Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Εμείς προτείνουμε... 227 - James Bond 007: Solo (Κατασκοπικό μυθιστόρημα)


Συγγραφέας: William Boyd
Διαστάσεις: 16Χ24 εκ.
Σελίδες: 424
Τιμή: 17 euro
ISBN: 978-618-5061-03-6
Εκδόσεις: Τραυλός

Παγιδευμένος σε έναν απίστευτο ιστό συνωμοσίας, ο Μποντ αναγκάζεται να αγνοήσει τις διαταγές της Υπηρεσίας και να κυνηγήσει έναν δικό του στόχο, σε μια προσωπική απονομή δικαιοσύνης. Καταστρώνει ένα σχέδιο που πρέπει να εκτελέσει "μόνος" του -εντελώς ανεπίσημο, σαν χτύπημα του υποκόσμου.
Με το απαράμιλλο στιλ του, ο 007 κουμπώνει το σακάκι του. Μέσα στο μισοσκόταδο χαμογελάει με σημασία -ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει.
Ένας κλασικός Τζέιμς Μποντ -όπως τον δημιούργησε ο Ίαν Φλέμινγκ πριν από 50 χρόνια- επιχειρεί "solo", σε μια αποστολή θανάτου με μοναδικό κίνητρο την εκδίκηση.
Ένα περιπετειώδες θρίλερ κατασκοπείας με ασυγκράτητη δράση, ανατροπές, απίθανη πλοκή και κλιμακούμενη αγωνία.

My name is Bond, James Bond.
Είναι φλεγματικός, εμβληματικός, γοητευτικός, έχει την άδεια να σκοτώνει.
Ζει, πυροβολεί, κάνει έρωτα –πάντοτε, με ένα ασύγκριτο στιλ.

Ο Μποντ έχει εντολή να τερματίσει τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται σε ένα κρατίδιο της Δυτικής Αφρικής. Η προκλητική σταθμάρχης της ΜΙ6 στην περιοχή, προσφέρει κάθε λογής υπηρεσίες στον 007, όμως οι θανάσιμες παγίδες των ντόπιων παρακρατικών είναι ανυπέρβλητες.
Ακολουθώντας τα ίχνη των δολοφόνων, ο Μποντ οδηγείται στην Ουάσινγκτον. Μεταμφιεσμένος και πάνοπλος παίρνει την εκδίκησή του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να δραπετεύσει από τον σφιχτό εναγκαλισμό της CIA, καθώς ανακαλύπτει ότι έχει εγκλωβιστεί στα πλοκάμια μιας ασύλληπτης γεωπολιτικής διαπλοκής.

William Boyd
Ο Γουίλιαμ Μπόιντ γεννήθηκε στην Γκάνα το 1952 και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της νιότης του στη Δυτική Αφρική. Σήμερα, ζει στο Τσέλσι (στο δυτικό Λονδίνο) λίγα μέτρα μακριά από το «σπίτι του Τζέιμς Μποντ», και ενίοτε επισκέπτεται το δεύτερο σπίτι του, στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Το συγγραφικό έργο του περιλαμβάνει δεκατέσσερα μυθιστορήματα, τρεις συλλογές σύντομων ιστοριών και ένα δοκίμιο. Ο Μπόιντ έχει τιμηθεί με τα βραβεία Whitbread, John Llewellyn Rhys, James Tait Black Memorial, Jean Monnet και Somerset Maugham.
Είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας, καθώς και μέλος του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών.

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...