Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Νέες εκδόσεις 349 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #8


Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε σήμερα το φύλλο αρ. 1591, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του Λούκυ Λουκ. Υπενθυμίζουμε ότι, σε συνεργασία με την "Μαμούθ Κόμιξ", η εφημερίδα κυκλοφορεί μια σειρά τευχών του δημοφιλούς ήρωα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει και ενός άλλου είδους αναγνωστικό κοινό. Πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης και προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το σημερινό τεύχος: Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΝΤΑΛΤΟΝ ("LES DALTON SE RACHETENT")
Α' έκδοση: DARGAUD EDITEUR, Paris, 1977
Σκίτσα: MORRIS
Κείμενα: GOSCINNY
Εντάξει, την ψυχολογία του όχλου στην Άγρια Δύση είχαμε την ευκαιρία να την διακρίνουμε και στις προηγούμενες περιπέτειες του Λούκυ Λουκ αλλά σ' αυτό ειδικά το τεύχος θα συμβούν τα απίθανα. Όπως για παράδειγμα να ακούσουμε από το στόμα του Τζόε, ότι "το αλκοόλ είναι πηγή πολλών δεινών και ο μέθυσος υποβιβάζει... μπλά...μπλά...", να μάθουμε από τον Ράν-Ταν-Πλάν την μέθοδο "εις άτοπον απαγωγή", να δούμε τον Λούκυ Λουκ να προστατεύει τρομερούς ντεσπεράντος και τους Ντάλτον με το αστέρι του νόμου στο στήθος τους! Η αλήθεια είναι, ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να είσαι τίμιος και να προκαλείς τον σεβασμό στους συμπολίτες σου. Αλλά, αυτό είναι το τίμημα για την εξάπλωση του πολιτισμού στην Άγρια Δύση. Αυτά μπορεί να μην είναι εντελώς παράλογα για κάποιους γερουσιαστές και το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, που αποφασίζουν για την υπό προϋποθέσεις απελευθέρωση των Ντάλτον, παρόλες τις ενστάσεις του Λούκυ Λουκ! Ακόμα και ο Τζόε δυσκολεύεται να το δεχτεί, μα ωστόσο συμφωνεί στο ότι "άμα σεβαστούμε το Νόμο, μετά αυτός θα είναι ανίσχυρος απέναντί μας"...

Την επόμενη Κυριακή: Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

3 σχόλια:

  1. Αν και λίγο καθυστερημένα, να αναφέρω και την δική μου άποψη για αυτό το τεύχος. Είναι ένα ανατρεπτικό τεύχος με ωραίο σενάριο και πολύ γέλιο! Στην κυριολεξία ο κόσμος γυρίζει ανάποδα στο συγκεκριμένο τεύχος! Εξαιρετικοί οι Ράν-Ταν-Πλάν και Τζόε Ντάλτον! Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους δεν έτυχε να το διαβάσουν ακομα! Είναι σίγουρα ενα από τα καλύτερα τεύχη που έχει εκδόσει το Έθνος μέχρι τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ ότι, ούτως ή άλλως, είναι ένα από τα καλύτερα τεύχη του Λούκυ Λουκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείται και συνολικά, ένα από τα καλύτερα τεύχη της σειράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...