Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Οι περιπέτειες του Σαρκοζίξ!Ένας νέος ήρωας καρτούν γεννήθηκε. Είναι κοντός, έχει μεγάλη μύτη και διοικεί ολομόναχος μία χώρα που ονομάζεται Γαλλία ή μάλλον Γαλατία.
Ο λόγος για τον Σαρκοζίξ και τις περιπέτειές του, όπως περιγράφονται στο πρώτο τεύχος του κόμικς που έχει τίτλο «Les Aventures de Sarkozix 1. Tout pour ma Gaule!» Στο πλευρό του βασικού ήρωα υπάρχουν και οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, όπως ο Φιλούς, η Αλιομαρίξ και βέβαια η Καρλαμπρουνίξ! Την πρώτη ημέρα λοιπόν του πρώτου έτους μ.ΖΣ (δηλαδή μετά τον Ζακ Σιρακίξ), ο Σαρκοζίξ, ο νέος αρχηγός των Γαλατών, εγκαινιάζει την εποχή των ρήξεων και διοργανώνει ένα μεγάλο γεύμα για να γιορτάσει την ιστορική του νίκη. Εκεί είναι όλοι του οι φίλοι και φυσικά η καλή του, η Καρλαμπρουνίξ. Η παρέα, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια, συζητάει για τα φορολογικά συστήματα…
Οι περιπέτειες του Σαρκοζίξ έχουν μόλις ξεκινήσει! Πίσω από αυτή τη μεταφορά της πολιτικής ζωής στην εποχή των Γαλατών, κρύβεται μια ομάδα καλλιτεχνών του κόμικς, με επικεφαλής τον Γουιλφρίντ Λουπάνο. Η ιδέα ανήκε στον εκδότη Γκι Ντελκούρ και ο Λουπάνο παραδέχεται ότι όταν άκουσε πως ο Σαρκοζί θα έπρεπε να μεταμορφωθεί σε μικρόσωμο Γαλάτη τύραννο, ενθουσιάστηκε. «Ο Σαρκοζί που είναι ακραία επικοινωνιακός πληρώνει τη μιντιακή πανταχού παρουσία του με το να είναι το αγαπημένο θέμα όσων ασχολούνται με τις καρικατούρες και τη σάτιρα», εξηγεί σε συνέντευξη του ο Λουπάνο που προσθέτει ωστόσο ότι με τις «Περιπέτειες του Σαρκοζίξ» προσπαθούν να μιλήσουν και για πολιτική, αλλά και να δείξουν με ανάλαφρο τρόπο τι αποτελεί τελικά ο «σαρκοζισμός». Το τεύχος κάθε περιπέτειας του Σαρκοζίξ θα στοιχίζει 9,95 ευρώ, ενώ στο πρώτο τεύχος έχει αξιοποιηθεί και το ξέσπασμα τσαντίλας του σε μια από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του, όταν είπε σε έναν αγρότη που τον ενόχλησε «άντε χάσου, τιποτένιε»!
Πρόκειται για μία έκδοση που μάλλον δεν θα δούμε ποτέ μεταφρασμένη στα ελληνικά...

Αναδημοσίευση μέρους του κειμένου από www.espressonews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ.
    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...