Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Αξέχαστες Ιστορίες 49 - Εκεί που πέρασε το μίσος


Η σημερινή μας ιστορία γράφτηκε το 1973 από τον συγγραφέα Κώστα Φωτεινό (Πότη Στρατίκη) και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 487 του περιοδικού Μικρός Σερίφης. Είναι μια ιστορία όμορφη και διδακτική, καθώς παρουσιάζει με πολύ ωραίο τρόπο τα δεινά που μπορεί να επιφέρει το μίσος στις σχέσεις των ανθρώπων. Ένας νεαρός άνδρας, τυφλωμένος από άσχημα συναισθήματα, θα κατηγορήσει έναν ευυπόληπτο ράντσερ για μια ληστεία που έγινε πριν από χρόνια. Αδιαφορώντας για το αν υπάρχουν αποδείξεις για τα λεγόμενά του, θα κινήσει διαδικασίες που θα προκαλέσουν τον πόνο και την δυστυχία...

Υπόθεση: Ο Τζων Πήρσον είναι ένας πλούσιος ράντσερ, στην περιοχή του Ραστ, στη Βόρεια Ντακότα. Βρίσκεται μαζί με τον επιστάτη του στο μπαρ της κωμόπολης και κερνάει όλο τον κόσμο. Αιτία είναι η πρόσφατη πετυχημένη αγορά κτημάτων, με την οποία διπλασίασε ουσιαστικά την έκταση των λιβαδιών που έχει στην κατοχή του. Η χαρά του, όμως, θα κρατήσει λίγο καθώς στο μπαρ μπαίνουν δυο νεαροί, ο ένας εκ των οποίων γνωρίζει από παλιά τον Πήρσον. Λέγεται Πήτερ Κηθ και κατηγορεί τον ράντσερ ότι είναι κλέφτης και ότι στάθηκε αφορμή να πεθάνει ο πατέρας του! Μπροστά σε όλο τον κόσμο, ο Κηθ, δηλώνει ότι θα σκοτώσει τον Πήρσον, αφού πρώτα τον δει να τρέμει από φόβο και να υποφέρει. Ο ράντσερ προσπαθεί να πείσει τον Κηθ ότι κάνει λάθος και ότι έγινε πλούσιος όταν ανακάλυψε χρυσάφι, όμως ο νεαρός δεν πείθεται. Μαζί του έχουν αρχίσει να αμφιβάλουν και οι κάτοικοι του Ραστ, για το αν ο αξιότιμος κος Πήρσον είναι τόσο αγνός όσο πιστεύανε… Οι επόμενες μέρες είναι δραματικές για τον ράντσερ, καθώς τα ζώα του αρχίζουν να πεθαίνουν και οι βακέρος του να δολοφονούνται!... Τα θρυλικά παιδιά του νόμου θα εμπλακούν στην ιστορία όταν θα βρουν μερικά νεκρά άλογα στο ποτάμι...
Κριτική: 3/5


Η περιπέτεια αυτή επανεκδόθηκε στα τεύχη 924 και 1370 του Μικρού Σερίφη. Το εξώφυλλο και η εσωτερική σελίδα που δημοσιεύουμε είναι από την πρώτη έκδοση.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

5 σχόλια:

 1. Πολύ καλή ιστορία με εξίσου ενδιαφέρον σενάριο κ δουλεμένους χαρακτήρες, που διάβασα πρόσφατα. 3/5 κ από μένα λοιπόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχουμε αρχίσει και... παραταιριάζουμε τις κριτικές μας! Μου έχουν λείψει εκείνες οι μέρες των διαφωνιών...

   Διαγραφή
 2. Και μόνο που διαβάζω τέτοιες αναρτήσεις για τα παλιά περιοδικά, το ευχαριστιέμαι! Αν μπορούσα και να τα διάβαζα όλα αυτά, θα ήμουν καταχαρούμενος... Δεν πειράζει, ίσως κάποια στιγμή τα ξαναδούμε στα περίπτερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πράγματι, οι εικόνες και μόνο είναι δυνατόν να μας γυρίσουν χρόνια πίσω. Ο συνδυασμός με τα κείμενα και τις περιλήψεις της κάθε ανάρτησης, αποτελούν σημείο αναφοράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για τα περίπτερα δεν ξέρω αλλά ότι μπορεί να κυκλοφορήσουν με κάποιο τρόπο, ναι, είναι πιθανόν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...