Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Νέες εκδόσεις 90 - Judge Dredd, Οι Ολοκληρωμένες Υποθέσεις 1


Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Judge Dredd, από τις Εκδόσεις SΕΛΙΝΙ.

Για περισσότερο από τριάντα χρόνια ένας ξεχωριστός ήρωας κυριαρχεί στην βρετανική σκηνή των κόμικ. Είναι Δικαστής, ένορκος και εκτελεστής, ένας αμείλικτος αστυνόμος του μέλλοντος, που απονέμει δικαιοσύνη με σιδερένια πυγμή, στους σκληρούς δρόμους της Μεγάπολις–Ένα. Το όνομα του είναι Δικαστής Ντρεντ! Aνακαλύψτε τις ρίζες του θρυλικού χαρακτήρα σε μια συναρπαστική συλλογή graphic novels, που συγκεντρώνουν όλες τις ιστορίες του Ντρέντ σε χρονολογική σειρά, ολοκληρωμένες και χωρίς περικοπές.

Ο Πρώτος τόμος περιλαμβάνει τις 32 πρώτες ιστορίες του Ντρεντ, οι οποίες ξεκινάνε από το δεύτερο τέυχος του 2000AD. Μέσα σε αυτές είναι και η πρώτη εμφάνιση του Ρίκο Ντρεντ καθώς και η κλασσική επική ιστορία του πόλεμου ενάντια στα Ρομπότ.
Η Ελληνική έκδοση είναι λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από την Αγγλική. Έχει διαστάσεις 20x27. Είναι 168 σελίδες και η τελική τιμή είναι 9,90 (με ΦΠΑ), λογικά θα το βρείτε γύρω στα 8,90 στα σημεία πώλησης. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία και αλυσίδες (Public, Παπασωτηρίου, Ελευθερουδάκης, Jemma, Solaris κτλ.), ενώ σύντομα θα υπάρχουν και σε επιλεγμένα περίπτερα καθώς και στην επαρχία.
Η έκδοση είναι ασπρόμαυρη όπως είναι και η αυθεντική. Ο Ντρεντ θα αποκτήσει χρώμα πολύ αργότερα, στον 13-14 τόμο.
Η Ελληνική έκδοση βασίζεται στην Αγγλική της 2000AD. Οι ιστορίες που λείπουν είναι οι ακόλουθες:
Burger Wars (ιστορίες 71-72), των οποίων έχουν πρόβλημα copyright με τα McDonalds και Burger King.
Soul Food (ιστορίες Progs 77-78), που χρησιμοποίησαν τον Jolly Green Giant και τον Michelin Man και πάλι έχουν πρόβλημα copyright.
Αυτές κανονικά θα βρίσκονταν στον δεύτερο τόμο αλλά δεν υπάρχουν σε καμία επίσημη έκδοση είτε Αγγλική είτε Αμερικάνικη κτλ.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...