Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η ιστορία της Ήβη


Νοσταλγία, με γεύση Ήβη…

Η δημιουργία της ΗΒΗ χρονολογείται το 1926, όταν ο ιδρυτής της, Νίκος Παναγόπουλος, δημιούργησε μία μικρή βιομηχανία αναψυκτικών στο Μαρούσι, την οποία και ονόμασε HBH για να θυμίζει τη θεά που δρόσιζε με νέκταρ τους Ολύμπιους θεούς. Έτσι λοιπόν, η ΗΒΗ άρχισε να δροσίζει τους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ σταδιακά όλοι οι Αθηναίοι απολάμβαναν την περίφημη σόδα και γκαζόζα ΗΒΗ.
Οι δεκαετίες του '50 και του '60 αποτέλεσαν σταθμούς στην ιστορία της, καθώς τότε ξεκίνησε η παραγωγή της πορτοκαλάδας ΗΒΗ -με και χωρίς ανθρακικό- ενώ λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και η λεμονίτα. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η διανομή των προϊόντων της σε όλη τη χώρα, και πλέον η ΗΒΗ καταφέρνει να συνδέσει το όνομα της με την καθημερινότητα του Έλληνα… Αγαπημένες στιγμές από τα παλιά, που ακόμα και οι νεότεροι θυμούνται, έχουν ταυτιστεί με τα χρώματα, τα αρώματα και τη δροσερή γεύση του αγαπημένου αναψυκτικού της Ελλάδας.



Το πρώτο εργοστάσιο της Ήβη

Στις δεκαετίες που ακολουθούν (1960–1970), η ΗΒΗ εξαγοράζει την πηγή «Καραντάνη» και ξεκινά η κυκλοφορία του εμφιαλωμένου νερού ΗΒΗ Λουτράκι, ενώ το 1990 αποτελεί άλλη μία χρονιά-ορόσημο για την ΗΒΗ, καθώς διευρύνει της «οικογένεια» της με το λανσάρισμα των χυμών ΗΒΗ.
Από το 2000 έως σήμερα, η ΗΒΗ ενισχύει την εικόνα της με νέες πρωτότυπες διαφημιστικές καμπάνιες, λανσαρίσματα νέων προιόντων και δυνατές συνεργασίες, τόσο για τα αναψυκτικά όσο και για τους χυμούς, κερδίζοντας μια θέση στην καρδιά των Ελλήνων καταναλωτών.


Φορτηγό της Ήβη στην διασταύρωση της οδού Σταδίου
με την οδό Πατησίων



Σε μία «χρυσή βράβευση», προχώρησε ο Συνδέσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, τιμώντας την Ηβη, τη μάρκα που έχει μεγαλώσει μαζί με τους καταναλωτές της χωρίς να έχει χάσει ούτε μια «σταγόνα» από τη φρεσκάδα της, για τα 86 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην Ελληνική αγορά!
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, στην Αίγλη Ζαππείου, στο πλαίσιο του συνεδρίου «1912–2012: 100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής αγοράς Τροφίμων και Ποτών», που τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Β.Τ. και αφορά εταιρείες και προϊόντα που έχουν «γράψει ιστορία» στην ελληνική αγορά Τροφίμων και Ποτών, με στόχο να σταλεί ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα!


Όταν σκέφτεσαι αναψυκτικό με αυθεντική γεύση πορτοκαλάδας, ένα όνομα σου έρχεται στο νου: Ήβη...


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...