Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Έκθεση κόμικς στην Πάτρα, με την συνεργασία του γνωστού μας "Mycomics.gr"


Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Πολιτισμού Πάτρας - 12ο Διεθνές Πανόραμα, που θα πραγματοποιηθεί (όπως πάντα) το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στο πολυχώρο ΙΝΤΕΑΛ, από φέτος κάνει ένα «άνοιγμα» και σε άλλες μορφές τέχνης όπως θέατρο, ποίηση, μουσική, εικαστικά, βιβλίο κ.α. εκπληρώνοντας έτσι μια υπόσχεση για δημιουργία ενός φεστιβάλ κινηματογράφου και πολιτισμού.
Γενικότερα, ενός φεστιβάλ των τεχνών που πρώτα από όλα θα είναι δημιούργημα και έκφραση Πατρινών και όχι να είναι ένας φορέας που απλώς θα κάνει μετακλήσεις με την βοήθεια ατζέντηδων που δεν γνωρίζουν και δεν βιώνουν την ιδιαιτερότητα της Πάτρας.
Ανάμεσα στις άλλες παράλληλες εκδηλώσεις θα διοργανώσει και μια έκθεση κόμικς σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών, από την Πάτρα και το Αίγιο, που έχουν φτιάξει και συμμετέχουν στο www.mycomics.gr.
Θα εκτεθούν εξώφυλλα από σπάνια τεύχη κόμικς που σημάδεψαν και έμειναν αναλλοίωτα στη μνήμη μας.
Η ομάδα "mycomics", ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής, δέχτηκε να διοργανώσει μια έκθεση ως παράλληλη εκδήλωση στην γκαλερί του ΙΝΤΕΑΛ.
Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες, να θυμηθούν τα αγαπημένα περιοδικά των παιδικών τους χρόνων!
Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, αλλά και στο "Mycomics.gr" που πλέον αναγνωρίζεται και επίσημα ως ένας σημαντικός "παίκτης" στον ελληνικό χώρο των κόμικς! Μπράβο, παιδιά!


Δείτε και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κώστα Γιαννακόπουλου, εδώ: http://velvetmagazine.gr/2010/09/i-love-comics/

4 σχόλια:

  1. Το να σε επιλέγει ένα φεστιβάλ τεχνών είναι από μόνο του μια σημαντική αναγνώριση. Νιώθω τυχερός που γνωρίστηκα και συνδέθηκα με τον Κώστα Γιαννακόπουλο που αποτελεί ένα από καλύτερα παιδιά του χώρου. Άνθρωπος και επαγγελματίας πραγματικά. Του οφείλω το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής μου. Κώστα, συγχαρητήρια. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λόγια είναι περιττά, όταν μιλάμε για τον Κώστα και την δουλειά του στον χώρο των κόμικς. Όπως τα είπες κι εσύ, Hunter: καλό παιδί, καλός επαγγελματίας και καλός φίλος… Του ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια στα αλήθεια.
    Για την έκθεση τα πράγματα έγιναν απλά. Είχαν δει το site, είμαστε στην ίδια πόλη, μας ζητήσανε μερικά εκθέματα και ανταποκριθήκαμε.
    Ο πληθυντικός γιατί εκτός από μένα βοήθησαν και θα βοηθήσουν αρκετοί φίλοι εδώ στην Πάτρα. Ο Παναγιώτης, Ο Γιώργος, ο Κώστας ο Καπετσώνης και ο Δημήτρης θα είναι κάποιες ώρες στην έκθεση προσφέροντας τα φώτα τους στους επισκέπτες.
    Δυστυχώς ο χώρος τελικά δεν βοήθησε ώστε να μπορέσουμε να πάμε και εκθέματα πραγματικά. Δεν υπήρχαν προθήκες ώστε να βάλουμε το Μπλεκ #1 και το Ζαγκόρ #1 και τα Κλασσικά Εικονογραφημένα #1. Οπότε περιοριστήκαμε, για αυτή την φορά, σε reproductions.
    Του χρόνου καλά να είμαστε θα το σχεδιάσουμε καλύτερα.
    Το βασικότερο που περιμένουμε από αυτή την κίνηση είναι να βρούμε μερικούς φίλους των κόμικς συμπολίτες και να μεγαλώσουμε την παρέα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα κι έτσι, φίλε μου, είναι κάτι το σημαντικό. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
    Ευχόμαστε, λοιπόν, καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλη την ομάδα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...