Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Πώς να περάσετε τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής σας


Από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά, τα Χριστούγεννα αποτελούσαν την πιο θαυμάσια περίοδο του έτους. Όλοι είναι ευδιάθετοι και χαμογελαστοί. Η γκρίνια μειώνεται αισθητά. Οι πόλεις και τα εμπορικά καταστήματα φορούν τα γιορτινά τους, ενώ τα σπίτια και τα γραφεία μας διαγωνίζονται για τον καλύτερο στολισμό.
Όλη η πλάση ετοιμάζεται για να υποδεχτεί με λαμπρότητα και χαρά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Εμείς όμως πως πάμε από διάθεση; Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε τέλεια και φέτος, παρά τις δυσκολίες της ζωής και την οικονομική κρίση που μας καταδιώκει; Παρακάτω υπάρχουν μερικά tips για να περάσουμε φέτος όσο πιο ευτυχισμένα μπορούμε τις γιορτινές μέρες.
Τα Χριστούγεννα θεωρούνται από τους περισσότερους μία οικογενειακή περίοδος κι έτσι η κατάλληλη κίνηση μάλλον είναι να περάσουμε τις γιορτές με τους δικούς μας. Δεν έχει σημασία το αν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι τόσο πλούσιο ή αν τα δώρα θα είναι λαμπερά... Έχει σημασία να βρισκόμαστε ανάμεσα σε ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε, σε μία ατμόσφαιρα γαλήνης και θαλπωρής. Αν παρόλα αυτά η οικογένειά μας βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά και δεν μπορούμε να τους επισκεφτούμε, τότε δεν έχουμε παρά να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να μας φέρει κοντά. Πολύτιμες ευχές και μερικά γλυκά λόγια, θα φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση μας.
Οι οικογενειακές παραδόσεις έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες. Πώς θα σας φαινόταν όμως, αν φέτος δημιουργούσαμε τη δική μας παράδοση; Δεν χρειάζεται να είναι κάτι τρομερά δύσκολο ή πολύπλοκο, αλλά μία απλή κίνηση που μπορεί να γίνει αγαπημένη συνήθεια. Για παράδειγμα, ανήμερα των Χριστουγέννων όλη η οικογένεια να φοράει το ίδιο χρώμα μπλούζας ή να ξυπνάει ο ένας τον άλλον με γιορτινά τραγούδια, ή να φτιάχνει όλη η οικογένεια μαζί ένα χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότα και ζαχαρωτά. Απλά πράγματα, που ποιος ξέρει, μπορεί να περάσουν στις επόμενες γενιές και να αποκτήσουν το δικό τους κομμάτι στην ιστορία της οικογένειας. Ακόμη όμως κι αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε απλά μοιραστεί μερικές όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας.


Τα οικογενειακά άλμπουμ φωτογραφιών, αποτελούν συνήθως τα πιο συγκινητικά ντοκουμέντα των αναμνήσεών μας στο πέρασμα του χρόνου. Έτσι, μπορούμε να φροντίσουμε ώστε αυτά τα Χριστούγεννα να μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας, απαθανατίζοντας κάθε χαρούμενη κι ιδιαίτερη στιγμή. Από την Παρασκευή της γεμιστής γαλοπούλας και το πλάσιμο των μελομακάρονων, μέχρι το πρωινό ξύπνημα της Πρωτοχρονιάς και το άνοιγμα των δώρων. Τα παιδιά που κάθονται γύρω από το δέντρο, οι γονείς μπροστά στο τζάκι, το τσούγκρισμα των ποτηριών και το κόψιμο της γαλοπούλας, μπορούν να αποτελέσουν μελλοντικά αφορμές συγκίνησης και γλυκιάς νοσταλγίας.
Τα Χριστούγεννα όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε όσο πιο χαρούμενοι και ήρεμοι μπορούμε. Γι' αυτό, ας μην κρατήσουμε κακία σε κανέναν ό,τι κι αν μας κάνει. Ας κάνουμε μία μικρή υποχώρηση στη διαμάχη με τους συναδέλφους μας. Ας απολαύσουμε μία ζεστή σοκολάτα με τους φίλους μας στο καφέ της γειτονιάς. Ας σπαταλήσουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας, για να αγοράσουμε τα δώρα της οικογένειάς μας. Ας κάνουμε μία βόλτα στα μαγαζιά, απλά κρατώντας το χέρι του αγαπημένου μας ανθρώπου...
Και τελικά, ας θυμηθούμε το λόγο που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Με όλη την αναστάτωση και τις δυσκολίες της εποχής, είναι τόσο δύσκολο να εστιάσει κανείς στις κοινωνικές παραδόσεις και τόσο εύκολο να ξεχάσει γιατί οι άνθρωποι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Όταν συνειδητοποιήσουμε το πραγματικό νόημα της γιορτής αυτής, της γιορτής της αγάπης, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της γαλήνης, τότε θα την απολαύσουμε και καλύτερα.

Καλά Χριστούγεννα!!!


Το κείμενο το βρήκαμε στο http://www.miss.gr

4 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους!!!
    Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε άσε τις αναρτήσεις. Πάμε για κάλαντα;

    Καλές γιορτεςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΥΧΟΜΑΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ, Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία και πολλά κόμικς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...