Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Οι ταινίες που αγαπήσαμε 14 – Το μεγάλο μυστικό / Top secret (1952)


Εναλλακτικός τίτλος: Mr. Potts Goes to Moscow
Κατασκοπική... κωμωδία με χιουμοριστικές καταστάσεις. Τι γίνεται όταν ένας συνηθισμένος ανθρωπάκος βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν πόλεμο μυστικών υπηρεσιών και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται να ταξιδεύει στη Ρωσία ως ο Νο 1 καταζητούμενος επιστήμονας; Το να είσαι προσκεκλημένος του ίδιου του Στάλιν, στο Κρεμλίνο, δεν είναι και μικρό πράγμα!...


Υπόθεση: Ο Ποτς, ένας Βρετανός που δουλεύει ως υδραυλικός σε ένα εργοστάσιο Ερευνών ετοιμάζεται να φύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές και παίρνει κατά λάθος μαζί του τα σχέδια για ένα νέο μυστικό επαναστατικό όπλο. Αποτέλεσμα; Όλοι τον κυνηγάνε! Όχι μόνο η Βρετανική Υπηρεσία Ασφαλείας αλλά και οι Ρώσοι! Όταν οι Ρώσοι τον ανακαλύπτουν τον δελεάζουν με ποτό κι άδειες υποσχέσεις και τον παίρνουν μαζί τους στη Μόσχα. Φυσικά, ο Ποτς δεν έχει καταλάβει τίποτα. Νομίζει απλά ότι οι Ρώσοι και οι Βρετανοί ενδιαφέρονται για τις ιδέες του πάνω στο υδραυλικό σύστημα! Στη Ρωσία όμως ερωτεύεται την Τάνια, μια μυστική πράκτορα και τότε αρχίζει σιγά-σιγά να έχει τις πρώτες υποψίες για τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του.



Ηθοποιοί: George Cole, Oskar Homolka, Geoffrey Summer, Frederick Valk, Nadia Gray, Ernest Jay, Richard Wattis
Σκηνοθεσία: Mario Zampi
Σενάριο: Michael Pertwee, Jack Davies
Διάρκεια: 90'


George Potts . . . . . George Cole
Zekov . . . . . Oscar Homolka
Tanla . . . . . Nadia Gray
Rakov . . . . . Frederick Valk
Pike . . . . . Geoffrey Summer
Sir Hubert Wells . . . . . Wilfrid Hyde White
Professor Layton . . . . . Ernest Jay
Barnes . . . . . Richard Wattis
Smedley . . . . . Michael Medwin



2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ


Ανάρτηση Νο 888

5 σχόλια:

  1. Καταπληκτική κωμωδία, από αυτές που θα δεις πολλές φορές και θ΄αγαπήσεις εξίσου πολύ...αξέχαστη ερμηνεία από τον George Cole, ένα αξιολογότατο βετεράνο ηθοποιό του σινεμά και της τηλεόρασης με τεράστια καριέρα...καλή επιλογή για κυριακάτικο βράδυ μπροστά στη tv!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάλαφρο, διασκεδαστικό, ευχάριστο...
    Αναζητά κανείς κάτι διαφορετικό αυτό το καιρό;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια χαρα σε ολους,δεν την εχω δει την ταινια,ευελπιστώ καποια στιγμη να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία.Προσωπικα λατρευω τους Αδελφούς Μαρξ,ειδικα τον Γκράουτσο.Aπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω διατελέσει δεινος μελετητής των ταινιων τους καθώς και της βιβλιογραφίας τους,δεν ξερω αν θα ήταν εύκολο να γίνει κάποιο αφιέρωμα εδω.Θα ήταν χαρά μου παντως να διαβασω κατι απο εσας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα μία πολύ καλή κινηματογραφική ιδέα...στο άμεσο μέλλον θα κάνω κάτι για αυτό λοιπόν...μπορείς όμως και συ να γράψεις κάποιο άρθρο για τις ταινίες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι όμορφα πράγματα! Πρέπει τα μέλη να ωθούν ο ένας τον άλλο προς την... παραγωγικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...