Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τα κροκοδείλια δάκρυα ενός σάπιου κοινωνικού και πολιτικού συστήματος...


Συγκλονισμένες οι ΗΠΑ αλλά και η διεθνής κοινότητα από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, του Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ, όπου ένας ένοπλος 20χρονος σκότωσε 27 άτομα, εκ των οποίων 20 παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Ο δράστης, Άνταμ Λάνζα, φέρεται να σκότωσε τη μητέρα του στο σπίτι τους, και στη συνέχεια πήγε στο σχολείο όπου εργαζόταν εκείνη και πυροβόλησε κατά μαθητών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 20 παιδιά. Τη βαθιά του θλίψη προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος Ομπάμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει το νόμο περί οπλοκατοχής. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της βίας των όπλων πραγματοποιήθηκε έξω από το Λευκό Οίκο, το βράδυ της Παρασκευής. Τον αποτροπιασμό της για το μακελειό στις ΗΠΑ εξέφρασε σύσσωμη η διεθνής κοινότητα.
«Η πλειοψηφία αυτών που είναι τώρα νεκροί ήταν παιδιά, θαυμάσια παιδιά ηλικίας πέντε έως δέκα ετών. Μου ράγισε η καρδιά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, εξαιρετικά συγκινημένος, ζητώντας να γίνουν «ουσιαστικές ενέργειες» για την πρόληψη μελλοντικών μακελειών.
«Έχουμε υποστεί πολλές τραγωδίες, όπως αυτή στο σχολείο του Νιουτάουν», σημείωσε: «Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, υπήρχαν εκπαιδευτικοί, άνδρες και γυναίκες που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα παιδιά μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».
Ακτιβιστές που τάσσονται υπέρ του ελέγχου των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το Λευκό Οίκο, για να απαιτήσουν πιο αυστηρούς νόμους στην κατοχή και χρήση πυροβόλων όπλων.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό διαμαρτυρίας κατά της οπλοκατοχής και της χρήσης των όπλων και έψαλλαν ύμνους υπό το φως εκατοντάδων κεριών.

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ! Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫΔΩΝ ΠΕΡΑΣΕ!
Είναι, τουλάχιστον, ανήθικο να λυπάσαι και να εύχεσαι να μην ξανασυμβεί κάτι όταν ξέρεις ότι με μαθηματική ακρίβεια θα... ξανασυμβεί! Αν οι Η.Π.Α. δεν πάρουν δραστικά μέτρα για την μείωση της οπλοκατοχής, το έργο θα το ξαναδούμε πολλές φορές ακόμη, δυστυχώς... Τρελοί υπάρχουν πολλοί σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το θέμα είναι πόσο εύκολα ένας τέτοιος άνθρωπος έχει πρόσβαση σε ένα όπλο, το οποίο μπορεί να το πάρει από το συρτάρι του σπιτιού του και να το στρέψει σε άλλους ανθρώπους...
Η οπλοκατοχή στη χώρα έχει βαθιές ρίζες και δύσκολα μπορεί κάτι να αλλάξει. Η εποχή των κάου-μπόυδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί αλλά οι ίδιοι οι Αμερικάνοι δείχνουν να μην το έχουν καταλάβει.
Πόσο ανασφαλής μπορεί να αισθάνεται σήμερα ο μέσος Αμερικανός, ώστε να θέλει να έχει πάντοτε μαζί του ένα όπλο; Η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του κόσμου προσπαθεί κατά καιρούς να μας πείσει ότι μπορεί να επιβάλει μόνη της το νόμο και την τάξη σε διάφορα μέρη του κόσμου... Δεν μπορεί, λοιπόν, να επιβάλει τα ίδια πράγματα στην δική της επικράτεια; Ουσιαστικά, το πραγματικό ερώτημα είναι: ποιος πολιτικός θα τολμήσει να πάει ενάντια στην θέληση της κολοσσιαίας αμερικανικής βιομηχανίας όπλων;...
Περισσότερα όπλα ίσον περισσότερες δολοφονίες. Πράγματι, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Έρευνας Ελέγχων Τραυματισμών του Χάρβαρντ, προκύπτει πως όσα περισσότερα όπλα υπάρχουν στη κοινωνία, τόσα περισσότερα περιστατικά δολοφονιών συμβαίνουν. Χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το καταλάβεις αυτό;
Όμως, φαίνεται πως ο έλεγχος των όπλων δεν είναι δημοφιλής στις ΗΠΑ, ούτε στους κόλπους της κοινωνίας. Από το 1990 οι δημοσκόποι ρωτούν τους Αμερικανούς αν πιστεύουν πως θα έπρεπε να ενταθούν οι περιορισμοί για την οπλοκατοχή. Είναι προφανές ότι η κοινή γνώμη υιοθετεί την «κουλτούρα των όπλων»: με ποσοστά από 60 έως 70% η πλειοψηφία απαντά πως η σχετική νομοθεσία θα πρέπει είτε «να παραμείνει ως έχει» είτε «να γίνει πιο ελαστική»!
Το χειρότερο απ' όλα είναι πως οι μαζικές δολοφονίες δεν επηρεάζουν τις απόψεις κάποιου γύρω από την οπλοκατοχή! Σύμφωνα με το Pew Research Center, ακόμη και μετά τις μαζικές δολοφονίες του περασμένου καλοκαιριού στο σινεμά Ορόρα στο Τέξας, η κοινή γνώμη δεν άλλαξε τη στάση της, ούτε έγινε πιο ευαίσθητη σχετικά με ζητήματα οπλοκατοχής! Τα ποσοστά όσων συνεχίζουν να επιλέγουν το «δικαίωμα στην οπλοκατοχή» είναι σχεδόν τα ίδια!...
Άρα, μην κλαίτε φίλοι Αμερικάνοι για την κατάντια σας... Αφήστε όλους εμάς τους υπόλοιπους να κλαίμε για τα παιδιά σας!...
Τουλάχιστον, τα δικά μας δάκρυα είναι πιο ειλικρινή...


Όπλα που στάζουν αίμα σχηματίζουν τον χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφίσα αμερικανικής εκστρατείας για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...