγου Γκάνταλφ.
Το βιβλίο το οποίο εκδόθηκε πρώτα το 1937, αποτελεί τον πρόδρομο της τριλογίας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».
Το καστ για τις ταινίες περιλαμβάνει την βραβευμένη με Οσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ, τον Ιαν Μακελεν, τον Ορλάντο Μπλουμ, τον Κεν Σκοτ και τον Μάρτιν Φρίμαν ως Μπίλμπο Μπάγκινς...
Μείνετε σε επαφή για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις...

3 σχόλια:

  1. Με μεγάλη ανυπομονησία θα έλεγα, φίλε μου! Η αλήθεια είναι ότι, μετά την τριλογία του "Άρχοντα", οι φαν της φαντασίας μείναμε τόσα χρόνια ανικανοποίητοι με όσα είδαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ!
    Και εμπιστεύομαι μόνο τον Πήτερ Τζάκσον και για αυτή τη μεταφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...