Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αξέχαστες Ιστορίες 38 - Το μυστικό του βάλτου


Σήμερα θα σας θυμίσουμε μία πολύ όμορφη περιπέτεια των τεσσάρων μικρών υπερασπιστών του νόμου. "Το μυστικό του βάλτου" δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1970 στο τεύχος 249 του περιοδικού "Μικρός Κάου-μπόυ". Από τότε έχει δημοσιευθεί άλλες τρεις φορές στα τεύχη 177, 501 και 778 του περιοδικού "Μικρός Αρχηγός". Συγγραφέας της ιστορίας είναι ο Κώστας Φωτεινός (ψευδώνυμο του Πότη Στρατίκη).
Υπόθεση: Οι τέσσερις φίλοι μας, έχουν στρατοπεδεύσει σε μια ερημική περιοχή, όταν ξαφνικά τους πλησιάζει ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος. Τους λέει πως ονομάζεται Σταν Χόλμερ και πως επιτέθηκαν τέσσερις ληστές σ’ αυτόν και έναν ακόμη φίλο του και τους χτύπησαν. Έπειτα τους κυνήγησαν μέχρι έναν βάλτο για να τους πνίξουν. Ο φίλος του βούλιαξε στη λάσπη και δεν κατάφερε να γλιτώσει, αλλά αυτός στάθηκε τυχερός και κρατήθηκε από κάτι κλαδιά, χωρίς να τον πάρουν είδηση, μέχρι που έφυγαν. Ο Τζιμ θ’ αφήσει την Ντιάνα και τον Τσιπιρίπο να προσέχουν τον Σταν Χόλμερ και αυτός με τον Πεπίτο θ’ ακολουθήσουν τα ίχνη των τεσσάρων ληστών. Μετά από πολλές περιπέτειες, ο Τζιμ θα συλλάβει τελικά τους τέσσερις άνδρες που είχαν καταφύγει σε μια κοντινή κωμόπολη, το Κάλβερτ. Αυτοί, όμως, θα αρνηθούν κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας πως δεν συνάντησαν ποτέ τον Σταν Χόλμερ…
Κριτική: 4/5

9 σχόλια:

  1. Jim,

    Δεν την έχω διαβάσει ακόμη. Θα τη βρώ όμως. Λοιπόν κόλλησα για τα καλά. Αυτό το καλοκαίρι διαβάζω μόνο Μικρό Καουμπου. 150 τευχη μέχρι τωρα και συνεχίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι απίστευτος!
    Όμως, μάλλον αρχίζεις να καταλαβαίνεις σιγά-σιγά κι εμένα...
    Αν μπεις στο κλίμα των περιπετειών, δένεσαι πολύ με τους χαρακτήρες... Έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eχεις δίκιο. Δεν το περίμενα. Κάθε μέρα διαβάζω 2-3 στην παραλία. Και επιτέλους έκλεισα και πολλές από τις σειρές με Ελ Καπιτάν κλπ.
    Μου άρεσε πολύ η ιστορία σε 2 συνέχειες με το καραβάνι στην έρημη πόλη όπου ήταν ο πύργος με τα φίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι κι αλλιως ο Τζιμ Ανταμς κι η παρεα του ηταν οι κατεξοχήν κυριαρχοι του καλοκαιριου για μενα απο το '87 και μετα αλλα 150 τευχη δεν διαβασα ποτε μεσα σε τρεις μηνες γιατι οι πολυχρωμοι και μη πειρασμοι καραδοκούσαν δεξια κι αριστερα.Mπραβο φιλε Hunter,σου βγάζω το στετσον μου!Αυτη την ιστορια την εχω διαβασει αλλα δεν την πολυθυμαμαι.Πάει,τελείωσε,Τζιμ Ανταμς ισον Ηρωας,για μένα όποιος δεν γνωρίζει τι εστι Δημητρης Αδαμοπουλος απο το Ελγιν το εκλαμβάνω σαν συνωνυμη πατριωτικη προσβολη τύπου δεν ξερω ποιος ειναι ο Κολοκοτρωνης η κάτι τέτοιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είστε τρελοί και οι δύο και γουστάρω!
    Hunter, στείλε μου ένα mail με τα τεύχη που σου λείπουν (μιας και το πήρες τόσο ζεστά το θέμα)...
    Thespian7, είσαι ένας πραγματικός φαν! Άλλωστε, γι' αυτό είσαι και μέλος αυτού του Club...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ!ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είσαι καλά κι εσύ φίλε μου και σ' ευχαριστούμε για το σχόλιό σου. Για μας είναι σίγουρα τα καλύτερα περιοδικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τις καλύτερες ιστορίες της 3ης εκατοντάδας του Μικρού καουμπόυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε, να που συμφωνήσαμε και σε μια κριτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...