Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νέο ποσό ρεκόρ για παλιά συλλογή κόμικς!


Προσοχή!! Η είδηση δεν είναι για καρδιακούς!!

Σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη, μια συλλογή από τεύχη κόμικς της δεκαετίας του 1930 πουλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 3,5 εκατομυρίων δολαρίων!
Συγκεκριμένα, συνολικά τα τεύχη που δημοπρατήθηκαν ήταν 345 και είχαν αγοραστεί από τον νεαρό τότε Μπίλυ Ράιτ από την Πολιτεία της Αριζόνα. Ανάμεσα στα τεύχη αυτά ήταν το "Detective Comics" #27, που αγοράστηκε για 10 σεντς το 1939 (σε αυτό δημοσιεύθηκε τα πρώτο επεισόδιο με ήρωα τον Batman) και πουλήθηκε στην υψηλότερη τιμή. Το τελευταίο «χτύπημα» στη δημοπρασία έφθασε τις 523.000 δολάρια! Ένα ακόμη τεύχος ήταν το "Action Comics" #3 (έκδοση του 1938 με μια από τις πρώτες περιπέτειες του Superman), το οποίο πουλήθηκε προς 299.000 δολάρια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή των κόμικς βρέθηκε τυχαία, κατά το ξεκαθάρισμα του υπογείου του σπιτιού του νεκρού πια, Μπίλυ Ράιτ. Θα μπορούσε να μην ανακαλυφθεί και ποτέ, καθώς ο Ράιτ κατά τη διάρκεια της ζωής του ουδέποτε είχε αναφερθεί στην ύπαρξή τους! Οι ειδικοί θεωρούν ότι η συλλογή αυτή είχε και μια άλλη, ιδιαίτερα πολύτιμη, αξία μιας και τα τεύχη διατηρήθηκαν τόσα χρόνια από τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος τα είχε αγοράσει όταν ήταν ακόμη παιδί...

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

2 σχόλια:

  1. Άλλο ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα της συλλεκτικής (πέραν της συναισθηματικής φυσικά!) αξίας των κόμικς...γίνονται και στην Ελλάδα δημοπρασίες με παλιά βιβλία, δε γνωρίζω όμως αν σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και κόμικς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε κι εγώ έχω ακούσει κάτι περί τούτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...