Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Νέες εκδόσεις 553 - Αλφαβητάρια και Αναγνωστικά - Το Βήμα #16


Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα "Το Βήμα" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 16.328, με ένθετο τον δέκατο έκτο τόμο της σειράς "Αλφαβητάρια και Αναγνωστικά".
Πρόκειται για το Αναγνωστικό της Δ' Δημοτικού που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1932 από τον εκδοτικό οίκο "Ι. Δ. Κολλάρος & Σία - Βιβλιοπωλείον της Εστίας".
Στην ειδική αυτή έκδοση για την εφημερίδα "Το Βήμα" έχει αναπαραχθεί η τρίτη έκδοση, του 1933. Συγγραφείς του ήταν οι Ανδρέας Καρκαβίτσας και Νώντας Έλατος, ενώ την εικονογράφηση επιμελήθηκε ο Β. Γερμενής. Το βιβλίο απαρτίζεται συνολικά από 50 κείμενα, εκ των οποίων 16 του Καρκαβίτσα (πολλά από αυτά με ναυτικό θέμα), 16 του Έλατου και 18 ποιήματα δημοτικά, καθώς και του Γεώργιου Δροσίνη, του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, του Ιωάννη Βηλαρά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου κ.α.
Η σύγχρονη ανατύπωσή έγινε εφικτή χάρη στο αρχείο του συμβολαιογράφου και συλλέκτη Παύλου Μπαλογιάννη, ο οποίος είναι και μέλος του δικού μας Club. Παύλο, σ' ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας δίνεις να έρθουμε σε επαφή με τέτοια ιστορικά κειμήλια...

Επιμέλεια σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Εκδόσεις: Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2013
Τιμή εφημερίδας (έκδοση με προσφορές): 4,25 ευρώ

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...