Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Μία έκπληξη με... Ζαγκόρ!


Μία ολόκληρη, ακυκλοφόρητη στην Ελλάδα, περιπέτεια του Ζαγκόρ, μπορείτε να βρείτε τώρα μεταφρασμένη στο διαδίκτυο και να την διαβάσετε!
Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας που έκανε η ομάδα “CT Translation Team”, της ιστοσελίδας http://comicstrades.wordpress.com/, του γνωστού στο χώρο, Γιώργου Κοσκινά.
Δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει και στο παρελθόν παρόμοιες προσπάθειες, όμως τα παιδιά που έκαναν αυτή τη δουλειά αξίζουν συγχαρητήρια.
Η εργασία αυτή δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο για ελεύθερο κατέβασμα, ούτε και καμία άλλη παρόμοια μετάφραση κόμικς στο μέλλον! Απλά, θα μπορέσετε να διαβάσετε αυτή την ιστορία σε on line ανάγνωση! Η ομάδα εργασίας φαίνεται ότι όχι μόνο αγαπάει τα κόμικς αλλά σέβεται και τα πνευματικά δικαιώματα! Πίσω από όλη αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος, μόνο αγνή αγάπη για τα κόμικς!
Ποια είναι όμως αυτή η περιπέτεια, που πλέον μπορούμε να την διαβάσουμε όλοι; Πρόκειται για την ιστορία «Il Tesoro Maledetto”, ή “Ο καταραμένος θησαυρός” στα ελληνικά. Η ιστορία αυτή κυκλοφόρησε στο επετειακό τεύχος 200 της μηνιαίας Ιταλικής έκδοσης (η κύρια μορφή έκδοσης του τίτλου), τον Μάρτιο του 1982 και ήταν εξ ολοκλήρου έγχρωμη! Βέβαια, η μετάφραση που έκαναν οι φίλοι του “CT”, έγινε από επανέκδοση του περιοδικού, οπότε και δυστυχώς δεν είναι έγχρωμες οι σελίδες που θα διαβάσουμε…
Για να απολαύσετε την περιπέτεια, επισκεφθείτε τώρα την ιστοσελίδα του “Comicstrades”, απ’ ευθείας ή χρησιμοποιώντας την σύνδεση που βρίσκεται στην αριστερή στήλη του blog μας… Εκεί, ακολουθήστε τις οδηγίες και… καλή ανάγνωση!

4 σχόλια:

  1. Παναγιώτη, σε ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και την προώθηση της δουλειάς, που έγινε με αυτά ακριβώς τα υλικά που περιέγραψες. Μεράκι, κάφι και πάνω απ` όλα, σεβασμός στους δημιουργούς και τα πνευματικά τους δικαιώματα. Μια επίπονη εργασία ομαδική, 35 ημερών, μπορεί να αναγνωστεί από όλους τους φίλους των κόμικς. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την απίστευτη δουλειά που κάνετε εδώ! Το ένα άρθρο είναι καλύτερο από το άλλο! Ειδικά η παρουσίαση ταινιών, τευχών και τίτλων όπως το Ροντέο, είναι άξια θαυμασμού από όλους όσους ασχολούντε με τον χώρο των κόμικς. Για οτιδήποτε χρειαστείτε, με μορφή εικόνας ή κειμένου, είμαστε στην διάθεση σας και με μεγάλη μας ευχαρίστηση να βοηθήσουμε, όσο και όπως μπορούμε, στην προσπάθεια σας.

    Με εκτίμηση

    Γιώργος Κοσκινάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο, δεν χρειάζεται να ευχαριστείς κανέναν... Τα καλά πράγματα αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται από όλους! Όπως κι εμείς εδώ με το Magazine μας, όπως και πολλοί άλλοι φίλοι που μέσα από site, φανζίν, περιοδικά κτλ, προσπαθούμε να δώσουμε μια ώθηση στο αγαπημένο μας αντικείμενο: το κόμικς.
    Συνεχίστε έτσι δυναμικά! Περιμένουμε το επόμενο... δημιουργικό "χτύπημά" σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη νέα προσπάθεια του Γιώργου κ στη πολύ μεγάλη έκπληξη που μας επιφύλαξε με το Ζαγκόρ. Συνέχισε την με το ιδιο μεράκι κ την ιδια αγάπη-κοινή με τη δική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρέχω να την διαβάσω.
    Τα συγχαρητήρια μου είναι το ελάχιστο που μπορώ να εκφράσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...