Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ελληνικά Βραβεία Κόμικς


Τα Comicdom Awards όπως τα γνωρίζαμε είναι πλέον παρελθόν! Όμως οι fans του θεσμού δεν χρειάζεται να ανησυχούν! Τη θέση των Comicdom Awards παίρνουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΜΙΚΣ, με την Ακαδημία να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τα ηνία της διεξαγωγής του θεσμού. Η τελετή θα εξακολουθήσει να λαμβάνει χώρα στο Comicdom Con Athens. Μάθετε λεπτομέρειες.

Ελληνικά Βραβεία Κόμικς
(Παρασκευή 24 Απριλίου, 21:00, Θέατρο)

Τα βραβεία που αφορούν στην ελληνική σκηνή των comics έχουν περάσει από πολλές φάσεις, με πιο μακρά περίοδο αυτή των COMICDOM AWARDS, που υπήρξαν για χρόνια τα μοναδικά βραβεία της σκηνής. Στα πρώτα τους βήματα, τα COMICDOM AWARDS απονέμονταν με βάση την ψήφο του κοινού. Από το 2010, όμως, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς συστάθηκε μια Ακαδημία, αποτελούμενη από άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο, και είναι αυτή που αποφάσιζε για τις υποψηφιότητες και τους νικητές.
Ο καιρός ωρίμασε και πλέον είναι η ώρα να έρθουν τα βραβεία στα χέρια των κατεξοχήν ενδιαφερομένων, των μελών της ελληνικής σκηνής comics. Έτσι, η Ακαδημία από φέτος παίρνει τη σκυτάλη από το Comicdom, μετονομάζει τα βραβεία σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΜΙΚΣ και εγκαινιάζει μια νέα εποχή. Καλλιτέχνες, εκδότες, δημοσιογράφοι, μεταφραστές, ιδιοκτήτες καταστημάτων comics και ιδιοκτήτες διαδικτυακών ιστότοπων, συναποτελούν την Ακαδημία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΟΜΙΚΣ και είναι αυτοί που, με την ψήφο τους, αναδεικνύουν τις εκδόσεις και τους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε.

Παρουσιάζει ο Βύρων Θεοδωρόπουλος (stand-up comedian).
Στην απονομή θα συμμετέχουν δημιουργοί από τον ελληνικό χώρο των comics.

Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...