Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος τώρα και σε... κόμικ!


Tο εξώφυλλο, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος απεικονίζεται με λευκά άμφια έξω από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο ήρωας ενός παιδικού βιβλίου που στόχο έχει «να εξηγήσει τα πιο όμορφα λόγια του Ιερού Πατέρα στους μικρούς Ιταλούς». Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα βιβλίο-κόμικ που σκοπό έχει να εξηγήσει με απλά λόγια τις αξίες της Καθολικής Εκκλησίας σε λιλιπούτειους Ιταλούς.
Tο βιβλίο, που είναι γραμμένο στην ιταλική γλώσσα, έχει στις εσωτερικές του σελίδες τα αγαπημένα αυτοκόλλητα των παιδιών, παιχνίδια και φωτογραφίες τις οποίες οι «μπόμπιρες» θα μπορούν να ζωγραφίσουν.


Πριν από μερικούς μήνες, σε μια προσπάθεια να κάνουν γνωστό τον Ποντίφικα σε όλο τον κόσμο, οι Ιταλοί, δημιούργησαν ένα video με κινούμενα σχέδια, το οποίο, παρουσιάζει τη ζωή του μέσα σε τέσσερα λεπτά.
Επιπλέον, το μετέφρασαν σε 15 γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες είναι τα αγγλικά, τα ιταλικά, τα αραβικά, τα γιαπωνέζικα, τα κορεάτικα, τα ουρντού, τα ισπανικά, η γλώσσα ταμίλ και άλλες. Oι δημιουργοί του video είχαν δηλώσει τότε: «Είναι φυσικό να μην είναι γνωστός ο Πάπας στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, αφού προέρχεται από την Αργεντινή και γι' αυτό αποφασίσαμε να το μεταφράσουμε σε δεκαπέντε γλώσσες»...

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...