Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Το αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης ξανά διαθέσιμο στο Διαδίκτυο


Η κληρονομιά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι ξανά διαθέσιμη μέσα από τον δικτυακό τόπο hprt-archives.gr.
Μέσα από χιλιάδες ψηφιοποιημένες εγγραφές ευρείας θεματολογίας, και με πλήρη τεκμηρίωση, το αρχείο της Δημόσιας Τηλεόρασης καταγράφει την ιστορία και την εξέλιξη του μέσου από τα πρώτα βήματά του στα τέλη της δεκαετίας του '60 έως σήμερα.
Στο δικτυακό τόπο του αρχείου είναι διαθέσιμες τεκμηριωμένες εκπομπές, ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, πολύτιμα ηχητικά τεκμήρια από το αρχείο της ραδιοφωνίας, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τα αρχεία Πουλίδη και Σαρρηκώστα, που καταγράφουν τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Διατίθεται επίσης το σύνολο των μεταδεδομένων (metadata) για περίπου 450.000 τεκμήρια του αρχείου ειδήσεων και των ταινιοθηκών τηλεόρασης και ραδιοφώνου.
Το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ξεκίνησε πιλοτικά από την ΕΡΤ με συγχρηματοδότηση κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η αξία αυτού του έργου είναι ανεκτίμητη, καθώς το οπτικοακουστικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης περιέχει περίπου το 70% του συνόλου του ελληνικού οπτικοακουστικού περιεχομένου. Για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση η διάσωση και ανάδειξη του αρχείου της αποτελεί ένα έργο ευθύνης, μία πολιτιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.


ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...