Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Νέες εκδόσεις 152 - Λιοντάρι του Γένους 1


ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΩ
ΣΤΟ CLUB ΦΙΛΩΝ "ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ"

Ο μήνας Μάρτης ήταν πάντοτε συνδεδεμένος στο μυαλό μας με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Η 25η Μαρτίου έχει χαραχθεί στις μνήμες μας άλλωστε ως ημέρα σχολικής εορτής, τότε που φοράγαμε τα καλά μας (όσοι δεν είχαν προλάβει, δηλαδή, τις στολές στα σχολεία), λέγαμε τα ποιήματά μας, τραγουδούσαμε τον εθνικό ύμνο και αν ήμασταν καλά παιδιά, βγαίναμε και μια βόλτα με τους δικούς μας...
Δεν ξέρω αν τα πράγματα γίνονται ακριβώς έτσι και σήμερα, πάντως για τα παιδιά ειδικά, νομίζω ότι η αίσθηση είναι η ίδια...
Αφορμή για τον σχολιασμό αυτό, στάθηκε η έκδοση ενός νέου περιοδικού κόμικς, εμπνευσμένου από τον εθνικό-απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και ειδικότερα από τον ήρωα της Επανάστασης, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Το περιοδικό λέγεται "Λιοντάρι του Γένους" και εξιστορεί τα γεγονότα στα οποία συμμετείχε ο "Γέρος του Μοριά" αλλά και αυτά που προηγήθηκαν της Επανάστασης, μέσα από τα μάτια των προγόνων του!


Ένα πραγματικά φιλόδοξο εγχείρημα των Εκδόσεων "Λεωπαλαίοντες ΖΝ", το οποίο βρήκε πολλούς υποστηρικτές, ανάμεσά τους και διακεκριμένους μελετητές της ζωής και της δράσης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!
Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο η ιστορία φτάνει μέχρι και τα παιδικά χρόνια του μεγάλου ήρωα. Το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί και απλά μένει να το δούμε να κυκλοφορεί σε τεύχη στα περίπτερα...
Οργανωτής της όλης προσπάθειας ήταν ο Νίκος Ζώης, ενώ βασικό ρόλο-κλειδί έπαιξε ο Αλέξανδρος Καραγιαννόπουλος (σκίτσα, εξώφυλλο, χρώμα). Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί ήδη, με 68 σελίδες, πλήρως εικονογραφημένο και με τιμή 5 ευρώ.
Πιστεύουμε ότι αξίζει να στηριχτεί αυτή η αξιόλογη προσπάθεια, από όλους μας.
Αν μη τι άλλο, για να θυμηθούμε λιγάκι κάποιες αξίες και ιδανικά με τα οποία μεγαλώναμε πριν από χρόνια...


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

15 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ γιά την έξοχη παρουσίαση.
    Να διευκρινήσω ότι, πρώτα ο Θεός, το δεύτερο τεύχος αναμένεται σε μισό χρόνο;, ας πούμε.
    Θέμα του θα είναι ο αετός της Ρούμελης ο Κατσαντώνης. Επίσης θέμα θα είναι η εφηβεία του Κολοκοτρώνη όταν έγινε κλέφτης.
    Πιστεύω ότι το θέμα είναι επίκαιρο και αγαπητό σε κάθε πατριώτη.
    Εύχομαι καλή ανάγνωση και περιμένω τα σχόλιά σας
    καλημέρα
    Νίκος Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, φίλε Νίκο και ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις. Ευχόμαστε καλές πωλήσεις!

      Διαγραφή
  2. Το απέκτησα τη Δευτέρα το πρωί! Λοιπόν...σίγουρα η επιλογή των δημιουργών φαντάζει αξιοθαύμαστη. Στις δύσκολες αυτές εποχές ένα κόμικ αμιγώς ελληνικό και με θέμα τα πρώτα χρόνια της ζωής του Κολοκοτρώνη είναι ενδιαφέρον από κάθε άποψη. Καλή ποιότητα χαρτιού, αξιόλογο το σενάριο, χρειάζεται όμως αισθητή βελτίωση το σχέδιο. Το εξώφυλλο καλό, αν και θα προτιμούσα κάποια κλασική γκραβούρα για το πρώτο τεύχος, ώστε να πέσει ευκολότερα στην αντίληψη του ενδιαφερόμενου-επίδοξου αγοραστή. Μία μικρή-προσωπική αντίρρηση στο θέμα της τιμής, αν και αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της προσπάθειας. Συνολικά εκτιμώ πως αξίζει η απόκτηση του - κυρίως για το πατριωτικό πνεύμα που διαπνέει, επιδέχεται όμως βελτιώσεων ώστε να σταθεί ανταγωνιστικό στη δύσκολη αγορά. Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό επίσης και το σχήμα του περιοδικού, καθώς κ ο χρωματισμός του εξωφύλλου. Γιατί όμως τόσο μεγάλο κενό μεταξύ πρώτου και δεύτερου τεύχους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλοι καλημέρα
    ευχαριστώ γιά τα καλά σας λόγια και τις επισημάνσεις.
    Είναι δύσκολο να βγεί το τεύχος πιό συχνά καθόσον έχει πολλή δουλειά, θα προσπαθήσουμε.
    Το λίγο ακριβό του τεύχους είναι αναγκαίο γιά να συνεχίσει η έκδοση και να πληρωθούν ο καλλιτέχνης, το τυπογραφείο και το πρακτορείο διανομής. Αν κάποιος δεν έχει τα χρήματα γιά να το αγοράσει θα δώσω κάποια τεύχη στο club του μικρού σερίφη γιά να τα δώσει δωρεάν.
    χαιρετώ Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω βρει ευκαιρία ακόμη για να το αγοράσω. Θα καταθέσω την άποψή μου σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα τη τιμή και δε με εμπόδισε στην απόκτηση του. Απλά το ανέφερα κυρίως για περιστασιακούς αναγνώστες που πιθανόν θα τους ξενίσει. Όπως και να χει πάντως, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, στη πιο φιλόδοξη και αξιοπρόσεκτη (από κάθε άποψη) έκδοση σου φίλε Νίκο...συνέχισε τη προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Νίκος έχει αποδείξει ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει από αυτή την υπόθεση των εκδοτικών του προσπαθειών, είναι το κέρδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. AdamsJim πότε θα έλθεις, να σου έχω και ένα τεύχος
    TzortzAdams ευχαριστώ γιά τα σχόλια.
    Να πώ και κάτι γιά την ιστορία, το πρώτο σκίτσο γιά το "Λιοντάρι του Γένους" το έκανε ο Νίκος Νικολαΐδης, όταν δεν είχα σκιτσογράφο. Τότε εκτιμώντας τις ικανότητες του φίλου Νίκου του είχα ζητήσει να σκιτσάρει αυτός το περιοδικό. Όμως λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσε. Πάντως εάν δεν έχει αντίρηση θα μπορούσε να δημοσιεύσει το σκίτσο του εδώ.
    γειά σας παιδιά
    Τσιπιρίπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντομα, Νίκο, θα βρεθούμε και στην εκδήλωση του Μικρού Σερίφη (μην ξεχνιόμαστε)!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία έκδοση φαίνεται! Μήπως μπορείτε να μου πείτε κ.Νίκο πότε θα κυκλοφορήσει και στην επαρχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με όλη μου την ψυχή εύχομαι καλή επιτυχία στο λιοντάρι των ελλήνων εκδοτών Νίκο Ζώη! Να είσαι γερός Νικόλα μου να συνεχίσεις τις άοκνες προσπάθειες αφύπνισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα φίλοι
    στην επαρχία dinos182 θα κυκλοφορήσει στις 30.3
    Νίκο ευχαριστώ γιά τα καλά σας λόγια
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το έχω διαβάσει εδώ και πολλές μέρες, ξέχασα όμως να κάνω την αναφορά μου. Λοιπόν, μου άρεσε! Το σενάριο είναι στρωτό, η εικονογράφηση καλή και έτσι διαβάζεται ευχάριστα, παρά τις 68 σελίδες του και τις εναλλαγές στα ιστορικά πρόσωπα.
    Συγχαρητήρια στους δημιουργούς για την προσπάθεια. Αναμένω την συνέχεια με τα κύρια γεγονότα της ζωής του Κολοκοτρώνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...