Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μικρός Σερίφης 1469... Έτοιμο το νέο τεύχος!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. κυκλοφορεί ΝΕΑ ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του περιοδικού ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ, το «Κόκκινο Βουνό».

Τρίτη και 13, το Νοέμβριο του 1962 έκανε την εμφάνισή του ένα νέο παιδικό περιοδικό που έμελλε να μαγέψει μικρούς και μεγάλους! Με το ψευδώνυμο «Κώστας Φωτεινός» ο Πότης Στρατίκης ξεκίνησε να γράφει τις ιστορίες του Μικρού Σερίφη στην άγρια δύση, σχεδόν για 30 χρόνια μέχρι το Δεκέμβριο του 1991… 20 χρόνια μετά το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. εκδίδει μια νέα ιστορία του Μικρού Σερίφη, το «το Κόκκινο Βουνό»!


…Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια από το πρώτο τεύχος του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ και να κάνουμε το ντεμπούτο μας στον κόσμο των περιοδικών και των κόμιξ που τόσο αγαπάμε. Ο συλλέκτης και ιδρυτής του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. Συνδέσμου Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων, Ρένος Μιχαηλίδης, έχει παραχωρήσει όλες τις συλλογές προς αξιοποίηση στο Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. με όραμα να εμπλουτίσει Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Ερευνητικά Κέντρα... Το Σ.Ο.Φ.Ι.Α. με μια δόση νοσταλγίας και ρομαντισμού ατενίζει το μέλλον και εκπλήσσει μέσα από τις δράσεις του συλλέκτες, φίλους των τεχνών και των γραμμάτων. Το HARD ROCK CAFÉ στο Σύνταγμα, Φιλελλήνων 18, θα φιλοξενήσει στο NIRVANA LOUNGE μία μικρή έκθεση αφιερωμένη στον ΜΙΚΡΟ ΣΕΡΙΦΗ όπου και θα πωλείται αποκλειστικά το νέο τεύχος*. Η έκθεση περιλαμβάνει παλαιά τεύχη περιοδικών, παιχνίδια από τη συλλογή παιχνιδιών του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου!) και αφιερώματα στον συγγραφέα Πότη Στρατίκη. Σύντομα, στις 7 το απόγευμα σε συνεργασία με το Club Φίλων ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ και τους Φίλους του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. ετοιμάζουμε μία εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις αφιερωμένη στον Πότη Στρατίκη και τον Μικρό Σερίφη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: sofia@sofiafoundation.gr και 210 3218691.

*Τα έσοδα από την πώληση του περιοδικού θα ενισχύσουν την επόμενη έκδοση του Σ.Ο.Φ.Ι.Α. … Ένα ταξίδι μέσα από τις καρτ ποστάλ…
**Για online αγορά www.sofia-foundation.gr


tips
-Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ μαζί με το ΓΚΑΟΥΡ ΤΑΡΖΑΝ και τον ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ είναι τα μακροβιότερα και πιο πετυχημένα ελληνικά παραλογοτεχνικά δημιουργήματα. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ κυκλοφορούσε για 30 χρόνια.
-Το νέο τεύχος έχει τον αριθμό 1469 σε συνέχεια από το τελευταίο τεύχος που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1991.
-Το «Κόκκινο Βουνό» εκτυπώθηκε στο ιστορικό τυπογραφείο των Αδερφών Καϊτατζή, σε 1469 αντίτυπα, σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα στο εξώφυλλο, ενώ κυκλοφορούν και 31 συλλεκτικά τεύχη με τη σήμανση ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ!
-Τα τεύχη του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ κυκλοφόρησαν σε μικρό και μεγάλο μέγεθος, με την σήμανση της ΑΝΑΤΥΠΩΣΙΣ και σε τόμους!
-Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Τζιμ Άνταμς ή Δημήτρης Αδαμόπουλος από την Σπάρτη που έφτασε στην Άγρια Δύση.


-Η παρέα του Τζιμ Άνταμς γνωστή ως «θρυλική τετράδα» ήταν μαζί με τον Τζιμ, η Ντιάνα Μόρισον, ο Πεπίτο Γκονζάλες και ο Τσιπιρίπο!
-Οι πρωτεργάτες του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ ήταν ο συγγραφέας Πότης Στρατίκης, ο εικονογράφος Θέμος Ανδρεόπουλος και ο εκδότης Κώστας Ραμπατζής.
-Η επιτυχία του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ ήταν τόσο μεγάλη που ένα χρόνο μετά οι πρωτεργάτες του περιοδικού κυκλοφορούν το ΜΙΚΡΟ ΚΑΟΥ ΜΠΟΥ με τους ίδιους ήρωες αλλά περισσότερες περιπέτειες! Ακολούθησαν και άλλα αγαπημένα περιοδικά όπως ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, το ΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ, ο ΓΙΓΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ και πολλά άλλα… που συνολικά ξεπέρασαν τα 4.000 τεύχη!
-Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ επανέκδιδε ιστορίες από το αρχείου του ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ και του ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥΜΠΟΥ. Τα τρία περιοδικά μαζί έφτασαν να πουλούν περισσότερα από 60.000 τεύχη εβδομαδιαίως.
-Ο Πότης Στρατίκης έφερε στην Ελλάδα το περιοδικό Λούκυ Λουκ και βάφτισε στα ελληνικά το άλογο του Λούκυ Λούκ, Ντόλι, από το όνομα της κόρης του.



2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

11 σχόλια:

  1. Αυτά είναι ωραία πράγματα... Άντε να ανεβούμε και λίγο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι να το δούμε γρήγορα να κυκλοφορεί και στα περίπτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάσια! Παναγιώτη και πάλι τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια, για την καταπληκτική αυτή προσπάθεια! Ήδη αναρτήθηκε το άρθρο και στο Comics Trades. Μια ερώτηση. Έστειλες μήπως το προηγούμενο τεύχος του Club, γιατί άλλαξα διεύθυνση κατοικίας στο διάστημα που μεσολάβησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναμνήσεις και συγκίνηση... δεν ξέρω τι ήταν πιό έντονο κατα τη διάρκεια της παραγωγής αυτού του τεύχους! Ένα είναι όμως σίγουρο ότι φτιάχτηκε με πολύ αγάπη και σεβασμό, πρώτον για τον συγγραφέα και δεύτερον για την «ιστορία» του περιοδικού και όλες αυτές τις αξίες που πέρασε μέσα στη συνείδηση των αναγνωστών του. Ευχή να είναι μία νέα αρχή και τα «καλύτερα» επιτέλους να έρθουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, φίλε, Maggelano, φαίνεται ότι αγαπάς πραγματικά τον Μικρό Σερίφη. Σου εύχομαι, λοιπόν, να αρχίσεις και πάλι να τον τυπώνεις σε μια σταθερή κυκλοφορία. Λείπουν από την εποχή μας τέτοιες εκδόσεις και γι' αυτό έχουν χαθεί και οι αξίες που ανέφερες...

      Διαγραφή
  5. Επιτελους!
    Το περιοδικό δεν θα βγει στα περίπτερα αλλα η αγορά θα γίνει μεσο του σαιτ του ιδρύματος, σε περίπου ενα μήνα. Αν παει καλά θα υπάρξουν ακόμη 3 τευχη. Ας στηρίξουμε λοιπόν αυτη την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι σε όλους σας για την υποστήριξη της προσπάθειας!
    Θέλω να σας γνωρίσω και διαδικτυακά τον πολύ καλό φίλο Maggelano. Είναι ο άνθρωπος που -παιδί ακόμα- τύπωνε τα τεύχη του Μικρού Σερίφη, του Μικρού Κάου-μπόυ και του Μικρού Αρχηγού... Αυτά που εμείς διαβάζαμε μόλις τα αγοράζαμε από το περίπτερο, είχαν περάσει από τα χέρια του και είχαν διαβαστεί προηγουμένως από τον ίδιο...
    Τα σέβη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι δηλαδή διαθέσιμο ήδη?
    πραγματικά υπέροχα νέα που καιρό τα περιμέναμε....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΗΑRD ROCK ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ.ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.ΤΟ ΕΛΑΒΕΣ?ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ.ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 12 ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου, φίλε μου Θεόφιλε!
    Χαίρομαι που βρήκες τον τρόπο να γράψεις και στο blog. Το τεύχος 12 θα στο δώσω μόλις βρεθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...