Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Έρχεται ο Φάντομ, στις 5 Ιουλίου!


Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού Φάντομ, την Πέμπτη 5 Ιουλίου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! Ο εκδότης μας προτρέπει να μην το χάσουμε, γιατί θα μας ενθουσιάσει με την πλοκή και τον σχεδιασμό του.
Ουσιαστικά, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, πρόκειται για την ελληνική έκδοση του ιταλικού περιοδικού "PKNA - Paperinik New Adventures", ενός πρωτοποριακού κόμικ της Disney, που κυκλοφόρησε στην Ιταλία από τις 14 Μαρτίου 1996 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2000, φτάνοντας τα 52 τεύχη.
Αυτό που διαφοροποιεί την συγκεκριμένη σειρά από τις υπόλοιπες της Disney, είναι ότι εδώ, οι συγγραφείς αναπτύσσουν περισσότερα θέματα ενηλίκων από τις κλασικές ιστορίες της Disney που δημοσιεύονται στα άλλα περιοδικά της εταιρείας. Σε όλη τη διάρκεια της σειράς βλέπουμε αναφορές σε θέματα όπως: η σχέση μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ, ο αγώνας μεταξύ του τι είναι σωστό και τι είναι λογικό, η ουσία της αληθινής αγάπης, η διαφορά μεταξύ της ανθρωπότητας και άλλων εξωγήινων φυλών, η ουσία της ύπαρξης ενός υπερήρωα, η σχέση μεταξύ γνώσης και εξουσίας, η σημασία της Ιστορίας και του παρελθόντος μέσα από τα ιστορικά γεγονότα.
Μεταξύ των συγγραφέων της ομάδας "PK", ήταν πολλοί ταλαντούχοι νέοι συγγραφείς: Davide Catenacci, Francesco Artibani, Gianfranco Cordara, Tito Faraci, Bruno Enna, Augusto Macchetto, Ezio Sisto, Alessandro Sisti. Το έργο "PK" θεωρήθηκε ως πλατφόρμα δοκιμών για αυτή τη γενιά νέων δημιουργών, οι οποίοι είχαν μεγάλη ελευθερία να καινοτομούν, αφήνοντας πίσω πολλές από τις τυπικές συμβάσεις αφήγησης της εταιρείας και δημιουργώντας ένα μείγμα από την «κλασική» Disney σε συνδυασμό με τους αμερικανούς υπερήρωες, που ήταν άλλωστε και η κύρια πηγή έμπνευσης.
Παρόλα αυτά, η σειρά δεν τράβηξε πάρα πολύ, ίσως γιατί τόσο η εταιρεία όσο και το κοινό είχαν βαθιά χαραγμένο στο μυαλό τους ότι οι χαρακτήρες της Disney απευθύνονται κυρίως σε παιδιά.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε ανεπιφύλακτα την αγορά και συλλογή των τευχών της συγκεκριμένης σειράς και ευχόμαστε στον εκδότη "καλές πωλήσεις"!


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

3 σχόλια:

  1. Νόμιζα ότι η σειρά ήταν καινούρια και ότι θα έβγαινε παράλληλα με την Ιταλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φανς της οικογένειας Disney!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι κυκλοφορεί από κόμικς, καλό είναι... Να υπάρχει μια κίνηση στην αγορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...